COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, February 25, 2010

Nostalgia Rambut!


Ingat lagi tak kat entry aku yg pasal
RAMBUT nie? kan kat bahagian p/s tu aku tulis camgini...



p/s: aku dah berzaman tak penah potong rambut pendek cam paras bahu ker or which tak payah nak ikat2 lah... kire betol2 pendek nyer hair cutting lar... nak tau naper? ade satu penyebab yg sampai ke hari nie aku tak leh lupakan insiden tu... nanti! aku nak kene carik dulu gambo2 lama aku tu... so that aku leh story kat sini yer... ;)


At last jumpa gak gambar yg dicarik... memang nostagia sungguh nie.. korang kalau nak gelakkan pun takper.. sila kan... aku memang pun mengalu alukan kehadiran hilai tawa korang tu... sbb aku sendiri pun ketawa sama... hehehehe...

Ok.. sebelum nak ketawa.. meh aku citer dulu... apa yg membuatkan aku serikk & tak nak potong rambut pendek lagi dah... ibarat fobia lar camgitu.. sbbnyer kalau tak salah aku waktu aku sekolah rendah lar.. tak ingat darjah berapa.. antara darjah 3-4 camgitu lar kot.. arwah mak aku suggest potong rambut pendek.. sbb rambut aku sgt2 lebat.. susah nak handle.. so aku pun ok kan jerk lar... ngan confidentnyer bagi tau kat cina kedai tu potong kasik pendekk.. Ok lar.. standard arrr kan.. dah nama pun nak pendek... so apa lagi.. cina kedai tu pun ngan confidentnyer memotong rambut aku seperti ini......................






_DSC0688 copy
Aksi seorang pelari pecut sekolah... well.. I'm a sports girl ok!
Nie jerk lar satu2 nyer gambar yg aku ade dengan gaya rambut pendek yg ala2 alfro man tu!


Gilerrr tensionn okkkkk lepas cina tu potong rambut aku version org machoman! arrrrrrrgggggggggghhhhhhhhh!!!!!!!!!! camtu lar aku jerit lepas dia cantasss rambut aku secara rakus sekali... tang pendek tu tak per lar lagi.. aku leh tahan lagi.. yg buat aku emo berminggu2 sampai mogok sakan arr ngan arwah mak aku.. sbb nyer cina tu leh lak dia potong bahagian side burn aku tuuu cam org lelaki... korang tau tak camner? alaaa... camgini...


Ala2 Elvis Presley gitu!


Weeiii.. mana ade org pompuan potong side burn melintang patah membujur lalu begituu woooiiiii!! mau aku tak meroyan.. sedih giler siott.. dah lar rambut aku lebat.. tak pasal2 teruih jadik ala2 alfro... ko leh lak nak bagi aku bertambah cun... ngna ko potong sideburn ala2 elvis lak dah... *tepuk dahi*

Maka dengan itu... aku memang insaf seinsap insapnyer... tak nak lagi dah potong rambut pendek! biar lar.. lebat ker.. apa ker.. biar lar rambut aku panjang.. kalau nak pendek pun.. mesti bersyarat.. JANJI BOLEH DIIKAT! Contohnyer camgini...



_DSC0692 copy
Cam tu I loikeee.. janji leh ikatttt!
Nie jaman org dok giler2 pakai vest....
aku pun pakaii gak larrr...


Dahh.. tu jerk aku nak share ngan korang... tapi kan.. biler aku belek2 album evergreen aku kan... maka banyak lah gambar2 olddiss yg aku terserempak which ianyer boleh mencerminkan betapa lebatnyer rambut aku since aku kecik lagi... dan jugak yg paling penting!! gambar2 tu bukan saja mencerminkan betapa lebatnyer rambut aku... tapi ianyer lebih kepada mencerminkan kepada betapa 'BerKilat'nyer aku suatu ketika dulu!!



_DSC0691 copy
Posing paling cun di pagi hari raya...
Waktu nie darjah 6 kalau tak salah aku....


_DSC0690 copy
Kononnnn.... Pose ayuu lar sesangattttt......



_DSC0695 copy
Motifff gambar pegang lilin???
Sampai skg aku tak jumpa jawapan kepada soklan tu! haha..


Amacam? Do I got style during my childhood time? hahaha... yer lar... style lar sgttttt... takder maknenyer biler en. teman tengok semua gambar2 nie dia nyanyi... "sepuluh budak hitam..... main tepi pantai...." sambil gelak gelak.... sedangkan aku?? tenung jerk dia setajam tajam nyer.. sambil berkata.....

"Yeeeaa... budak montot hitamm nie jugakk lar yg en. teman dok tergila gila & nakk sesangattt skg nie kannnn???"

Ku mogok tak kasik kang baru dia taw!! hahaha...

p/s: apa pun TQ lar pada en. teman sbb tolong snap kan all old pictures tu ngan macro lense dia.. kalau tak susah aku nak make it crop, clear & sharp coz gambar2 terlalu usang...

20 comments:

Mimy Hamid said...

mmg nostalgia dolu2 la...kita ni lebih kurang sebatch kan..apsal ek kita time dolu2..kalau gambar posing pki baju kurung sure cengitu..pastu control ayu...lawak giler

Deqna said...

hahahahahahahaaha.. aku saspek kat ko sbb berani letak gambar2 lama... aku tau bila bukak album lama, memang kita tau betapa horrornya kita dulu2....

bab rambut afro tu memang aku tak pernah tau ok...

shah pun sama dia kalau tgk gambar lama aku mau gelak 4 hari 4 malam, abis aku jadi bahan..

tapi kan.. budak2 yg berkilat ni jugaklah yg laki kita gilakan kan..

nanti aku nak cuba post gambar2 horror aku pulak..tapi gambar lama byk hilang tah ke mana..

POSH76 said...

ni mesti kecik2 pun kaki pesen dah...i pun sok senyum sorang2 tak gelak yer...hehe..la ni ur hair santek taw...hehe

[z@ck] said...

hahaha..cute la sis..
=)

joijoi80 said...

zaman dah berubah..masa kecik nyomot2 ajer..dah besar cunn sgt.

Cik Yayang said...

Sgt berbeza Neena dulu dan skrg..:-)

Lady of Leisure said...

wah u kecik2 dah pandai bergaya ekk... mmg style lah hehe..

eynda said...

Nostalgia betul gambar2 tu....akak pun kalau boleh sekarang takmo gunting rambut pendek lagi... makin dewasa makin cantik neena ni :-)

CuppyCakeMommy said...

gambar comot..tp gigi ttp maintain cute..suka ur teeth...hihi

NeenaAnuar said...

Mimi:
yea.. lebih kurang kot.. I born in 1980's...

betol tu.. memang kekdah nyer biler bergambar otomatik nak control ayu camgitu kann... hahaa...

NeenaAnuar said...

Deqna:
hahahaha.. memang giler punyer horror.. lebih horror dari momok kengkadang tu...

haaa.. ko buat taww... leh kite kongsi2 gambar horror kite tu.. wakakkaka...

NeenaAnuar said...

POSH:
hehehe.. ye ker kaki pesen? mungkin gen darah arwah mak I kuat mengalir dlm badan kot.. TQ dear! ;)

NeenaAnuar said...

z@ck:
comott yg cute! hehehe..

NeenaAnuar said...

joijoi:
hehehehee... Thanks sis!!

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
berbeza dari segi mental & fizikal... hahaha...

NeenaAnuar said...

Lady:
eh ye ker.. hihihi.. maybe I ikut arwah mak yg suke sgt bergaya diwaktu muda remaja nyer.. huhuhu...

NeenaAnuar said...

Kak Eynda:
haaa.. akak jgn potong taw!! neena suke tengok rambut akak.. chantekk bangat!

hehehe.. TQ kak.. *blushing*

NeenaAnuar said...

CuppyCakeMommy:
hahahaha... gigi memang tak berubah.. Thanks dear! :D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahahahahaha memang sepesen la sis rambut kita dulu..pesen afro..wakkakakaka...memang jadi bahan la kalu en shukri tengok...huhuhuhuh...

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
hohoho... sepesen kah? hehehe.. ok lar tu.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails