COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, September 9, 2011

Jejalan Ke Ipoh Pulak... Tak Pasal2 Dpt Makan Ice Cream Free!

Tiap2 tahun kalau hari raya.. memang tak missed aku gie beraya umah Wak Yah (kakak MIL) dan jugak umah Kak Linda (en. teman punyer cousin) di Ipoh!  Mula2 pegi umah Wak Yah dulu.. tapi kejap jerk.. sbb lepas tu kiteorg semua pegi beraya kat umah Kak Linda pulak.. sbb Wak Yah pun nak jalan raya sekali ke rumah 'anak' dia tuu...

DSC_0608 copy
suker ngan kerusi auuummmm kak Linda nie! so kasik pose sikit! :p

DSC_0609 copy
Nie lah Kak Linda! Sian kak linda tengah tak berapa sihat skg nie.. she's on treatment.. korang doakan dia yer.. moga dia cepat sembuh! She's such a nice lady! Baikk sangatt! walhal dia nie kire ibarat sepupu tiri ngan en.teman! ahaha.. paham tak? kalau tak paham takpe lah.. tapi aku just nak say that.. walaupun kak linda nie takde pertalian darah ngan en. teman... coz dia adelah anak kepada arwah Wak Pian (Husband Wak Yah) dan anak tiri kepada Wak Yah... tapi dia sangat2 baik... very close with all of us.. aku suker camgini.. kami semua bagaikan satu keluarga besar yg tiada sempadan... and aku as org luar tak pernah merasa terasing biler tiap kali balik beraya di kampung en. teman! Coz all of them treat me very well! Syukurr sangat.. Alhamdulillah....  

DSC_0611 copy
My 2 lovely sisterss!! Kak Linda & Kak Ina! I Love you Both very much!!

DSC_0594 copy
Budak kecik nie ajak posing.. so untie nin confirm tak reject nyer! ahahaha...

DSC_0589 copy
OK.. kasik mummy & untie lak posing!

DSC_0592 copy
Ya ampoonnnn rambut aku! banyakkk betoii!! uhuhuu....

DSC_0599 copy
Uisshhh!! banyaknyer aiskrim Mc'D Farisya pegang.. utk sapa tu? ehehehe...

Kisah aiskrim nie memang sweet sangat utk aku.. Si Farisya dtg beraya umah MIL on first day hari raya kan.. so time tu aku layan lah dia berckp.. aku nie memang sukerrr layan budak2... pastu saja kacau2 dia.. 

Aku:  Adik... duit raya dpt banyak nie.. Adik nak buat apa? adik belanja Untie boleh?

Farisya:  Errrmmm.. Boleh!

Aku:  wahhhh!! betol ke nie boleh?? so adik nak belanja Untie makan apa?

Farisya:  Errrrmmmmmmmm.. (sambil tersenggehh) Adik belanja Untie makan aiskrim laa... 

Aku: waaaaaaaaaaaaa... bestnyer.. aiskrim apa adik nak belanja nie?

Farisya:  Errrrrrrrrrrmmmmm... (senggeh lagi)  Aiskrim Mc'D ok?

Aku: Owwhh!! Ok!! Tapi untie takmo yg kon.. untie nak yg ade perisa cukelat dlm cawan tu! boleh?? (saya mode menyakat)

Farisya: Bolehhhhhhhh!!! 

Aku: alololo.. nie yg makin sayang ngan adik niee... 

Farisya:  So biler Untie nak pegi makan?

Aku:  errmmm.. nanti kite pergi lah sama2... Ok?

Farisya:  Ok...

So aku pun ingat abis lah citer tu kat situ... Sekaliii... waktu kat umah Kak Linda nie dia tanyer lagi kat aku... "Untie.. jadi ke kite nak makan aiskrim Mc'D nie?" aaahh udahh aku tepuk dahi! tak pulak aku sangka dia betol2 ingat akan citer semalam nye tu... aku gurau2 jerk.. then aku pun just kata.. ok nanti kite pegi yerr.. Pas tak lama pastu.. lepas dah makan Mee Udang masakan KaK Linda.. dia datang lagi sekali tanyer... "biler nak gie makan aiskrim nie Untie?"  Aku tanyer balik.. "betol ke adik nak belanja nie?"  Dia jawab.. "betol laa.." ahahahahaa.. amik kauuu!! pastu kak ina ckp laa.. yg si Farisya nie memang jgn bawak berjanji sangat.. nanti dia tuntut sampai sudah! OooOooo.. gitu gamaknye.. ye lah budak2 kan... yg aku nie pulak bebenornye saja jerk nak sakat dia nak suruh diia belanja.. tak sangka lah pulak aku tak kedekut budak comeyy sorang nie... ehehehe..

Pastu husband kak linda tanyer lah.. takkan nak belanja Untie sorang jerk.. org2 lain nie semua camne? ahahahaa..... Hubby kak linda lak sambung sakat dia.. mule lah si Farisya makin susah hati... hehehhe... sampai dah puas kene sakat.. Hubby Kak Linda bagi duit kat anak lelaki dia.. suruh bawak Farisya gie beli aiskrim kat Mc'D... Seronokk lah budak kecik tu.. hihi.. end up org lain yg kuar duit.. duit dia selamat... tapi aku rasa kalau betol2 suruh dia belanja memang dia belanja budak nie... 

DSC_0600 copy
maka pulang lah Farisya ngan aiskrim2 Mc'D nya!

DSC_0602 copy
Org pertama yg dpt aiskrim dari Farisya.. harus lah Untie Nin yg dah dijanji nya sejak awal! eheheh..

DSC_0603 copy
Farisya nak kasik kat nenek dia.. nenek dia dah tak larat.. hihi... kesian wak yah keletihan berhari raya.. then Farisya pass kan aiskrim pada kakak dia dan semua2 org lain yg ade disitu....

DSC_0604 copy
TQ Farisyaa!! pasal Untie Nin sakat kamoo... tak pasal2 semua org dpt makan free aiskrim Mc'D! ehehehe..
Dlm dah dekat2 nak abis makan aiskrim.. satu batallion dtg serbu umah kak linda.. ramai sedara mara belah mak kak linda yg dtg nak beraya... so impian nak amik gambar ramai2 kat umah kak linda hancur berkecai sebab tuan rumah sibukk layan tetamu... penuhh rumah kak linda hari tu dan sangatt meriah.. aku sbb baru first time jumpa keluarga besar kak linda tu.. so cam segan dan tak biasa lagi... waimaaa... gambar yg ade hanyalah....

DSC_0614 copy
muke kami berdua jerk lah yer! :p

10 comments:

Mimy Hamid said...

rezeki ko la duit raya budak dpt aiskrim...murah rezeki dia tau pndi berbahasa nk belanja

NeenaAnuar said...

Mimy:
hehe.. beb.. bukan duit dia pun yg kuar.. duit Hubby kak Linda yg kuar utk semua aiskrim2 tuu.. :D

eLLy said...

Wah wah wah beraya sakan.. siap dibelanja ice cream lagik :p

O'gosh said...

untungnya dia...

MiYOKO SuKi said...

Subhanallah...sis neena sgt2 cntik..

Bigdaddyz said...

cantiknya gambar2 dalam ni...jeles...hehe

NeenaAnuar said...

eLLy:
hehehe... rezeki gamaknye! :D

NeenaAnuar said...

O'gosh:
ngeeeeeee~~~ :D

NeenaAnuar said...

MiYOKO SuKi:
TQ so muchh dear! Alhamdulillah... I'm just borrowing from HIM... (:

NeenaAnuar said...

Bigdaddyz:
TQ! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails