COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, September 15, 2011

Kebaya Labuh Berkain Songket Bunga Tabur BerWarna Hijau!


Collection baju raya aku yg seterusnya dalam tahun 2011 niee....

Kebaya Labuh Berkain Songket Bunga Tabur Berwarna Hijau!


Beli kat mana? aku rasa korang pun dah leh agak kot aku beli kat mana...  Mana lagi kalau bukan di Fesyen Nona Ampang Park!  Kan aku dah kata aku pantang tengok baju2 kat situ.. asal nampak berkenan jerkk ku grab! so nie adelah baju yg ketiga aku grab before raya hari tu... Yang first PinKy.. second the Bluess.. and the third....

DSC_0005 copy
this lovey dovey greeny outfit!

DSC_0011 copy
kali nie aku pakai brooch 3 beradik secara berantai!

Korang ingat tak kat entry NIE aku pakai kerongsang 3 beradik nie secara tanpa rantai kan... aku bukak bahagian rantai dia tu.. but for this kebaya labuh aku gayakan dengan rantainya sekali...

DSC_0016 copy
kalau tak nak rantai tu lari2.. just pin kan brooch tu ke baju.. tapi kene pandai agak so that rantai and brooch tu nampak balance up! aku sendiri pun 2-3 kali gak lah try.. pin tak kene.. bukak balik.. pin balik.. sampai lah menjadik! hehehe....

DSC_0014 copy
feeling amik gambar cam perantin! :p

DSC_0018 copy
Btw... Happy Holiday Everybody!!! :)

38 comments:

mizzkechique said...

wahhh, baju idaman saya la.. so cantek!!

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

cantik...

Hana Soffelia said...

So sweet sis. Lovely in green songket kebaya.. ^_^

nome said...

i loikeee!!! tradisional tapi cantek!

Mimy Hamid said...

one word KLASIK !!!!!!!!

-oP_ida- said...

subhanallah....CHANTIK..CHANTIK....
sekali pandang dh jatoh chinta....

baju - baju akak memang sume lawa..kualiti okes..^__^

bbreena81 said...

salam..cantikk:)

Aini said...

pakai je la ape pun... always gojes the gonjeng.. hehe... Cun kak =)

wAnNy said...

kakak cantekkkkk ;D

FARAH AISHAH said...

lawala awak...mix hindustan....mcm kajol :)...

Dee said...

cantik..k dee ada warna coklat..tp takleh nak pakai dah..ketat sket..hahaha..

Wahidah said...

Akk wai suke sgt akk pakai baju ne..mmg dh mcm perantin la..so sweet..kaler die pun sweet je ngan akk

Mak Izz said...

indah sungguh busana tradisi, lagi indah bila k'neena yg memakainya. u r so cuteeeeeeeeeeeee and adorable!

AKO @ retna said...

neena,
kita ada satu kaler pepel...
tapi kerongsang tu nan ado lagi la ye :p

eLLy said...

Baju cantik!
Kerongsang cantekkk!!
Orang nye lagi la Cantikkkk!!!

MiYOKO SuKi said...

sgt2 klasik...

mmg amcam perantin pun, sis neena....

NeenaAnuar said...

mizzkechique:
TQ so much! I'm sure you have this one in your collection rite! :)

NeenaAnuar said...

MYA:
TQ sweetie! :)

NeenaAnuar said...

Hana Soffelia:
TQ darling! :)

NeenaAnuar said...

nome:
mewarisi tradisi supaya tidak pupus ditelan dek zaman kann.. hehehe.. thanks beb! :)

NeenaAnuar said...

Mimy:
TQ mommyy mimy! :D

NeenaAnuar said...

oP_ida:
alhamdulillahh.. TQ so much my dear.. Akak memang cerewet sikit dlm sessi pemilihan dan pembelian baju... :D

NeenaAnuar said...

bbreena:
salam.. TQ yea! :)

NeenaAnuar said...

Aini:
hehe.. TQ sweetie! :D

NeenaAnuar said...

wAnNy:
TQ darling! :)

NeenaAnuar said...

FARAH AISHAH:
hihi.. TQ dear! :)

NeenaAnuar said...

Dee:
wah! cuklelat must be nice tooo... :D

NeenaAnuar said...

Wahidah:
hihi.. tu lah yg amik feeling2 ferantinnn tuu... dulu2 tak merasa nak bergambar versi ferantin jaman skg nie hah! btw tQ dear! :D

NeenaAnuar said...

Mak Izz:
alahai... baru ingat awk nak wat pantun yg lengkap tadi! eheheh.. anyway TQ so much dear! :)

NeenaAnuar said...

AKO @ retna:
waaaa.. pepell pun nice giler! hari tu dah tengok and try dah warna tu.. tapi disebabkan my collection baju dah terlalu banyak pinky & pepel.. so tu yg tak jadik nak amik color2 pebret tuu! uhuu..

NeenaAnuar said...

eLLy:
alololo.. kak elly nie.. TQ so muchh sis! :D

NeenaAnuar said...

MiYOKO SuKi:
ehehehe.. TQ dear! :D

eynda said...

Klasik!! ;-)

mummysyafie said...

neena pakai apa je nampak cantik taw..siyess tak tipu. aritu jumpa first time terus terdiam kejap..hihih..terpegun mak nokss..

Nana said...

wah cantiknye dah mcm pengantin la hehee

NeenaAnuar said...

eynda:
hihi.. TQ sis! :)

NeenaAnuar said...

mummysyafie:
uhuhuuu... akak pun gorjess taw! jumpa hari tu face to face sangatt ayuuu gituu! :D

NeenaAnuar said...

Nana:
hehehe.. saya amik moodd perantin! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails