COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, October 29, 2012

Kisah ~ Puasa, Candle Light Dinner, Samurai Burger & Coffe with Oreo Sundae!

Assalamualaikum dan Good After-nunnngg!

Masih ramai yg cuti berhari raya hari nie?  Ke ramai yg EL or MC coz semalam stuck cam nak rakkk kat highway nak balik ke KL? hehehe...  apa pun walau dimana jua anda berada.. semoga kalian semua sihat² belaka lah hendaknye! Aku petang sabtu dah balik ke KL semula dari Ipoh... alhamdulillah perjalanan lancar... sebab dah tahu kalau balik hari ahad.. confirm gile meroyan aku kat atas jalanraya tuh!  

Rasa nak nangis mengenangkan citer raya puasa tak abis lagi.. tapi dah masuk ke hari raya haji.. waimaa gamaknye silap hari bulan raya krimas ataupun raya tahun baru cina nanti lah kot aku up citer raya haji aku kat I'm yourss yg terkenal ngan citerr hot & spicy tapi basi! muahahaha... :p

Ok.. hari nie mood ke office sgt kedaung!  biasa lah hari isnin memanjang ajee kedaung nya! tapi serious hari nie lebih skit tahap kedaung nya... ini semua akibat OverDose makan during raya haji hari tuh! dua hari berturut-turut aku macam kene dera utk makan! bukan org dera aku.. tapi aku yg dera diri aku sendiri! haha... bile dah overdose makan.. badan cam tak betol je rasanya.. semalam seharian tergolek je kat umah.. petang aku tak tido pun.. tapi malam tadi bijik mata nie boleh plak buat hal... sampai ke pukul 2:30 pagi masih lagi celik bukan main! selalu kalau tido petang.. ade lah kemungkinan nak berjaga malam.. nie tak tido petang.. malam boleh pulak dia segar bugar! haiishh... herannnn aku heraannn!  so, akibat tido sekadar 3 jam sahaja.. hari nie aku rasa cam balik nie nak mandi pastu terus tido je!  tapi tak leh.. kene tunggu lepas isyak baru boleh tido.. itu pun kalau dpt tido.. kalau dah melayan en.teman kang.. dia ajak borak.. pastu kang buat lawak.. mau nya aku boleh lelapkan bijik mata nie?  T___T

Eh.. sebenarnye aku nak citer kisah lain.. dah melalut kisah lain plak! ok lah tuu.. dlm pada tengah takde mood sgt nak update blog... biar kan lah aku membebel ikut sokak hati haku!

Haaa.. hari khamis bersamaan 9 Zulhijjah yg lalu.. aku & en.teman puasa!  balik keje petang tu beli lauk jer kat kedai...  elok je masuk umah... hujan turun bukan main lebat selebat lebatnye... dan kilat bukan main sabung menyabung nye!  elok je lagi 5 min nak berbuka... *Tappppppppppp*  Tiba² rumah menjadi gelap gelita!  Its electric trip!

Lalu tanpa diduga... berbuka lah kami berdua dlm suasana berCandle Light dinner yg penuh romantis!

Umah aku nie memang jenis cepat dan senang sgt kene electric trip!  kilat kalau kuat skit je.. siap sedia lah nak trip!  aku tension gak kengkadang.. tapi en.teman kata elok laa trip sbb kilat kan bahaya pada barang² electric.. so bile trip dia putuskan connection electricity dlm umah kite!  hari tu kilat kuatt jugak gamaknye.. lama jugak trip switch tu en.teman tak leh nak on kan balik... lepas 1/2 jam rasanya baru boleh on balik!

Lepas hujan dah reda skit.. kiteorg kuar gie petrol station.. nak isi tangki minyak kereta kasik penuh... dan jugak nak top up touch n' go sebagai persediaan nak balik kampung en.teman pada pagi hari raya haji!  Kat Petronas ade Mc'D.. apa lagi.. aku mintak en.teman belikan aku ice cream sundae!  selalu aku suke makan yg chocolate sundae.. tapi hari tu Mc'D ade keluarkan perisa baru which aku tak tahu lah for limited of time aje ke or forever...

Its Coffee with Oreo Sundae! 
Sedaaaappppp!!!
korang try lah kalau nak try...  kalau tak sedap jgn salahkan aku yg kata sedap sbb sungguhnya tekak kite berbeza! :p

Korang dah try burger samurai nie?  burger nie aku first time makan pada sehari sebelum aku berpuasa pada hari khamis yg lepas!  Eh.. not bad lah rasa dia.. sedap gak! but kalau compare with Prosperity burger.. of coz prosperity burger will be at 1st ranking in my list! :)

#neena.oh.neena.drmarsita.suruh.kamu.try.and.stop.eating.fast.food.tapi.kamu.langgar.perintah.jugak.ye?.ampunkan.saya.doctor.saya.bukan.langgar.perintah.tapi.saya.sgt.teringin.setelah.sekian.lama.dah.
tak.makan.Mc'D!.Insyallah.lepas.nie.saya.akan.cuba.sedaya.upaya.utk.tidak.mengambil.makanan.yg.
berunsurkan.fast.food.tetapi.MAMPUKAH.saya?hurmmmmmmmm...#


12 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

akak blom rasa ni samurai burger tu, ajak en. abah pegi, dia buat derkkk aje, tak layannn punnnn

mama tisya said...

coffee sundae tu limited time je...masih setia ngan choc sundae..tk try lg samurai beger sbb rmi ckp sosnye terayaki so tk brp suka..hehehe

Rasp said...

slalu2 lah u leh bercandle lite dinner ek dear...
asal 'trip' candlelite dinner...
asal candlelite dinner 'trip'...

oooo nak cari lah sundae tu...
nak try...
tapi itu samurai tak kena wif my tekakss...

Eri-chan said...

samala rumah aku pun mudah trip pantang je kilat cepatla tripnyaaaa..

dusss samurai tu tak bestla...ada sos apa yang manis2 tu...erk tak bolehla tekak aku...memang la prosperity is TERBAIK. hehe

sHeeMa DeaN said...

hahahaha.. sama laa dengan akk neena oii.. mood nak g kerja kelaut merah nu.. (punya lah jauh.).. memandangkan awal bulan depan nak cuti panjang... tu yang gigih gak masuk opis..

warghh bestt tu.. .bercandle light time berbuka.. ini memang semula jadi punya candle light kan.. :)

yesss...akk setuju dengan doc awak tu.. kurangkan ek makan fast food.. tapi setuju gak dengan cakap awak tu.. kekadang mana bleh tahan kan... ;P

jaga kesihatan yerk.. nak lagi awak yang baru lepas D&C... sebab akk ada pengalaman macam awak.. bila tak jaga.. nnt memudaratkan kesihatan kita nanti.. sebab berpantang gugur adalah lebih serius dari berpantang bersalin biasa.. jaga ibu jari kaki ek..

ok dah panjang lebar akk comment.. kikikikiki

Jaja said...

Moga sihat tapi pantang ler akak oiiii. Mmg tak elok makan fast food. Tambahan McD. Kalo bleh jgn makan. Kena tahan dugaan tau.

NeenaAnuar said...

MAMASYAZA:
tapi dah abis dah rasa nya sis.. dia dlm limited time offer jer.. :)

NeenaAnuar said...

mama tisya:
kan.. choc sundae is the best kan! :D

NeenaAnuar said...

Rasp:
hihi.. try sis while stock last ye rasanya aiskrim sundae tuh! :D

NeenaAnuar said...

Eri-chan:
ha'ah sos dia manis skit! tapi kalau makan gitu je memang aku pun tak berapa nak suke.. tapi sbb aku suke dekat cili sos Mc'D yg super spicy.. tu yg aku bubuh lelebih cili nya baru sedap dan kene ngan tekak aku! hehehee.. and yes.. prosperity adelah yg TERbaik! :D

NeenaAnuar said...

sHeeMa DeaN:
tak pe kak.. no worries.. komen je! hehe.. btw thanks for your advice sis.. insyallah will jaga sebaik mungkin! :D

NeenaAnuar said...

Jaja:
hihi.. actually saya dah abis pantang dah pun sis! cuma doctor nasihatkan seeloknya kalau boleh stop terus dari makan fast food in our life.. utk kesihatan yg betol2 sihat la kirenya! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails