COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, February 18, 2010

My Self Update!


After almost 3 weeks after my operation (ishh... kejap tol masa berlalu... rasa cam baru jerk semalam aku wat operation!), mungkin ade yg nak tau camner condition aku kan? eh ade ker? hihihi... ok takper.. saja lah aku share2 ngan korang keadaaan aku yerr....


as for now secara generallynyer keadaan of course lah bertambah baik... tapi nie dari segi luaran jerk la kan.. yg dalaman tu tak sure sgt sbb hanya akan diketahui biler aku gie jumpa doktor aku next week! hopefully everything is gonna be OK!

Bahagian luka operate memang tip top! no problem! alhamdulillah... cantik jerrr by now.. dah pun totally dry... cuma sesekali tengok the scar cam alamak!! dah ter'cacat' lar plak! ahaks!! dlm process dia nak baik hari tu... punyer lar gatal kat bahagian luka dalaman tuuuuuu.... yg bahagian luka di potong & di gam tu tak der pun rasa apa2.. ok jerk.. tapi kat bahagian luka dalam tu yg paling aku tak tahan... giler punyer gelenyarrr (ke'check org ganu yg bermaksud gatal mengeleyam)... aku tau tu dia nak baik lar luka kat dlm tu... pasal tu terasa cam gatal sesangatkann... and terasa lah jugak luka tu mengecut! ikutkan hati memang nak jerk aku garuk segaruk garuknyer... tapi aku kuat kan iman... haha.. giler ko.. kalau ikutkan hati memang tak pedulik.. tapi takot berbirat lak nanti... langsung betol2 cacat badan aku gamaknyer! huhuhu...

Yg best nyer waktu gatal giler2 tu... aku just usap2 lar ngan tangan aku... rasa cam lagi gatal lak rasanyer... cam tak best and tak puas jerk... pastu aku ckp lah ngan en. teman yg aku rasa gatallll sesangat... terus en. teman usap2 kat bahagian yg gatal tu... and memang sah yg luka tu pun gatal sama! sbb biler en. teman yg usap.. terus cam sedappppp jerk rasa dia... lebih nikmat rasanyer dari aku yg dok usap tadi... hahahhaa... saja dia nak bergedik gedik ngan en. teman tu... :P

Tapi gatal tu berlarutan tak der lar lama sgt... ade lah dlm beberapa hari pastu dah go off lar.. and by now.. sakit bahagian dlm tu tetap ade.. especially biler aku duduk lama sgtt... or berdiri lama sgt.. dia nak baring jerk... now I know why doktor bagi MC sebulan! memang ko perlukan banyak rehat!

Masalah lain yg aku hadapi adelah masalah sakit belakang.. well aku rasa nie berpunca dari masalah bius lar nie... uhuk.. uhuk.... ade masa sakit dia quite strong.. but ade masa a lil bit mild... errrmmm.. tak tau lar how long it will last... will it be there forever? oh no! :((

Then ade masa aku rasa cam sakit2 yg menyucuk2 & senakk kat bahagian luka dalam tu... dia like on and off lar.. tu jerk.. still bareable lar.. and another thing yg bothering me adelahh.....


DSC_3440 copy
kesan cucukkan itu!
(berguna gak gambo yg en. teman amik nie... aku hampir2 nak buang kat recycle bin dah hari tu... sbb rasa2 cam tak diperlukan... hihihi...)


Adddooiiii... yg nie pun leh tahan sakit nyer... walaupun dah dituam berulang kali.. tapi masih lagi ade rasa sengal & lenguh kat bahagian tulang pergelangan tangan tu... mana lah tak sakit... jarum yg tersusuk kat situ bukan main bapak besarrrnyer taww.... sampai bengkak2 lah tangan aku biler dah masuk hari ke-3 kat ward hari tu... sampai dah tak leh masuk lagi dah drip water & ubat yg nak disuntik! sakit giler2 punyer time tu... terus aku suruh nurse bukak jarum tu sumer... baru lah lega! fuh!!

14 comments:

eqbalzack said...

aduss...sakitnya...tak sanggup nak tengok!

tetap tengok sebab picnye cantek...hehe

ini blog wirdah said...

akak,still sakit lg ek kesan cucuk tu? wirdah last cucuk pon time matrik,cucuk pe ntah,tak ingat. tp tak sakkit sgt. tapi ada sorang kawan ni, takot kene inject.sampai nak pitam.last2 dia kene rest dulu,kene kasi ubat bius bagai.padahal takde la sakit mana,lelaki pulak tuh.aish >.<

LiAnA said...

alhamdulillah dh makin sembuhh... bykkan rest.. 3 minggu masih baru lg tu...mcm neena ckp kat luar nmpak ok dah.. yg penting kat dlm tu pun sembuh sama... so take care :D

Deqna said...

kejap jer ye masa berlalu... so, tak lama lagi ko kena kembali bekerja lah kan..huhu..

tapi mana tau kot doktor sambung lagi mc ko nanti, maka bercoti lah lagi ko kan..

apapun harap ko cpt pulih sperti sedia kala yer.. then, kita leh outing sesama lagi..

POSH76 said...

baca ur story i pulak yg dok rasa tang gatal tu yg tak tahan....takper sementara jer tu i know u strong women mesti get well soon ...makan pantang taw...hehe

NeenaAnuar said...

eqbalzack:
hahaha... Thanks bro!

NeenaAnuar said...

Wirdah:
sakit sgttt tu tak lar.. cuma biler di tekan kat bahagian kesan di cucuk tu masih lagi terasa ade rasa2 sakit & senak + lenggguh...

hahahha.. lawak lar kawan adik tuu..

NeenaAnuar said...

Liana:
huhhuhuhu... tu lar tu.. Thanks kak! Muuuaahh!!

NeenaAnuar said...

Deqna:
tu ar.. cepat toi masa berjalan.. tup tap tup tap dah genap 3 minggu hari nie...

hahaha.. yg tu tak pasti.. lepas check ngan doktor.. kalau di dapati masih tidak pulih.. kemungkinan tu ade lar kot..

insyallah.. mana tau lepas nie terus kite bercoti berlima.. (termasuk baby.. tak sabar nak jumpa ngan dia)

NeenaAnuar said...

POSH:
seyes beb! gataii yg melampau taww.. tapi by now dah ok dah... alhamdullilahh.... thanks beb!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mudah2an sis kembali sembuh sepenuhnya..sekejap jerk kan masa berlalu dah almost a month dah sis kena operate...nanti dah sembuh betoi2..baru leh balas dendam pegi vacation sepuas hati taw..skrang yang penting kesihatan sis kembali pulih sepenuhnya...

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
insyallah... tu lar.. cepat toi masa berjalan.. sedar tak sedar kann..

huhuhu... memang dah tak sabaq dah nie.. pikiran dah melayang layang dah.. hihihihi...

Lady of Leisure said...

gatal tu org kata maknanya dah nak baik kan... takpe for the time being jaga diri bebetul n ikut pantang... insyaAllah tak lama lagi sembut sepenuhnya.. i sentiasa doakan..
:)

NeenaAnuar said...

Lady:
thanks dear! yea.. memang dia nak baik.. leh terasa dia cam mengering jerk kat bahagian dalam tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails