COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, December 27, 2012

Pertama Kali Aku Pakai Bikini... Eh, Siapa Kata Wanita Islam Tak Boleh Pakai Bikini?


DSC_8827 copy
boleh aje pakai bikini kalau kite berada ditempat yg sulit.. persendirian & takdok org nampok!
*gaya jawapan ustaz azhar idrus*

Bikini tu my bff Zaa & Awien yg tolong belikan semasa diaorg pegi bercuti ke Phuket jugak which is a few weeks before aku punye trip nie! diaorg ke Phuket due to CST Production punyer company trip.. diaorg ajak aku pegi.. tapi apakan daya.. just selang a few weeks then trip kiteorg nie pulak.. diaorg buat plan nak ke Phuket pun at last minit.. biasalah si Lee tokey CST tu memang suka wat plan percutian terjah camgini kann.. haha.. so takde rezeki lah kami semua nak berjimba sesama lagi just like kat Bali pada bulan April yg lalu!

Pandai pulak my bff gie belikan bikini tu tuk aku.. saiz nya just nice ajee.. haha... and color dia pun sgt lah menarikkk! yea yea.. itu lah namanya BFF kannn.. they know my favorite color.. purple and pink are my 2 favorite colors.. and yes.. they managed to find such a gorgeous bikini in purple color with pinch of green color... serious I love it soo muchhh! and actually bikini tu comes in 3 pieces tau.. dia ade bra + panties + bottom skirt! bottom skirt nie kalau duduk bersantai-santai boleh lah pakai.. actually aku boleh gak beli bikini nie sewaktu aku kat sini.. tapi location villa nie jauh dari Patong yg mana Patong memang tempat paling best utk buat aktiviti shopping coz dia ade banyak varieties and harga pun berpatutan.. So since my BFF hari tu memang stay kat area Patong.. tu yg aku kirim kat diaorg je utk belikan bikini nie! 


Punya lah lama aku mengidam nak pakai bikini.. haha.. ye lah.. teringin jugak nak feeling ala² J-Lo or Beyonce yg bercanda dgn bikini.. so ini lah masanya... selepas 7 tahun melayari bahtera perkahwinan.. nie lah first time aku posing mauttt dlm pakaian bikini! korang nak tengok?? mesti korang tak sabar nak tengok kann... silap haribulan tak sempat baca pun apa yg aku membebel kat sini.. korang dah terus scroll downn utk tengok aku posing maut dlm baju bikini nie! hahahaha...


OK... please scrool down!


V


V


V


V


V


V


V


V




V

DSC_8804 copy
Tadaaaaaaaaa!! bikini ade didalam baju ini! :p
Ko gilerrrrr nak aku buat tiger show kat dlm blog nie?  It's P&C okkk.. aku buat tiger show direct depan en.teman jerrr... dan itu lah tujuan nya pun aku nak berbikini! muahahaha.. ye lah bila lagi nak merasa kan.. bikini tu tak salah.. boleh jer kite pakai bikini as long as kene pada tempat nya!  since this place is private.. so ini lah tempat yg sgt sesuai utk aku berBikini!  so lepas nie ade chan aku nak ajak en.teman pegi tempat² private camgini lagi so that aku boleh umpan dia ngan tunjukkan bikini! kalau pegi tempat public aku tak leh pakai bikini! hahaha.. 

btw, kalau korang nak tahu.. akibat si bikini nie lahh yg membuatkan aku dah terlupa nak bawak baju mandi Burqini aku okk! punyer excited nak mandi pakai bikini.. sekaliiii baju mandi muslimah sudah dilupa kan! kijammm sungguh pada diri sendiri! muahahha.. ye lahh.. dlm kepala hotak aku dah terfikir tempat private.. dah boleh pakai bikini.. so buat apa nak penat² bawak Burqini lagi.. sekaliiii dah sampai sini baru teringat yg macam mana aku nak amik gambar mandi manda dlm swimming pool nie??? huuuwwwaaaaaaaaaa!!! 

Lagi bertambah stress bile ckp kat en.teman aku terlupa nak bawak burqini utk amik gambar dlm pool dia kata.. dia pun dah terfikir dah waktu kat KL lagi.. waktu tengah buat packing baju.. dia pun heran  nape aku tak bawak burqini.. tapi dia kata dia terfikir tapi tak pulak tercakap dan tertanya kat aku time tu.. adoiyaii.. boleh plak dia diamkan diri.. kalau lah dia tanye kat aku time tu.. mesti aku dah bawak jugak dah burqini aku tuh!  T___T

DSC_8787 copy
akhirnya.. baju JumpSuit aku lah yg menjadik mangsa keadaan dan jugak bertindak sebagai penyelamat keadaan!

DSC_8788 copy
pheww.. sib baik aku tergerak nak bawak jump suit nie.. kalau takk.. mauu aku masuk kolam nie ngan suar jeans ngan cardigan bagai! takpe.. aku sanggup demi bergambar kenangan! hahahaha...

DSC_8758 copy
ni lah aktiviti kami selepas sarapan pagi di dalam villa nie..

DSC_8761 copy
Just chill out..

DSC_8763 copy
hang out..

DSC_8768 copy
and rest out!

DSC_8754 copy
wahhh.. dia dah get ready nak terjun pool tuuh!

DSC_8752 copy
Oh.. Bee... kamu semakin sasa lahh.. aaaauuuwww!!!

DSC_8770 copy
favorite pose dia!

DSC_8771 copy
feeling model dlm air ala baywatch! haha...

DSC_8772 copy
pool tak sedalam 5 meter.. kalau berdiri takat pusat je.. so kene bengkok kaki utk rendam badan! hehe..

DSC_8779 copy
hari kedua nie agak berawan.. cuaca panas.. tapi tak sepanas dan secerah cuaca pada hari pertama kami disini!

DSC_8781 copy
TQ so much my love... Thanks for everything.!

DSC_8786 copy2
dah takde aktiviti lain kat sini selain daripada mandi pool and chill out je dlm villa!  memang masa nie digunakan sebaik mungkin utk heart to heart talk!  sambil² tu sempat gak kiteorg berdua dok berangan kat dlm pool nie.. kiteorg berangan bile lah agaknya kiteorg boleh dpt miliki sebuah villa sebijik camgini?  memang impian kiteorg nak miliki villa seindah ini.. yg katilnya mengadap lautan membiru.. ade private pool di verandah.. dan juga beserta panorama yg cukup indah!  ok.. sekadar impian yg tidak bisa menjadi kenyataan... but seriously angan² itu sesuatu yg free.. indah dan mengasyikkan!  dan mana tahu rezeki dari Allah tiada siapa yg tahu kan? kalau ade lah rezeki memang aku beli sebijik villa kat sini.. hehehe...

DSC_8790 copy
I.LOVE.THIS.PLACE!

DSC_8791 copy
serah diri pada matahari utk dihitamkan!

DSC_8797 copy
saujana mata memandang!

DSC_8800 copy
sambil berendam.. sambil minum juice!

DSC_8805 copy
then sambung berendam lagi dan lagi sambil menikmati panorama yg indah ini!

DSC_8807 copy
hari tu ade yg bertanya kat aku.. camne rupe dibawah villa kiteorg nie kan?  ok.. ini lah rupanye.. ade 2 lagi villa di floor bawah!

DSC_8809 copy
then ade batu² laut yg original nie sebagai pagar resort!


DSC_8808 copy
hari dah pun menginjak ke tengahari.. so times up!  kalau sambung berendam memang best.. tapi nanti percentage kulit semakin gelap mula lah nak sentap! dah lah mandi pakai bikini.. lagi lahhh senang nak gelapkan seluruh badan..!

DSC_8824 copy
bile matahari semakin terik.. kite sambung berendam dlm bathtub pulak!  sungguh baju jump suit aku tu disarungkan semata-mata utk bergambar! hahaha..

Ok... nie versi bikini!
Peace Yo! :p

Syiokk woo mandi pakai bikini.. kalau tak caya cuba lahh.. tapi pastikan ditempat yg private and confidential ye! cam korang pegi honeymoon ke mana-mana.. kalau tempat tu ade bathtub.. dok lah berendam ngan laki sendiri dlm bathtub tu.. jgn lah berkemban kain batik or bogel teruss.. kurangg feel beb! hahaha.. kan dah tak pasal² terbagi tips rumahtangga! kalau laki ko tak layan.. ko sarung je bikini tu... biar lah dia nak kata buang tebiat ke apa ke.. janji ko sarung bikini and then teruss dok silang panggung dlm bathtub.. ko test tengok dia dtg tak datang??? hahahaha...  ehhh.. chopp.. ni utk honeymoon takpe anak² yer.. kalau ade anak tips nie tak leh pakai.. bahaya.. so carik jalan kalau dah ade anak.. pepandai lah korang fikir camne nak berbikini ngan laki sendiri di tempat yg private & confidential ok! :D


30 comments:

Anum said...

so sweet

Rakan Media KLPOS said...

Salam Rakan Media,

Sememangnya Blog anda sangat mengagumkan dan punyai daya tarikan tersendiri dalam menyampaikan maklumat kepada rakan2 blogger dan media baru.

Mohon jasa baik anda agar dapat menyenaraikan Laman Portal KLPOS dalam senarai (link) blog pilihan di blog anda.

Hopefully dapat berkongsi maklumat terkini dan isu2 semasa menerusi

laman portal KLPOS.

TQ n Salam Persahabatan.

http://klpos.com/

KLPOS Media Portal

Siti Shuhadah said...

opppsss...dah terbayang plak camner kak nin pakai bikini...opppss...:p

♥MAMASYAZA♥ said...

view yg cukup cantik

Miss Moon said...

alahai terus rasa nak gie beli bikini hahhahahahah

eZmALiZa said...

good tips kak neena.. kompom laki dtg ke bath tub kalo nak berbikini. hahahaha :D opsss!

eh, kak neena.. pakai kamera ape ye? cun banget deh gamba2 nya.. dah tu siapa yg amik gambar? gune stand ke ape? :)

mama tisya said...

klakar la neena...hah time berdua-duaan bole la...tp kalo ank ada die yg konker bathtub tu berendam smp lebam

O'gosh Iskandar said...

haha..kena la pikir siap2 dulu mana nak letak anak time berbikini nanti....

mrs puex said...

gud tips utk mengeratkan hubungan..:D

suke tgk kak neena n hubby ..sgtt lovely lovely kapel..:D

Biqque said...

i was the one who asked how it looks like kat bawah pool tu, now i get it :)

meaning, u guys bleh nampak la pool villa kat bawah tu? atas villa korang ada lagi villa tak? adakah villa atas bleh nampak pool korang? (tetiba terpikir org atas ngendap u mandi hehehe eiii jangan la...)

just wondering, nak tau how private is the pool hehehe...sbb tempat ni sangat sangat sangat cun dan cantik, mana la tau kot2 nak pegi :)

tx babe!

TechKini.com said...

Tu dia panggil bikini halal :D

-> ❤ TechKini.com

NeenaAnuar said...

Anum:
hehe.. TQ! ;)

NeenaAnuar said...

Rakan Media KLPOS:
Thanks! ;)

NeenaAnuar said...

Siti Shuhadah:
eerrkk! kalau imagine better ade iras2 J-Lo keh! haha..

NeenaAnuar said...

MAMASYAZA:
yes.. it is! :)

NeenaAnuar said...

Miss Moon:
hehehe.. gie beli kak utk your next honeymoon trip! :D

NeenaAnuar said...

eZmALiZa:
haha.. ezma tak lama lagi nak kawin kan.. so prepare from now tau.. carik bikini for your future hubby! hehehe..

en.teman punyer camera Nikkon D300s je dik.. and kebanyakkan gambar kami posing berdua nie adelah menggunakan khidmat Mr. Tripod! kalau takde tripod.. letak atas meja org bantal or apa2 je lah janji boleh set timing and then snap picture! hehehe...

NeenaAnuar said...

mama tisya:
hehe.. ha'ah kan.. kalau ade anak jawabnya diaorg lah raja dlm bathtub tu.. :D

NeenaAnuar said...

O'gosh Iskandar:
hehe.. better prepare and buat advance plan ok! :D

NeenaAnuar said...

mrs puex:
alhamdulillah dear.. semoga kamu juga peroleh kebahagiaan! :)

NeenaAnuar said...

Biqque:
memang boleh nampak skit lah villa kat bawah tu.. but itu pun kalau you tegar dan takde keje nak duduk atas pavement of your infinity pool! hehe..

Like me that day sbb nak amik gambar and memang yakin kat bawah tu takde in house guest.. so that's why I amik gambar tu just for a different views & angle of pictures collection!

Kalau setakat you mandi dekat your infinity pool tu and tinjau ke bawah.. memang you tak berapa nampak view villa di bahagian bawah unless you have to climb up or sit on your infinity pool pavement (itu yg I buat utk I snap those pictures) then baru you boleh nampak sebahagian villa kat bawah tu! pendek kata kalau nak mengendap pool villa org lain you have to bekerja keras utk dpt good angle! heheh..

atas our villa ade 1 garden villa.. but bile I berada dlm my private pool and I tinjau ke atas.. tak nampak pulak villa org diatas.. so, I guess maybe the same concept.. kalau org atas duduk atas pavement pool diaorg.. then maybe boleh nampak skitt lah kot our poolside!

anyway, from my point of view.. kalau dah dtg tempat camgini.. rasanya masing2 takde masa dah nak busybody & mengendap org lain kot.. sbb masing2 dok busy with their own valuable activities! hehe..

NeenaAnuar said...

TechKini:
agreed! :)

Mimy Hamid said...

nak bikini jugakkk errrrrrrrr ada size aku ke hihiih

NeenaAnuar said...

Mimy Hamid:
ade bebbb.. sbb mat salleh ramai je yg pakai saiz ko.. hehehe..

Wan Afzan said...

WAAA.. NK JUGAKKKKK!

Wahidah said...

cantek nya villa nie kak..sesuai utk berhoneymoon..hahaha...

as usual pics mesti superb..:)

♥ ROS ♥ said...

masha allah kak.. suka nya baca blog akk.. bila lah nak dpt berpeluang bercuti mcm nih.. ros doakan akk yer..moga honeymoon mbawa kebahagiaan..sweet,,...


**baru sempat blogwalking... sorry lama xjengukk..huhuhu

mizzura said...

bestnye tempat niiiiiii...

kat phuket ehhh....rasa nak pergi lagi arrr...selalu travel asyik all out jer explore jer..penat badan...lenkali nak relax cenggini..barulah namanya bercuti kannn...

happy new year sis!!

mrs kayrul said...

cantiknya tempat tue...damai jer

megan Carter said...

So, as a first timer here I wanted to say that your site is completely superb! We’re interested in starting a volunteer community initiative in this niche. The tips on your blog were extremely helpful to us, as it gave us something to work on. Thanks.

holiday Barcelona

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails