COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, January 8, 2013

Impiana Private Villas Phuket Buat Aku Menangis!

Kenapa aku menangis?  will let you know at the end of this entry!

Ohhh.. ampuni lah kelembapan aku dlm berblogging lately nie!  nak abiskan satu cerita percutian sampai makan bulan! adoiyaii.. entah lah apa ke kronikk sgt aku nie!  aku harap korang tak serik masuk sini sbb citer yg disajikan confirm basi berbulan-bulan kekdahnya! hahaha..

Azam tahun baru aku tak cerita lagi kan?  takpe.. nie nak bagi tahu salah satu azam... azam aku kalau boleh nak update blog I'm Yourss nie secara up to date lah kengkononnya! kalau boleh takmo ade cerita yg berbulan-bulan basi nya! OK... seriously azam nie confirm susah utk di capai dan tepati kerana rasanya ia akan lebih cenderung ke arah utk di capati! muahahahaha...

Ok ok... marilah kite abis kan episod percutian ke Impiana Private Villas, Kata Noi, Phuket ini secepat mungkin!  and this entry will be the last episode of it... horeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!! *percikan bunga api*

Last day kat sini, kiteorg mulakan hari dgn breakfast exclusively in our own private villa nie.. then, again gie gedebushhh berendam dlm pool buat kali terakhirnya.. then after that kiteorg tak buat apa pun melainkan menghitung saat jam berjalan tik tok tik tok tik tokk utk pulang ke tanahair!  Since dah amik heavy breakfast, so lunch kiteorg just makan buah-buahan jer!  Sementara menunggu saat uk check out from our villaa, sempat lah kiteorg buat kerja click the moment secara sendirian berhad! haha.. so jom layan gambar² nie!

DSC_9075 copy
costume wajib!

DSC_9077 copy
alahai terseksi plak laki I nih! T_____T

DSC_9086 copy
around 2 ptg (waktu Thailand) kiterog dah get ready utk check out!

DSC_9094 copy
tapi masih sempat lagi laki bini nie bergedikss santai!

DSC_9095 copy
Love birds tu mewakili kami dlm adegan ciuman! muahahaha...

DSC_9096 copy
Sayu nya hati kami nak meninggalkan tempat yg super duper awesome nie!


DSC_9100 copy
Binik:  Bee... nanti bawak I bercuti ke sini lagi ye?  if tak kat sini.. kite gie tempat yg ala² versi camgini pun ok!  I really fall in love with this type of honeymoon paradise!

Lakik:  bolehhh.. kalau you dpt cari resort yg with good offer camgini.. insyallah boleh!

Binik:  I lagiii yg carik??? cuba you plak yg carik!  penat okkk asyik I jerr yg buat homework bile tiap kali nak gi holiday!

Lakik:  masalah nya kalau I carik tak jumpa macam yg you jumpa!

Binik:  ye lahh.. ye lahh.. tak kisah lahh I carik pun takpe lahh.. janji you bayarrr! haha..

DSC_9101 copy
baru 3 hari 2 malam duduk dlm villa persis org kaya.. muke pun dah kembang semacam dah nampak gayanya! ohh.. serious aku tak leh jadi org kaya.. aku kene jadik bibik jerr.. biar dia kurang lemak skit!  hehehe....


sorry lah gambar cam lebih kurang sama tapi tak serupa sebenarnye! haha.. nak gak tepekkk kat sini sbb suke kat gambar² nie semua! :p
Tengah amik² gambar.. tepat jam 5 petang.. bell boy pun tiba di muka pintu utk jemput kami pulang! Tahu tak betapa bahagia & berharga nya sebuah percutian apabila dibenarkan check in ke bilik penginapan seawal jam 10 pagi & dibenarkan check out selewat jam 5 ptg.. or dlm erti kata lain, kiteorg boleh terus masuk bilik setibanya di resort dan dibenarkan late check out mengikut waktu flight departure! Flight kiteorg berlepas dari Puket pada jam 9:15 malam.. so, timing yg disarankan utk bertolak ke airport around 5 ptg sbb perjalanan dari resort ke airport mengambil masa lebih kurang 1 jam!

Alhamdulillah memang nak jadi rezeki kiteorg, dpt lah kiteorg stay kat dlm villa kami sampai kol 5 petang since villa kiteorg tu takde new guest to check in! If let say ade new guest nak check in.. memang kiteorg takde choice lah melainkan keluar jugak dari bilik pada jam 12 tengahari.. and then gie lah duduk kat lobby hotel ke or gie jejalan kat sekitar kawasan resort tu utk pass our time! So memang untung betol trip nie aku rasa sbb walaupun percutian sekadar 3 hari 2 malam aje.. tapi aku rasa cam bercuti almost 4 days 3 nights sbb dpt check in awal and check out lewat! hehehe...

Basically pada aku rules 5 star mcm ni yg kite kehendaki dari setiap tempat percutian.. Kalau bilik yg kite nak duduki tu memang available, jgn lah kedekut sgt nak bagi guess check in awal & check out lewat.. Tak rugi mana pun! in fact kalau ade blogger cam aku yg pegi bercuti nie akan bagi good remarks lagi to your hotel ye dak? hehe..

Tips nie aku dah banyak kali gak share ngan korang.. tapi aku nie kan ke terlebih rajin.. so aku share lah lagi sekali! kalau let say korang pegi bercuti dimana-mana.. jgn lupa just try your luck by asking for an early check in and late check out! kalau ko bernasib baik.. insyallah ko leh dpt masuk bilik awal if korang sampai ke resort tu awal and korang boleh keluar bilik lewat if korang punyer departure time lewat! kalau korang malu nak bertanya kat reception.. rugi lahhh jawabnye! hehehe...

DSC_9111 copy
Singgah ke lobby utk buat full settlement.. zaaaazzzsss ngan credit card aje.. balik Malaysia baru korek duit dlm bank utk buat payment! hahah..

DSC_9117 copy
Lajuuu betol Pak Supir aku naik tangga sambil kendong beg seberat 20kg tuh!

DSC_9119 copy
Phuketttt... Peace Yo!

DSC_9120 copy
another Good Bye peace!

DSC_9123 copy
kalau aku masih pregnant time nie.. trip nie akan menjadi our BabyMoon Trip!

DSC_9126 copy
Thumbs up to Impiana Private Villas Kata Noi, Phuket! 
TQ so much for such a wonderful hospitality & services during our stay here!!

DSC_9132 copy
lupa lah pulak yg kiteorg pegi bercuti nie dihari bekerja.. fuhhh.. memang pack betol!  jalan jammed bukan main sepanjang perjalanan nak ke airport!  itu pun rasa cam akan terlewat sampai ke airport, tapi disebabkan driver kiteorg nie ibarat mat rempit... fuuhh.. giler awal gak sudahnya kiteorg tiba kat airport! haha...

DSC_9134 copy
dekat tak dekat lah ngan Impiana Villas nie ade lah deretan kedai camgini.. kire walking distance memang boleh sampai lah ke area nie.. tapi kiteorg  tak jejak pun ke sini sbb asyik lah terperukk dlm villa sepanjang tempoh percutian!

DSC_9135 copy
nak shopping pun boleh.. memang banyak choice disepanjang jalan nie!

DSC_9137 copy
kot nak carik tour agent pun ade kat sini!

DSC_9140 copy
deretan kedai makan pun banyak kat sini.. boleh pilih yg mana suke!  nie en.teman snap dari dlm kereta je!

Ok.. nie nak citer part nangis!  korang janji jgn gelakkan aku ye!  kalau korang gelakkan jugak memang aku takmo kawan aaaarrr!  :p

Sebenarnye kan.. aku TerMenangis sewaktu dlm perjalanan ke airport Phuket!  serious aku pun tak paham kenapa aku boleh menangis??? hahaa.. tak pernah lah lagi aku pegi bercuti kat mana² before nie sampai aku boleh menangis bile aku tinggalkan tempat percutian aku tu!  tapi kali nie aku boleh menangisss ok! sadisss sungguh bile difikir-fikirkan balik! uhuhu..

Aku menangis mungkin sebab terkesan atas service yg diberikan.. dan jugak atas faktor keterujaan menginap disebuah resort yg pernah  menjadi impian aku selama hari ini iaitu utk bercuti di sebuah pool villa yg private dgn mengadap lautan yg membiru!  So bile dah dpt.. nak tinggalkan rasa tak sanggup pulak! haha.. ye lah entah bile lah lagi nak dpt peluang camgini! percutian camgini bukan boleh pegi selalu²... kalau pegi selaluuu confirmm rabakk pokett! uhuhu...

Pastu aku terfikir jugak.. sedangkan ke sini pun aku dah rasa camgini.. camne lah rasanya nanti kalau ke tanah suci kan? isshhh.. tak leh aku bayangkan lahh.. aku rasa kat sana nanti poket aku tak rabakkk tapi mata aku yg rabakkk sbb asyikk lah menangisss bile mengenangkan dosa² lalu! uhukk uhukk... Insyallah, satu hari pasti kami ke sana jua kerana itu adelah salah satu lagi tempat impian kami.. so doakan kami ye! 

DSC_8504 copy
Sebagai penutup entry.. terimalah beberapa lagi keping gambar utk melepaskan rindu domba pada tempat nie!

DSC_8520 copy
dari duduk atas katil..

DSC_8521 copy
membawak ke bawah katil!

DSC_8541 copy
gambar chomel kami yg dirakamkan via Iphone @ Impiana Private Villas!
Ade yg bertanyakan camne aku amik gambar berdua-duaan ngan en.teman kalu time bercuti!  ok.. majority gambar² kiteorg memang kiteorg snap secara sendirian berhad je.. kiteorg akan set up timing and then kiteorg shoot sendiri dengan menggunakan khidmat tripod!  ke mana saja kiteorg gie bercuti kiteorg mesti bawak tripod! ade gak terkadang kiteorg tak guna tripod tapi kiteorg letakkan camera atas meja lah.. atas kerusi laa.. so depends.. very rare kiteorg suruh org amikkan gambar kiteorg unless kiteorg rasa nak sergah someone tuk snapkan gambar kiteorg! hehe..

Ok.. ramai betol yg private message aku utk tahu berapa kos percutian ke Impiana Private Villas nie!  ramai betol yg teringin nak pegi bercuti ke sini nampak gayanye! hehe.. good goodd.. aku suke kalau korang leh ke sini coz tempat nie memang patot dilawati! 

So, serious koranggg nak aku reveal & berceloteh tentang harga pakej percutian di Impiana Private Villas nie?  hari tu baru teragak nak keep it as a secret! :p

 

16 comments:

InaAchik said...

saya dah berjaya korek rahsia harga pakej ngan jayanya sebab tahu kalo nk tunggu reveal kat blog mmg meroyan tunggu. tp lps dgr harga, terus senyap n pendam niat dalam2. :p

Siti Shuhadah said...

sgt suka gambar versi ipong tu..cantik..:)

mama tisya said...

kata td entry last..kena tgu ada lg entry sambungan brp rege pakej ni la..hehehe...tips yg tnye bole check in awal tu slalu gk tnye...dan slalu gk dpt cumanye kalo late check out tu tkde la smp kul 5ptg..paling2 pn kul 2pm

Anum said...

bestnya sis

Yana@Nana said...

sweet sgt.....

Cik Kamoo said...

bestnya la haaaai...jeles la Neena!!

cha said...

Nak tau harga please. Hari tu tunjuk kat husband dia pun teruja giler tgk villa ni

Gieyana said...

cantik tpt nie..:-)

MiZz aRa said...

Masa teaser lg sya dh servay villa nie..harganya bole tahan mahal la k.neena..ke akak dpt pakej murah? Hehehe..jgn xshare tau...:)

FiZ said...

kak nina...reveal la hrga nya...saja nak tau..hehe ;)

Ili Syazwani said...

alaa kak,,jgn la nak simpan rahsia harga villa nih..heheh,nak tau jugak..ada rezeki lebih blh pergi.. ;)

Biqque said...

i did the same thing (tripod and timer) whenever and wherever kitorang nak couple shots :) senang. if suruh org amik, ada la kepala separuh, kaki separuh.

skarang i dah gile buat video utk trip plak :D u tanak cuba?

tempat ni mmg cun, so why not, u share the total damage, kan? :)

Nens Collection said...

dh simpan duit skit ni..nk pergi sana..kak neena plzz review die punyer bajet sana..kalo mcm hover je bajet..duit td buat beli baju la..haha

roseata lurve said...

ya ALLAH cantik nya tempat ni sis
i wish i could be there next

mush said...

hai, termelepak disini melalui incik google, seronoknyeeee baca entri ni, gambar cantik, tuan empunya pon cantik...

salam perkenalan....mush

Nurzaliza Mohd Ali said...

Beatnya...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails