COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, November 23, 2010

Aku Terus DiUji & Sesungguhnya Aku Redha... Get Well Soon My Bay Bee!!! :(


Now aku berada di Gleneagles Hospital Kuala Lumpur... en. teman kene tahan kat ward!

Beee.... Get well soon dearrr!!! I REALLY MISSED YOU & ❤❤❤ YOU!!!

Dah semalaman aku bermalam di ward 712.... ia mengingatkan aku kenangan hampir 3 tahun yg lalu dimana aku menjaga arwah mak & kini Allah memberikan peluang yg sangat berharga itu lagi sekali apabila aku perlu menjaga suami sendiri pula... sesungguhnya syurgaku terletak dikedua-dua tapak kaki mereka yg sangat ku sayangi ini!

Pada yg mendoakan kesejahteraan buat en. teman... ribuan terima kasih aku ucapkan... *HUGS*

Ramai jugak yg mengingatkan aku tuk membaca doa Nabi Yunus ni...

لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ
(La ilaha illa anta. Subhanaka inni kuntu minaz zolimin)

Thanks korang... yup! memang doa ini lah yg aku amalkan sejak dulu lagi especially sewaktu disaat2 aku menjaga arwah mak dulu...

~Ya allah.. sesungguhnya Engkau sedang mengujiku!  Tabahkan lah hati ku Ya Allah... kuatkan lah imanku... berikan lah aku kekuatan & kesabaran dalam menempuhi dugaan mu ini ya Allah.. sesungguhnya aku yakin Engkau menjanjikan sesuatu yg terbaik buatku... Insyallah...~


 

27 comments:

SURIA AMANDA said...

Allah sentiasa menguji umatnya yang terpilih..moga kak neena tabah hadapi dugaan dan moga en teman cepat sembuh..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

insya-allah...ALLAH tidak akan menguji umatNYA melebihi dari kemampuan umatNYA...tawakkal dan redha dengan setiap dugaannya..pasti akan ada hikmah yang kita xtaw di masa depan..insya-allah..sesungguhnya berdoalah agar semuanya kembali seperti sedia kala...

doa tue la yang kita baca masa saat2 menunggu kelahiran amani dulu...take care n get well soon nuar..

eynda said...

Sabar banyak2 neena....dugaan itu tanda Allah sayangkan kita...moga hubby neena cepat sembuh...

MaDaM LiEzA said...

kuatkan semangat ye neena... moga en teman cepat sembuh..... sesungguhnya ade hikmah di sebalik semua dugaan yg neena tempuhi ini.....

Deqna said...

Semoga Nuar cpt sembuh yer..
sekang ni memang musim org sakit2 & demam ker.. abang ipar aku pun baru kuar wad ampang puteri..

ko sabar yer.. dulu nuar jaga ko. now ko jaga nuar pulak... aku doakan nuar cpt sembuh dan ko pun sihat2 sentiasa supaya leh jaga ur bay-bee tuh..

p/s: kalau ada kelapangan aku melawat.. tapinya tak taulah bila, sbb aku pun tgh menjaga anak yg tak sihat nie..

Shu Shinju said...

kak..shu tau kak kuat kan... jaga abg nuar elok2 k.. camner abg nuar skrg??? makin ok ke???

u too take care dear... & abg nuar..cepat sembuh ok...:)

lady XOXO said...

Sis neena be brave dear.. wina doakan suami akak selamat n semoga cepat sembuh aminnn.. kak sabar na.. kak n semua d uji tabahkan hati kuatkan semangat... insyaALLAH suami akan cihat

Leez M. Saaid said...

Get well soon to your hubby and be strong!!

nasaoji said...

jaga en. teman molek deh..kt agak bangga jg org sakit..sb d situ, menguji tahap kesabaran diri.. ;)

tingat time nak branak ri tu, mulut duk kumat kamit baca doa nabi yunus tu..sesungguhnya Dia memang maha mengetahui.. ;)

Softtouch [Hanim] said...

semoga en teman sihat sembuh seperti sedia kana..byk2an sabar yer..

sLEEping BEauty said...

semoga neena tabah ye ...
harap2 ur hubby cepat2 sembuh ..

♥ Juliana Violet ♥ said...

Semoga encik teman cepat2 sembuh...
Sabar ye sweetie...

Rinna said...

Moga neena sabar menjaga hubby. Cara ini mengeratkan lagi kasih sayang antara korang berdua. Moga hubby neena akan cepat sembuh dan sihat semula.

Eri-chan said...

get well soon Nuar and Neena, banyakkan bersabar..dan berdoa.
i pray for you guys.

Dee said...

semoga en teman cepat sembuh..and moga u terus tabah sis..

A D I A said...

dear, lama tak jejak sini. terkejut i many things happened to you, bak kata purple, ALLAH tidak akan menguji umatNYA melebihi dari kemampuan umatNYA. masing2 ada ujian masing2. semoga u tabah. i know u r strong gurl. *hugs*

to nuar, semoga cepat sembuh dan sihat seperti sediakala ye. amin.

Cik Yayang said...

Tuhan Maha Mengetahui sejauh mana hambanya mampu menghadapi dugaan2 dariNYA..krn Allah mengetahui kita mampu hadapi dugaan itu, krn itulah dugaan itu diberikan utk kita..Insya Allah setiap dugaan tu ada hikmahnya..

Maaf, Cik Yayang mmg dah lama sgt tak masuk dunia blog nih, agak terkejut bila baca entry ini..Nuar sakit apa, Neena? Apa2 pun Cik Yayang doakan Nuar cepat sembuh dan Neena juga jaga diri bebaik ya!

-aNida OtHmaN- said...

semoga abgNuar cecepat sembUh..dan happy mcm sediakala....

akak, BE STRONG ok...jgn sedih-sedih...saya tahu kakak saya ni JIWA KENTAL.....

memang bagussss sngt amal DOA tuh..kalO betol-betol wirid memang bekesan lah.....

akak take care...muahhhhhh

Ann Ishak said...

get well soon nuar...neena sabar yer, banyak pahalanya tu

mama-syira said...

tabah la Neene dgn dugaan Allah utk menguji hambaNya.
semoga Nuar cepat sembuh.

sWeEtdARLiNG said...

semoga en teman cepat sembuh.. u pun kena jaga kesihatan semoga dapat beri kekuatan pada en teman


sw33tdarling.com

Yana@Nana said...

salam kakak..lama yana tak singah sini..banyak cerita yg yna ketinggalan..banyak sungguh ujian akak... sabar yer akak..yana tau akak kuat.. REdha gan ketettuanyer..pasti ada hikmah segala ujian yg diberi..jgn hilangkan seyuman menawan akak tu ok..

Mia-Ina said...

kuatkan smgt kak neena ya..semoga en teman sembuh hendaknya

MiYOKO TACHIBANA said...

Sis Neena, be strong...mudah-mudahan sumenye ok2...

Ogy said...

Ya Allah...siannya hubby sakit....Tabahkan hati ya...Dugaan Allah dtg dlm pelbagai bentuk salah satunya dgn menurunkan penyakit...kita yg duk jaga org sakit pun kena kuat dr segi mental dan fizikal....kena byk bersabar ...

mama doakan suami cepat sembuh...

eqbalzack said...

salam nenna...
abg eq lakukan sket perubahan kat blog...dot com dan masukkan nuffnang...hehe

NeenaAnuar said...

DEAR ALL...

TQ FOR YOUR DOA.. PRAYERS & SUPPORT!! SERIOUSLY WHEN I READ ALL YOUR COMMENTS.. IN A WAY IT HELPS ME TO COOL DOWN AND BE MORE STRONGER! LOVE YOU AND MANY HUGSS!!! MUAAAHHSSSS!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails