COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, February 3, 2010

Missed Him! :(


Hari nie en. teman dah start keje... 6 hari since last thursday dia dah cuti jaga aku kat hospital sampai lar semalam....


Aku rindu sgt2 ngan en. teman! *ngada kan??* but seyes... aku rindu giler... yelah selama 6 hari dia yg menjaga aku se-detail detailnyer... ibarat seorang puteri raja.. aku di tatang cam minyak yg penuh... malah tak sikit pun kurang perhatian dia pada aku... apa saja pergerakkan aku.. dia akan sentiasa berada disisi aku! Nak ke toilet.. nak bangun.. nak duduk.. nak baring... he always there for me! I loveee youu damn muchh sayang!! Ok lah.. cukup dulu aku punyer *cerita manja* nie at this moment... actually ade banyak lagi cerita tentang perasaan isi hati aku nie yg nak aku sharekan kat sini... tapi I'll storry in detail about it later2 keh.. with more & lots of pictures!


DSC_3345 copy
Thanks for being there for me sayang! U're my life!!


Hari nie MIL aku lak take turn tuk jaga aku tuk beberapa hari nie... ngan MIL pun aku bermanja gak... tapi by now aku dah leh lar makan sendiri kan... takkan nak ngada2 suruh MIL aku suapkan makanan kat mulut aku lak! mau kene penampauuu sekali ngan MIL aku kang! dia pun penah gie operation.... confirm dia tau camnerkan... most2 1st & 2nd day jerk yg ko tak leh nak makan sendiri... perlu org suapkan.. sbb seluruh badan lemah giler akibat kesan bius tuuu...

Semalam en. teman dah siap2 beli daging.. dia suruh MIL masak lauk pebrate dia.. masak sambal daging goreng... tapi dia tak bersambal pun... nama jer bersambal.. entah.. aku pun pelik camner leh dpt nama camgitu... tapi tak peduli lah apa pun namanyer... yg penting sedap.... memang sedap pun! So ini lah jugak menu aku tuk makan tengahari nie... MIL dah siap masak seawal kol 11 pagi tadi...


MIL ku yg sgt baik hati.. Terima kasih mak sbb sudi tengok2kan anak menantu hantu mak nie.. :D



MIL aku nie suka memasak... just like my own mother.. uuhhh... soobb... sooobbbb... If she's still around... I'm sure she's the one who will take care of me right now! uhukk.. uhukkk.. I missed you too mom! :((

OK.. back to the story.. lepas MIL masak daging tuk makan tengahari tadi... terus dia prepare bahan2 tuk buat karipap lak... huhuhu... MIL aku nie memang rajin bebenor...




Inti karipap yg sudah siap dimasak oleh MIL...



Siannn MIL aku... tak der penggiling kat umah aku nie... so, dia buat cara manual jerk ngan tangan... kijam tol anak menantu dia niee....
hiikss... hiikks...



Karipap yg tunggu masa tuk di goreng jerk jap lagi...



Ok lah... perot aku dah kenyang.. aku nak tittonnn (tido) sat nie... nie lar keje aku... makan... baring.. tido... 1 bulan camgini... gemukssss lar silap2 hari bulan nanti... huhuhu.. takper... yg penting aku harus kembali sihat...

Oh ya.. condition aku at this moment? alhamdullilah... I'm gettting better & still in da process of recovery... but yet the negging pain is still there! duduk tak leh lama2... kejap jerk dah start sakit balik! nie pun aku menaip entry nie sambil baring okkk... tu yg cam berchintaa jerk nak create entry.... uhuk.. uhuk... Now I know why doktor bagi MC 1 bulan.. memang ko kene baringgg jerk jawabnyer... :(

28 comments:

Cik Yayang said...

Alhamdulillah..
Dah semakin sihat...;-)

LiAnA said...

dear u sakit apa?.. hopefully cepat sihat yer...

betullah kita satu sekolah hik.hik..
sek men Hulu Kelang.. i satu batch dgn Shariza, Rozita..Rita Ezrin tak tau u ingat tak..

anyway i add ur link to my list ekh :D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alhamdullilah syukur sangat dengar sis dah semakin sihat....
bestnya nampak karipap tue...

ina mail said...

neena, sorrylah, tak boleh tengok muka mil , macam muka arwah mak akaklah.memang rajin dan muka dia mcm muka sedih.

POSH76 said...

alala manjanyer dgn mr teman....leh nampak that he really sayang u la my dear..kalu kita nak taw org syg kat kita ms time cam ginila...u are lucky my dear to have MIL mcm tu...kene appreciate betul2 taw..hehe

a.j. said...

ewah... dah buleh makan sakan nampak

eynda said...

Alhamdulillah dah semakin sihat...suka la tengok gambar suap2 makan tu...dalam maknanyer tau...nampak kasih sayang antara neena & hubby ;-) Memang pun kalau hubby berhari-hari duduk dgn kita tetiba kena gi keje balik alahai rasa semacam jek kan hehe...takpe...MIL kan ada...bertuah neena dapat MIL yg baik macam tu...take care k...

Psstt...akak dah linkkan ;-)

Lady of Leisure said...

hehe.. bila lagi nak bermanja kan// sweetnya pic u kene suap tu..
:)
btw, take a good care ye.. i doakan u cepat recover..
:)

eqbalzack said...

semoga cepat sembuh sesembuh-sembuhnya...hehe

dknypg83 said...

hey kak Neena, what happened to u?! i tracked back all the posts + comments but didn't managed to find out apa jadi... since i haven't been on facebook for quite some time... anyway, it's been exactly 19 days since i did my appendectomy... yes, i pun sakit... appendicitis... lepas operate, jg rasa macam kak Neena... doktor jg bagi 1 bulan mc... but i started working yesterday... :) tapi, i tak manage blog macam kak Neena... well, just wanna say, get well soon!! and at times like this, u realize who's really caring kan?! :) so when u're bored, we'll get more posts right?! keep it up!! cheers...

[z@ck] said...

da boleh jalan ke sis?

Deqna said...

nak tgk laki kita syg kita ke tak.. tgk time kita sakit.. camne dia jaga kita kan..

so sekarang terbukti en. teman betul2 sayang kat bini dia

MIL ko memang lah tak leh duk diam kan.. ada jer yg nak dibuatnya..

Suki Cida said...

mak cik neena... jangan banyak sangat gerak... bentankan nanti... seram ku rasa... rehat cecukup

ikiqzana said...

romantik gitu gmbar hubby tgh suapkan neena tu..

alhamdulilah dh semakin sihat.
take care ye.

NeenaAnuar said...

cik yayang:
alhamdulillah... so far so good.. thanks! ;)

NeenaAnuar said...

Liana:
huhu.. thanks kak! akak dah tau kan neena sakit apa.. :D

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
thanks sis..
hehehe.. kalau sis dekat leh pass kan sikit.. :D

NeenaAnuar said...

kak Ina:
owhh yer ker kak? sorry yek.. kalau gambar tu buat akak sedih.. :(

NeenaAnuar said...

POSH76:
alhamdulillah sis... so far me sgt2 menghargai kedua -dua mereka anak beranak tuuu.. anyway.. thanks again dear! MuuaahH!!

NeenaAnuar said...

a.j:
hehehehe.. baru permulaan jer nie yub! :D

NeenaAnuar said...

eynda:
alhamdulillah... tu lar kan.. rasa kalau boleh nak jerk hari2 duduk di bawah ketiak suami... hahahaha...

ok kak.. thanks yer! ;)

NeenaAnuar said...

lady of leisure:
tu lar tu.. nie lar masanyer nak TER-lebih manja kann.. hehehee..

OK babe! thanks so much keh! mmuuaaahh!!

NeenaAnuar said...

eqbalzack:
TQ bro! ;)

NeenaAnuar said...

dknypg83:
so sorry to hear that darren... u also better take care ok! keep in touch! cheers!!

NeenaAnuar said...

z@ck:
alhamdulillah.. dah leh jalan dah.. pelan2 lar.. memang kene gerak jugak sbb nak ke toilet kan.. tapi tak leh duduk lama2 lar... kejap jerk.. pastu dah nak baring.. sbb sakit.. uhuk..

NeenaAnuar said...

Deqna:
betoi... betoi. aku sokong statement ko tu.. time sakit nie lar nak test market laki2 kite nie kan.. hehehe..

alhamdulillah.. aku pun dpt merasakan begitu.. *blushing*

tu lar tu.. ade jerk keje nyer kat dapur tu.. takper lar.. nie lar masanyer pun aku nak manja2 ngan dia gak kan.. hehehe...

NeenaAnuar said...

Cida:
alamak.. ibukkk dah marah niee.. baikk bukkk... hamba menurut perintah bukkk.. hehehee..

jalan tak banyak pun bukkk.. sikit2 jerkkk.. :D

NeenaAnuar said...

ikiqzana:
Thanks sis! hehehee...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails