COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, February 19, 2010

Persimmons!


Semenjak kuar hospital hari tu.. aku memang giler2 punyer 'ngidam' nak makan buah nie!



_DSC0278 copy
Persimmons!
*buah yg belum dibasuh lagi... to keep it fresh terus simpan dlm fridge*


Aku mula belajar makan buah nie dari arwah mak... this is her favourite fruit! First time rasa... terus aku jatuh hati ngan buah nie...

Kan aku kata aku 'ngidam' nak makan buah nie since lepas kuar dari hospital kan... only last weekend en. teman dpt belikan aku buah nie kat MBG Fruits @ KLCC sbb buah nie pun dia dtg ikut musim... tak sentiasa ade... even kalau ade pun kengkadang tu yg tak berapa nak elok.. aku memang suke beli buah kat MBG nie... majority buah yg diaorg jual memang fresh2 and yg paling best... dia banyak jual imported fruits! walaupun sometimes harga agak mahal.. cam contoh sebijik epal imported leh mencapai harga RM5 kengkadang tu... tapi biler makan... sgt2 puas hati sampaikan tak terasa akan buah yg sebijik tu berharga RM5... hehehehe...

Since en. teman dah jumpa buah tu hari tu... tuk lepas geram punyer pasal.. aku suruh dia beli 20 bijik sekali gus! giler tamakk kan? tapi tak per.. yg penting aku tak membazir pun.. by now dah tinggal beberapa bijik jer lagi.. esok lusa abis lar tu.. dlm masa seminggu abis 20 bijik! huhuhu.. tapi takper... memang doktor aku suggest tuk aku makan buah nie pun selain dari makan madu! dia kata buah nie sgt2 elok tuk kesihatan badan... sib baik apa yg doktor suggest kat aku so far semuanyer yg aku suke makan... kalau dia suggest tuk makan aloe vera (lidah buaya) ker lar let say... mau aku tak makan walaupun elok kata dia... sbbnyer aku tak suke! hahaha...

p/s: now nie dah teringin nak makan buah kiwi lar plak! :p


8 comments:

Lady of Leisure said...

persimon ni kalau tgk nampak biasa je.. dulu i tak tergerak hati nak beli.. tapi sekali husband ajar makan, setiap kali nampak mesti nak beli.. hehe.. manis sungguh kan..

ina mail said...

persimmon akak tak tahu.tapi dulu akak selalu makan ni.tapi akak panggil pisang kaki dari cina selalu laki akak beli dalam kotak.

L@n@ said...

penah mkn sekali jer.. tupun dah dicampur dalam air campir2 mcm laicikang tuh..

pst!!.. asyik ngidam jer .. ade ape2 ker.. ehehehe

eynda said...

Buah pisang kaki!! Feveret mama akak dari dulu sampai sekarang...akak je jarang makan tapi isi dia sedapkan...yg dah dikeringkan pun ada...

NeenaAnuar said...

Lady:
yea.. dia manis & ranggup kan!

NeenaAnuar said...

Kak Ina:
neena lak terbalik.. tak tau pun org dok panggil pisang kaki... yg tau persimmons jerk! hahaha..

NeenaAnuar said...

L@N@:
hehehee.. tak lar... ngidam ngandas ngandass jerk! :D

NeenaAnuar said...

Kak Eynda:
sedap tau kak.. cuba lah! manis & sgt ranggup! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails