COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, August 11, 2011

Kat Area Apartment @ Condominium Pun Boleh Bercucuk Tanam Tau!



Sapa kata kat area2 bandor especially di kawasan rumah yg ber-apartment & condo tak leh bercucuk tanamm.. boleh jerrr.... tapi tak leh lah ko nak tanam keledek... keladi.. ubi bagai kan.. tapi kalau takat nak bercucuk tanam daun pandann ok jerk...

DSC_0340 copy
See bukan main sihat dan segar bugar lagi daun pandan yg hidup di belakang umah aku nie...
Aku rasa kat mana2 pun daun pandan nie senang jerk nak tumbuh dan hidup... daun pandan tu dah lama giler dah hidup kat situ.. arwah mak aku kata ade jiran yg tanam.. so senang.. org2 kat kawasan umah aku tu kalau nak daun pandan tak yah beli dah kat kedai...

DSC_0337 copy
just petikk jerkk bila mauk pakai!

DSC_0338 copy
ade ciri2 seorang hang kebun tak? ahahahahaa... *ampunn Bee.. :p*



24 comments:

Anum said...

betul2
kalau ada tanah walaupun kecil masih boleh kan

Nurhidayah Shamsury said...

tanam r cili lak..daun kunyit ke..he3..

Mimy Hamid said...

janji ada tanah mau cucuk...boleh jadi semua nya..cili, daun kari pun boleh beb

Alin Marlini said...

kalau ddk tingkat bawah blh bercucuk tanam..kalau duduk tingkat atas2..susah ckit..

InaAchik said...

tetiba teringat gambar2 nuar 5 thn lalu... mmg sebijik hang kebun lah! tapi skrg dah jadi ala2 hang tuah dah... :)

Nana said...

heheh btol daun pandan ni senang idop
campak je kat mana bole je tumbuh janji rajin siram nak2 klw dalam pasu
klw tanam atas tanah biar je xyah jaga

Hana Soffelia said...

berbudi pada tanah banyak faedahnya, walaupun tanah tu sekangkang kera.

O'gosh said...

kalau ada tanam cili api bak meh nak mintak free sket...kita kan dekat2 je..haha

Pepel BoNda AmaNi said...

maktok pun rajin bercucuk tanam..macam2 dia tanam kat umah aku tue..kekekek tue pun pakal jerk umah aku semua dah kena simen..so tanah skit jerk..agak terbatas la dia nak menanam...

-oP_ida- said...

sebutjaa "HANG KEBUN" terus sengeh....agagagagaag

maaflaa kaknin, kalo laa tanya ada mcm hang kebun...xdak dah...la dh mcm HANG LEKIr...ehehhehe

Wahidah said...

ade rupa mcm hang kebun sket..hahaha

Bitt (double IS) said...

hehehei dulu dok rumah xde tanah pon tanam dlm pasu jugak lagi senang...tak pon minta jiran sebelah punya hasil sikit...sebenarnya kalo menanam ni bagusnya kasi niat utk kegunaan semua tuyg boleh jadi banyak ;)

NeenaAnuar said...

Anum:
yeaa.. betoi2.. berbudi pada tanah nie tak rugi kan! :D

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
tu lah .. tak ade ruang nak tanam.. huhu..

NeenaAnuar said...

Mimy:
ha'ah.. tu bende2 yg senang nak hidup dan tumbuh kan!

NeenaAnuar said...

Alin Marlini:
yeaa... kalau dok tingkat atas kene tanam dlm pasu lah kot! :D

NeenaAnuar said...

InaAchik:
ahahahaahahaa... =))

NeenaAnuar said...

Nana:
betoi2.. :D

NeenaAnuar said...

Hana Soffelia:
setuju! :D

NeenaAnuar said...

O'gosh:
uit dekat?? kamoo stay kat mana dear?|

NeenaAnuar said...

Pepel:
ok lah tu beb.. at least berguna gak tanah ko yg sekangkang kera tu jerk kan...

NeenaAnuar said...

oP_ida:
ahahaahahaaa... gelak guling2.. :))

NeenaAnuar said...

Wahidah:
kekekekeke... nanti wai kene belanja abg nuar gaya gini taw! :p

NeenaAnuar said...

Bitt:
yeaa.. bersedekah tu lebih baik dan afdal kann.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails