COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, February 11, 2010

Kenduri @ PMC!


Aku harap korang tak bosan lah baca kisah aku di PMC jek yerr.. kan aku dah kata hari tu.. aku harus menghormati penat lelah en. teman dok meng-snap segala tok nenek gambo! hehehee...


Ok.. now aku nak bercerita tentang makan pulak! Memang siksa!! seksa seseksa seksa nyerrr.. since duduk kat ward... menu tuk aku tak lain tak bukan semuanyer haruslah berkisarkan kepada............



DSC_3484 copy
SOFT DIET!


Biler kata soft diet.... apalah sgt menu yg ade yg berkaitan ngan soft diet nie? Sooo.. nak tak nak pagi... petang... siang... malam... semuanyer menu aku adelahh......



DSC_3328 copy
BUBUR!!!


Walaupun hakikatnyer aku mempunyai banyak pilihan tuk tick menu2 seperti berikutt....



menu1
Time tak makan bubur hanya during tea time...
Yg lain semua ko tick lar kat mana pun.. yg sampai kat ko... harus lah bubur sahaja! Oh ya.. breakfast pun boleh lagi kalau tak nak makan bubur...tapi kene pilih cereal sbb dia lembut biler dah soak dlm susu....



Perrrggghh... siksa!! naik loya gak tekak nie biler masuk hari ke-3 dok makan bubur... but yet pada aku PMC punyer masakan not bad lah.. sedap lah tuk makanan hospital! seyes! for the 1st & 2nd day tuu... almost abis lar aku makan satu mangkuk bubur tu... almost abis jerk... yg kasik abis sampai licin adelah en. teman... wakakkaa.. dia pun teringin sama nak merasa makanan sepital! tu menandakan makanan tu sedap! hahaa.. aku dah rasa dua2 bubur.. to me.. bubur ikan dia lagi sedap dari bubur ayamm.. and ikan yg diaorg pakai rasanyer ikan merah.. rasa isi ikan tu sedappp sgt2... tu yg membuatkan aku lalu makan.. tak sedikit pun berasa hanyir!

Kenapa diaorg mati2 suruh aku amik soft diet? konon2nyer nanti biler aku nak membuang air besar senang! Bahan2 yg nak keluar tu nanti tak keras... so perot aku tak suffer lar dok nak menahan sakit! Tapi tak der maknenyer lahhhhhh!!! Nak tau naper.. ha meh sini aku nak cerita!

Memang since aku lepas operation... sampailah aku balik umah... aku tak buang2 air besar... rasa2 tu dah ade.. tapi ianyer tidak lar begitu mudah tuk dikeluarkan.. sampai lah masuk hari ke-5 kat umah aku ade terasa2 nak membuang tapi yet tak begitu lawas even tho doktor dah bagi aku ubat lawas and aku dah pun telann... but ternyata ubat lawas doktor tu tak lut ngan aku lah! Akibatnyer aku telah bertarung nyawa dlm bilik air selama 3 JAM ok! Gilerrrr!!! Memang giler!! satu pengalaman yg aku rasa lebih teruk dari aku menjalani operation.. seyes! rasa cam org nak terberanak pun ade gak... sampai berpeluh peluh sakan aku dlm toilet... time tu perot yg sakit bekas operation pun tak teringat dah... aku cam hilang ingatan sekejapan! Secara ringkasnyer setelah 3 jam bertarung nyawa... aku berjaya gak lar.... hahaha... well as I said.. satu pengalaman yg AGAK indah you know!!! hihihi.....

Ok.. berbalik pada topic aku yg sebenar tadi... yer.. sehari sebelum aku discharge... kiteorg ade wat kenduri kat dlm ward aku... nak tau kenduri apa?? kiteorg wat kenduri makan.....




DSC_3499 copy
STARBUCKS!
On my right hand side adelah Hot Chocolate and on my left hand side adelah Blueberry Muffin... Yummmmmyyyyzzzzz......


Naper aku kata kenduri?? sbb kiteorg dah borong cam nak rakkk kat Starbucks @ PMC tu.... kiteorg memborong pun sbb adik aku kan staff starbucks... so adelah sgt rugi kalau tak pakai voucher & staff purchase dia... hahaha...


DSC_3491 copy
Ni lar 'tauke' Starbucks....
Agak2 korang berapa hinggit kiteorg bayar tuk hasil borongan tu?
Percaya atau tidak.. kesemua makanan yg penuh dlm satu paper beg tu + air2 tu hanyalah berharga kurang dari RM15 hinggit!
*sila buntangkan mata anda*



DSC_3497 copy
Say Cheeesseee with Starbucks!! Yeay!!!



DSC_3495 copy
Siannn... laki aku nie haa... dah penat lelah jaga aku...
now masa tuk dia chill kan diri dia ngan green tea ice blended...


p/s: infact a day before aku gie operation... kiteorg dah kenduri sakan kat umah my dad.. gambo nan adoo... sbb adik aku plan mengejut jek malam tu... adik aku bawak berkotak2 food testing from starbucks... kirenyer food baru yg belum di launching @ starbucks kiteorg dah merasa dulu lar... hihi.. giler jakun sekejapan!

14 comments:

eynda said...

Masa dlm pantang bersalinkan hannah, akak makan hanya bubur nasi selama 44 hari tau....sebab takmo makan nasi hihi...lepas 44 hari tu turun 10kg!! Macam nak buat lagi la!! :-D

ini blog wirdah said...

akak,sakit sakit layan starbucks sedapp gak tuh. masyuk.hee~

sipisenan said...

ish2.. nmpak sedap la bubur tu... hehee

NeenaAnuar said...

eynda:
perrrgghh.. tabik lar kat akak.. bagus gak tips nie.. kurus nyer pasal.. neena akan pergunakan tips akak nie sebaik mungkin biler neena dlm pantang lepas bersalin nanti.. banyak tu 10kg! huhuhu..

NeenaAnuar said...

wirdah:
huhuhu.. tu lar pasal! lepas gerammmss! :D

NeenaAnuar said...

sipisenan:
hihihi.. nampak jerk sedap.. tapi memang sedap gak lar tuk org sakit.. ahakkss!!

Lady of Leisure said...

wah nampak mcm best dan meriah kenduri u lelebih lagi dikelilingi insan tersayang kan... :)

LiAnA said...

makanan hospital ni sedap taw... kdg tu masa tick cam lupa diri pulak yg kita ni sakit kakaka...

NeenaAnuar said...

Lady:
hihihi.. agak meriah gak lar malam tu.. cam kenduri kat ward org tak sakit jerk dah gamaknyer... ahakss!!

NeenaAnuar said...

Liana:
ha'ah ... betol tu kak.. neena pun mula2 cam lupa diri sekejapan.. sampai dah ter-tick pun makanan yg berlauk.. hihihi...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah nampak menarik tertarik jerk bubur tue..huhuh kang lunch nak cari bubur ayam mc'd la..huhuhu lepas gian..
wah meriah sakan kenduri starbuck nyek...

Mama Qaseh said...

Wah Starbucks..
I loike..
Best tue n untungnya adk staff kt ctu kan..
Dpt merasa sgala bagai menu dia..
Sape pun tk jakun..
Kalau akk lagi jakuneze kot hiks..

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
hehehe.. nampak jerk sis cam tertarik.. tapi ok lar tuk org2 yg tak sihat.. rasa dia berkhasiat lar.. hehehe...

NeenaAnuar said...

Mama Qaseh:
hihihi.. betol tu kak.. murah nyer pasal.. terus terjakun sekejapan.. hahaha...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails