COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, September 14, 2011

Mohon KeMaaFan Di Sebening 5 SyawaL!

Pagi raya kat umah MIL kan aku tak sempat nak mintak2 maaf bagai.. sapa2 yg terlepas cerita pagi raya aku... gie terjah entry "Sadis" nya Pagi Aidilfitri Saya Tahun Ini aku niee...

Bukan saja takde gambar kenangan bersalaman ngan MIL dan keluarga.. gambar kenangan ngan en.teman pun nan hadoo.. in fact memang tak sempat nak bermaafan pun dengan dia pada 1 syawal hari tu... tapi takpe.. yg penting mintak maaf di Aidilfitri masih boleh diteruskan sepanjang Syawal... Tapi jgn mintak maaf dlm bulan Syawal jerk.. bulan2 lain pun mintak maaf dan mengerat kan silaturahim tu perlu taw! Sbb kite sebagai manusia biasa tidak terlepas dari melakukan kesilapan dan kekhilafan! :)

Ok... pada 5 Syawal.. dpt lah jugak aku mintak maaf ngan en.teman... berdua dlm umah sendiri.. puas hati nak nangess banyak mana... biasanyer en.teman jarang lah meleleh... org lelaki kan control macho! ahaha.. yg pasti aku tatapp melelehhh... paling tak menahan biler en.teman ckp.. "I ampun dan maafkan you.. maafkan Nuar jugak kalau ade kat mana2 yg Nuar tersilap ok" Huuwwwwwwwwaaaaaaaaa... syahduu sungguh rasanyer! sbb aku tak rasa en.teman ade sakitkan hati aku.. malah dia lahh yg paling banyak menjaga hati aku... uhuhuuuu.... pasal tu lah melelehhh sampai kuar hingus biler mintak maaf kat en.teman! ahahahaa.. :p

Ok lah ok lah... dah jom layan gambar2 di Syawal yg ke-5 nie! :)

DSC_0950 copy
Bee.. Ampun kan I yerr.. halalkan makan minum I.. blaa.. blaa.. bla.. blaa.. rasanyer hampir 5 minit dok salam sambil berkata-kata...

DSC_0953 copy
rasa cam baru selesai bernikah lak time nie! :p

DSC_0959 copy
kasih suci nan abadi...
Pastu waktu kat umah ayah sempena makan2 bersama keluarga besar arwah mak.. sempat lah jugak bermaafan ngan ayahanda tercinta...

DSC_0890 copy
pun tataappp tak leeh menahan sebak! :(

DSC_0898 copy
ok.. time nie memang aku dah sok sek sok sek... cer perhati kan si Qaseh!

DSC_0897 copy
hihihi... perasan tak apa yg Qaseh tengah buat tu?  si Qaseh tengah cuba menenang kan Untie Nin yg tengah melalak! ahahaha... Time tu dia dtg ckp.. "Untie Nin... jgn nanges... naper Anin nanges?" Alahaiii anak buah ku... makin nak nangess Anin dibuatnyer! uhuhu...

DSC_0901 copy
pelokkan erat anakanda & ayahanda... *nampak tak tangan Qaseh kat belakang tu.. masih cuba memujuk Untie Nin nya.. hehehee..*

DSC_0908 copy
aku bagi duit raya pada ayahanda... tetapi dia menolak.. cam takmo accept.. uhuhu...

DSC_0909 copy
amikk ko.. muke aku memang gilerr punyer gonjeng! ahahaha.. ye laahh.. betapa bersungguh dan ikhlas aku nak bagi duit raya kat dia.. tapi dia cam sedih & terharu sangat biler aku bagi duit raya kat dia.. ye lah selalu every year pun kalau time raya memang dia yg akan bagi duit raya walaupun anak2 dah kawin... so cam sebelum nie aku kalau time raya nak bagi duit raya kat dia pun cam tak best.. sbb rasa cam aku bagi dia duit.. pastu dia bagi balik kat aku... so pasal tu kalau sebelum2 nie aku kalau nak bagi dia.. aku bagi time bukan hari rayaa... but this year.. aku memang dari awal dah berniat nak jugak bagi duit raya kat dia.. sebab aku takot.. takot entah berkesempatan atau tidak aku berhari raya dengan dia di Syawal yg akan datang... kalau aku tak buat sekarang.. pasti aku akan merasa sedikit kesal dan terkilan sbb tak dpt dan tak penah merasa bagi duit raya pada dia dihari raya... :(

DSC_0912 copy
now turn menantoo hantoo dia nie pulak mintak mangapp!

DSC_0914 copy
hug2..

DSC_0916 copy
kebetulan adik aku ade situ.. sempat lah salam2 jugak...

DSC_0928 copy
sebagai kakak.. aku akan sentiasa mendoakan yg terrbaik dan doa yg baik-baik buat adik beradik aku... 

DSC_0864 copy
Ok.. now turn collect duit raya pulak dari Untie Nin... beraturr anak anakkkkkkkkkk!!!!

DSC_0866 copy
dimulakan dengan yg paling kecik!

DSC_0867 copy
muahhh!!

DSC_0868 copy
Muuuuaaahhhhh!!!

DSC_0869 copy
Owh! simply lovesss this pic! :)

DSC_0870 copy
Alololoooo si manja kenit nie...

DSC_0880 copy
Abang mamat pulak!

DSC_0878 copy
dah anak bujang pun mesti kene cium! sbb aku tak penah rasa anak2 buah yg dah besar panjang nie cam dah dewasa.. I still feels they are small babies.. ye lah dari sejak lahir aku menjaga diaorg kann... so memang terasa gak lah... uhuhu....

DSC_0871 copy
Ok.. Kakak Faten pulak as anak buah yg paling sulung!

DSC_0875 copy
Sayanggg kakak banyak2 jugakk!!!

DSC_0884 copy
tahun nie 3 org anak-anak ku... tahun depan insyallah ber-empat pulak! :D

DSC_0886 copy
bak kata Qaseh... KL.. Peace Yo!
But again nan hadoo gambar sekeluarga tahun nie.. baik belah en.teman mahupun belah aku... sbb tak lengkap dan tak dpt nak kumpulkan punn satu keluarga.. coz like abg ipar aku pun keje... takpe lah.. tahun nie memang rezeki nak bergambar secara keluarga besarr and bukan in immediate family members... baik family belah en.teman mahu pun keluarga belah aku.. ok lah tuuu dari takde langsung kann.. apa pun hope tahun depan dpt lah bergambar penuh sekeluarga bagi kedua-dua belah pihak hendaknya.. supaya leh disimpan sebagai kenang kenangan... tapi cam aku last year.. dpt lah jugak bergambar penuh satu keluarga.. belah en.teman jerkk lagi till now belum dpt peluang utk bersama satu keluarga.. sbb every year cam tak lengkap.. ade jerk adik beradik yg takde.. uhuhu...

Anwway... ade beberapa keping gambar lagi yg nak aku sharing2 kat sini.. korang layannnn kan aje lah yer! :p

DSC_0947 copy


DSC_0929 copy


DSC_0931 copy


DSC_0933 copy

24 comments:

Hanis MY said...

gojes as alwiz...lurv ur baju sebab kaler biwu...

nome said...

sebak tgk acara salam menyalam tuh...tapi itulah sebaik2nya adat berhari raya...

selamat hari raya beb...semoga kamoo sentiasa bahagia disamping keluarga tersayang

Mak Izz said...

kak, sy nangis bc entry ni (terharu bab akak salam dgn abah akak tu) uwaaaaaaaaaaa.....

-oP_ida- said...

acara ni..memang TOCHING......
dalam dok kaber akhirnyaa bejurai-jurai jugak ayaq mata..

tambah nida, pagi raya br ni lagik syahdu....bapak nangis sedu-sedan sungguh kenangakan dia dh takda ISTERI dan kami xdak MAK...huwaaaa

tgk pic akak ni, terasa sangat...sob..sob..sob

PinKy MoMMa said...

penuh dengan kasih sayang keluarga ini..sebak tau i membacanyer sobs..

aduh...nice smua gambar ni dear ;)

Wahidah said...

alahai time bermaafan pun ttp gojes tauuu

Gieyana said...

touching sgt bila tgk ur pic especially time salam ngan ur father..huhu..moga ayah awak senantiasa sihat2 selalu hendaknya..

nice pic..:)

Pepel BoNda AmaNi said...

rindu anak2 arwah kakak aku sangat..bila tengok N3 nie...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ellynadyra said...

ko mmg gonjeng la, bergenang air mata aku tau

mekchu said...

neena paling gonjeng dan cantik.. bleh wat tutorial acane nak wat sanggul tu tak.. rmbut neena lebat dan panjang, tp still bleh wat sanggul.. al-kefelikan.. ingat nak bersanggul sabtu ni.. mesti tak sempat kan nak wat tutorial kan.. tak pe, for future reference :)

Iryani Noor said...

syahdu nyer tgk u bersalam dgn ayah u...
anyway dlm syahdu2 pun ttp cun =p

xi da ya said...

sedihnye tgk sesi salam2 tu..
syahdu..
tp qaseh mmg klakar.hehehe~

NeenaAnuar said...

Hanis MY:
hihi.. TQ so much dear! :)

NeenaAnuar said...

nome:
TQ very much beb! salam aidilfitri to you too! :)

NeenaAnuar said...

Mak Izz:
uhuhuuu.. memang touchingg abiss pun bab tu! sobb... sobb...

NeenaAnuar said...

oP_ida:
yea.. akak sangat2 memahami keadaan kamoo my dear! tahun pertama kehilangan memang sangat2 tersentuh naluri dan perasaan.. ayaq mata memang tak leh nak dikawal lagi... banyakkan bersabar yea.. moga roh arwah bonda kamo tenang di sana... aminnn....

NeenaAnuar said...

PinKy MoMMa:
masih banyak kasih sayang yg perlu dipupuk dlm kekeluargaan nie dear.. thanks a lot yea! :)

NeenaAnuar said...

Wahidah:
ehehe.. walhal muke sememehhh jerk tu! :p

NeenaAnuar said...

Gieyana:
TQ so much my dear! :)

NeenaAnuar said...

Pepel:
banyakkan bersabar beb.. aku sangat2 memahami perasaan kamooo! *hugs*

NeenaAnuar said...

ellynadyra:
huhuhuuu... sowiee tak berniat nak buat kamoo gonjeng sama! ehehe..

NeenaAnuar said...

mekchu:
saya dah kasik tutorial tu kat FB kamoo darling! dan jugak dah penah blog out kat sini.. just go under my tutorial tag yea! :)

NeenaAnuar said...

Iryani:
uhuhuu.. TQ sweetie! :)

NeenaAnuar said...

xi da ya:
ahahaha.. kannnn... si qaseh memang buat org rasa nak nangess nak tergelak pun ade.. :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails