COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, June 10, 2011

5th W.A. > 5th Trip to Melbourne @ Jejalan Around Melbourne CBD Di Siang Hari!


Sepanjang berada di Melbourne.. asal ade kesempatan utk jejalan around city centre.. memang kami berjalan sehabis mungkin..  tapi dlm pada berjalan tu pun tak lah tercover semuanya... sbb bandar dia pun besar.. aku takat dpt cover sekitar Melbourne City Centre yg jugak dikenali sebagai Melbourne Central Business District (CBD) and itu pun tak habis rasanyer! huhuhu...

DSC_0576 copy
Ok.. jom layan gambar2 kenangan kami disekitar Melbourne CBD!

DSC_0250 copy
antara bangunan2 lama masih dikekalkan disekitar bandar Melbourne...

DSC_0253 copy
menuju puncak bukit... yg berlatar belakangkan bagunan2 pencakar langit di bandar Melbourne!

DSC_0255 copy
relax jap!

DSC_0257 copy
sambil menikmati permandangan Yarra River & Southbank!

DSC_0259 copy
let's move on..

DSC_0573 copy
this is the Old Treasury Building!

DSC_0579 copy
belakang aku tu adelah hotel yg paling mewah rasanyer kat Melbourne.. The Hotel Windsor! sangatt gorjes hotel nie punyer architecture!

DSC_0591 copy
tak dpt duduk hotel mewah nie.. dpt bergambo depan hotel ngan penyambut tetamu dia pun jadik la! hehehe..

DSC_0586 (2) copy
Di bangunan Parliament of Victoria!

DSC_0588 (2) copy
bangunan parliament yg gah dan sentiasa dikunjungi ramai tetamu!

DSC_0598 (2) copy
one of the heritage building!

DSC_0602 copy
this is another one....

DSC_0596 copy
this is Flinders Street Station!
"Flinders Street Station is among Melbourne’s most recognizable landmarks & the busiest suburban railway Station in the southern hemisphere. The Melburnian idiom “I’ll meet you under the clocks” refers to the row of clocks above the main entrance, which indicate the departure time of the next train on each line.."

DSC_0604 (2) copy
kat sini pedestrian crossing yg paling sibukk aku rasa..

DSC_0606 copy
Melbourne Aquarium merupakan salah satu tourist attraction kat bandar Melbourne!  Tapi kiteorg tak masuk pun.. sbb masa tak mengizinkan..

DSC_0610 copy
Kalau sebut Melbourne.. tak sah kalau tak sebut Yarra River!  Leh wat cruise tour gak kat sini...

DSC_0609 (2) copy
yup! behind us is the Yarra River!

DSC_0612 copy
Melbourne City... nestled on the shores of the Yarra River...

DSC_0613 copy
dah penat jejajalan seharian disekitar bandar Melbourne.. masa utk merehatkan kaki sebentar!

DSC_0618 copy
sambil bertemankan burung seagull dua sejoli! sama lah seperti kami.. ngagaga.. :p

DSC_0616 copy
aramak.. camera tersalah focusing point! lantakk!! nie lah bahana kalau amik ngan tangan sendiri.. haha..

DSC_0625 copy
air sungai Yarra nie cukelat sikit.. tak macam kat Swan River @ Perth yg lebih clear air dia... but yet walaupun cukelat air dia langsung tak tercemar dan berbauu..

Kalau ikutkan banyak lagi tempat2 yg boleh kami cover kat bandar Melbourne nie... tapikan apakan daya... kami kekurangan masa utk explore all over the places... huhu.. Ok.. in next entry akan aku share kan gambar2 disekitar bandar Melbourne di waktu malam hari pulak yer! :)


20 comments:

Biqque said...

lagi! lagi! lagi!

Eri-chan said...

klasik dowh...suke..

Cik Rose Cute said...

Woi!!! Bestnya..huhuhu...aku tumpang ronok jugaklah...hehehe

Deqna said...

aku ingat nak like2 kan jer entry ko nie.. sekali tgk.. anak buah aku punya profile lah pulok..ntah bila masa lah pulak dia guna lappy aku nie...

apapun best nyer holiday ko!!

Softtouch [Hanim] said...

cntik2 semua pic ni neena...suka sy tgk...

ni kalu sy sebut2 tmpat ni smeua kat mak abah sy mesti dorang tau..kami pernak duk Melbourne..nnti kalu parents sy dtg sy tunjukkan blog neena kat dorang yer..mesti mak abah sy terimau kenanagan kat sana..sy xigt dah masa tu sy kecik lagi...

mekchu said...

paling suka gambar daki bukit tu.. pandai je carik angel.. tiba2 teringat no wonder lah kain baju kurung hari tu boleh koyak... hahaha.. hampunnnnnnnn.....

Mak Izz said...

k'neena pandai posing. sume gmbr nmpk menarik sbb model dia menarik :)

tiefazatie said...

best2...adoi la..tergoda!

Just Call Me Bitt said...

really nice lorrrr...tapi tu la sungai coklat ermmmm hehe tapi semua shantekk okkk

melin melinda said...

Aduyai Neena...seriyes jeles ni.....grrrr...duit..duit..duit... di mana engkau duit...gua mau pegi situ...duit.......:)

NeenaAnuar said...

Biqque:
hihi.. ok ok ok.. akan disambung secepat yg mungkin! :D

NeenaAnuar said...

Eri-chan:
kannnnnnnnnn... hehehe.. :D

NeenaAnuar said...

Cik Rose Cute:
hihi.. sila2.. jgn segan2 nak tompang! :D

NeenaAnuar said...

Deqna:
hehe.. thanks fren! ;)

NeenaAnuar said...

Softtouch [Hanim]:
owhh ye ker? hehe.. ala.. jgn lah tunjuk my blog at your parents.. maluuuuu gilozzz nanti! hihihi... :D

NeenaAnuar said...

mekchu:
hahahahaa.. sabauuu jek lahhh!! :p

NeenaAnuar said...

Mak Izz:
huhu.. TQ darling! :D

NeenaAnuar said...

tiefazatie:
hehe.. thanks dear! :D

NeenaAnuar said...

Bitt:
ha'ah kann.. tang sungaii tu jerk yg wat spoil! huhuhu..

NeenaAnuar said...

melin melinda:
hihi.. insyallah you leh pegi sini.. grab during Air Asia promotions fare yeah! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails