COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, September 30, 2011

Alhamdulillahhhhhhhhhh.... Bertambah Lagi Seorang Ahli Keluarga Johari Abdullah... Another Girl Will Start Calling Me UNTIE NIN!!!

Syukur Ke Hadrat Allah S.W.T. ... Semalam.. tepat jam 11:20 pagi... bertempat di Hospital Kuala Lumpur... bertambah lah seorang lagi ahli baru keluarga kami.....

DSC_0982 copy
my younger sista... dah pun selamat melahirkan baby GIRL nya yg kedua semalam!

Maka dengan ini.. bertambah lah seorang lagi budak kecik yg chomel bakal memanggil2 si gonjeng nie ngan panggilan Untie Nin @ Anin!  Nak tengok baby GIRL terbaru Untie NIN?

Here you are!

Fresh from da oven!  GIRL yg masih belum diberi nama!
Fresh tak fresh lah gambar tu.. coz aku pegi visit adik aku semalam pun lepas keje.. jumpa baby GIRL nie around 7:15PM.. dpt jumpa GIRL kejaapppppppppp sangatt! tak sampai 5 min pun! uhuhu... memang HKL strict giler vavisss! tensionnn haku!! Nak amik gambar tak leh.. nak jumpa baby tak leh lama2... apatah lagi nak ngomol or pangku GIRL on my arm... huh! Tapi ade akak gonjengg kesahhhh??? lantakk!! aku nak jugakkkkk amik gambar baby GIRL baru aku nie... sib baik iPhong berada ditangan! tak perlu flash pun gambar leh ditangkap ngan jaya nya! still clean and clear! TQ my beloved iPhong!  So gambar2 baby GIRL nie adelah secara curik ek! :p

Sebelum aku jumpa baby GIRL.. aku gie visit adik aku yg dok kene tahan kat ward Unit Rawatan Rapi... dia punyer blood pressure very high! tak salah semalam around 173/103 kot... so pasal tu dia kene tahan! yg lagi kesian dia tak dpt langsung tengok baby GIRL dia since dia lahirkan melalui kaedah pembedahan! so tu yg aku amikkan gambar siap2.. then bawak gambar2 nie kat adik aku balik utk tunjuk kat dia!  happy lah dia dpt tengok anak dia yg gebuuu cam dia tu jugak! ahahaha...

Mula2 adik aku kata GIRL seberat 4.2kg.. rupenye dia tersalah dengar.. to be exact 3.95kg! but still heavyy hoh? So pasal tu jugak lah dia tak leh nak bersalin secara normal eventho baby dah ready nak keluar! atttteerrrr... ko tengok lah si GIRL nie bamm bamm nye camne kan???

See.. daguu ngan pipi balancing outt hookee! ahahahaa.. but you still look veryy cute my GIRL! :)
Putihhh melepakkkkk nyer bukan mainnn!!  aku rasa dia lagi putih dari si Qaseh waktu lahir hampir 3 tahun lalu!  Dari segi saiz dan berat pun jauhhh berbeza si Qaseh ngan adik dia yg GIRL nie...  Adik aku kata.. this time dia suker minum air SOYA! ok no wonder kulit putih gebuu bukan main!  Tang Hidung pulak confirm berbeza ngan si Qaseh! Qasehhh hidung sebijonnn cam bapak dia! lahir2 aku tengok si Qaseh.. memang copy rite abis bapak dia!  But GIRL I can say that hidung copy rite mak dia! kembangg semacam! ahahahahaha.. :p  Body pun lebih kurang cam mommy dia jugak kekdahnye!  dah tuuu... waktu dia mengandong 9 bulan... mommy GIRL nie tak hagak2 makan nyer.... main bedall jerk makan tak kire waktu.. kol 2.. 3.. 4 pagi pun layan makan nasik... roti canai.. makanan yg berlemak dan berminyak! sekali kuar si GIRL amik kauuU!  Hehehe.. bamm2 dan sangatt cute miutt!! but at the same time aku berdoa jerk banyak2 hope GIRL akan sihat sentiasa... Insyallahhh.. aminnnn...

Video dihari kelahiran Qaseh! sempat aku record walaupun sekejap.. pastu dah kene sound ngan nurse! huh!

Dari video tu korang leh compare perbezaan antara Qaseh ngan adik GIRL dia nie... sohih2 saiz mereka adelah berbeza! hehehe.. tapi tak kisah lah.. janji sihat walafiat sudah!  :D

Keadaan adik aku semalam cam masih mamai2 lagi lah... but still can talk with slow motion.. doktor kene monitor betol2 dia punyer blood pressure.. selagi tak turun... selagi tu lah dia kene tahan kat ward tu.. uhuhu... so korang doakan semoga dia punyer BP turun secepat mungkin ek!  Btw.. semalam waktu borak2 ngan adik aku... dia ckp sakit bersalin secara Czer this time lagi sakit dari waktu Qaseh dulu... Dulu Qaseh kene Czer sbb dia duduk secara songsang.. so no choice melainkan bedah.. and now GIRL kedudukan dah tak songsang... tapi dia pulak terlebih besar.. so tu yg kene potong jugak kesudahannyer...

Pastu dia ckp... sakit kene potong tu satu hal.. yg nurse2 yg entertain dia tu yg menyakitkan hati!  Dia buat adik aku tu cam roti doh! yg boleh diuli-uli sesuka hati!  pendek kata.. nurse2 tu ganass arrr!! aku selalu tau dengar kes nurse2 kat HKL nie cam hampeh! aku tak tahu naper diaorg nak buat kat org bersalin camgitu ek? diaorg tu kan ke pompuan... naper mesti buat camgitu kat org pompuan yg bersalin?? diaorg takde feeling ke? org dah lah sakit beranakk... ko pulak buat org dengan sesuka hati ko! ko tak fikir ker kalau esok2 ko nak bersalin camne kalau org buat gitu kat ko? nie bagi nurse2 yg belum penah bersalin lagi lar.. tapi kalau utk nurse2 yg dah tua tu.. ko dah penah ade anak kan?? takkan ko tak tahu camne rasanya org bersalin? naper mesti ko berlaku kasar pada org2 yg bersalin?  Serious aku tak faham!

Itu yg kengkadang org sanggup nak pegi private hospital taw! coz some of the reason aku rasa ini lah isu nyer!  Aku tak rasa semua nurse camgitu.. maybe ade yg baik dan OK.. but secara Majoriti nyer lah... aku memang selalu dengar ramai ibu2 yg bersalin di HKL nie mengeluh ngan sikap dan tindakan Nurse yg melayan org2 yg bersalin kat situ!  Bukan nya semua org mampu nak pegi duduk kat hospital swasta yg cost nya memang riban2... End up terpaksa lah mereka menangung sakit berganda biler berdepan ngan nurse2 yg agak misbehave di hospital kerajaan nie!

Aku harap SEGELINTIR nurse2 yg bersikap sedemikian.. fikir lah molek2.. awk tu pompuan.. just put yourself dlm 'kasut' ibu yg mengandung dan melahirkan anak tu.. bukannyer diaorg mintak makan makanan yg enak2 @ mahal2 pun.. bukan nya diaorg mintak katil yg super awesome punn... (itu pun satu penyakit lagi nak tanggung biler dpt katil kat kelas 3).. all they want is.. just help them in a proper manner!  Don't be rude & just be more soft and gentle in your action in helping them... that's all!! aku faham lah mungkin korang yg bekerja dihospital kerajaan nie dibayar tak sama ngan hospital swasta... tapi itu bukan alasan utk bertindak kejamm pada pesakit kan?? nama pun tugas you as a nurse kan! so sila lah buat kerja dengan seikhlas nya yer! *v*

Anyway... GIRL masih belum ade nama lagi... according to my sister.. dia dah ade 3 senarai nama... cuma dia belum buat pilihan lagi.... So now Untie Nin tengah tunggu official name for GIRL!

As for you my dear QASEH.. Untie Nin will always lovessssss you lots and lotss!! Qaseh dah besar.. going to be 3 years old next year! so Anin dah tak leh panggil Qaseh lagi lepas nie.. kene panggil kakak Qaseh! owhhh!! feel soo awkward dow! Kalau boleh nak ngomol Qaseh till she's turn 4-5 years old maybe! uhuhu... So now Untie Nin kene bertindak like SuperUntie for both of you.. GIRL & Kakak QASEH! LOVE YOU 2 GIRLS sooo MUChh!!!

Sebagai penutup entry... terimalah gaya PEACE YO from GIRL!  amboi2.. nie mesti Kakak Qaseh banyak ajar GIRL camgini dari sejak dlm perot mommy dia kot! ahahaha...

p/s: TQ so much pada semua kenalan yg memberikan kata2 ucapan... really appreciate it! :)

22 comments:

Deqna said...

congrates fren... naik pangkat lagi... congrates to ur sista too...

memang gebu gebas lah girl nie... geram aku nie.. oo terbau2 bau baby ok....

InaAchik said...

Congratz Anin...
Congratz to my super cute Kaseh sebab dah jadi kakak... Tak bleh noty2 dah... :)

-oP_ida- said...

Tahniah jaja,
tahniah kaknin.....dapat anak sedara baru...
aah sangat comellllll....geram

xsabaq lah plak nak tgg januari nnti nak tgk GEGIL dlm perot nieh...

kaknin, bila bc feedback nurse gomen ni yg sedey.....tuhlaa kali ni nak deliber pn nida still pilih maternity....xberani nak serah diri ke nuse gomen...nak-nak dia tau yg sulung p maternity..mahu dia ULI mcm doh donat...huhuhuhuuh......

alhamduLillah jaja dh selamat besalin.... tahniah, tahniah

Rai said...

wahh..putih melepak kau... somel~

♥MAMASYAZA♥ said...

perrgghh memang besar tu 3.95kg. sikecik akak tu masa akak lahirkan dia cuma 2.65kg aje, tu pun menitik airmata nak bersalinkan dia.
memang betul kalo pegi hospital kerajaan layanan yg diterima mmg buleh buat kita yg sakit lagi bertambah sakit. tapi tak semua nurse camtu, ada gak yg baik
tu pasal akak awal2 dah bagitau en. abah, kalo nak bersalin akak mmg tak compromi, mesti pegi hospital swasta, bayar mahal ckit takpe janji dpt layanan bagus

SURIA AMANDA said...

Congrats Untie Nin...

Fatin Khadir said...

Bambam nya girl ni..Nak cubit2 je pipi tu...

^*NaNa*^ said...

tahniah utk kak neena dan ur sister satu fmly...

neway..sy bru je bsalin kt hkl bln puasa lepas tgk ada satu ibu bru ps besalin csect pun nurse buat kasar2 jgk..diaorg angkt si ibu tu dan cam terhempap kt katil ..bru lepas turun dr labour room..ksian jgk..mgkin sb tk sngaja sbb si ibu tu bsar jgk..tpii..sy terbyg kesakitan si ibu tu..humm...nurse kt situ ada yg ok ada yg kereeek sket..tang yg muda2 tu lah kereeek sket..tp majoriti amt membantu sy..

sy pun high bp masa bsalin ritu..hrp ur sis sihat dan dpt keluar dgn cpt..n i pray for u too kak neena..:)

NeenaAnuar said...

Deqna:
thanks fren! itu lah aku yg dah tak sabar nak ngomol2 si GIRL nie hah! :D

NeenaAnuar said...

InaAchik:
TQ beb! itu lah.. now dia kene jaga adik dia! :D

^*NaNa*^ said...

newaay.bby tu sngat somelll rrr...semangat sungguh dia keluar ...huhu..almost 4kg!>...:)

NeenaAnuar said...

oP_ida:
wah.. kamooo pun gegirl jugak ke? wah tak sabar lak nak tengok ur junior nanti! weeeee! :D
TQ yea!

NeenaAnuar said...

Rai:
itu lahh... putihhh melopak! :D

NeenaAnuar said...

MAMASYAZA:
yea.. that's why dia kene operate.. tak leh bersalin normal pun... sbb kepala baby pun besar gilo! uhuhu...

betoi2.. agree with u.. kalau mampu apa salahnya kite spend lebih sikit utk keselesaan diri sendiri kan... :D

NeenaAnuar said...

SURIA:
TQ sis! :)

NeenaAnuar said...

Fatin:
meh pass kan kat Untie NIn.. Anin pun dah tak sabar nak cubit2 sampai lebamm nie! hehehe...

aTy _faRed~ said...

baby senyum..!!!! pipi melayot2.... grrrrr..geram...

O'gosh said...

huish..besau betul tuh....tapi janji comel dan sihat xpe la....

Wahidah said...

gebu nya...geram nya kak neena..rs nak cubit2 je..isk3...

Mak Izz said...

3.95kg? pergh... nsb baik czer kalo x jenuh nk meneran (hehe). tahniah la dh slmt bersalin. pasni bz jg anak pulak. qaseh dh ada adik. huhu.. mesti kakak yg penyayang nt. sy ada pglmn masuk HKL nurse ada yg ok ada yg kureng. nasib badanlah. tp mmg x sbr nk kuar dr hosp cpt2 sbb 'seriau'. to jaja, semoga cepat sembuh. jgn stress2 br BP leh turun. take care!

nome said...

CONGRATES TO YOUR SISTA!

COMEL SUNGGUH GIRL! PUTIH MELEPAK LAK TU...

SEMOGA BP ADIK KO SEGERA TURUN BEB...SELAMAT BERPANTANG!

Iryani Noor said...

congratss to ur sister..
ngegegge 3.95 kg tu...
semangat betul & she is sooooo cute

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails