COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, January 9, 2013

Berapa Harga Pakej Penginapan @ Deluxe Pool Suite Impiana Private Villas, Kata Noi Phuket?

Aku nie kan jenis lembut hati.. so mana sampai hati nak simpan segala mak nenek info sengsorang!  lagi pun takot hidup tak berkat & tak murah rezeki kalau kedekut information dan ilmu nie! hehehe..

Ok.. meh sini aku nak kaborr kat mung! make sure korang baca betol² entry nie yea... Insyallah will try to update segala info yg ade dgn aku sebaik mungkin!  kalau in case ade apa² yg aku tak TerUpdate kat sini tapi korang nak tahu.. then later boleh lah korang bertanya kat aku.. tapi kalau aku dah update kat sini tapi korang masih nak bertanya memang aku nak pangggggggggggggggggg korang sedass dua!  penat² aku update cam nak rakk kat sini.. yet korang malas nak baca... pastu kanggg dok tanye aku lagi dan lagi!  cam contoh aku bagi tahu kat mana aku beli pakej penginapan nie.. end up kanggg ade jee yg dok tanye aku lagi.. "beli kat mana ye pakej nie?" haaa.. ini memang buat aku yg gorjes bertukar jadik gonjeng!! 

Sentapp I okk.. gigih jari jemari nie dok ketukk ketaaakkk keeetuukkk ketaaaakkk di keyboard nie.. tapi korang tak baca all inputs secara total.. pastu pi tanye aku lagi soalan yg jawapannya sohih² ko boleh dpt kat dlm entry aku nie!  masalahnya bukan tak leh jawabb dik noonnn.. boleh je nak jawab.. tapi bayangkan lah kalau dah berpuluh org tanye soalan yg sama.. which actually jawapan tuh dah pun aku tuliskan kat dlm entry aku nie.. mau akak tak jadi gonjeng?? rasa cam tak berbaloi je buat entry tauk? Eh sorry lah... nie bukan nak marah.. tapi nasihattttttttttttttttt!  sekali sekala akak gorjes gonjeng nak serious & disiplin skit.. so layan kan aje ye! :p

Soalan pertama yg ramai sgt diantara korang nak tahu since day one aku publish citer percutiaan anniversary aku di Phuket nie...

DSC_9018 copy
BERAPA KAH HARGA PAKEJ PENGINAPAN DI IMPIANA PRIVATE VILLAS, KATA NOI, PHUKET nie?
Ok.. first yg korang kene tahu.. aku duduk di villa yg paling rendah kadar harga nya!

DSC_8454 copy2
Deluxe Pool Suite nie adelah villa kategori yg paling rendah dan termurah di Impiana Private Villas nie!
Tapi diingatkan.. termurah tu tak bermakna betol² murah ye!  murah disini bermaksud utk kategori resort nie lahhhh... Ok.. before aku bagi tahu berapa harga pakej yg aku beli nie, meh nak kongsi dulu harga villa nie kalau aku google skg di official website Impiana Private Villas, Kata Noi Phuket nie!

IKNP2
as usual harga bilik nie berubah-ubah ikut tarikh yg kite check in!  so cam nie saja aku check dlm bulan July tahun nie.. so harga tuk 3 hari 2 malam = THB38,000 = RM3,800!  Harga satu malam plak = Thai Bath 19,000 @ RM1,900! btw, duit Thailand nie sgt senang utk kite convert.. just buang satu kosong dibelakangnya.. so dpt lah amount Ringgit Malaysia! kalau ko tak pandai nak congak.. gie carik money converter! 

IKNP3
punyer nak kasik korang paham yg harga bilik nie berubah-ubah ikut tarikh kite nak check in.. gigih aku google tarikh lain plak!  nie tarikh bersamaan ngan tarikh aku check in hari tu tapi nie utk tahun 2013 nie punyer lah!  see.. harga dia berubah dari THB38,000 kalau ko pegi in July and now in Novermber dah jadik THB48,000 which bersamaan dgn RM4,800 utk penginapan 3 hari 2 malam di Impiana Private Deluxe Pool Suite (villa yg aku menginap)!  Harga satu malam = THB24,000 @ RM2,400!

Tadi saja google kat Agoda.. tengok harga RM5k utk tarikh nie!  mahal skit dari official website!


IKNP4
Ok.. utk harga yg aku dok google di atas tadi tu adelah under pakej Hot Deal Promotion nie!  so basically apa yg berada di dalam kotak berwarna merah tu adelah the terms & condition dan jugak additional complimentary services yg korang akan dpt dari pakej hot deal nie! 

Then, utk kotak berwarna hijau tu adelah for your info bile nak buat booking, harga yg diberi tu adelah harga paling minima yg pihak resort boleh offer kat kite... just like yg aku pilih date in July tadi.. so kirenya itu lah harga paling murah utk bilik katergori nie yg resort nie boleh offer kat kite.. if let say ko nak pegi in November.. then harga dah jadi mahal dah!  so harga FROM tu adelah guideline utk ko pilih tarikh jugak sebenarnye! kalau ko dah pilih tarikh.. then jumpa harga serendah harga yg ditawarkan cam contoh kat sini THB24,000.. then ko boleh consider tuk beli ke tak! 

Lagi info aku nak kasik nie... nampak tak ade dua jenis Villa yg dioffer disini!  satu Impiana Private Suite which ini lah suite yg aku duduk hari tu and lagi satu Impiana Private Villa tu adelah villa jenis lain dan harga nya lebih tinggi berbading Deluxe Private Suite!  so pilihan di tangan anda.. kalau ade budget lebih.. nak duduk kat Impiana Private Villa tu lagi bagus!  waktu korang search tu nanti.. korang boleh tengok apa lagi jenis bilik yg diaorg offer.. but of coz the bigger the room the bigger your money to be kidnapped! haha...

Kepala hotak aku dah terfikir.. kang confirm ade yg bertanya... "camne nak carik offer Hot Deal Promotion nie Neena?"  meh aku bagi jawapan sesiap!

IKNP6
ni kat official website Impiana Private Villas Kata Noi Phuket nie korang boleh pegi dekat OFFERS tab and then click dekat Room Promotions tu! then kat situ korang boleh nampak latest promotions from this resort!

Ok... now my turn to share on how much do I pay for my 3 days 2 nights stay here!

As aku pernah cerita kat korang in this previous entry, aku get to know about this resort sewaktu aku pegi jejalan di Matta Fair pada bulan March tahun lepas! waktu tu Impiana Group bukak booth.. kebetulan aku lalu depan booth diaorg and tetiba mata aku terpaku bile melihat satu gambar private pool kat Impiana Kata Noi Phuket nie!  then terus ajak en.teman stopp kat situ! haha.. aku pun tanye lah apa pakej yg diaorg offer...

*click picture to enlarge*
walaupun pada asal nya niat di hati nak survey pakej Impiana Cherating.. tapi bile dah nampak yg Private Villas Kata Noi nie.. terus aku abaikan offer Cherating tuh! ahaha..

So, basically harga pakej yg ditawarkan sewaktu Matta Fair bulan March yg lalu utk Impiana Private Deluxe Pool Suite nie adelah RM2,688 nett utk 3 hari 2 malam utk 2 org! 
Hati aku memang dah berkenan sesangat dah waktu di booth time tu.. tetiba terasa cam murah plak private pool villa tuh! haha.. eh ye lah.. selalu kan kalau aku survey private pool villa camgini.. harga dia memang confirm RM2,000 ke atas utk satu malam dan tiada apa² complimentary pun okkk!  kire pakej kosong jerr with breakfast setiap pagi!  so bile tengok pakej nie yg dah termasuk macam² perkara didalam nya.. tu yg tetiba terasa cam murah plak! walhal semalam RM1,344 tuuu... still rasa murah! hahaha.. ehh ye lahh.. kalau nak comparekan dengan RM2,000 semalam yg takat dpt free breakfast tu.. harus lah aku rasa murah kan bile leh dpt macam² pada harga RM1,344 semalam!  banyakk tuuu RM700 tuuuuu... :p

Then, aktiviti surveyy pun dijalankan!  aku terus tanye kat budak jaga booth Impiana tu.. kalau nak booking pakej private villa phuket nie nak buat payment camne?  kene bayar deposit aje atau terus bayar penuh!  dia kata kene bayar FULL teruss time tuh!  aduhhhhhhhhhhhh.. punahhhhhh harapan ku!  gilerrr ko nak bayar penuh dann dann time tu jugak! RM2688 bukan sikit okk tuk but full payment!  dah lah time tu bulan March.. plan nak pegi nya bulan November.. cam jauhh giler gapp tuu.. hati terus jadi tak sedap kalau nak kene buat full payment time tu jugak!

If let say dia kata just bayar deposit je dulu.. then bile kat resort time nak check out baru buat full settlement mungkin aku dah book kot ngan diaorg kat booth time tu jugak!  so disebabkan kene buat full payment di booth.. aku pun balik lah ke rumah dgn perasaan hampaaaaaaaaaa!!!

Tapi aku biasalah.. mana puas hati! balik umah dah tak keruan okkkk mengenangkan Impiana Private Villa Kata Noi yg awesome possum nie!  so, malam tu jugak aku pi bukak official website Impiana Private Villas.. and survey camne keadaan room nya.. amik timbang kati dgn hati berbaloi ke tidak nak stay kat sini ngan harga yg ditawarkan RM2k++ tuuuu.. then bile aku click kat bahagian Room Promotion nie....

IKNP5
Time tu aku bukak kat page nie.. memang ade Phuket Sunset Package di sini! tapi time tu lupa plak aku nak printscreen page nie.. so hari nie bile aku click disini, hanya Best Available Rate (without airport transfer) aje yg keluar!
So, malam tu bile dah nampak ade Sunset Package kat official website nie.. terus aku buat comparison harga yg ditawarkan oleh official website Impiana nie & jugak offer yg dibuat di booth Matta Fair mereka!  Kerja survey diteruskan dengan begitu gigih sekali! haha..

Basically Sunset Package yg ditawarkan di booth Matta Fair dan jugak di official website diaorg ni tak jauh beza pun.. lebih kurang sama je offer nya!  ade lah sedikit perbezaan diantara kedua nya....  meh nak kongsi apakah perbezaan itu!

Phuket Villas
Ni booking confirmation slip aku!  end up aku beli secara online aje sunset package nie!  nampak tu tarikh aku buat booking.. 24th March 2012! hehe..


Ade beberapa sebab musabab kenapa aku beli pakej nie secara online dan tidak di booth matta fair... meh aku ringkas kan dlm bentuk bullet points kat sini:-

~  Harga yg ditawarkan di official website diaorg lebih murah dari their booth at Matta Fair!

~  Pakej yg ditawarkan kat official website aku rasa lebih menarik dari apa yg diaorg tawarkan di booth sewaktu Matta Fair!  aku lebih prefer to have the daily sunset mocktail dari free transfer trip between resort to Patong town.. cuma satu je yg aku rasa kelebihan offer di booth Matta Fair adelah 60 mins Thai Massage for 2 person tu cam menarik lah jugak.. tapi takpe lah.. massage dah selalu buat.. so just pejam sebelah mata and let it go!

~  Then aku amat tertarik pada booking policy secara online nie!  waktu aku buat booking nie.. aku just email diaorg di info.katanoi@impiana.com , then diaorg terus je email kat aku balik with Reservation Confirmation as above!  takde satu payment pun dibuat semasa booking nie dibuat!  Aku just bagi credit card details as booking guarantee, then bile dah sampai kat resort.. waktu nak check out baru aku buat full settlement!  yes.. ini lah yg buat aku paling tertarik!  kite boleh book in advance.. in case nak cancel ko kene inform dioarg awal tuk elakkan diaorg charge your credit card if korang tak turn up!  If let say korang takde credit card camne nak buat booking?  ok.. nie jgn tanye aku... aku tak tahu apa jawapan nya.. so adelah lebih baik korang email resort ni utk further details!

So skg terjawab lah soalan yg berlegar-legar dlm kotak fikiran korang selama hari nie kan.. berapa kah harga pakej penginapan aku sepanjang 3 har 2 malam disini! hehehe...

Ok.. skg aku nak tanyer korang... berbaloi atau tidak aku bayar RM2,299 (THB22,995) for Phuket Sunset Package nie utk penginapan selama 3 hari 2 malam di Impiana Private Deluxe Pool Suite nie?

Kalau agak-agak tak mampu nak fikir berbaloi atau tidak.. meh aku preview kembali apa yg aku dpt sepanjang berada disana!


DSC_8193 copy
You're the a VVIP Guest.. equipped with a Butler Service!

DSC_8408 copy
Having your own private pool just outside the room overlooking the Andaman Sea was incredible!

DSC_8735 copy
Enjoying breakfast together in our room overlooking the sea privately!

DSC_8824 copy2
Huge bathroom - massive bath, rainfall shower, great walk in dressing room with double sinks that overlooked by the sea!

DSC_8654 copy
The views are out of this world and there is nothing like swimming in your own large pool, watching the beach, listening to the waves and watching the sunset!

DSC_8927 copy
The room was breathtaking... We never wanted to leave! We sat in bed, or on the porch, and gazed out into the sea... We got lost in the gorgeous sunsets.... We swam in our infinity pool daily and just felt all over bliss while we were in our room!

DSC_9083 copy
You feel like a Queen!

DSC_8675 copy
A very serene and quiet place... perfect for getting away and relaxing!

DSC_8761 copy
With nothing but the sea in front of us, this was a dream view we were waking up to every morning!

DSC_8809 copy
The views are incredible... the sound of the ocean pounding the rocks below.. It's Indulgence!

DSC_8978 copy
Sunset Dinner was really romantic!

DSC_8455 copy
If you are looking for a private pool villa with ocean views then this is definitely the best place in Phuket!

So amacam??? berbaloi atau tidak?? *sila jawab dgn seikhlas hati*

Ok.. kalau korang jawab tak berbaloi pun takpe.. itu rasa korang.. aku tidak akan pertikaikan pun.. now aku nak bagi rasa & personal opinion aku pulak! sebagai salah seorang in house guest yg pernah menginap disini.. aku rasa harga yg aku bayar utk pakej nie tersangat lah berbaloi! memang kalau ikutkan harga agak mahall laa.. ye lah satu malam lebih kurang RM1,150 itu memang mahalllllllll!! aku tak deny.. yerrr memang mahal! hahaha.. and ini lah percutian yg paling menggila sekali bagi kami laki bini! menggila atas faktor membayar satu malam satu ribu ringgit! hahaha..

Pasal tu lah aku kata percutian sebegini tak boleh dibuat selaluuuu.. sungguh merbahaya! hehe.. tapi bile ditimbang kati.. lepas dah buat survey after survey.. end up aku rasa cam berbaloi utk sekali stay kat tempat persis org kaya nie! aku gelarkan percutian ini percutian persis VIP! haha..  memang kalau fikir balik cam tak caya aku boleh bayar satu malam seribu.. sbb selalu kalau semalam RM500 pun aku dah macam hoii malam nak mampuss dah! haha..

Tapi setelah difikir masak².. lepas aku buat fully research and homework cam nak rakkkk... end up aku beli jugak pakej nie!  aku ngan en.teman sama² discuss and we both feels that pakej nie sungguh berbaloi!  sbb aku tahu bile tiap kali aku survey boutique / luxury villas di Phuket mahu pun di Bali.. so far memang susah giler lah nak dpt tawaran harga sebegini!  lebih lagi bile dlm pakej nie dpt macam² complimentary!  lagi teruja bila ade Free WiFi dlm villa! Ohh.. nie paling syiok.. at least boleh buat live update! heheh...

So apa lagi yg boleh aku katakan melainkan this trip was the most awesomeness trip for us! memang 3 hari 2 malam tu macam tak cukup.. tapi kite jgn tamakk.. simpan duit utk trip yg lain pulak! haha... but as for me utk tinggal di tempat camgini 3 hari 2  malam dah kire just nice lah.. if nak extra pun like 4 hari 3 malam pun kire ok... kalau lelama sgt takot naik busan plak kott dok terperukk dlm bilikk aje kan!

DSC_8523 copy2
We both really fall in love with this villa! insyallah kalau lah ade rezeki dan ade promosi camgini lagi.. mungkin akan di pertimbangkan utk kembali ke sini lagi! haha.. ade gak simpan niat nak re-visit tu! :p
Overall what can I say.. this trip such a good value for money for what you get! :D

Aku ibaratkan pakej yg aku beli nie like 50% off from the Hot Deal Promotion rates from the official website!  cam kat atas tadi aku tepek harga yg aku google skg dari official website diaorg utk Hot Deals Promotion adelah lebih kurang RM4,800 while the one that I'm purchased in March last year is only RM2,299!  Tapi sayangnya pakej sunset yg aku beli nie like no more longer available di official website Impiana Private Villas nie!  aku rasa diaorg buat offer tu kebetulan sama² dgn offer waktu Matta Fair sedang berlangsung time tu.. so kat official website pun diaorg buat offer jugak!

So tips nya disini.. kalau korang teringinnn nak ke Impiana Private Villas Kata Noi Phuket nie.. korang tunggu lah Matta Fair bulan 3 nanti.. pi terjah booth Impiana Group.. then survey and check out the promotion yg diaorg offer! then rajin² lah jugak buat comparison cam yg aku buat nie.. bukak lah official website Impiana in order to know the best deal.. coz sometimes tak semestinya apa yg dioffer di Matta Fair tu lebih murah dari official website!  then boleh compare lagi ngan Agoda website.. Booking.com website.. ngan Air Asia Go Holiday website.. pendek kata kalau nak dpt pakej murah.. korang kene RAJIN!!! korang jgn ingat aku nie dudok diam sesaja pastu terus leh dpt pakej with good offer yea! takde maknenya.. kalau rajin mengGoogle dan mengSurvey.. insyallah korang akan dpt the best deal ever!!! 

Ko takkan boleh budget sapa yg boleh kasik good offer.. ade masa Agoda boleh bagi good offer dari official website.. at times during Matta Fair ko memang boleh dpt best deal dari Agoda & official website.. so sila buat homework utk dptkan good promotion! :D

And korang boleh jugak survey hotel² lain yg ade private pool with ocean views macam Impiana Private Villas nie... if let say korang terjumpa any other resort yg boleh bagi good offer cam Impiana nie.. or maybe jauh lebih murahh dari Impiana Private Villas nie.. then you guys should grab it ok! 

Hah! amikk kauuuuuu.. kalau tak paham jugak tak tahu lah aku nak kata apa lagi! hahaha... penatttttttt weii buat entry nie!  so korang tolong jgn tanye soalan yg aku dah jawab kat sini!  sila baca betol² dan carik jawapan pada persoalan korang dulu kat sini before nak tanye sebarang soalan!  kalau betol korang dah baca tapi tak jumpa jawapan pada persoalan korang.. then baru lah aku gembira nak layan dan menjawab persoalan korang!

So now I open for any comments, further question and clarifications! :)

DSC_8558 copy
Sebenarnya.. ini lah moment paling berharga yg aku bawak pulang selepas bercuti selama 3 hari 2 malam disini!  satu moment yg tidak mampu aku dpt dimana-mana!  Lain perasaan nya bile dpt mengadap Illahi di tempat sebegini.. terasa seolah-olah DIA begitu dekat dengan ku!  suasana tenang.. sunyi dan sepi.. membuatkan aku terasa diri begitu kerdil disisiNYA.. lantas tertitis lah air mata demi memohon pengampunanNYA!

Ya Allah.. ku bersyukur diatas setiap nikmat yang Engkau berikan pada ku!  Aku mahu menjadi hambaMU yg sentiasa bersyukur diatas setiap nikmat & ujian yg Engkau berikan pada ku... Terima Kasih Ya Rabb!


19 comments:

Anum said...

wow bestnya sis

azeanty anuar said...

osem entry... sanggup panjang mcm nie baca...

-cinta soFiaSafiya- said...

terbaikkkk !!!!!!
sharing yg sngt superb...


sis, suka pic LASSSSST sekali...
so touching

Errah said...

selama ni i jadi silent reader je..but kali ni nk jgk komen..ur blog mmg best.suka sangat2..btullah kalau nak sesuatu tu kita kena rajin usaha kan. jelesnya tengok memang sangat cantik tempatnya.moga saya pun dapat bercuti macam sis jgk.

Diarihatiku1976 said...

pada saya sgt2 berbaloi...

Ili Syazwani said...

huhhh,,blh tahan..tp dgn view yg mcm tu rasanya berbaloiiiiii!! ;)

cha said...

kak bg sy kan sgt sgt berbaloi harga camni kak. not bad at all. murah nak bandingkan hotel kt PD 1 mlm rm500 lebih tp pantai tak lawa mane sgt pun PD tu huhu. bestnya *dah start berangan ni* hihi

MiYOKO SuKi said...

thanks, sis neena..
sbb explain satu2...mmg da paham sgt2 niii... :)

mmg kena RAJIN sgt2 la kalo nk harga murh kann....

btw, mmg sgt2 berbaloi klo dpt harga cm akak tuu...

best sgt!!

Miz Sharmia said...

suka sgt ngn blog neena. very detail! im ur silent reader. 1st time comment. :)

Wahidah said...

kak neena buatkn org yg belum berkahwin ni nak cepat2 kawin n honeymoon kt sana la..opps..:P

Fiza Rauf said...

service impiana mmg best tak kira la dlm negara atau luar negara. plus kalau buat reservation dr official website compared to third party website mmg berbaloi sb beza harga sgt byk. sb tu i selalu rekemen kwn2 booking trus dr website impiana. :-)

Yana@Nana said...

Mmg berbaloi. . .Tp mahai. . Bg saya. . Kalu sesakli cm akk ckp sy setuju. . Klu selalu. . Adui pengsan. . Wah best details akk terangkn. . .

Pinkjambu said...

sangat berbaloi!! seronok sunggoh!! teringin jugak nak g gini..

kelipkelipchumel said...

sangat best.tenkiu for sharing.ia sunggoh berbaloi.

mrs kayrul said...

berbaloi sangat2...bila tengok gambar2 kak neena kat sana...tak rugi rasanya sesekali berhabis macam tue

mrs puex said...

sgt details smpai x berkedip mata membacanye..takut terlepas words yg penting gitu..huhu..

tmpat mmg sgt ohsem...both of u are so lucky..hepi for both of u..

:D

Biqque said...

actually it depends on how u want to spend ur money. 3k for a villa or 7days in japan. if hotel dah mahai, mmg tak payah la kuar jalan2. if hotel murah, maka pegi la explore apa yg ada di luar. ye dok?

anyway, villa ni mmg cun, so harga package ok la camtu. matta fair ni trick dia, before pegi and masa pegi, kena tau siap2 harga kat internet. then compare.

kalo kaki jalan mcm i, tak kisah asalkan berbaloi :)

Dee said...

Dee rasa berbaloi..dia gini sis..ada org sanggup habis beribu beli handbag or kasut or gadget..tp u sanggup habis beribu utk percutian..apa yg kita dapat? ketenangan, kedamaian..yg tidak boleh dijual beli sebenarnya..

dah penat2 kerja..then gi cuti ala2 VVIP u ni..mmglah sgt awesome dan berbaloi..

Gerbang Chinta Bridal said...

31,000 THB -54% 14,400 THB
Pricing per night.Ini untuk 24 December 2014 punya price.Sajer2 jer buka ada offer lak..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails