COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, September 6, 2011

Aku Rasa Color Tema Baju Raya Paling Glamour Tahun Nie Adelah Warna PINK Lah Gamaknya!

Bukan sebab....

DSC_0672 copy
Kami berdua tema berbaju pinky tahun nie maka aku katakan PINK adelah tema warna glamour tahun nie...
Tapii sesungguhnya memang rata2 aku tengok kat FB.. gambar kengkawan yg post gambar raya secara majoritynya berwarna pink!  Serius aku cam terkujatttt chipanzii lah jugak biler tengok gambar org ni warna pink.. tengok org tu warna pink... tengok org ituini warna pink jugak! ahh udah.. sampaikan aku tengok our prime minister waktu buat ucapan hari raya pun warna PiNkY! vavavavaaaaaaaaa.... pastu abg ipar aku yg ku berjumpa pada hari raya ke-2 pun berbaju pinky jugak! pastu cousin en.teman sekeluarga pun berwarna pinkky jugak... walhal tak merancang pun sesama kami niee... tapi seriouslahh.. aku rasa tahun nie memang ramai yg pakai warna pink kekdahnya!!

DSC_0687 copy
tak dpt berphotogedikss dihari raya pertama.. kami balas dendam posing pada hari raya ke-3 dirumah .......

DSC_0680 copy
Kak Ina a.k.a sepupu en.teman yg juga merupakan akak sepupu yg paling aku rapat dan sayang di Seri Manjung, Perak!


DSC_0669 copy
alololoo.. sweet ekk couple nie! blueekkkss!!!!! :p  eh.. tapi cam matching catching plak baju kami & sofa yg gorjes tu kan! :D

DSC_0674 copy
Jgn risau! baju kami dah basuh... pasal tu boleh pakai balik dihari raya ke-3.. sebab tak puas lah pakai baju raya nie dihari pertama! :p
Actually tema baju raya tahun nie aku tak plan pun... since aku tahu yg aku akan berhari raya di umah MIL pada hari raya pertama.. so haruslah aku mencarik baju raya yg paling selesaa utk dipakai.. sebabnya kat umah MIL ku itu teramattt lah panass!  senang dan cepat berpeluh... So better carik kain yg jenis sejuk & serap peluh! lagi satu design takmo yg payah nak bergerak.. biar yg simple2 senang nak wat kerja umah!

So just before bulan puasa.. as usual aku menjejakkan kaki ke butik favorite aku i.e. Fesyen Nona yg terletak di Ampang Park... sebab aku tahu insyallah aku boleh jerk dpt baju ready made yg bakal memenuhi citarasa aku... and memang betol...

DSC_0690 copy
aku jumpa lah baju pink yg agak gorjes nie di Fesyen Nona.. saiz S dah tak perlu di buat alteration lagi... oh ya.. si model cilik tu merupakan anak bongsu pada kak ina... nama dia Farisya! dia memang minat posing gak cam Untie Nin dia nie! gamaknyer emak dia terkenan aku kot waktu ngandong kan dia! ahahhaa...

DSC_0693 copy
baju finkk aku yg berkonsepkan kurung moden.. kain cutting ala duyung.. dari kain jenis washable silk!

DSC_0692 copy
bukan main anak dara Kak Ina nie tauu... bagus2.. peace ya! :D
Baju melayu en.teman as usual.. tempah di Butik Dendini Ampang Park jugak.. dia memang dah selesa tempah kat situ.. kain beli baju melayu beli kat Gulatis Ampang Point jerk... Mula2 en.teman cam susah hati biler aku kata.. aku kata aku nak pakai baju kurung moden finnkk nie pada hari raya pertama.. walhal aku ade jerk baju2 ready made lain yg aku beli siap kat butik Fesyen Nona ttuu.. tapi tulah aku kata.. yg selesa utk dipakai di kampung hanya yg warna pinky nie sajer.. yg lain tu aku beli kebaya lah.. and jenis kain pun cam agak panas sikit kalau nak pakai kat kampung.. end up nak tak nak... en.teman agree jugak lah pakai finkkyyss.. ehehe.. tapi hensemmm lah tu kann... takde rupe  hang kebun ponggg Bee oiii!! ngagagaa... :p

25 comments:

mama tisya said...

tk semua org lelaki nk pki pink...pernh gk ckp kt hubby tkmo ke pink..die ckp color lain ok kecuali pink...tp anak nye giler pink..hehehe

O'gosh said...

mmg cantik dan simple....uhuk..ble ke nak turun balik berat badan ni..tgk cik gojes trus jeles...

InaAchik said...

yer, kite sekapal. bila nak raya sama tukar pasangan ngan tema pink lagi ni?! hehehehee

Mimy Hamid said...

aku shocking pink...hahaah lagi giler..sian megat...kena follow taste bini...takpe la...cantek pe

Anum said...

cantiknya
anum suka tgk gambar2 kat atas nie

Shu Shinju said...

cantik la...:)

Nana said...

heheh saya pon pink tu sebab
encik suami tak balik raya tahun ni
klw tak idok merasa la teman memakai pink di hari raya kekeke

ikiqzana said...

teringin gak nak wat baju raya tema warna pink.. tapi ank akk iqbal x suker.. abis camne tu neena.. hihihi

warna pink mmg warna fav akk.

-iLLa- said...

kita pun pink..tp nk mcm purple..ekekee....

** apa pun..cung! kerongsang en teman awk..ehehhe

Mia-Ina said...

lelaki dgn pink mmg menjadi 1 trauma..tp ok gak nmpk gmbr neena & suami dgn pink

Gieyana said...

mmg cantik n gojess uols berpinky..kaler kegemaran PM gak nie..:)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

tak kesah laaa pakai semula janji boleh bergambar gedikssss...ekekeke

NeenaAnuar said...

mama tisya:
itulah kengkadang org lelaki nie fail dlm bab tone warna kann.. ahaha.. en.teman pun mula2 reject warna pink.. then I ckp kat dia.. warna pink pun ade banyak tone warna.. jgn lah amik pink yg JamBu tuuu... so dia sendiri yg pilih kain baju melayu dia tu.. so dia puas hati ngan pilihan nya! :D

NeenaAnuar said...

O'gosh:
thanks dear! hehe.. insyallah u drink lots of water and kurangkan makan makanan yg berminyak dan nasik.. tapi kalau dlm bulan raya nie belasah jerk.. lepas syawal nanti baru diet balik k! :)

NeenaAnuar said...

InaAchik:
hahaha... biler2 pun boleh! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
haaa.. aku notice baju raya ko.. memang shocking abiss! but nice aku sukerr.. sporting lah kire si megat tuu! :D

NeenaAnuar said...

Anum:
thanks dear! :)

NeenaAnuar said...

Shu:
TQ darling! :)

NeenaAnuar said...

Nana:
eheheh.. dpt jugak awk berwarna finkyy yer! :D

NeenaAnuar said...

ikiqzana:
hehee.. bukan hubby tapi anak akak yer.. takpe.. akak pakai pink.. pastu pakaikan dia warna putih yg cam dah nak like2 finkyy tu.. ade jual kain warna tuu.. :D

NeenaAnuar said...

iLLa:
fink dan fefelll adelah warna pebret me too!

** hahaha.. tu kerongsang I tuu.. dia main bedal jerk apa yg I punyer! :D.. Thanks by the way!**

NeenaAnuar said...

Mia-Ina:
Thanks MIa! tu lah kann... memang lelaki sangat fobia ngan finkky.. agaknyer takot nampak gugirll kott.. tapi like me sukerr tengok Fahrin Ahmad in pink! nampak makiin machoo! :D

NeenaAnuar said...

Gieyana:
hahahahahaa... tak boleh blah warna pebret PM! =))

btw thanks yea! :)

NeenaAnuar said...

MYA EL QAYREENA AZRYAN:
hehehee... betoi2! :D

SURIA AMANDA said...

waaaaa...Neena dah ada protege....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails