COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, February 10, 2010

Kunjungan Si Cilik!


Hilang sakit biler dpt berjumpa ngan Icha!



DSC_3467 copy
Wajah terbaru Ellysya!
Now dia sgt2 suke tersenyum demi menunjukkan gigi dia yg dah semakin banyak tuu...


Ok lah.. meh aku story sikit pasal si kenit nie... Ellysya merupakan anak buah en. teman.. secara tak langsung anak buah aku jugak lar kan... pertama kali kami berjumpa ngan Ellysya pada hari raya tahun lepas! pelik? tapi benar.. itulah hakikatnyer...

Ellysya punyer ayah org kelantan... adik ipar aku lepas ngan org kelantan terus menetap kat sana.. sehinggalah Icha dilahirkan... just 1 month before hari raya tahun lepas baru dia dtg KL... tu yg first time jumpa dia waktu hari raya tahun lepas tu... and now my SIL dah stay kat Klang... still jauh tuk aku visit Ellysya every now end then... kalau are subang tu leh lagi aku gagah2 kan pegi... Klang kalau nak gie selalu.. tak larat gamaknyer!

First time jumpa Icha... memang tak terkata! Chumel sungguh anak nie! Lebih2 lagi dia sgt2 lar periang... and tak takot ngan org... lagi best biler dia pun suke bergambar cam Mak Ngah dia nie jugak.... tu yg aku dok leka men'snap' gambar2 dia tu.. hihihi... and to me she's damnnn fotoginik! againnn.. just like her Mak Ngah who is alwayszzz photogedikss! hahaha...


DSC_3459 copy
Icha with her mummy a.k.a my SIL


Ok... kesemua gambar2 nie semuanyer dirakamkan sewaktu dia dtg melawat aku kat PMC hari tu... tak sangka lak SIL aku nak dtg sekali with MIL & BIL... sian dia bersusah payah dgt dari Klang semata mata nak dtg visit aku kat Bangsar... Thanks sis!!

Setibanyer mereka kat PMC, kesemua missy missy kat situ terpegun melihat si Ellysya.. semua pakat nak pegang dia.... mana tak nyerrr....


DSC_3469 copy
Tengok lah betapa cutenyer anak buah aku nie ngan rambut palsu dia tu... aku sendiri biler tengok sewaktu dia melangkah masuk bilik aku... aku cam tak caya jerk tu Icha... bukan main pandai maknyer menggayakan dia...


Tapi biler dah ade yg kecik... jgn pula dilupa pada yg 'agak tua' dari Ellysya nie... Aku sgt2 terharu & sebak jadiknyer pabila dia dtg ke bed aku dlm keadaan yg sgt2 down... muke dia berubah sgt2.. & jelas terpancar kesedihan diwajahnyerr... Then dia terus salam tangan aku.. dan mencium aku sambil tertanyer...

"Mak Ngah sakit apa? Kenapa Mak Ngah ade kat sini?" Sambil merenung tajam ke mataku!

Adoiii.. part nie aku rasa cam tak percaya melihat yg dia sangat2 concern pada aku... coz pada aku sejauh mana sgt lah yg budak sebesar dia paham biler org sakit kan? tapi tidak pada dia... yaa... mungkin sbb aku sgt2 rapat ngan dia sejak dia dilahirkan... dan jugak mungkin dia merasakan aku dah macam ibu dia sendiri... tempat dia menumpang kasih sayang... sbb ibu kandung dia kerja kat Arab sejak dia kecil lagi... jadi mereka jarang berjumpa... disebabkan kami rapat lah, itu yg membuatkan dia seakan akan paham sgtt yg aku nie sedang terlantar sakit! sobb.. sobb.. memang aku terharu sgt2 lah time nie... memang seyes aku terkejut ngan perlakuan dia! Air muke dia telah mencerita kan segala-galanyer... :(

Dlm pada aku terharu tu.. dia tambahkan lagi keharuan aku tu.. biler dia tanyer...

"Mak Ngah sakit kepala tak? Nabilah ade bawak minyak... Meh Nabilah sapukan"

Aku memang suke layan anak2 buah aku.... so, aku pun katakan Yaa... sgt cute biler handbag kecil yg disandang di bahu dia hanya berisi sebotol minyak cap kapak! aku yg terharu terus nak tergelak pun ade gak... rasa cam... ya allah.. cute tol anak buah yg sorang nie... boleh pulak dia teringat nak jumpa org sakit siap bawak minyak cap kapak bagai...


DSC_3457 copy
Tengok muke dia.... sayuuu jerk kan?




DSC_3458 copy
Gigih dia mengurut kepala aku...
Tapi leh tahan kuatt wooo tangan dia... sedap jerkk biler dia urut...
Secara tak langsung dpt lar aku spa kepala sekejap... hihi...
"Nabilahh.... I loveeessss you soooo muchh OK!"



DSC_3465 copy
Thanks to BIL sbb sudi dtg bawakkan MIL & anak2 buah aku yg sgt2 chomel tu... Diaorg semua dtg melawat aku pada malam hari jumaat.. sehari selapas aku dioperate.. tu yg aku dah leh senyum lebar sikit tu.... hihi... tapi cuba korang tengok pada muke si Nabilah... muke dia down giler kan?? *memang aku terharu sungguh ngan dia*

14 comments:

Suki Cida said...

bestkan kalau ada anak? penat pun ilang... marah pun ilang bila tengok diorg ni,kan

NeenaAnuar said...

Cida:
yeaa.. of course anak adelah permata hati.. mudah mudahan kite bakal dikurniakan dengan anak2 yg soleh & cute seperti mereka2 nie... ;)

LiAnA said...

alololo cutenyalah Ellysya tu... nabila tu sayang tul dgn mak ngah nya... hilang kejap sakit hihi

Lady of Leisure said...

alala comelnya kids ni... yg pakai rambut pelesu hehe pandai bergaya...
wah dapat pi spa, spa si kecil hehe... syahdunya..
:)

Cik Yayang said...

Icha tu suka sgt tersenyum..
And senyuman dia tu mmg sgt2 cute..:-)

POSH76 said...

mmg cumil ler budak pakai wig tu...tecik dah pandai bergaya..kelass...untung u ada anak buah yg pandai massage...tangan budak lagi sedapkan lembut jer...

L@n@ said...

very da cute yg pakai wig tu.. budak2 ni mmg ikhlas jer muke dia kan?

Deqna said...

tulah spontan je si Nabila kuarkan minyak cap kapak dia hari tu.. cute jer...

harap2 esok anak2 kita pun cam tu lah jugak kan.. dapat jaga mak bapaknya time sakit..

NeenaAnuar said...

Liana:
tu lar.. terharu sgt2 ngan kasih sayang yg ditunjukkan oleh nabilah tu.. sob.. sobb..

NeenaAnuar said...

Lady:
tu ar.. dah lar cute, di tambah ngan rambut pelesu tu.. bertambah2 cute miut dia... yg tu spa si kecik namanyer.. hihihi...

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
memang pun! tak penah lekang dari senyuman orgnyer! :))

NeenaAnuar said...

POSH76:
ha'ah.. kire leh tahan kuat gak lar tangan dia tuk budak kecik camgitu kan.. esok silap2 leh bukak spa massage budak tu.. hahaha..

NeenaAnuar said...

L@n@:
hehehehe.. tu lah.. bak kata org apa.. dari hati naik ke muke...

NeenaAnuar said...

Deqna:
hihi.. ko pun tengokkan camner gelagat dia malam tu..

insyallah.. mudah mudahan.. aminnn...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails