COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, February 12, 2010

Thank You PMC!


Overall.. aku sgt2 berpuas hati ngan service yg diberikan oleh pihak Pantai Bangsar Medical Centre!

Segala urusan begitu cepat & pantas sekali.. tak der lar terheggeh henggeh.. nak tunggu berbulan bulan baru nak diagnose... cepat tak cepat lar sampaikan tak sempat aku nak buat apa2 decision.. hari jumpa doktor pakar tu.. hari tu jugak terus sign surat operation... wahh.. tak sempat nak pikir apa pun time tu...


Tapi rasanyer aku telah membuat pilihan yg tepat tuk berjumpa doktor pakar kat PMC nie... alhamdulillah.. from the day 1 aku jumpa doktor pakar aku.. aku terus jatuh hati ngan dia... *kalau doktor jantan.. en. teman fengsann!!* dia sgt2 lembut.. very straight to da point and sgt2 caring... aku rasa dia cam mak aku lak... Oh ya.... lagi satu.. doktor aku nie sgt2 sempoooiiiiiii!! Dia kata kat aku... tak yah nak pantang2... she don't believe in pantang2 nie semua.. dia kata.. makan jer lar nak makan apa.. cuma jaga.. kalau pedas... jgn pedass sgtt... camtu jer lar... tapi yet aku pantang lar jugak sikit2.. sbb dah org tua kata kena pantang..
Ingat lagi biler aku takot giler waktu dia nak check aku tuu.. dia suruh baca doa sama2 ngan dia.. macam2 ayat doa yg dia baca.. suruh aku ikut ngan dia... which is pada aku tak semua doktor buat camgitu.. coz biler kite dah sakit & dipenuhi ngan perasaan gubra & gabra... time tu automatik kepala hotak leh jadik blank... nak baca doa apa pun dah tak leh ingat dah... huhuhu..




DSC_3486 copy
Nie lar doktor kesayangan aku...
Dr. Masita... She's such a nice lady!!
Doa mintak sihat.. mintak kurangkan sakit..
tidak penah lekang dari mulut dia apabila berjumpa ngan aku...
dia suruh aku baca sama2 ngan dia... rasa bestt sgttt....
Rasa tak sabar nak jumpa dia on my next appointment! I missed you doctor!



DSC_3482
Selain Dr. Masita who is my consultant & my also my surgeon... aku turut berterima kasih ngan Dr. Damo yg sgt2 pandai kasik bius kat aku... sikit pun tak terasa sakit! Juga tidak dilupakan ucapan terima kasih aku pada missy2 yg sentiasa memantau keadaan aku selama 24 jam! Bukan senang jadik nurse nie... sampaikan air kencing kite pun dia tolong bersih kan... terharu aku ngan perkerjaan yg mulia nie...


Seronok!!! Itulah perasaan aku selama berada di PMC... hahaha.. seronok lak yer.. yer lah.. seronok bagi aku walaupun sakit... sbb dpt layanan yg begitu baik sekali dari seluruh kakitangan PMC... tapi itu lah.. biler dah dpt layanan cam ni kire setimpal lar ngan harga yg kite bayar pada diaorg kan... kalau tak mau kene complain.. org bayar mahal2.. tapi service cam hampeh!

En. teman siap leh ckp..."rasa cam gie holiday 4 hari 3 malam lak kat PMC nie"

Biler nak check out.. aku ngan en. teman sama2 rasa cam sedeeyy jerk... tak nak balik!! boleehh?? hahahaha... selalu biler kiteorg gie holiday jerk yg rasa cam tak nak balik,.. so, kirenyer betol lar statement en. teman tadi tu... ahaksss!! Lebih tambah feeling cam berada ditempat yg ala2 resort.. biler dpt bende alah nie....



DSC_3443 copy
1 sweet token from PMC!


DSC_3446 copy
Dlm jug itu berisi.. amenities + hand towel!
Ok larr.. dpt lah jugak aku brg2 PMC sebagai tanda ingatan... hihi.. en. teman memang suke wat collection brg2 amenities nie... kalau gie holiday... barang no 1 sekali yg dia kaut bawak balik adelah brg2 amenities... tu memang duty pebrate dia...


Ohhh.. ok ok... ade satu lagi pengalaman yg sangattt menarik buat aku... kalau saja2 ko nak merasa tu memang cam buang tebiat sikit lar gamaknyer! waktu aku nak check out hari tu... buat pertama kali nyerrrr.... akuuuuuuuu................ merasaaaaaaaaaaaaaaaa.........................


V




V


V





DSC_3514 copy
Naik kerusi roda! Eksited akak keluar dari bilik D309 sambil berkerusi roda.. hahaha...
Ye la kannn.. kalo ko sihat takkan saja2 ko nak duduk atas kerusi roda tu... seolah-olah ko mintak sakit lak... hihihi...



DSC_3517 copy
Sebelum melangkah keluar dari Ward D3...
sempat lagi posing ngan missy2 yg on duty...
TQ missy!!

10 comments:

Deqna said...

tu sumer pengalaman kan...
bagus doktor ko tuh.. next time papehal ko jumpa doktor ni jelah.. kata serasi kan..

LiAnA said...

kakaka kelakarlah neena ni pasal wheelchair tu.. akak pun penah merasa.. syok gak sekali sekala org tolak kita wakaka

NeenaAnuar said...

Deqna:
tu lar.. pengalaman bukan boleh dibeli beli kann...

insyallah.. memang dah serasi ngan dia pun... kalau boleh tak nak dah tukar2 doktor... senang sbb dia pun dah kenal aku & ade record aku sumerkan... :))

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pengalaman yang bukan semua orang boleh dapat kan...semoga sis sembuh sepenuhnya lepas nie...
memang perasaan takut n sakit akan hilang bila dapat doc yang baik n lembut kan..

ini blog wirdah said...

bestnye kalo dapat doktor baik sebegitu..sgt caring dan islamik :)

wah,nurses pon dapat masok gambar dlm blog akak.hahaa.

Mama Qaseh said...

Alhamduilillah mdah2an cpt sembuh yea Yang..
Sakit2 pun maintain santekk lagi kan..
Yg pnting senyum slalu brulah sakit seng nk pegi..

NeenaAnuar said...

Liana:
hahaha... beest kan kak kan? bukan senang kan nak merasa org dok sorong kan kite atas kerusi tuu.. :D

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
Thanks dear... yeaa.. kalau doktor best... kite pun akan sentiasa rasa besttt jerk.. :))

NeenaAnuar said...

Wirdah:
hahahhaa.. saja nak kasik chan missy2 tu glamour kat blog akak jap... :D

NeenaAnuar said...

Mama Qaseh:
hihi... Thanks kak!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails