COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, November 9, 2010

The Green Bag... It's All About Friendship!


Ok.. ramai yg tegur beg hijau tu cantikss!! of course lah cantikss... secantikkss org yg memberi beg2 itu kepada kami.. Kami tu hanya Aku & Awien yerr....  :)

Yup!.... Zaa lah yg menghadiahkan beg hijauu itu pada aku & Awien... Terkejuttt bangattttt kami waktu dpt beg tu dari Zaa waktu kat Kuantan hari tu.... Zaa cakap....

"Beg nie utk korang berdua... sebagai tanda persahabatan kite semua selama ini... Thanks for everything.... so sepanjang berada kat kuantan nie... kite semua pakai beg nie sama2 yerr... :)"

DSC_3060 copy
Meh cayangg mummyy Zaa nie sikit mehh... TQ Zaaa!!! Both of us suke sangattt ngan beg tuu!!!  Suke ngan colour dia.. suke ngan bentuk & saiz dia... semua suke lahh! memang sangat sesuai beg tu tuk di bawak outing & traveling coz besaarrr.. macam2 leh letak dlm tuu.. :D
Hohohoho.... sumpah aku terharu giiler time tuu... ye lah... biler ade org yg hargai diri kite... dan lebih-lebih lagi dari kalangan sahabat... mesti lah terharu kan.... lumrahnyer dalam berkawan nie.... selalunyer agak payah nak dapat kawan yg boleh susah senang bersama kan?  kalau takat nak ber-huha-huha tu memang ramai lah aku rasa... tapi tang kite dalam kesedihan rasanya lebih ramai yg cabut lariiii dari stay with us together...  eerrmm... kalau sapa2 yg dah lama follow blog aku mesti tahu.. aku penah lah buat write up tentang friendship niee...

So here I'll just round it up... aku memang suke berkawan... lebih2 lagi aku nie leh dikatakan peramah gak lah org nyerr... so aku tak penah memilih org tuk berkawan... aku suke jerk nak bekawan ngan sesiapa... tapi kawan yg paling aku takot dan sanggup tak buat kawan kalau kawan tu adelah backstabber... talam dua muke.. dan juga yg tiada kejujuran dlm persahabatan... errrmm... pada aku kejujuran tu sangat penting.. biler ade kejujuran.. baru lah tak der sifat backstabber & 2 faces niee...  soal kelemahan masing2 itu pasti ade.. as long as sesama kite boleh menerima kelemahan masing2.. insyallah hubungan persahabatan itu pasti menjadi indah dan berkekalan....  and 1 more thing kalau ade rasa tak puas hati.. just talk it out.. trash it out among each other.. jgn simpan2 dalam hati.. forgive and forget as long as perselisihan faham itu tak terlalu serius dan mengaibkan...kalau rasa2 perselisihan tu agak serious... up to us lah nak memaafkan atau tidak.... cam aku.. kalau sekali aku dpt tahu org backstabbing me.. memang susahh lah aku nak berkawan lagi dah lepas tu.. bukan buat musuh.. tapi rasanyer baik aku menjauhkan diri... that's why aku punyer motto about friendship... "True friends will never betray, back stabbing & even worst BEING HYPOCRITE!! It’s better to have 1 true friend rather than 100 of them with those character!" *wink*

Alhamdulillahh.... I've got more than 1 true friend right now.... dulu2 aku selalu gak berjimba ngan Deyna especially before she become a mother... tapi disebabkan dia tinggal jauh dan di tambah pulak ngan status sebagai mummy... so dah susah sikit lah dia nak berjimba ngan aku.... that's why skg nie most of the time aku berjimba ngan Awien & Zaa jerk coz kami semua stay kat area Ampang... asal sapa2 roger jerk.. terus berdesuupp kami berjumpaan! hehehe....

DSC_3058 copy
Kami yg sekepala!

DSC_3157 copy
Seiring dan sejalan....

DSC_3158 copy
May our friendship last forever & ever!

DSC_3177 copy
Hah nie ade lagi satu persamaan... kami bertiga pakai lipstick yg sama.. hehehe...  lipstick aku... pastu aku suruh Zaa & Awien pakai.. terusss si Lee & Rudy geleng kepala tengok gelagat bini2 diaorg kene make-over ngan aku!  diaorg kata... lain benorr rupe bini depa.. hahaha.. tu baru sikit tuu... kalau lagi lama dok ngan si neena nie.. lagi banyak yg akan aku make over kan diaorg! ngagagagaga.... :p
So dengan ini confirm yg beg tu bukanlah token yg bakal aku berikan pada pemenang2 GA aku nanti.. coz aku sendiri pun dpt token dari Zaa.. hehehe... :D

And as for korang yg aku kenal melalui blog nie jugak... aku sayangggg sama korang semua okkehh... aku tahu korang2 semua adelah kawan yg baik.. thanks coz sudi be part of my friends! *HUGS*

13 comments:

Shu Shinju said...

mmg cantik beg tu..pandai Za pilih... beso.. leh isik byk barang..:)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sahabat sejati memang susah nak jumpa kan...

Queen said...

kawan baik tak semestinya selalu berjimba.. heee....

tapi selalu ada bile kita susah..

kawan berjimba ni adalah kawan yang selalunya around us....dan biasanya mereka kawan yang baik.. =)

happy for ur friendship..

ayat niyh adalah utk kawan2 saya yang jauh dimatta.....muehehehhehehe

Aini said...

sis, 3 sekawan ni kenal dari mana? kawan zman skolah ke, zmn universiti ke, zaman blaja ke? buat la stori pasal ni..huhu.. teruja plak nak tau.. sehati sejiwa je 3-3, skali dengan husband lagi tu sehati sejiwa..

Mimy Hamid said...

babe, friend forever...itu je aku nak cakap...yeah yeah

SURIA AMANDA said...

rindunya kat kawan2 lamaaaa..ntah macamana la rupa masing2 kan?

NeenaAnuar said...

Shu:
ha'ah.. memang best!! akak pun suke! ;D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
yeaaa... betoi tu sis! :)

NeenaAnuar said...

Queen:
hehehee... THanks! :)

NeenaAnuar said...

Aini:
owhh! hehehe.. thanks coz bagi akak idea nak blog about this story... ok will share with you in next coming entry yeah! :)

NeenaAnuar said...

Mimy:
yeah beb!! thanks for being my friend! muaaahhssss!!!

NeenaAnuar said...

Amanda:
hihihi... memang lah.. kalau dah lama2 memang rindu kann.. :D

cikbedahlaser said...

smoga kekal bersama.... :)


hugg huggg huggg

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails