COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, November 1, 2010

Baju Kurung Pahang a.k.a Baju Raya Yang Ke-4!


Hammmbik ko!  dah nak masuk hari raya haji dah baru terhegeh-hegeh siapkan entry pasal baju raya yg terakhir aku tuk tahun nie!  Alaaaa.. ok la tu kann.. kot2 ade yg nak tempah baju raya haji tuk tahun nie.. kot2 takde idea.. leh lak cilok idea dari baju aku nie! :p

Ok.. baju raya aku tahun nie tak lah sehebat tahun lepas which aku ade 6 pasang baju baru.. tahun nie ade 4 jerk!  ok la tu kann.. itu pun kalau diikutkan ade 3 pasang jerk... tapi entah macam mana... waktu nak amik baju kesukaan aku tahun nie yg dah siap ditempah at my favorite butik i.e. Butik Pesona Nona tu... leh lak diri nie gataii gie main intai-intai kat bahagian baju2 ready made kat dlm butik tu!  huhuhu.. maka dengan tak semena-mena terjebakk lah aku ngan satu lagi baju raya! :p

DSC_0697 copy
nie lah baju raya yg dibeli secara terjebak & tak dirancang! Ngeeee....

DSC_0645 copy
Baju nie aku pakai during my open house "Glamour Raya Di Teratak NeenaAnuar" hari tu... tapi time tu tak sempat nak posing2 ngan baju nie sebab tuan tanah damn buzzy crazy like a monkey... hehehe..

DSC_0723 copy
So dalam entry nie korang akan tengok aku bergedikksss jerk ngan baju nie! hahaha.. :p

DSC_0647 copy
Cantikkknyerrrrrrrr aku sunset & location aku bergambar nie kann... :D

DSC_0695 copy
Ok.. nak tahu camner aku leh terpikat ngan baju nie?  pertama sekali adelah kerana colour baju nie!  Combination warna biru & pink tu sangatttt menawan hati aku!  Ibarat cinta pandang pertama betol... seyes.. biler aku terpandang kat baju nie.. aku dah tak leh nak say NO to this baju! huhuhu...

DSC_0649 copy
Sebab yg kedua adelah kerana sulaman & manik yg simple and nice!

DSC_0748 copy
Sebab yg ketiga.... bila di cuba... cutting baju nie ngamm ngamm jerk ngan aku!  memang aku suke betoi ngan butik pesona nona nie.. kalau dia buat baju ready made saiz S.. insyallah confirm aku boleh pakai.. coz cutting dia memang dah ngam2 fit for me!  so adelah amat bahaya kalau tak de apa2 saja mau terjah kedai nie.. alamat TERrsangkut sesaja gamaknyer nanti! :p

DSC_0650 copy
Eh.. ade yg dah nak terBluekk ker tengok aku bergedikkss nie?  nantiii!! sabarrr!! ade lagi nie... aku paksa korang tengok nie! hahahahhaa.... :p

DSC_0751 copy
Sebab yg ke-4.. naper aku beli gak baju nie coz aku tak der lagi baju cutting kurung pahang!  baju kurung pahang nie kan agak besar & polos.. dia tak ngam-ngam ngan badan sangat.. dia lebih loboss!  so kalau agak2 pegi kenduri kendara yg perlukan banyak makan.. so baju nie adelah penyelamatnyer! hahahaha...

DSC_0720 copy
Ok.. sebab yg terakhir sekali..... why end up aku memiliki jugak baju nie is b'coz of YOU my photographer! :D

DSC_0767 copy
En. teman yg belikan aku baju nie... lepas buat muke kesian empatblas sen sebab hati dah terlalu tertawan ngan outfit nie... dan kebetulan pulak dia baru dpt durian runtuh time tu.. maka aksi miaw  miaww harus ade.... ngagagaga.. :p  "TQ Beee!! muncungg I tuu utk kiss you tuu!" ahakss!

DSC_0755 copy
Tetiba rasa feeling cam Nasha Aziz... sebab dia suke pakai baju kurung pahang gak! :p
Ok.. dah tu jerk sebab musabab naper aku beli gak baju nie!  hehehe... so raya aji nan ado baju baru.. just recycle apa yg ado sesaja! :)

p/s:  disebabkan aku pakai baju kurung Pahang... maka sila lah tahu yg lokasi pengambaran nie juga adelah di Pahang!  Jauhh kannn aku gie wat shooting! :D


30 comments:

Iena said...

mmg cantik!
hari tu x terserlah spt hari ni...
hr tu dilindung oleh apron cheff terdiva... heeee

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nice to see nice to hold...once terpikat consider sold...
hahahah bleh???

kim salam orang pahang ye..hehehhehe

Shu Shinju said...

mmg giler cantik kak baju tu... kaler dia nice... jeles tgk u.. so beautiful...:)

lady XOXO said...

ouwwwwww sis neena.. so cantek.. colour amatlah sesuai sgt2.. ehehhe... nice sis.. cam KAJOL tngok ehehhe...

sLEEping BEauty said...

sgt santik .. cantik .. cantik ...
:)

sila tahu cantik utk kedua2nya sekali ye :)
tuan tanah dan baju ..hehee

xi da ya said...

baju ni pon nice~
nampak simple..

" so kalau agak2 pegi kenduri kendara yg perlukan banyak makan.. so baju nie adelah penyelamatnyer! hahahaha... "

statement yang sngt2 btul ni!
slalu wat cmtu la~hehe..

mama-syira said...

kain cotton ke tu? kaler dia memang nice. simple yet very nice. waallahh..

MiYOKO TACHIBANA said...

cntik sis...sgt2 cntik... i loike it beribu2 kali... :)

suka gak ngan kaler biru-pink.. :)

Dee said...

cantik..kombinasi kaler yg mmg meletup..dee tgk mcm besar sket..rupanya baju kurung pahang..patutlah..

Mimy Hamid said...

oh neena...ko nak tau tak..aku nak bgtau ko..pasal baju ko ni jugak...aku tiru nak buat kombine color..aku terpikat pandang pertama masa ko sarung apron..heheh...memang aku tergoda terpikat..tak semestinya kain ngan baju kena sama color kann...very nice beb

Softtouch [Hanim] said...

cantik sgt neena pakai baju nie..suka tgk neena posing2 nie..pndai neena posing...baju ni sgt sweet sbb kombinasi baju tu...sesuai ngan neena yg sweet ini...

Princess of kekuri said...

warna baju ni akak mmg terbaikk i likes :P

NeenaAnuar said...

Iena:
hahahahaa... thanks beb! :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
wah! I really loikee your quotes tu lah sis! kretip betol tauu bonda amani nie! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
TQ dearr.. Muaaaahhsss!! ;D

NeenaAnuar said...

lady XOXO:
hoho.. TQ darlingg! kembangg kempuss dah hidung akak ko nie hah! muaaahhsss!!

NeenaAnuar said...

sLEEping BEauty:
huhuhu... TQ TQ dearyy! muaahhsss!!

NeenaAnuar said...

xi da ya:
hahaha... sama kan kite punyer pendapat! btw thanks! :D

NeenaAnuar said...

mama-syira:
thanks farah! dia kain thai silk yg jenis lembut..

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
TQ TQ TQ darlingg! muaahhss!!

NeenaAnuar said...

Dee:
thanks sis! ha'ah.. dia punyer cutting baju kurung pahang nie memang besar! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
syabas beteh! bagus2.. ko punyer baju nanti pasti malatoppss gakk! hehehe... betoi2.. yg penting kene pandai mix and match kann.. :D

NeenaAnuar said...

Softtouch [Hanim]:
thanks darling! ala.. tu semua aksi spontan jerk tu... takde lah pandai mana pun! hehehe.. THanks again yeah! muaahhss!!!

NeenaAnuar said...

Princess of kekuri:
Thanks dearry! Muaahhss!

azzey said...

Neena: cantik gak combination biru & pink ye?

sWeEtdARLiNG said...

love the combinations...!

www.sw33tdarling.com

ratusiput said...

dh mcm tgk majalah model pun ade...ehehe...

NeenaAnuar said...

azzey:
yUP! pasai tu lah I terpikatt youu! :D

NeenaAnuar said...

sWeEtdARLiNG:
yeaa.. me toooo! :D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
muahahahahahaaha.. :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails