COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, August 15, 2011

Bisikan Hati Kecilku: Khas Buat Suamiku... Khairol Anuar Ahmad Azaib!


Entry ini dititipkan khas buat suamiku.... Khairol Anuar Ahmad Azaib...

Bee... hampir 6 tahun kite bersatu sebagai suami isteri.. tidak pernah sekali kamoo menyakiti hati ku sebagai isterimu... lumrah dalam berumahtangga.. mana boleh tak bercakaran ala2 manja... of coz ade ups and downs.. tapi kite bukan bergaduh... kite hanya berbincang.. meluahkan pendapat dan cuba memahami antara satu sama lain dengan berdiskusi sesama sendiri... dan akhirnya dari situlah kite mendapat keserasian hidup bersama kerana dari hari ke hari kite makin paham memahami antara satu sama lain...

Bee seorang suami yg sangatt penyabar... sukar utk Bee tinggi kan suara kat isteri Bee nie.. Bee tak Ego!!  Seriously cukupp susahh utk isteri Bee nie nak point out Ego seorang lelaki dalam diri mu Bee... dlm apa jua keadaan... kalau nak berbincang... anytime jerk Bee boleh bawak berbincang... Tak pernah sekali Bee gunakan kuasa VETO Bee sebagai seorang suami dan ketua keluarga... Then Bee bukan lah seorang yg pemalasss.... Bee sangatt ringan tulang... mintak lah tolong apa sahaja.. pasti Bee buat utk isteri Bee nie... Jarang sekali Bee menyusahkan isteri Bee nie..   Bee jugak tak pernah being Selfish!  Satu lagi ciri2 yg buatkan isteri Bee selalu mengalirkan air mata...

Kalau isteri Bee nie tak larat nak buat or tak sempat nak buat apa2.. mesti Bee tolong buatkan... kengkadang tanpa disuruh... sumpah memang terharuu sangatt biler Bee bersifat ringan tulang...   segala kerja2 kite buat sama-sama... sampaikan isteri Bee nie nak buat kuih onde-onde pun Bee buat sama2 ngan isteri Bee nie... Pada hal isteri Bee dah ckp tak payah lah tolong.. sbb senang sangat nak buat kuih onde-onde tuu... tapi Bee tetap nak tolong sebab Bee sukerrrr nak buat apa sahaja dengan isteri Bee nie.. So macam mana lah isteri gonjeng Bee nie makin lama tak makin bertambahh sayanggggggggggg cam nak giler kat Bee??

Terkadang tak tahu nak appreciate Bee macam mana... Bee terlalu banyakkkkkk sangattttttttt bertolak ansur dengan isteri Bee yg gonjeng niee especially dlm aspek kekeluargaan.... sampaikan kengkadang rasa bersalah dengan diri sendiri... Bee banyak berkorban utk isteri Bee nie... seriously isteri Bee nie sangat2 terharuuuu dengan segala pengorbanan Bee selama ini... Biar lah kalau ade org lain yg tak nampak pengorbanan Bee.. coz yg paling penting isteri Bee nie nampak dan hargai setiap pengorbanan Bee selama hari nie... semoga kesabaran & pengorbanan kite selama hari ni akan dilimpahkan dengan lebih kenikmatan & keberkatan dlm kehidupan kite berdua Bee... Insyallah....  

Insyallah Bee.. selagi hayat dikandung badan.. isteri Bee nie akan cuba menjadik isteri yg terbaik buat Bee... Isteri Bee nie tahu masih banyak lagi kelemahan diri yg perlu isteri Bee nie perbaiki... Bee pun masih ade kelemahan diri yg perlu diperbaiki jugak lagi kannn... ye lah.. tiada manusia yg sempurna di dunia ini.. kite tidak lari dari melakukan kesilapan dan punyai kelemahan diri masing-masing... tetapi dari kesilapan itu lah kite haruss bermuhasabah diri... renung dan fikirkan kekurangan serta kelemahan diri sendiri... kemudian kite perlu bangkit dan ubah diri kite sendiri ke arah yg lebih baik.. kerana diri kite makin hari makin berusia.. yg mana bererti makin hari makin hampir dengan kematian...  jadi sekurang-kurangnya adelah lebih baik kite mengubah diri kite sedikit demi sedikit daripada teruss berada di takok lama ataupun tidak mahu melakukan sebarang perubahan pada diri sendiri ke arah yg lebih baik...     

Sebagai isteri.. tiada perkara yg lebih baik dapat dilakukan selain daripada mendoakan kesejahteraan Bee... mohon pada Allah murahkan rezeki Bee.. lindungi Bee senantiasa... berikan keberkatan pada Bee di dunia dan akhirat...  moga kasih sayang antara kite makin utuh buat selama lamanya...  aminnn ya rabbal alaminnn...  

IMG_1113 copy
YA Allah Ya Tuhanku.... aku bersyukur dengan kurniaan yg tak ternilai dariMu ini Ya Allah... Dia lah satu-satunya yg paling berharga di dalam hidupku... sesungguhnya bukan emas mahu pun intan permata... Tetapi hanya dia SUAMI ku!!!

*Terkadang luahan rasa melalui penulisan & ungkapan kata2 adelah 2 perkara yg sangat berbeza.. dan entry ini jugak secara tak langsung akan mewakili ucapan dan kata2 aku dipagi hari raya 1 Syawal nanti... sbbnya waktu cium tangan en.teman... confirm yg sempat aku ungkapkan.... "Bee.. ampunkan I yer.." pastu confirm sebakk.. nangess sampai bengkak mata.. so senang... in advance aku dah titipkan ucapan panjang berjela! :D*

21 comments:

Hanis MY said...

sweetnyaaa...lovely sgt!

Mimy Hamid said...

Insya Allah semoga berbahagia selalu nuar neena

GoJeS said...

aiseh....awat sampai hjng entry mate kabur ni....huhuhuhuh...
klu en.teman bace ni knpom terharu giler...

neway...SUAMI la kwn TERBAIK kite kan;)

aWaniS said...

so sweet.. :)

-oP_ida- said...

sangat teharuuuuu..........
moga bertambah UTUH kasih sayang kalian bedua..insya'allah....

**akak thn ni takdak kaa POSIN raya???

ZarinAziz said...

so suwet...i doakan jodoh nenaa dan en.teman berkekalan hingga hujung nyawa...

bonda dadif aka akish said...

sweet!!!

nnti mau buat jugak la gojes!!!

PinKy MoMMa said...

sweeettttnyer kamu :)
betul betul dh smpai pagi raya nnt meleleh leleh..tak leh teruskan kata2 tu hukhukhuk

Mia-Ina said...

mia yg baca pun jd sebak pulak..x bygkan nk salam buat kali pertama raya dgn suami....huhu

Hana Soffelia said...

Tersentuh sgt baca nukilan sis ni.. Sweet sgt2.. ^_^

kathy jem said...

cuweetnye..terharu baca..huhu

ana apez said...

waaahhhhh aura raya dah mari.. terasa bersemangat nak raya ni.

psssttt!! baju raya ana blom siap lagi.. stress!! tapi kueh raya dah penuh satu guni ni. hahahaha

Wahidah said...

gmbr ne sgt cun melecun...aik mn aci wish raya in advance..:P

Softtouch [Hanim] said...

so sweet.....semoga bahagia selalu!

Bitt (double IS) said...

agreed! tulis dan bercakap lain..ehehehhee

TiNie said...

ssdih plak baca entry ni..terharu pun ada..

mekchu said...

i'm sure en.teman mesti terharu gile bila baca nih.. sbb mekchu yg baru kenal di alam maya ni pun dah terasa mcm nak bergenang.. ini kan pulak diri en.teman sendiri kan..

Tuhan tu dah pasang-pasang kan setiap jodoh umatnya.. saling lengkap melengkapi.. semua pasangan ada kelebihan dan kekurangan.. setiap orang pernah diduga dan mekchu doakan both of u akan berbahagia selamanya.. amin...

eLLy said...

Soo swettt .. akak pun baru nak buka mulut nak minta maaf dah sebak ;(

ellyna riduwan said...

alamak..kite x de suami la nak salam pagi raye..hehehe..

NeenaAnuar said...

TQ ALL FOR YOUR COMMENTS, DOA & COMPLIMENTS... MAY ALLAH BLESS ALL OF US.. INSYALLAHH... :)

Superstar Suri said...

neena... well said.. this entry made me shed my tears.. alhamdullilah.. kamu sangat2 beruntung!! semoga kebahagiaan tu milik kamu berdua selamanya ehh.. selamat hari raya to both of you, maaf zahir batin.. xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails