COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, September 8, 2011

Brooch @ Kerongsang Gorjes 3 Beradik! Sesuai Utk Baju Kurung & Jugak Baju Kebaya!


Ok... Ade yg tanyer aku ... mana aku beli....


Kerongsang @ Brooch Gorjes style 3 beradik nie.....




DSC_0934 copy
Ok.. Brooch nie aku beli kat Ampang Park.. tapi bukan kat butik kesayangan aku Fesyen NoNa tu.. tapi aku beli kat satu kedai yg menjual baju2 gak.. nama kedai dia Nine October.. terletak di Ground Floor Ampang Park...

DSC_0647 copy
Memang dah lama saya idamkan kerongsang begini....

DSC_0648 copy
dan baru tahun ini.. baru ku temui!

DSC_0649 copy
maka tidak lah saya toleh ke kiri...

DSC_0651 copy
mahupun ke kanan lagi...

DSC_0656 copy
waktu ternampak brooch nie dikedai Nine October tuu... camgini lah reaksi spontan saya... "Eh Brooch gorjes nie... dah lama I carik taw! tak sangka ade jual kat sini" maka terus mengheret suami saya ke kedai itu...

DSC_0652 copy
dan akhirnya kerongsang ini menjadik milik saya! :D
Memang puas hati aku biler dpt kerongsang nie.. sbb baju turquoise yg aku beli nie kebetulan pulak kosong.. takde manik apa pun.. so tu yg aku cam dah leh imagine.. kalau aku beli kerongsang nie.. pakai ngan baju nie.. confirm matching catching!  and kerongsang nie jugak leh diguna pakai utk baju2 kebaya yg lain jugak...

Actually brooch nie dtg dengan rantai taw.. aku lupa lak nak amik gambar rantai dia tu.. sbb en.teman dah tolong bukakkan rantai dia tu.. sebab kalau tak bukak.. aku sarung jerk ke leher ngan rantai tu.. brooch tu cam jatuh sikit sampai dada... so aku takmo.. aku bukak.. bukak pulak kene pakai ngan player yer.. and memang dia buat kerongsang nie dlm style yg boleh di adjust2... ade 3 brooch kan... so ketiga-tiga brooch tu ade pin nya sendiri.. so kalau korang nak bukak setiap satu brooch tu pun boleh.. tapi tu lah kene bukak ngan playar la.. dia ade hook kat in between tuu yg boleh korang bukak satu persatu... if not.. tergantung lah dia secara adik beradik camgitu.. :D

kot ade nak tahu berapa harga nya... aku beli dlm bulan puasa hari tu.. RM98.. aku tak tahu lah mahal atau murah.. tapi dah susah sangat nak carik... biler aku dah jumpa.. aku rembat jerk tak kire mahal murah nya.. kalau mahal nasib badan lah.. skg aku tak tahu lah kot2 lepas raya nie dia turun harga.. kalau turun pun takpe.. aku tak kisah.. dari aku menggigit jari tak dptkan brooch yg diidamkan nie.. hehehee...  Lagipun aku tengok quality dia bagus jugak lah.. tak nipis sangat... berat boleh tahan.. walaupun tak solid molid...

So far aku lom gayakan lagi ngan kebaya.. kalau ngan kebaya mungkin leh aku gantung dengan rantainya.. tengok lah nanti.. aku try... kalau sesuaii.. nanti aku share2 gambar brooch nie ngan baju yg jenis kebaya pulak... :)

DSC_0942 copy
nie sessi raya kat umah my dad pulak! hehe.. belasah lagi sekali baju nie.. tak puas pakai gitu lah gayanya! :p

DSC_0944 copy
cuba korang perati kan betol2.. bukan aku jerkk yg giler berkerongsang... en. teman pun sama taw! tak hagak laki aku nie!

DSC_0669 copy
see.. brooch hitam aku tu memang dah jadik hak milik kekal dia dah skg nie.. semua baju melayu dia.. dia akan gayakan ngan brooch tu.. walaupun dia org Perak.. tapi dia skg memang selesa ngan baju melayu johor.. so butang baju melayu tak pakai dah.. waimaa brooch binik nya yg gonjeng di rembatnya! OK lah Beee.. I tak kisahhh.. janji you look gojes to me good enough babeh! :D

32 comments:

GoJeS said...

Like...Like...Like!!!
same ngn my SIL,suke gak brooch cmni..
mmm...tgk pny tgk...ni yg rs nk try test gak ni...huhuhu

mrs puex said...

nice!! i loikeee!!!:D

misscha said...

akak gojes bertambah gojes kalau lepas rambut

Mak Izz said...

hehe.. cantik k'neena, brooch tu pn cantik. sgt gojes!

Mimy Hamid said...

brroch ko ni mmg aku minat gak dari pegi pameran kraftangan...tapi tak jual besar camni..dia jula kecik..yan gko nya ni menarik hati...pandai ko susunkan tanpa rantai...baju simple nampak menyerlah

Anum said...

sweetnya kalau ikat rambut
hehe

Shu Shinju said...

cantik la kak...shu nyaris2 nak ambik jer baru2 ni..lebih kurang camni la..tapi, cam x sesuai sebab shu bertudung..tak nampak la nanti kalau pakai..nampak sgt cam nak menunjuk kan...hahahahaha...

harga shu kat sini RM89..ala lebih kurang jer tu...:)

makdara TERdiva said...

siyes cantik brooch tu..mcm dokoh yg org2 lama pakai zaman dulu2 :)

Pepel BoNda AmaNi said...

ko simpul rambut tue cantik la jeng...

Unknown said...

cantekk...
kak jeng dh chubby laa... ehehee.. ;p

Bitt (double IS) said...

dua2 gorges..hahahhaha laaa asal tak cakap sokakkk i jual lagi murah..akekekkeke skang habis stook mehhhh....larikkkkkk

[z@ck] said...

nice la krongsang 3 rangkai tu..baju akak pun cantik! =) selamat hari raya akak!

mekchu said...

ada jugak jumpa brooch 3 beradik yg ada rantai tu.. tp tak perasan pulak price dia.. bg mekchu 98 tu berbaloi utk brg yg kita susah nak cari.. mmg patut heret en.teman..

awas kpd en.teman.. pas ni jgn brooch gonjeng 3 beradik tu pulak di pakainya..

NeenaAnuar said...

GoJeS:
hehehe.. cer try cer try! mesti bertambah GoJEs kamu! :D

NeenaAnuar said...

mrs puex:
ehehe.. TQ dear! :D

NeenaAnuar said...

misscha:
heeeee~~ TQ darlingg!! :D

NeenaAnuar said...

Mak Izz:
TQ so much my dear! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
thanks beb! tapi brooch tu memang dia bergantungan antara satu sama lain beb.. dia tak terputus pun.. tapi kalau kite nak separate kan boleh.. .so cam aku guna tu.. aku just bukakkan rantai dia.. pastu aku pin kat sekali jerk kat bahagian atas i.e. brooch yg paling besar sekali tu.. :)

NeenaAnuar said...

Anum:
hehehe... Thanks my dear! :)

NeenaAnuar said...

Shu:
hihi.. takpe.. shu boleh jer pakai kat baju kebaya.. pin kan kat baju kebaya.. cantik gak... :)

NeenaAnuar said...

makdara TERdiva:
yea.. tu yg me berkenan sangat tuu sis! :)

NeenaAnuar said...

Pepel:
ngeeee~~ thanks beb! :)

Biqque said...

i beli gak, rm60 kat blkg opis i :D memang cantik! i pakai yg besar tu as rantai seketul...

NeenaAnuar said...

Unknown:
wah.. seronok & teruja lak rasa biler ade org yg kata I chubby... serious... selalu org kata I kurusssss jerk kan... ehehhee.. thanks yea! :)

NeenaAnuar said...

Bitt:
laaa.. you menjual ker? ahahaha.. mana lahhh I tahu! :p

NeenaAnuar said...

z@ck:
hihi.. tQ darling! :)

NeenaAnuar said...

mekchu:
ahahahaaaa.. tu lah tu.. kene sorok tempat yg dia tak tahu.. kalau tak siap lah silap haribulan tahun depan dia mauk bergaya sama ku punyer kerongsang 3 beradik tu! =))

Nana said...

cantiknye suke sgt
xpernah ada kerongsang gini

Nieta Shairi said...

Cantiknyaaa Kak Neen <3 <3

NeenaAnuar said...

Biqque:
wah cool! dpt good price! hehehe...

NeenaAnuar said...

Nana:
thanks dear! you pegi kat Ampang Park.. i rasa diaorg masih juga lagi brooch camgini...

NeenaAnuar said...

Nieta:
TQ darling!!! ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails