COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, November 10, 2010

Sedara Cam Stranger!


Hurrmmm.. topik nie sebenarnyer dah lama aku nak ulas... tapi sentiasa tak terkeluar.. tapi hari nie entah camner boleh terkeluar.. maybe sebab dah banyak kali aku nampak ngan mata kepala aku sendiri kottt..

Sapa yg fren ngan aku kat FB tau lah kot isu niee... aku ade publishkan status aku camgini tadii....








Ok.. bende nie memang happen kat diri aku sendiri.. bukan nak mintak simpati... bukan nak harap sedara mara komen... mahupun click like kat mana2 post aku.. but it just that aku feel like what the fisshhhhhhh biler status, comment and LIKE button dari pihak stranger lebih hebat dari sedara sendiri!  dah nama pun sedara.. bukan ker kite patot mengeratkan tali silatulrahim??  ok ok.. aku tak nafikan lah.. sometimes ade masanyer sedara nie tak macam sedara gak.. just like what some of my frens commented there.. aku agreed tuuu.. but tu lah as I said... Nie aku lah kann.. kalau aku dah tak berapa nak berkenan ngan seseorang tuu.. baik sedara tak sedara... aku tak rasa aku nak add org yg aku tak berkenan tu kat fren list FB aku... alaahh... sama lah cam blog ni kan?  kalau org tak suke jgn lah follow @ masuk blog kite kan??  hah! so sama lah conceptnyer tuuu disini! hehehe...

So itu lah yg aku nak ckpkan... kalau dah dia yg nak add kite.. maknenyer dia tak de apa2 hal lah ngan kite kan?  yg aku felikss tu.. tindak tanduk tu macam seolah-olah kite lak yg ade hal ngan dia.. aku pelik tol lah.. walhal dia yg nak add kite nie.. as for me.. memang aku tak der hal.. so memang aku accept lahh.. but seriously kalau aku rasa aku ade hal or issue ngan sapa2 sekali pun which termasuk lah sedara mara aku sendiri... rasanyer aku takkan accept or add friend request tau!  buat apa aku nak add or approved kalau aku tak suke kan?? coz I'm not a hypocrite person! huurrmm...

Seriously aku tak kisah kalau people want to be silent at my FB.. coz aku pun tak semua kawan2 aku yg kat FB tu aku layan ngan bertegur sapa.. but secara logik nyerr lah kann... kalau ngan org yg kite tak kenal tu boleh lah kite nak be silent... aku leh terima lah maybe segan or what.. okk.. but as for kawan2 lama... pun aku leh terima lagi lahh... maybe dah lama tak jumpa.. or memang kite tahu yg kawan kite nie jenis pendiammm... pun ok lah aku leh terima yg diaorg nie jenis silent.... Tapi!! yg aku pelik nieee.. nie dah lah sedaraa.. kenal.. penah jumpa.. then kite lak tahu yg dia bukan lah jenis pendiammm sangattt punnnn.... so apa ke hal nyer.. biler tang kite jerk dia leh lak cam tak de perasaaann... ok lah aku kasik contoh yerr...

Bile tang birthday @ annivesary @ apa2 saja occasion pasal sedara dia tak penah wish... bile tang b'day kawan2 lain & stranger bukan main dia wish!  then another contoh like bile tang status tak kire lah apa pun.. yg paling ketara kalau status pasal sakit... fuhh.. bukan main dia concern.. siap wish get well soon walaupun org tu tulis sakit kepala sebab migrain... tapi biler tang aku yg sakit sampai gie operation nie.. leh jerk dia wat dunno kann?  serious aku tak paham.. apa masalah dia sebenarnyer.. sebab kalau aku lah.. rasanyer kalau ngan sedara mara nie.. part2 sakit nie akan concern lahh..

Hah.. itulah antara contoh2 yg aku maksudkann... harap korang paham yerr.. bukan aku nie hadappp sangat nak sedara nie comment atau pun acknowledge aku... tapi soalnyer.. aku dah banyakk kali dah terperasaan..  dah dekat setahun gak lah aku monitor bende nie.. since aku gie operation dulu and till now.. masih sama jerk keadaan nyer... adekah aku masih perlu berpikiran positive yg diaorg tak perasan about me dan hanya perasan org lain di FB? what the fissshhhhhhhhh laaa kaannnn....  hahahaha....  aku leh terima kalu sekali dua... not for forever!

Tapi takpe.. aku tak de lah nak emo ker apa ker about this issue.. cuma aku tanye tu nakkan pendapat jerk laa.. masing2 ade pendapat masing2 kann.... cuma yg aku notice bendenyer obvious sangatt laahhh... biler ngan org lain leh jadik peramah gilerrr... and with me suddently you boleh jadik giler punyer silent!  ingat yerr.. nie aku kata sedara niee.. bukan org luar.. kalau org luar like kawan2 or stranger tu aku leh paham lagi tauu sebab maybe lah segan ker apa ker kann.. tapi nie kalau dah sedara nak segan apakebende nyerrr.. nak2 lagi kalau ko dah kenal dia camner.. penah talk face to face... and aku leh terima lagi kalau org tu yg memang ngan sesapa pun dia tak communicate.. dia memang jenis silent jerkk.. itu ok lah.. aku pahamm.. ini aku siap nampak terang lagi bersuluuhh tuuu.. ngan some of my friend list dia boleh bagi comment and having a good communication yg caww caww punyer... but ngan aku tetiba dia jadik bisu.. so apa kess tu???? 

Anyway... I'm not that stupid.. aku leh differentiate kan things happen wisely... and remember this quotes... "Actions speak LOUDER than words!" ~~ tak perlu kite nak bercakap coz perbuatan kite dah mencerminkan segala-galanyer... :)

Apa punn.. I'm still feel sooo blessed coz being surround with other family members yg still keep in touch with me at FB.. so setakat diaorg seketoi dua tu tak luakk laahh.. cuma at times aku meluatttt plak tengok nyer.. tu yg tetiba terkeluar gak issue nie tu! hahaha... and also feel so awesome when being surround with you guyss my alam maya friendssss and alam nyata who being apart of my frens at FB & blog!!  You guyss alwaysss cheering up my day lah!! *HUGS*

5 comments:

Just Call Me Bitt said...

simpati dgn u...kadang2 fb punya pasal bila jumpa face 2 face pon boleh jadi tarik muka sesama sedara :( padahal sebelum ni ok jek...konpius i tetiba cenggitu plak...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

itulah kan...

kadang2 sedara sendiri cam tak rapat sgt...

ngan kawan2 memang rapat..

mungkin banyak faktor yg menyumbang benda ni berlaku

-NiD's- said...

akak..takyah cakpa lah.....ngan SEDARA ni kekadg mcm tak GUNA berbaik pn.....menyakitkan hati..time susah jaa nampak sedara..main time KAYO RAYA sedara sedarah sedgaing di makin hamun..diherdik...caittttt...!!!!

lebey BERBAIKK dengan bukan darah daging..janji kita happy .....

akak No worries > ni mesti dia ada SDIKIT DENGGKI....DENGGKI....CEMBURU...CEMBURU... dalam hatinyer....sebab tgk akak ada FULL PAKEJ...

btw akak DOAKAN buat dia semoga dia pn akan haPPy mcm akak satu hari nanti yerk....hiihihiiiii

Queen said...

kadang tu Neena..baik sedar...baik kawan...saje je nak add sebab nak tau perkembangan..tapi bukan nak rapatkan silaturrahim...haih..

Nurfarahin said...

ingatkn kte je yg lalui menda nie.rpe2nye sis neena pon same.mmg hakikat sedara mmg cmnie la kot.baru boley dipanggil "sedara".haha!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails