COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, December 18, 2012

Honeymoon Trip Versi VIP Holiday Style di Deluxe Pool Suite @ Impiana Private Villas Phuket!

Hahaha... tajuk post entry nie tak hagakk! :p

But serious itu lah yg kami rasakan sepanjang percutian 3 hari 2 malam kami disini! Nak tahu apasal aku kata trip honeymoon kali nie persis ala-ala VIP... wait till the end of my stories then you will get the answer! hehe..

Ok.. walaupun percutian nie persis VIP.. tapi duit aku tak lah berkepok-kepok bak org² VIP yg sebenar! hahahaa.. kalau betol taraf VIP memang aku dah amik villa yg paling mahal sekali and for sure aku tak duduk 3 hari 2 malam aje.. baik aku duduk seminggu terus! hahaha.. So, dari tak merasa langsung picisan perasaan VIP tu.. adelah lebih baik aku duduk je bilik dari kategori yg paling rendah sekali tariff ThaiBaht nya! hehe.. lagi pun waktu aku beli secara online tuh.. memang bilik jenis Deluxe Suite & Grand Suite je yg diaorg offer for pakej 3 hari 2 malam kat sini!

Paling murah adelah Deluxe Suite lah.. kalau nak amik yg Grand Suite kene tambah lagi skit duit.. around RM300-400 jugak kalau tak salah! kalau tengok pada interior memang lah rasa sukeeee nak amik villa yg lagi mahal kan... sbb ikut logik akal.. bile lagi mahal of coz lah lagi luas bilik nya dan lagi macam² extra interior yg diaorg berikan! tapi bile berbicang balik secara waras ngan en.teman.. rasanya tak yah lah kot sampai nak membazir sgt just for extra interior and room spacious! Lepas kiteorg dah puas menggodek and baca review and menggOOgle about bilik deluxe suite nie.. end up we both just pilih bilik paling rendah harganya that is...

DSC_9065 copy
Deluxe Pool Suite!

IKNP 2
*pic from google*
The Impiana Private Villas in Phuket is a 5-star luxurious boutique resort perched above the bay of Kata Noi overlooking the stunning Andaman Sea. The surroundings are set in plush opulence and each villa stunningly designed to make your stay spectacular with modern furnishings. The best feature of our villas are our glass front walls to capture the view and to create natural lighting so that every waking moment is breathtaking. Each villa also comes with a personal butler to serve your every need and an infinity pool. When in need of some pampering in the midst of extravagant lavishness Impiana’s exceptional service will meet your every expectation.

Kat Impiana Private Villas Kata Noi, Phuket nie... dia ade 11 unit villa sahaja ok! so memang privacy giler resort nie..dan dia terletak di atas cliff / permukaan bukit yg berbatu seperti gambar diatas nie! Dan setiap Villa kat resort nie ade own private pool... and kesemua villa adelah mengadap lautan andaman yg terbentang luas! So pasal tu aku tak kisah amik bilik yg paling rendah tarif harga nya.. janji dpt own private pool sebijik dan jugak room views dapat mengadap lautan yg membiru!

OK.. takmo bebel pepanjang lagi.. jom aku bawak korang melancong ke dalam Deluxe Pool Suite nie!

DSC_8462 copy
This is the hall.. Yg belah kanan tu adelah pintu masuk villa.! btw, nampak tak kat dinding pintu masuk tu ade suis?  selain dari suis aircond dan suis lampu disitu.. ade 2 butang suis yg unik aku first time jumpa!

DSC_9053 copy
nampak tak suis gambar org ngan gambar door bell tuh?  kalau selalu kite gie mana² resort diaorg pakai kad gantung kat pintu kan or else diaorg guna board utk Do Not Disturb & MakeUp Our Room signage kan?  haa.. kat sini dia pakai suis je.. hehe.. cute plak aku rasa!  so kalau ko turn on suis gambar loceng tu.. itu bermaksud DO NOT DISTURB!

DSC_9060 copy
so nanti kat bahagian luar pintu bilik villa ade suis ini plak.. so bile ko turn on suis kat dlm.. yg kat luar nie akan menyala camgini!  so org akan tahu yg bile lampu nie menyala maksudnya kite tak mahu di ganggu a.k.a Do Not Disturb!

DSC_9061 copy
then let say ko nak suruh housekeeping dtg bersihkan bilik ko.. ko turn on je suis yg ade gambar cleaner tadi.. nanti lampu nie pulak yg akan menyala kat luar pintu bilik.. so housekeeping akan dtg! serious aku suke plak concept nie.. main suis je.. very up to date and jakun plak aku rasa! hehehe..

DSC_8464 copy
Ok.. masuk² villa je akan nampak meja menulis nie.. seriously meja menulis tu tak berguna pun.. most² aku buat gantung baju je! haha..  Then as usual ade TV.. ade coffee maker and also ade sofa as a small hall utk kite duduk bersantaian!

DSC_8467 copy
sebelah sofa ade glass doorr... sebelah glass door ade apa?

DSC_8308 copy
ade infinity private pool & andaman sea yo!

DSC_8366 copy
kalau takmo bersidai kat luar tuu.. duduk aje kat sofa nie.. sambil menikmati keindahan lautan andaman yg membiruuuuuuuu itu!

DSC_8527 copy
sambil lepak kat sofa.. sambil makan fresh fruits!

DSC_8535 copy
Daily fruit basket nie dah termasuk dlm pakej penginapan!  setiap hari butler akan hantar fresh fruits to your villa!

DSC_8279 copy
Eh.. laut dah semakin biru dan membiru kat luar tu....

DSC_8478 copy
jom lah aku bawak korang tinjau keluar verandah nie pulak!

DSC_8278 copy
en.teman entah hape hape.. org nak bukak pintu pun nak amik gambar.. aku tanye kenapa dah melampau kemaruk sgt amik gambar nie?  sampai my back side pun ko nak amik gambar? selalu nak kene tunggu ade mood baru boleh dia amik gambar... ni tak perlu ditunggu.. tahu² dah macam² gambar dah dia amik.. terkadang gambar lebih kurang sama je aku tengok.. bile aku ckp nak delete dia kata jgn sbb dia suke sbb moment lain².. haishh.. pastu ko tahu dia jawab apa atas persoalan aku tu? dia kata tempat nie lawaaaaaaa sgttt!! dia sukeee so dia jadi terlebih rajin nak amik gambar! bolehhhhhhhh???  memang dasarrr high taste tauu!  OK.. kalau gitu lepas nie aku akan pasti kan tempat percutian yg versi camgini jeerrr lepas nie supaya dia suke & rajin amik gambar! muahahaha...

DSC_8271 copy
Ok.. ini lah dia our own infinity private pool with facing andaman sea!

DSC_8272 copy
ade 2 day bed utk bersidaian... kalau panas boleh bukak payung tu utk cover skit dari kepanasan mathari yg direct memancar!

DSC_8280 copy
selamat lah bersidai! panas boleh tahan.. eh bukan boleh tahan.. tak menahannn.... sbb matahari mengadap pool bile menjelang tengahari hingga ke petang.. nanti time sunset yg paling best bersidai kat sini or seawal pagi lepas subuh.. kalau tengahari buta camgini.. kiteorg duduk sekejapp jerr.. pastu dah masuk balik dalam bilik! haha.. memang dasar kulit cepat hitam.. so takmo lahh menambahkan kehitaman yg sedia adee! :p

DSC_8391 copy
memang aku tak tahu nak ucap apa selain dari Subhanallah! 

DSC_8284 copy
serious this villa have such a fabulous views!

DSC_8285 copy
It's 3 layer Blue color!
POOL vs SEA vs SKY!

DSC_8371 copy
disebabkan background dah semuanya color biru.. aku kena lah tukar outfit warna kontra.. so baru lah boleh nampak kewujudan aku kat sini! haha...

DSC_8375 copy
Uuuuuuuuuuuuuuuuuuu... besttttttttttttttttttttttttt!!!

DSC_8389 copy
Yeaaaahhhh.. I love this!

DSC_8396 copy
niat di hati nak amik gambar berdua cam gambar aku kat atas tadi... tapi angle camgitu tak boleh guna tripod.. so harapan... harapannn menjadi layuuu... punah berkecai impian nak bergambar sebegitu... 

DSC_8399 copy
end up kite gunakan lah kreativiti yg ade.. tutup sliding door... kite posing ngan reflection tinted cermin je lah! haha..

DSC_8403 copy
still ok whattttttt! haha.. yg penting nampak kami yg gedik + lautt & pool membiruuuuuuu! :p

DSC_8329 copy
ok jom sambung tengok kolam, laut dan langit lagi! hahaha.. ini je view yg ade pun...

DSC_8335 copy
left view.... stunning!

DSC_8412 copy
front view... spectacular!

DSC_8334 copy
right view... amazing!

DSC_8407 copy
akak gonjeng exciteddd tuhhh! biar kan diaaaa angkat ibu jari banyak kali! muahahhaa...

DSC_8336 copy
dia bukan saja excited.. tapi sengal jugak!

DSC_8349 copy
Sengal sbb carik nahas ngan bergambar sebegini!  kalau tersalah langkah.. confirm gedebukkkk masuk kolam kekdahnya! hahaha...

DSC_8350 copy
Ok dah lah.. cukuppp cukuupp sudaa.. cukup sampai disini sajaa...

DSC_8564 copy
moh ler kite tinjau love birds yg kat atas katil nie pulok!

DSC_8460 copy
This is our awesome bed!

DSC_8474 copy
Decoration on bed is Free of Charge coz dah termasuk dlm pakej! eh yg kalungan bunga di kiri & kanan tu aku yg memandai bubuh sendiri sebagai penambah seri katil.. haha.. ye lah dah dpt waktu check in kat resort pagi tu.. so tak tahu nak arah kan ke mana.. so baik aku bubuh atas katil kasik penambah wangi katil yg bakal berguna nanti! muahahahaa...   

DSC_8354 copy
simple decoration but still bisa mencetus suasana yg romatis.... aaauuuww!!!

DSC_8454 copy
your bed directly facing the blue sea!
don't you think its super duper Magnificent enough huh?

DSC_8567 copy
Really.. this is TrueLove!

DSC_8566 copy
serious aku suka bangat sama ini love bird on bed!  sampai nak alihkan dari katil pun sayang! haha...

DSC_9071 copy
Dan ini buktinya! hahaha....

pada aku... bilik nie dah cukup luas dan selesa utk diletakkan bed set + sofa + coffee table + TV home theater set!  Ini baru ruangan tamu dan tempat tidur ok.. kite belum jenggah bilik air dia lagi!


DSC_8471 copy
haaa.. jomm aku bawak korang terjah bathroom dia pulok.. which just next door!

DSC_8472 copy
Jemput masukkk!

DSC_8483 copy
The bathroom was huge with separate rain shower, bath tub and toilet area dowh!

DSC_8499 copy
amik kauu... sekali 3 cermin dia kasik! aku selalu remind en.teman.. kalau nak amik gambar dlm villa nie kene berhati-hati skit.. make sure dia jgn dlm keadaan bogel.. nanti silap hari bulan nak amik gambar suasana bilik tup² terkeluar suasana tambahan pulok! hahahaha...

DSC_8500 copy
katil satu utk dua org tido.. sinki dua utk sorang satu gosok gigi! so katil tak yah nak berebut sbb katil memang perlu bertindih antara satu sama lain.. eh! :p

DSC_8481 copy
see.. bukan sinki je dia kasik berduet.. ke jambann pun dia suruh berduet ok! hahaha..  Sumpah bapakk selesa nak buang air.. jgn risau.. kat sini ade paip air disediakan disebelah jamban! hehe..

DSC_8487 copy
It's open wardrobe concept!
tak kisah lah konsep cam mana sekali pun.. janji  luas dan amat selesa!

DSC_8298 copy
and next to the open wardrobe.. you have this!

DSC_8490 copy
there's a huge shower room & bathtub that overlooked the sea!

DSC_8489 copy
Datin buat inspection! haha..

DSC_8683 copy
walaupun dah ade bathtub & private pool.. rainfall shower like this tetap ade in a separate shower room! memang terlebih puas mandi gaya gini! hehehe..

DSC_8292 copy
Bathtub filled with warm water and rose petals.. yup.. yup.. It's complimentary!

DSC_8299 copy
dia ade bagi windows blinds.. kalau rasa tak selesa nak mandi without blinds.. boleh lah turunkan blinds camgini!

DSC_8302 copy
kalau aku harus lah memilih takmo pakai blinds! hahaha... ye lah.. harus lah nak menikmati erti kata Private Villa yg sebenar-benarnya kann!

DSC_8494 copy
bukan waktu berendam kat dlm private pool kat luar tu je boleh menikmati keindahan lautan membiru yg terbentang luas... kalau duduk berendam dlm bathtub nie pun boleh menikmati keindahan nya yea!

DSC_8530 copy
Tremendously this is Bliss!

DSC_8858 copy
dah mandi jgn lupa wrap your body with this lush bathrobe!  mula² aku ingatkan dia bagi yg warna putih tu utk org pompuan.. yg hitam tu utk org lelaki sbb yg putih tu memang gebuuuu sgt material dia!  sumpah selesaaa nak mamm bile pakai.. tapi aku cam heran gak.. nape nak bagi sampai 2 bathrobe.. i.e. 2 pieces warna putih and 2 pieces warna hitam!  tapi waktu amik gambar nie aku ngan en.teman dah pakai sorang satu bathrobe so tu yg tinggal 2 tergantung nie je! end up after a day baru lah aku ngan en.teman belajar yg rupe² nya bathrobe warna putih menggebuu tuk utk dipakai sewaktu berada di dlm villa i.e. indoor bathrobe.. and yg hitam tu utk outdoor bathrobe in order tuk kite pegi mandi pool segala!  no wonder lah bathrobe yg hitam tu kasarr jer material dia! hahaha.. en.teman bengangg jer sbb satu malam dah rugi sbb tak pakai bathrobe gebuu tu sbb dia dok pakai lah yg warna hitam nie! hehehe..

DSC_9104 copy
nie lagi satu yg buat aku terlebih selesa.. towel bukan main besar dan tebal!  macam lilit kain 2 meter dah aku rasa! hahaha...

Ok... we take a break yea.. will continue on next entry! :D

18 comments:

joijoi80 said...

wah bestnya

amaniammar said...

subhanallah..

cantik viewnya..
memang berbaloi stay kt sna..
view, hospitality ok..
snap bebanyak g..
k

Mummy Chenta said...

bestnya...view yg sgt cantik..teruja :)

Mya said...

cantiknya tempat ni neena oiii..
sila update laju2. nanti jgn lupa bagi details harga semua ya..

Anum said...

cantiknya view

Siti Shuhadah said...

wowww..bestnyee....bilalah nak merasa dok semalam kat villa ni..ehehe...

anna alaui said...

subhanallah...cntik sgt!

best gile tmpat ni...

mama tisya said...

cantik sungguh viewnye..mmg best...bilik air pn beso..jamban tkyh berebut..hahaha..bathtub pn best

Sue-Rya Qistina said...

subhanallah. cantiknya ciptaan Ilahi. nice sgt2! tak terucap rasanya. btw, villa tu mmg superb la. rasa tamo balik je kan. hehehe

SyaNa said...

tq beb share pic hotel ni
aku baca pn rasa mcm aku ada kt sana
best gile

MrS KeNey said...

Cik neena oiii...klu camni punya resort harus tk cukup 3 hari!!!

Nuriel said...

salam,

sis amik pakej kt ner..nak jugak..! hehe

Makbed said...

Waa.. sangat osem la hotel nI!! teruskan menulih. suka baca.

A Z M I E D A said...

Fuuyyooo.. Bestnya

Waney Zainuddin said...

seriously cantik tempat ni. nice place. kene masuk wishlist nih :D
work-at-home-mom

nome said...

masyAllah canteknya view dari villa nih...sumpah gorjes!!!

tak dpt pegi pun takpe...janji dpt tgk gambo pun dah puas :D

Ili Syazwani said...

bestnye!cantik view ;)

zures said...

Tak perlu kata apa2..senyum..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails