COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, October 23, 2012

Macam-Macam Ragam ~ Pekak, Famous, Melaram & Oh My English!

Suami baru keluar dari bilik air...

Lakik: Sayang, towel kat mana? 
Binik: kat dlm rice cooker!

Lakik: HAH???? Dalam rice cooker???? Tuala??? 
Binik: Laaaa... saya dengar macam awk ckp LAUK kat mana?

Lakik: Hoih!! jauhh benor bunyiknya tuuu! hahaha... 
Binik: hahahahahahaahahahaa!!!!


************************************************************************************


Dalam berborak santai anak beranak.. tiba² ayahanda bercerita:-

Daddy: ehh.. ayah nak bagitahu awak ni... hari tu ayah pegi makan dekat satu kedai mamak nie... tiba² anak perempuan tokey kedai mamak tuh tegur... "pakcik, pakcik nie ayah Neena yer?" Lepas tuh ayah tanyer lah... "yer, nie kawan sekolah Neena ke?" dia jawab.. "eh tak pakcik, saya nie suka baca blog Neena!"

Daughter: Oh ye ker... hihi.. dia must be my silent reader lah tuh kot!

Daddy: itu lah.. isshh.. skg ayah nie dah rasa macam celebrity tau! dah dua tiga kali I kene tegur macam nie... I tak kenal org.. tiba² org tegur kata kenal I and they know that I'm your father!

Daughter: hahahahaa... Ok lah tuh ayah! :D

***********************************************************************************

Situasi di dalam kereta:-

Lakik:  Adoii... time nie lah pulak perott nie buat hal! dah dekat nak sampai umah nie.. sabar skit jer lagi!
Binik:  boleh tahan ke? kalau tak leh tahan nak membuang.. singgah je lah petrol station tuh!

Lakik:  boleh lah bertahan lagi.. cuma sakit dia tuh datang macam construction nak beranak!
Binik: HAH??? Hoiiii! Contractions lah yg sakit nak beranak tuh!! Construction tuh org nak buat umah laaaa!

Lakik & Binik: hahahahahahahaaahahahaaaaa!

***********************************************************************************

Ini ragam aku melaram!
Why am I so addicted to purple color? :p


18 comments:

Anum said...

tomei2

cik dah faridah said...

suka tgk gaya neena....cantik...

thebinipolischeritha said...

kihkihkihhh.. kelakor betol la!!

kak,
ape kata akk buat entri bg link2 follower2 akk yg TTC, ley kita semua kenal2..

cadangan je.. =)

Mooniqueen said...

Lawak la husband u... Nak jugak sebut contraction... Ala2 bunyi jadilah... Hehehe..

Ina Mail said...

salam neena

seriously cantik neena pakai tudung cam tu kena plak ngan purple : )

wAnNy said...

haha,,consruction pegi nye..klaka...
btw purple mmg sesuai dgn akak ;)

Mrs Lurve said...

hahahaha....

Muja.. said...

hahhahaa buat saya tersengeh sorang2.

sukakartun said...

datang membaca kat sini..hahaha lawak giler dialog no 1 tu...jauh giler bunyi towel dengan lauk..niwey suka tgk kebahagiaan orang lain...

cikji said...

haha lucu okeh!

kak neena comelllll

yuri said...

Hahahaha soo funny..sweet je nina ni

Biqque said...

hahahaha lawak la korang ni laki bini! sama cam kitorang, sometimes kena pada lawak, mmg laki bini dok gelak :D

and yes, kawan2 i pun cakap muka u cam kajol :)

btw, i kind of into purple jugak skg :)

Mimy Hamid said...

cantik...nuar ni kelakar habis wakakakak sengallll....neena ko jangkit ngan deqna eh suka pepel hehe

Waney Zainuddin said...

hehehe... sama la. member pun pernah tersasul cakap construction :D

thebinipolischeritha said...

kak Neena..nk tnye la, akk duk stay kt Hotel mana ey masa akk g Cameron Highland tu ey? dah baca hr tu tp lupa, internet plak slow gile sy nk go through balik entri tu.. T_T

help me plz..

Sue Echan said...

hehe.. klaka la...

Wahidah said...

as usual alwiz gojes...abg nuar ne mmg lawak la..:)

Saipul Yatie said...

Camner nak buat apoint?selalu call no ni no pick up hrmmm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails