COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, September 22, 2011

Sambungan Cerita Mental Raya 2011... First Time Aku Beraya Secara Port Luck!

Sapa2 yg tak tahu ataupun terlepas pandang cerita Mental Raya Part 1.. sila2 lah terjah entry NIE utk mengetahui apakah yg dimaksudkan dengan Mental Raya 2011...

Agenda asal nya nak beraya secara port luck... end up disebabkan kesenggalan en.teman ngan si achik... terus terjadiknya agenda Mental Raya di rumah IenaAchik!  Oh btw.. nie lah pertama kali aku beraya secara port luck!

Idea port luck boleh timbul biler kami kami dan kami semua tidak berkesempatan & berpeluang nak beraya bersama-sama...  coz en.teman on second week of raya dah buzy with wedding photoshoot... kalau en.teman pun dah buzyy.. apatah lagi si Lee (CST Production) & si Rudy... diaorg lagi lah... dlm minggu raya tu pun dah banyak wat shooting... So disebabkan kesibukkan en.teman itu jugak lah yg membuatkan aku tahun nie tak dpt nak wat open house like Glamour Raya cam tahun lepas!  Every weekend en.teman ade jerk shooting... takpe lah.. rezeki di bulan Syawal gitu kann... Alhamdulilllahhhh...

So atas faktor2 para suami yg sibuk ngan kerja2 shooting menyuting... maka... kami2 yg duduk terdekat dan berdekatan membawa kata sepakat utk beraya secara berjemaah jerk sekali guss... 

DSC_0129 copy
maka rumah si ngek Iena telah menjadik lokasi kami semua beraya secara ber-port luck!

DSC_0037 copy
Chef gorjess of da day!  Aku org yg pertama sampai kat umah Ina.. AwienRudy & ZaaLee dtg dah lewat petang...

DSC_0031 copy
Aku bawak my gorjes Mee Kari Nyonya NinJa!

DSC_0034 copy
dan jugak my gorjes Rendang Mak Kite!

DSC_0032 copy
dari tuan rumah.. Ina sediakan Nasi Ayam yg nyumm nyummm.... Kerabu sotong & jugak nasik impit! tapi nak dijadikkan cerita.. kuah kacang dia hangus terbakar atas dapur ketika hilang ingatan seketika! uhuhu... sian gak kat dia.. takpe lah ngek.. rejeki kite hari tu makan rendang ayam mak kite ngan nasik impit tanpa kuah kacang disisi...  itu tak menjadik hal coz yg penting janji sodapp! :D

DSC_0022 copy
Achikk ko ngintai sapa tu?

DSC_0027 copy
dia ngintai binik dia sendiri dan jugak binik kembar tak seiras dia dok wat keje kat dapur!
Makanan semua dah tersiap hidang... tunggu member2 lain tak kunjung tiba lagi.. so sambil2 tunggu diaorg... itu yg terjadiknya aksi Mental Raya camgini.... 

DSC_0067 copy
Si Luncai & Pak Pandir!

DSC_0046 copy
So apa lagi aktiviti yg kami ade melainkan bercam-whore!

DSC_0048 copy
So binik2 yg maintain gorjes lagi ayu nie Mental ker tidak agak2?

DSC_0070 copy
Mauu tak mental! lepas tengok laki2 sendiri dok merengg... kiteorg pun tersampukkk gak lah!

DSC_0068 copy
color finky & fefel nie.. tone warna dia tu cam nice lak combination nya...

DSC_0072 copy
diaorg nie selagi di biar....

DSC_0074 copy
memang memanjangg jerk leh sakit mental nyer! uhuhu.. :p

DSC_0076 copy
Tampil Sopan?? So tu tandanya sawan diaorg dah tamat!!! :D

DSC_0041 copy
tak menyempat nak tunggu member2 lain tiba.. kami2 dah kelaparan... so kami berempat bedall duluuuu!!

DSC_0108 copy
then dah lewat petang.. baru AwienRudy pun sampai... Awien bawak marbel kek & anggur yg sooo sweett!  Oh btw nak ckp.. air bandung si ngekk sodapp! dah lama aku tak minum air bandung yg sedap! 

DSC_0118 copy
lepas pada tu.. ZaaLee pulak yg kunjung tiba... baru lah complete ahli jemaah port luck raya nie! Zaa datang bawak dessert jugak... puding milo yg yumiiess!!!

DSC_0119 copy
gonjeng sedang makan buat 2nd round! first round makan nasik ayammm ngek Ina!

DSC_0120 copy
peace by mummy Zaa! gambar nie nampak cam frame pun ade... walhal memang aku duduk ngan Zaa like sebelah2 yg terpisah ngan diding jek.. but lens en.teman leh captured pada satu object yg sharp!

DSC_0124 copy
makan dah.. apa lagi.. disusuli ngan acara borak2 laa.. Nie bukan aktiviti MLM yer! ahahaa.. :p

DSC_0125 copy
org fomfuan sibuk dok sok sek sok sek.. org lelakiss sibuk layan movie Night @ Museum!

DSC_0131 copy
ok ok.. sebelum pulang.. harus photogediss harus ade.. mana leh tinggal!

DSC_0133 copy
aramak.. gambar alll gegirlss tadi Airisy termissed out.. now she's in! :D

DSC_0138 copy
close up sikit wajah2 mommy.. mummy in on the way and mummies to be and wanna be! *v*

DSC_0139 copy
suker gambar nie walaupun semua org pandang tempat lain! :D

DSC_0150 copy
rite.. now aksi machoess by our mans!

DSC_0146 copy
wajah lelaki2 bahagia!

DSC_0153 copy
semua org ngangaa.. en. teman ade apa dlm mulut awk tu????

DSC_0154 copy
ok ok.. sumpah hensem semunya!

DSC_0157 copy
yaaa ampoonn.. tak abis posing lagik! well.. dah terkenan ngan binik masing2! ahahaha..

DSC_0199 copy
Ok.. Awien adelah org pertama yg pulang pada malam tu.. so sessi raya harus dicomplete kan!

DSC_0208 copy
hug2...

DSC_0201 copy
and kiss2..

DSC_0203 copy
And the babiess...

DSC_0205 copy
as usual do collection! hihi...

Anyway... since Awien yg balik dulu... gambar ngan dia yg menceritakan moment hari raya jerk yg sempat di rakam kan by en.teman... coz by the time aku ngan Zaa nak balik.. my cameraman dah simpan 'baby' dia siap2 dlm beg... takpe.. yg paasti moment2 itu tetap terjadik antara kami... :) 

DSC_0043 copy
last but not least.... nak ucapkan terima kasih lah pada tuan rumah nie yg sudi menjadik host tahun nie.. Insyallah ade kesempatan tahun hadapan kite buat lagik! :)

25 comments:

mama tisya said...

klakar tul tgk gmbr mental ry korang ni..menu2 pn sedap

Shu Shinju said...

dr cerah kat luar tu sampai la gelap..hihihi...best giler tgk...

gambar kak ina & kak awien tu sweet sgt tau..

bestnye...makan pon nampak sedap sgt...

nak mee kari 1 bleh?

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wah seyes korg memang happeningggg

Mak Izz said...

syoknyer :) semua sporting bergambar mcm2 aksi. terhibur kami melihatnya. mcm nk buat juga dgn kwn2 terapat tp SUKARNYA mencari ms untuk berkumpul bersama2 :(

makdara TERdiva said...

seronok dapat geng laki bini giler meroyan cenggini..haha!

InaAchik said...

gilo ko letak gambo aku mata terbelalak segala! sebotaj apo?! hahahahaa... mmg mental raya lah! gelak sampai semput, mkn sampai moncit! ohhhh... love that moment so much!!!


nway, suka entry ni banyak2!
we look like happy family.
May Allah bless our friendship...
love uols banyak2...
big HUGSSSSS~~~

Mimy Hamid said...

suke nengok...umah iena deko cantek ek...terkenan aku nengok

O'gosh said...

best gak ye buat pot-luck macam ni...boleh la dicedok idea ni...muehehe

♡ a.y.u ♡ said...

Suke la tengok kak nin ngan kak ina ni cantik n sweet je...

GoJeS said...

bestnyeeeeeeee....tgk gmbo pun dh blh bygkan how meriahnye pot luck korg...

NeenaAnuar said...

mama tisya:
haa.. pasal klakar tu lah yg jadik mental tu! ahahaha.. thanks dear! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
hehehe.. boleh jerrrrr!! Mai turun ampang akak jamoo kamo ngan mee kari eh! :D

NeenaAnuar said...

MYA:
hehe.. kiteorg nie memang sewell jerk memanjang! :D

NeenaAnuar said...

Mak Izz:
kiteorg pun susah gak dear at times.. but biler ade jerk masa yg cam ngammm tu.. terus jerk grabb!! :D

NeenaAnuar said...

makdara TERdiva:
ahahahaa... kami2 semua nya kalau dah jumpa teruss leh jadik mental kesenggalan! :D

NeenaAnuar said...

InaAchik:
Insyallah.. aminnn... hugss hugsss jugak! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
hihi.. nanti ko deco2 lah camgitu gak beb! :D

NeenaAnuar said...

O'gosh:
hehehe.. no hal! cilok jek... memang kalau dah tak cukup masa nak bersama kan... just get together and buat port luck much better! :D

NeenaAnuar said...

♡ a.y.u ♡:
alololooo.. kamoo pun sweetttt bangattt!! luv u! :D

NeenaAnuar said...

GoJeS:
hiks! thanks ya! :)

sW33tdARLiNG said...

dapat kawan yang sengal, mmg seronok dapat lepaskan sengal sama2... hehehehe

MiYOKO SuKi said...

suka tgk gambo pak pandir n si luncai tuuu...

hahahaha...

nak tgk lagi aksi pak pandir...

NeenaAnuar said...

sW33tdARLiNG:
heheehe.... :D

NeenaAnuar said...

MiYOKO SuKi:
aksi itu lah yg menjadikkan raya kami Mental Raya! :D

Gieyana said...

sweet jer korang..mmg best & happening..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails