COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, September 21, 2011

Luahan Rasa Jiwa Raga: Biarkan Aku Membebel DiSini!

Dah lama berdiamm.. dah lama sangatt bersabar… now nak luahkan apa yg terbuku dihati nie sedikit sebanyak! Blog aku.. aku punyer sukerrrrr lah nak ckp apa pun!!!

Pada kamoo yg dah banyak memfitnah org… yg dah banyak menyakiti hati org.. sedar2 lah diri kamo tu sikit yer! Aku nak ckp satu jerk…. Jgn lah ko tunjuk belang dan kehebatan ko dibelakang… kalau betol berani… reveal yourself lah! Just come forward.. and ask directly… jgn lah nak sok sek sok sek kat bekalang… ibarat baling batu sembunyi tangan.. pastu react as tho cam awk tu terror sangat… tapi hakikatnya awk tu penakot nak mampos! Jgn lah nak jadik budak2 kecik! Awk tu makin hari makin tua... So sedar diri tu sikit yer!

Aku serious memang tak pahammm sungguh ngan org yg hipokrit nak mampos nie.. ok fine … nak hipokrit sikit2 takpe.. tapi kalau nak hipokrit cam nak rak nie yg aku tak paham! Aku memang bukan jenis manusia hipokrit.. just b’coz nak ramai kawan.. aku sanggup hipokrit…. Sorry that’s not me lah! Aku always go for quality rather than quantity! OK fine.. aku tahu aku pun tak sesempurna mana… pasal tu aku lebih suka kalau ade yg tak puas hati ngan aku.. dtg jumpa aku directly.. and just face to face with me… coz as for me.. aku sangat2 bersedia utk berhadapan ngan sesiapa saja yg tak puas hati ngan aku! Aku bersedia utk terima kelemahan aku.. coz aku treat kawan2 nie sama jerk cam hubungan aku suami isteri.. maaf memaafi antara satu sama lain.. tapi dlm nak maaf2 tu.. kene lah kite berbincang.. apa ketidakpuasan hati kite tu.. then baru lah leh settle… then sama2 mohon kemaafan.. bukannya sebelah pihakk jerk yg nak mengalah.. dan sebelah pihakk jerk yg nak kene mintak maaf.. as tho ko tu malaikat yg free from buat dosa! Owhh please lah weii!! Wake up!! Wake upppppppppppppp!!!!!

Itu yg selalu aku katakan… aku lagi suker kalau ade perselisihan faham tu dibincang.. bukan diperam buat taik.. ko dah buat taik.. pastu ko takmo ngaku salah ko.. habis ko babitkan semua org yg tak bersalah dlm masalah ko! Pastu ko nak kata org yg takmo kawan ngan ko? Seriously aku suker kawan2 yg nak berbincang akan sesuatu permasalahan or ketidakpuas hati bersama… baru lah kite boleh perbaiki hubungan yg ade…. Ini tak.. ko yg tak puas hati.. and ko yg dah buat taik.. pastu ko nak salahkan org takmo kawan ngan kO??  Pada aku bukan kah lebih baik kite berbincang dan selesaikan cara baik dari dibiarkan ianyer bergantung tak bertali??? 

Weiii! Sedarr diri ko sikit boleh tak??? Aku dah lama bersabar! Please lah! Serious aku muakkk okk! Aku sangat jelakkk.. jelikk dan mual ngan perangai2 manusia yg hanya tahu nak menyalahkan orangg jerk kerja dia! Kerja lain takde! Weii… kalau betol ko tak salah.. come lah face to face.. sebab aku pun banyak bende nak ckp ngan ko!! Tapi kenapa ko berani takat kat belakang jerk? Sbb ko takott… ko takot nak berdepan ngan kenyataan dan kebenaran kan??? Ko takot ko tak leh jawab akan segala persoalan kan?? Pasal tu ko berani kat belakang jerk!!!

Isu FB nie pun satu hal! Aku kan.. tak paham.. kengkadang ade org yg tersalah paham ngan status2 yg kite update! Kalau apa yg kite update tu ko tak buat.. buat apa ko nak terasa??? Serious sengal lah! Macam contoh… “jgn mengumpat.. berdosa…” so kalau ko tak mengumpat.. wat pe ko nak terasa? Kengkadang org hanya sekadar mencoretkan apa yg terlintas difikiran.. or memang kengkadang nak bagi message pada sesetengah manusia… so kalau ko terasa.. maknenyer ko fikir2kan lah apa yg org katakan tuu… cam aku… kalau aku tak puas hati ngan sapa2 yg masih fren ngan aku dlm FB.. aku takkan nak update status yg berunsur kan hint2 nie.. kalau boleh aku lagi suker ckp face to face jerk ngan sesapa yg aku tak puas hati tu.. better aku private message jerk secara direct.. dari aku hint2.. apa yg aku dpt??? Tapi ade yg sometimes memang aku update status pada org2 yg aku emo.. tapi biasanyer org tu takde dlm fren list aku ataupun org yg aku dah penah cuba nak bercakap tapi dia tak paham2 gak.. org dah nak slow talk ko reject kan? So amik lah akibat!!!  Org kata.. BERANI KERANA BENAR... TAKOT KERANA SALAH!! so kalau takmo berdepan.. maknenyer ko salah lah tu!!

Cam aku.. kalau aku dah tak berapa happy with someone.. aku rasa better lah aku delete / remove seseorang tu dari FB aku which daripada aku terus2 membiarkan diri aku buat dosa kering! Ye lah.. kalau kite dah tak suker.. nanti apa pun yg org tu update kite akan terasa… so at the end.. akan bertambah perasaan menyampah pada org yg aku tak berapa nak suker tuu… so aku pun mengharapkan bende yg sama jugak dari kawan2 aku di FB mahupun di blog picisan nie.. kalau tak suker sama aku… just leave me! Aku sikit pun tak kisah dan tidak berkecil hati… aku paham.. kalau ade kawan2 yg dah remove aku tu maksudnya diaorg tak berkenan dengan aku lah tu... so tu yg membuatkan diaorg remove aku.. which aku tak sikit pun simpan amarah pada mereka2 yg remove aku coz sekurang-kurangnya aku tidak menyakiti hati2 kalian lagi!  But yg membuatkan aku jadik kisah.. ko tak suker aku.. tapi ko menempek kat sini & FB wat pe? Sbb nak amik tahu hal aku kan?? Nak tahu perkembangan aku kan? See kat situ pun dah cukup wat ko jadik hipokrit!! 

Itu yg aku kata… aku takmo jadik manusia plastic! Kalau aku dah tak berkenan.. adelah lebih baik aku undur diri.. lebih baik aku tak berfren list dlm FB dari aku memaparkan kisah aku pada kamo.. dan aku melihat kisah kamoo di wall aku! Normal lah kan.. biler kite dah meluat ngan seseorang.. so secara tak langsung mesti akan terpalit jugak rasa meluat biler tiap kali dia muncul! So better kite menghindar dan mencegah daripada membiarkan perasaan tidak elok itu berleluasa! Dan aku pun tak hadap nak amik tahu akan perihal org2 yg aku dah tak berapa nak berkenan tu lagi.. so better lah aku avoid jer…

Tapi aku bukan lah kalau dah ade problem jerk.. terus takmo kawan.. bukan camtu.. tapi dlm nak berkawan biar lah betol2 ade rasa keikhlasan! Jgn lah nak dengki mengdengki tak tentu pasal.. pastu buat kawan ko jadik kambing hitam atas perilaku ko sendiri.. kawan ke kalau gitu??? Pastu ko takde tolak ansur.. ko jerk betol.. org semuanya salah… ko tak mo terima kesalahan ko.. dan kekurangan diri ko… errmm… aku kalau one sided punyer relationship nie memang aku tension!!! YG sebaik nya kite sama2 nilai kelemahan diri.. sama2 mengaku salah masing2.. semuanyer sama2.. sbb tiada manusia yg sempurna! So dari situlah perlu nya perbincangan… jgn lah melarikan diri… bile berbincang.. baru kite sama2 tahu apa ketidakpuasan hati kite… but kalau ko memilih utk berdiam diri.. FINE! Tapi jgn lah menyalakk tak tentu pasal kat wall org.. kat wall ko sendiri.. emo tak tentu hala cam org giler!!!

Apapun aku nak ckp… terima kasih lah pada kawan2 yg terima aku seadaanye! Aku tahu aku pun bukan nyer pefect mana.. tapi memang cara aku.. aku tak reti nak simpan2 kalau tak puas hati nie… but kalau sebelah pihak memilih utk menyimpan… aku pun takde choice melainkan menyimpan jugak.. but biler aku menyimpan.. aku tak luah kan pada org lain pun… the only person yg aku luahkan tak lain tak bukan harus lah pada suami aku sendiri coz he’s the best friend ever in my life! Kalau aku tak luah kan langsung pada seseorang.. confirm aku gilerrrrrrrr dah lama dah gamaknye!


DSC_0148 copy
Sorry.. luahan hati yg agak ganas bagi mereka yg nak merasakan ianya ganas… but seriously if you don’t like me.. just leave me alone!!! Jgn lah nak menyalak2 tak tentu pasal.. sbb aku tak menyalak akan hal ko pun all this while! So… If you love me… TQ so muchhh coz I love you all tooo!!!

23 comments:

Nieta Shairi said...

sabar kak neen. mmg ade spesies cmtu. klu dah tak suke, serba serbi salah kat mata dorang nih. been there! mmg sakit ati je rs.. sabar je laaa

InaAchik said...

Love u 2 3 4 5 6 7 8 9 10!

Nway, Sabar k my gonjeng...

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

sabar kakak chantek, biasanya org yang suka memfitnah itu adalah orang yang tak pernah percaya dan tak yakin pada diri sendiri, dalam dunia ni mmg ramai org macam tu.. sabar ye kak

Dee said...

k dee rasa neena ni jenis marah sekejap je..lepas tu mesti neena dah lupakan..harap pihak yg lagi satu tu..jgnlah mcm tu ye..tak puashati bgtau je...email pun boleh..jgn bermusuhan berpanjangan..sayangkan bila tali persahabatan tu putus..melainkan u mmg tak sygkan sahabat u lah..smile neena :)

PinKy MoMMa said...

kamuuuu jangan marah..tak mo tak mo..gambar tu dah sangat cun utk letak di entry marah ini..

tak pe luahkan at least kamu rasa ringan dan lega..jauhkan diri dari mereka yang menyakiti ya..ramai yang menyayangi..trust me! ;)

sayang kite tak..kalau sayang senyum k ;)

kata gorjes yang gonjeng hehe..chill beb!

Mimy Hamid said...

dah terluah apa rasa hati...aku paham apa ko rasa..tapi nak puas hati semua pihak payah...macam aku gak...aku kawan ikhlas ...tak suka ckp jek...aku undur diri...jeng aku suka kawan ngan ko...ko suka kawan ngan aku tak...kalau tak nak undur diri...ni heheeh ..permisi buk

Shu Shinju said...

sabar yer kak neena...huhuhu...jgn marah lama2 k..nanti x cantik dah..hihihi...

apa2 pon saya ikhlas kawan ngan kak nin a.k.a. kajol malaysia yg gorjes & very the vogue da vass ni...:)

♡ a.y.u ♡ said...

ala akak...xmo la marah2..cool k..biarkan je orang cmtu..org tu die nak perhatian je tu sebab die kurang kasih sayang..kalau akak marah lg die suke...xpe.ahkak kn cantik...so mesti cepat cool...luv u sis...mmmuuaaahhh...=)

Lia said...

sabar ye neena, lia pun deactivate FB sbb pening nak layan manusia yg jiwa tak mulus lah.. takpe sabar jelah ye.. :)

mrs.spicy said...

sabor2..baru gojes..love u.huehue

Hanis Azla said...

love the way u are..

mrs chenta said...

sapelah yg buat kakak saya marah ni! ni yg rasa nk marah jugak nih!!

*susayangzaki * said...

kak gonjeng da marah.... xper even marah pun stay gojes kan..kan.... dah2 xmou marah2 ag ok... ramai ag yang suka akak gonjeng...termasuklah paah (= chill ya sista!!

my everything said...

i loveee u neena!!!! orang mcam tu tak payah kawan kusut otak je!! jeles la tu u lawoo heheh...

Cik Ina Do Do Cheng said...

neena bukan senang nak puaskan hati semua orang.lebih baik puaskan hati sendiri ngan family. yang lain tu tolak tepi. kalau difikir boleh jadi gila. manusia memang suka nak cemburu dan tak puas hati ngan manusia lain. anggaplah tu semua permainan dunia.

O'gosh said...

sabar ye cik Neena...kang x gojes plak....btw, i'm back...!

eLLy said...

fuhh.. panjang dah lega kan?
now SMILE pls :) I Luv U too

Gieyana said...

manusia mmg rambut sama hitam..hati lain2..kdg2 rs takut nk too close dgn kwn kan...neway, dgn luahan camni at least you can release your stress..:)

ratusiput said...

aku lu ko 1000000000000000000000000000000000000 kali... :)

Eri-chan said...

sumpah aku tak larat baca luahan hati ko ni..panjang bebeno...heheh..tapi melalui FB ko tu aku fhmla ko dah tak tahan dgn hipo ni kan...kau elakkan je diri dr diorang2 ni...biarkan labu terjun dlm sungai ye...takyah nak sambut2

sHeeMa DeaN said...

orang gini kasi lempor jejauh...
biarkan die.. dengan perangai die..

kasi senyum cik nin gojes...

Pepel BoNda AmaNi said...

i lap u untie nin....bonda also lap u.....A...B...C..D..E...F...G..H..I...J...K....L..M...N..O..P..Q...R..S...T...U...V...W...X....Y...Z...I LOVE U.....*NYANYI LAGU HINDUSTAN LAGI...*

NeenaAnuar said...

THANK YOU SO MUCH MY DEAR FRIENDSS!! REALLY APPRECIATE YOUR SUPPORT & COMMENTS... LOTS OF LOVE AND HUGS PLUS KISSES! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails