COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, August 1, 2011

Tahun Nie Aku Cipta Rekod... 4 Pasang Baju Raya Aku Dah Ready Coz All Ready Made... NO Tempah2... Korang Punyer Lak MacamMana? Dah Siap?


Baru sehari puasa dah nak citer pasal baju raya?? Alololo.. jgn lah marah gonjeng.. gonjeng terujaa sikittt jerk sbb tahun nie adelah tahun paling advance dlm gorjes gonjeng mencarik baju raya... hihihi.. :p

Ye lah.. before this selalunya cam bertunda-tunda about baju raya... tak pikir sangat dan malas nak amik pot sangat punn.... kot ade baju lelama.. pakai jerk balik... kalau nak tempah pun kengkadang tu... last minit around 1 month before bulan puasa baru lah terhegeeh-hegehh nak antar kain utk ditempah...  if not kalau terjumpa yg ready made dlm bulan puasa.. kot sesuai ngan aku.. memang aku grab jerk!

But this year aku cipta rekod biler 4 pasang baju raya aku semuanya aku beli siap a.k.a ready made!  2-3 bulan before puasa aku dah shopping!  nak wat camner.. biler asal aku terjah jerk butik kesayangan aku yg terletak di Ampang Park tuu.. confirm aku akan sangkut ngan baju2 ready made dia yg bersaiz S!  Memang cutting figure dia buat ready made bagi saiz S tu dah macam sohih2 cam utk badan aku jerk dah kekdah nyer.. so tak yah lah susah2 aku nak tempah2 bagai.. walhal kain elaa aku ade jerk lagi dlm almari tu dlm 2-3 pasang...  


But since aku dah beli 3 pasang baju raya kat butik favorite aku kat ampang park tuu... waimaaa... aku dah malas lah nak antar kain ela utk wat tempahan.. lagi pun biler di timbal balik harganya... kos aku beli siap adelah jauh lebih murah ngan kos aku beli kain + upah jahit... and tu belum lagi di tambah harga nak wat beading!  Lagipun aku beli before bulan puasa.. harga leh dpt discount! puass hattiii sesangatt! ngeeeeeeeeeeeeeeee~~ *senyumm sampai kening! :p*

DSC_1033 copy
Ni lah collection baju raya aku utk tahun 2011 nie.. tunjuk bahagian lengan jerk cukup lah yek.. nanti raya baru 'tayang'! :p  Btw... yg 3 pasang dari kanan i.e. warna hijau, pinkish & white tu semua adelah dari Butik Fesyen Nona Ampang Park.. and only yg warna purple tu bukan dari butik fesyen nona.. yg itu aku beli kat Wangsa Walk and dah lama gilerrrr dah bersimpan... ehehehe...
Skg aku memang pelanggan tetap bagi butik Fesyen Nona!  asal aku masuk jerrr kedai dia.. memang tak sah kalau keluar tak bawak keluar sekali paper bag tu!  confirm... mesti akan ade yg sangkut!  pasal tu kengkadang aku malasss nak masuk kedai tu kalau takde apa2 hal.. *tapi kengkadang dia degil gak & meroyan nak masuk.. saja carik pasal! :p*

Kalau korang nak shopping baju raya ready made skg nie (sbb kalau nak tempah of coz mana2 tailor pun dah tak terima tempahan kann)... soo boleh lah pegi kedai nie yer.. so far aku memang tersangattt lah puas hati lah ngan jahitan & service yg diberikan... harga kalau mahal sikit pun aku puas hati.. coz ianyer sangattt berbaloiii.. nak2 kalau kite bagi kain yg agak berkualiti dan mahal sikit... insyallah out put nya nanti pasti memuaskan!! Sebagai contoh.... baju raya yg aku tempah dari Fesyen Nona last yer..

DSC_1410 copy
kain Sutera Asli Terengganu yg aku beli di Pasar Payang Terengganu... memang no regrets at all with Fesyen Nona tailoring!
Pertama kali aku jatoh cinta ngan Fesyen Nona pada tahun 2009!  waktu tu first trial.. so beli ready made punyer baju.... 

BR1
fesyen kurung moden!  no alteration at all.. everything was perfecto on my!
Then another baju ready made yg aku beli tahun lepas kat Fesyen Nona adelah baju kurung pahang nie... Kata akak kat Fesyen Nona tuu.. masuk jer bulan puasa nie akan ade lagi collection2 terbaru utk hari raya...  Eerrrmmm.. skg aku pikir patploh kali nak pegi ke tak.. kengkadang tu saja suker jejalan tengok loook see loook see... tapi kang silap haribulan sangkut lagiii... aiiyoookk.. tu yg tragiss tuu... uhuhuhu.... 

Anyway... So korang lak camne? baju raya utk tahun nie dah siap lom?  :D

33 comments:

Gieyana said...

cantik both bj kurung tue...seyess..alaa ai x g beli lg..rsnya beli yg ready made jer kot..

Shu Shinju said...

sepasang pon lom tempah lagi..huhu..

Cik Tqah said...

da beli 2 pasang.. cukup kot..hihi..baju lain byk lagii

atty's said...

taun ni x beli baju raya ..sbb dr awal thn dah ada beli utk g kenduri kawin..recycle je balik ..matchkan ngn anak2

O'gosh said...

tq....at least dah ad idea nak usha kat mana..dekat je ngan opis ni..hehe

Wahidah said...

wai tk de baju raya lagi...hehehe..blk ne baru cari kot..beli ready made jer..

Biqque said...

i ada 5 pasang kain, tapi kedai dah tak amik!!!

nampak gaya, tahun ni beli lagi la...

MiYOKO SuKi said...

cntik... :)

thn ni, takde bj raya...sbb, takde mood nk raya.. :(

Dee said...

kak dee dh beli sepasang kat c4 wangsa maju, esok nak terjah pkns shah alam, pastu nak terjah ampang park..serius..baju kt ampang park mmg cantik2..

Mya said...

i pun dah ada 4 pasang baju raya.
tapi semua pun tempah :)

ratusiput said...

badan aku susah skit nk bli ready made...maklumla rendang...tempah pun kena cri tailor yg ok n sedap jait kalau tak pakai baju kurung nampak cam guni berjalan je..ehehe...tp seriously mmg cantik2 bju ko yg ko bli kat noona ni..

wAnNy said...

2 yg tempah dah siap..ada 1 lagi blom siap yg mcm pattern baju gojes pink putih akak tu..haha,,tah cmne la rope nye...sory la copy pattern,,berkenan sgt,tp da mintak permission aritu kan..;D lagi 1 nk bli siap,,da tgk kat shah alam aritu..hehe

btw mmg cantek la baju kat butik ni..mcm gatal2 nk terjah je..hehe..

Kyra said...

perghhh cantiknya u dear..
baju sutera tu cantikkan kan..kain nak soft jer

NeenaAnuar said...

Gieyana:
thanks sis! takpe.. insyallah dlm bulan puasa nie pun masih banyak baju ready made yg cantik2! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
alahaii.. ciannyer.. tak pe.. shu carik yg ready made pun ok apa.. sempat lagi nie nak shopping! :D

NeenaAnuar said...

Cik Tqah:
cool! mesti gorjees nie! :D

NeenaAnuar said...

atty:
elok gak camgitu kan kak.. tak lah shopping sekali haruss.. which akan terasa gak lah sesakk nak membayar nya nanti.. ehehe..

NeenaAnuar said...

O'gosh:
oh really? then you shud go there and grab those new collections! ;D

NeenaAnuar said...

Wahidah:
kalau dpt ready made yg gorjes2.. cepat2 rembat ok! :D

NeenaAnuar said...

Biqque:
hehe... kalau lewat memang gaya gituh lah nampaknye! :D

NeenaAnuar said...

MiYOKO SuKi:
thanks tin! alahai.. siannyer adik yg dok di perantauan nie.. takpe2.. kerana mencarik rezeki.. kengkadang kene redha & pasrah...

NeenaAnuar said...

Dee:
ok lah ampang park tu.. banyak gak collection2 yg best.. and PKNS pun not bad kan... ramai yg suker shop kat situ gak!

NeenaAnuar said...

Mya:
vava.. dah ade 4! and boleh jerk u tambah biler2 lepas nie kot coz u dah leh jahit baju sendiri! hehehee...

NeenaAnuar said...

ratusiput:
alooo.. ko comeyy ok! kalau tailor pandai jahit.. mesti bertambah comeyy... :)

NeenaAnuar said...

wAnNy:
owh.. ehehe.. no worries... nanti share your baju tu yea.. nak tengok gak.. mesti gorjes! :)

terjahh jerk butik tu.. harga dia kire reasonable lah.. tak mahal sangat and even tak murah sangat pun... :)

NeenaAnuar said...

Kyra:
Tq so much dear.. ha'ah.. kain dia memang lembut kalau jenis sutera nie... that's why I buat full lining baru dia terletak dan ade body weight! :)

ZarinAziz said...

raya sakan la neena thn ni ye...saya lak pecah rekod selai pon x beli...nyway neena org kalo dah gojes pakai apa pon look gojes tau...auwww!!

Mimy Hamid said...

makin gojes la neena gonjeng...ko pelanggan tetap mesti ada diskaun kan

eynda said...

Boleh jadi model Fesyen Nona ni... akak dah beli ready made jugak... beberapa hari sebelum puasa hehe..

NeenaAnuar said...

ZarinAziz:
takde lah sakan sangat sis.. biasa2 jerk.. hehehe.. takpe.. sis baju lama kalau masih cun pun ok apa.. hihi.. btw TQ so much yea! :)

NeenaAnuar said...

Mimy:
hihi.. tengok angin tokey dia gak beb... kalau baik mood dia insyallah leh lah dpt discount secara ciputt! :D

NeenaAnuar said...

eynda:
wahh.. mesti santekk baju raya akak nie! :D

Anis Shafeera said...

suke bace sume post2 akak.. :)hehehe...
akak ni comelll ngattt.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails