COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, January 11, 2013

Ketagih Dengan THE POPLOOK DOT COM!

Actually aku nie memang jenis spesis yg tak berapa berkenan dgn aktiviti online shopping! kalau aku minat macam mana sekali pun.. kalau jual online memang susah aku nak beli! Bukan apa.. aku nie cerewet dlm membeli dan membuat pilihan baju! terkadang kat online nie dia jual lain.. tapi bile kite beli nampak lain! lagi satu kite tak leh rasa dan tengok material dengan jelas... and then dari segi saiz pun satu hal.. memang lah letak saiz S, M, L, XL segala.. tapi bile kite cuba... tak semestinya kite muat saiz S walaupun kite selalu pakai saiz S! so memang adelah satu kepantangan aku kalau membeli baju tapi tak leh nak cuba! aku hanya akan puas hati kalau aku dpt try test & tengok sesuatu baju yg aku nak beli.. kalau semua ok.. perfecto on me.. then baru aku beli!

Tapi online shopping center The PopLook sesungguhnya dah pun mengubah persepsi aku dlm pembelian secara online! Tanpa perlu aku mencuba setiap baju yg aku berkenan.. hanya dengan melayari official website poplook.. then pilih lah apa saja outfit yg berkenan dihati.. then add to shopping bag.. then masukkan credit card details.. then tunggu lah sehari dua..

DSC_9212 copy
then confirm abg posto pos laju akan sampai ke rumah / office ko utk serahkan... 

DSC_9214 copy
your shopping items from ThePopLook!

DSC_9219 copy
Perkara pertama yg membuatkan aku terbukak hati nak cuba beli outfit dari poplook adelah kerana sistem pemulangan baju nie!  in case ko dah beli baju dari poplook.. then tetiba saiz nya tak ngam ke.. or ade manufacture error ker.... and yg paling best even ko rasa tak sesuai ngan diri ko as ko dah cuba kat umah.. then ko boleh return back to them ngan isikan borang yg dicourierkan sekali pada ko nie!  tapi ade terms and condition yg perlu korang patuhi.. korang must make sure items yg korang nak return back tu berada dlm condition sebenar.. jgn bukak ThePopLook labels yg di tag kan di baju kite dpt tu!  tapi lepas korang return.. korang boleh je pilih baju yg lain pulak tapi harga courier diaorg akan re-charge balik laa..   so sistem nie aku rasa cam bestt jerr coz biasanya kalau kite dah beli mana boleh nak tukar² kann.. and tak lah risau sgt kalau in case tersalah beli ke apa ker.. at least kite ade option utk return and exchange to other items!


DSC_9216 copy
Then lagi satu dari segi harga... pada aku not bad jugak lah harga utk setiap baju di PopLook nie!  less than RM100 for one maxi dress which aku rasa quite reasonable lah harganya!
Dulu before aku start shopping kat Poplook.. aku ade lah tanye pendapat member² yg pernah shopping kat ThePopLook nie.. and diaorg pun recommend utk aku shopping kat sini coz katanya collection² poplook nie menarik jugak.. harga pun berpatutan.. material yg digunakan pun cam ade qualiti.. and also service yg diberikan agak baik!

Basically aku start terjebak ngan ThePopLook nie since ever aku berhijab!  dulu before berhijrah aku penah dengar about PopLook nie tapi tak penah amik port pun sbb collection baju² zaman jahiliah dulu dah ade so tak heran pun nak pi terjah kat popLook nie!  Tapi bile aku start je berhijrah.. aku dah mula menggelabarrr bile bukak je gobok almari.. tengok satu cardigan pun takde.. baju yg loose² satu pun nan hadoo! yg ade semuanya ketattt sendattt mendatttttttttttttttt belaka! hahaa... So nak tak nak.. for some casual use aku kene gak buat shoppingg secara berkala!

DSC_9224 copy
dan ini adelah hasil tangkapan terawal aku di PopLook beberapa bulan dahulu!

Ok.. jom tengok some of my PopLook collections!

DSC_1431 copy
Sweetheart Jersey Maxi Fuschia tu je dari PopLook.. yg cardigan warna pink tu aku beli kat KL Sentral.. ade kedai kiosk kecik² yg bukak kat foyer KL Sentral so aku grab cardigan tu kat situ!  harga tak berapa nak ingat but less than RM50 rasanye!  and baby pink shawl tu pun aku beli kat KL Sentral jugak.. harga RM10 je!  the whole outfit are really comfortable!

DSC_1574 copy
Angle Back Maxi Green Inca by PopLook nie pun selesa!  especially bile ko bercuti di tepian pantai.. memang terasa sgt cooling pakai maxi dress nie!


DSC_1555 copy
Aku pakai ngan cardigan sbb maxi dress nie jenis sleeveless!  shawl tu pun aku beli kat KL Sentral.. harga tetap RM10!


Neo Purple Palm Maxi Dress & Waterfall Lapel Black Cardigan by ThePopLook!  Cayla Hijab from Al-Humaira!


DSC_0561 copy
Nadine Brown Paisley Maxi Dress... this is one of my favorite collection from PopLook!

DSC_0672 copy
Luja Hijab from Al-Humaira!  eh.. sorry eh.. ramai yg mintak aku buatkan tutorial hijab.. ampunn sesangat sbb till now aku masih belum sempat record any tutorial lagi!  insyallah.. doakan semoga aku kurang buzy skit di masa akan datang nie!

DSC_0677 copy
sebab suke ngan dress nie.. kite tempek gambar lelebih skit! :p

DSC_1897 copy
Scallop Jersey Maxi Black Skirt from PopLook!

DSC_1873 copy
The only skirt aku beli dari poplook.. bile pakai memang selesa.. cutting pun cantik.. cuma aku rasa aku kurang minat nak pakai skirt kot coz aku lebih prefer pakai maxi dress aje!

DSC_1865 copy
Cardigan coklat tu pun aku beli kat KL Sentral.. borong sekali gus ngan cardigan warna pink kat atas tadi tu!

DSC_1867 copy
Shawl RM10 yg diborong di KL Sentral jugak!


DSC_7864 copy
Staple Maxi Black Dress from PopLook and Ivy Hoodie hijab by Al-Humaira!

DSC_8162 copy
Remy Knit Fuschia Maxi Dress nie adelah collection hari raya by Radzuan Radziwill for Thepoplook! tapi baju nie agak jarang tau.. so bile tiap kali aku pakai baju nie, aku akan pakai baju Staple Maxi Black Dress yg kat atas tadi tu as a inner!  pendek kata dress itam yg tadi tu boleh di guna pakai in 2 version.. nak pakai saja boleh nak pakai as an inner camgini pun boleh! and again Luja shawl from Al-Humaira!

DSC_9026 copy
Nadine Coral Maxi Dress from PopLook & Cayla Hoodie by Al-Humaira!

Heartthrob Green Maxi Dress from Poplook and Ivy Hoodie by Al-Humaira!
#nie gambar kenangan waktu nak pegi confirm my first pregnancy! ohh.. bolattt betol muke ku... hehe..#

Actually ade lagi a few new collections from ThePopLook yg aku dah sempat shopping tapi masih belum sempat amik gambar... takpe nanti bile dah ade gambar nya.. akan aku tepekk kan di entry yg akan datang ok!

My personal opinion.. memang puas hati jugak lah shopping kat PopLook nie.. most of dia punyer collection memang menepati citarasa aku yg sukekan simple but nice!  So takat nak beli baju for casual use like keluar outing over the weekend.. or even nak beli utk bawak gie keje pun ok jerr aku rasa.. harga pun sangattt berpatutan.. and now I'm an addict... Yes! addicted to shop @ ThePopLook! T____T

So sapa kat sini pencinta poplook jugak? sila angkat ibu jari! :D


21 comments:

FadMN said...

saye saye..i luv pop look jugak.simple yet nice :)

mama tisya said...

sesuai ngan neena pki dress poplook cz neena tgi...rmi dh blogger dk shopping kt poplook tp tu la tk pernah soping bj sbb riso takut tk ngam ngan size..hehe

-cinta soFiaSafiya- said...

sume colection akak santek....

tak nafi pOOplook memang best :)

Miss Moon said...

akak pun suka tgk baju baju kat poplook tapi tew la frustnya sebab banyak tak der size akak yg sangat 'kecik' nih

kalau ada thepoplook plusize misti best hahah

izfanora said...

mmg awesome poplook nie.. hhuhu..

Pinkjambu said...

sayaaaaaaaaaa!!!!
tapi dah insap sikit skrg, dulu terok beno klo ada 6 kaler, abis semua 6 kaler, haihhhh.. kikikiki

Biqque said...

if u rajin, bleh dtg kat jalan tengah, blkg raja chulan. naik monorel, turun raja chulan. every friday tengahari dah macam jln tar kat jalan ni, siap jual tudung, kain, baju, cardigans, maxi dress, makanan, u name it sume ada.

i keja kat area ni, mmg abis duit gak la tiap2 minggu hehehe. price ranging from rm10-rm45.

anyway, u look fabulous in dress. i'm thinking of trying one, but pendek skit, so cam meleret2. kena potong hehehe.

N.Aima K said...

lama tak singgah cni..makin cantik awak!! <3 <3

Siti Shuhadah said...

semua pon cantik...:) tapi pooplook saiz besar xde erk...

A D I A said...

I kalau beli sini, beli top sahaja. Pernah belii maxi, tapi I pulangkan sbb maxi2 ni is so-not-me hehe. Tengok org pakai cantik je tapi i pakai buruk. Tatau la later2 berubah kan.

mizzura said...

eee.suka yang purple tu...pinjammm :-) poplook pernah beli sekali je..yang kaftan RR tu..tengok pakai oke je plak..sebab zura punye labuh gilaaa....ingat nak pakai event buka pose last time..tapi tersimpan sampai la niii...

Qaseh Suhaida said...

i love mai dress tooo...semuanya cantekkk

najihahfara said...

semua cantik2 & sama padan je dengan sis :)

Madam Lala said...

mdam lala pun suka poplook.. kalu new stock jek berebut2..

azeanty anuar said...

yan kalau pakai nmpak sgt buncit.. mencik.. tapi yg paisley tu paling cantik...

kelipkelipchumel said...

siyes mmg cun lah kamu pakai koleksi dari poplook ni.yang paisley tu...waaahhh..comelss.actually sy pon salah sorang yang suka soping kat thepoplook tu jugak.ehehe..stakat ni kualitinya memuaskan.best.

hudamohamed said...

uit gojesssssnya suma maxi dress kak neena.. somel somel somel... suka suka suka..

Mazura Wahab said...

kak neena kite suke gile itu Angle Back Maxi Green Inca . kalau akak nak letgo bgtaw kite yer. nak sgt :)

Miss Ima said...

Wahhh love poplook

Ibu telur said...

Salam, saya pun baru nak berjinak2 dengan jubah. Yang awak pakai dari poplook memang cantik giler. Saya try search dalam poplook.com tapi tak ada boleh bagi tahu detail tentang baju dari poplook yang awak beli terutamanya yang Angle Back Maxi Green Inca by PopLook

tq
noreen

Sabrina Abdulloeva said...

Nak shopping kat Zalora ?? :D Sye ada kod promo.. Bagi 15% diskaun .. :P Nahh kod dya : ZBAPYY4

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails