COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, November 2, 2010

1st Custom Album!


En. teman hari2 dah memekak kat telinga aku... "Yang, biler nak publish entry pasal custom album I tu?"  Adoii laaa hubby ku! I bagi you access to da blog with ur own account EN. TEMAN tu wat pe?  guna laahh darling woiii... tiap kali aku tanyer.. naper tak buat sendiri.. dia kata dia lagi suke baca entry yg aku create dari dia create! huh ngadasss tauuuu en. teman nie!  Ok la ok laa... kang kalau tak buat kang berdosa lak ingkar kehendak suami! huhuhu...

Ok this is the first trial dari en. teman buat custom album!  mungkin ramai yg dah tahu kottt about custom album nie cammana rupenyer...  and maybe ade gak yg tak tahu camner rupe custom album nie kan?? ok pada sapaa2 yg tak tahu... meh tengok contoh custom album pertama dari hasil air tangan en. teman....

DSC_1611 copy
Album yg datangnyer siap dengan box!

DSC_1612 copy
Album yg bersaiz 8 x 12".. harga album bergantung pada saiz.. lagi besar saiz album.. lagi mahal harganyer!

DSC_1620 copy
Kulit album boleh dipilih mengikut citarasa pengantin!

DSC_1619 copy
bahagian belakang album!

DSC_1616 copy
album yg mengandungi 10 helaian bersamaan 20 muka surat!

DSC_1629 copy
Page 1 -2!

DSC_1630 copy
Page 3 - 4!

DSC_1631 copy
Page 5 - 6!

DSC_1632 copy
Page 7 - 8!

DSC_1638 copy
Page 9 - 10!

DSC_1633 copy
Page 11 - 12!

DSC_1634 copy
Page 13 - 14!

DSC_1635 copy
Page 15 - 16!

DSC_1636 copy
Page 17 - 18!

DSC_1637 copy
Page 19 - 20!
Zaman dah berubah.. album gambar pun berubah mengikut peredaran zaman! sumpah aku jeles tengok org skg kawin! bukan saja ade lambakkan photographer yg best2 skg nie... malah jenis2 album pun bukan main hebat lagik! bukan cam time aku kawin dulu.. pakai album sticky jerk.. even mock-up pun nan ado!  :(

Dulu cousin (pengantin) aku nie amik package sticky mock-up jek.... and now kiteorg buatkan custom album pulak!  saja nak tengok and compare hasil nyer.. memang lah.. kalau tanyer aku.. memang aku lagi suke custom album nie dari mock-up sticky album! sebab custom album nie ade storyboard! and then gambar pun cantik biler di print out atas board tu!  and pasal tu jugak lah harga sticky & custom album nie agak jauh berbeza harganyer!

As for first trial en. teman buat custom album.. aku agak bangga gak lah ngan touch dia.. of course lah binik kene bangga kannnn..  kalau tak sapa lagi nak banggaa! hehehe... tapi jgn lah compare touch dia ngan touch photog2 yg dah PROfessional di luar sana tu yerr... en. teman masih banyak lagi perlu belajar dlm dunia photog nie... insyallah.. semoga dia makin success dlm bidang yg dia minati nie! :)

32 comments:

Shu Shinju said...

wow...mmg talented la abg nuar ni... ok what... nampak professional dah tau...

gud luck to abg nuar..moga pas ni ramai lg yg hire you...:)

Aini said...

oh trus print atas album tu ye sis/ bukan pakai tampal2 lagi?
cantiknye.. trus tak sabar nak kawen n buat cam ni jugak..haha

Dee said...

eh..cantiklah..mmg jeles betul dgn org skrg..tp kos kahwin pun meningkatkan..hmm..ada pro n conslah..

lady XOXO said...

WOW...

sis walaupun first trial. tapi ok nie sis.. chaiyok.. wina ras lawa ar.. menarik..

pic2 outdoor paling suker.. indah sgt2,, lagi2 waktu jalan d pantai

nice work to ur hubby..

Iena said...

aku dh telek custom album ni secara teliti di dunia realiti... x cukup kaki tangan nak bg fingers up ni...

Rosliza Roslan said...

dtg lawat awk !

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sama cam album kawen i..hehehe tiba2 rasa nak kawen lagi..hehehhehehe

Mia-Ina said...

kena wat story psl pakej ni neena..

Lia said...

wahhh cantik..
kreatif En Teman ye..

rATu kEBaYA said...

cantiklah neena.. mmg terasa jealous dgn pengantin zaman sekarang ni..

makdara TERdiva said...

gambar kawin i sume dah x de..huk huk!

ingat nak buat yg lain la..versi makdara & anak2 rebina plak..haha!

mummysyafie said...

cantik nye..tapi naper zaman akak dulu takde amik pic camni erkk. masa dulu posing kat pelamin je lar..

-NiD's- said...

chantik album nie....ha pas nie kawen len blew HIRE abg nuar jd O.P photoG...hihihi

cik selamah kundang said...

yang belum kawen slalunya rasa nk cpt kawen bila tgk album org plak.haha

btw,jemput join kontest kt blog kot2 ada idea tema prewedd yang rasa menarik.kot2 your hubby ada idea jugak since he is a photographer

SURIA AMANDA said...

wah..kalau Lisa nak buat album sekali lagi boleh x? nak macam ni la...pssst..kka long nak kawin..leh la mintak en teman menjalankan tugas?

NeenaAnuar said...

Shu:
TQ so muchh dearr! Muaaahhss!!

NeenaAnuar said...

Aini:
ha'ah.. dia print atas board tu terus.. bukan main tampal2.. hah! buat tau nanti for your wedding album! :D

NeenaAnuar said...

Dee:
ha'ah... betoi tu sis! :D

NeenaAnuar said...

lady XOXO:
thanks dear! muaahhsss!!

NeenaAnuar said...

Iena:
hohoho.. TQ so muchh babe! :D

NeenaAnuar said...

Rosliza:
jemput2.. thanks! ;)

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hahahaa... nak kawin lagi kaaaa????

NeenaAnuar said...

Mia-Ina:
standard pakej ade.. tapi biasanyer sapa2 nak tahu harga pakej... kene private message... just email me at ac_krool@yahoo.com

NeenaAnuar said...

Lia:
thanks! heheh...

NeenaAnuar said...

rATu kEBaYA:
tu lah tuu! huhu.. thanks sis! ;)

NeenaAnuar said...

makdara TERdiva:
laa.. naper dah takde sis? sedeynyer.. takpe.. nanti leh buat jerk yg baru.. ngan anak2 sekalii kann.. :D

NeenaAnuar said...

mummysyafie:
huhu.. tu lah pasal sis.. neena pun sama gak.. gambar tak de moment langsung!

NeenaAnuar said...

NiD:
hehehe.. nida nak kawin sekali lagi kaa? boleh naik pelamin secara bertiga ngan sofea sekali yek! :D

NeenaAnuar said...

cik selamah kundang:
owh.. ok.. insyallah.. will terjah ur blog later! ;)

NeenaAnuar said...

Amanda:
boleh... apa salahnyerr... apa2 roger en. teman kat ac_krool@yahoo.com yeah! ;)

MiYOKO TACHIBANA said...

cntiknye custom album yg en teman wat...mmg sgt2 berbakat... :)

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
TQ dearrryyy! ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails