COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, December 21, 2012

Our 7th Wedding Anniversary ~ Sunset Dinner @ Impiana Private Villas Kata Noi, Phuket!

First night kat Impiana Private Villas nie kiteorg memang tak keluar kemana-mana pun.. lepas layan the gorjes sunset.. mandi pool segala...

DSC_8932 copy
pastu amik gambar lagi dan lagi... sbb nampak langit biru di kala senja!

DSC_8933 copy
memang kami pasangan yg sgt tegar amik gambar.. sampaikan sanggup bawak kamera godang en.teman masuk dlm kolam utk amik shoot nie! haha..

DSC_8934 copy
tapi ini memang kerja yg sangattt sangattt merbahaya!  kalau lah tetiba in balance dlm air nie.. uuuuuu.. nauzubilahh... tak leh aku bayangkan camne en.teman akan menangis! huhuhu.... pasal tu lah kami sgt berhati-hati sewaktu amik gambar dlm kolam nie!

DSC_8944 copy
alhamdulillah.. kami & camera godang selamat utk naik ke atas darat semula! hehehe... mula² ingat nak sambung berendam dlm bathtub nie pulak.. tapi dah gelap pulak.. so rasa cam kurang syiok skit nak berendam tanpa menikmati permandangan diluar nun! So, kite mandi rain shower aje udah!

DSC_8948 copy
lepas mandi.. malam tu kiteorg ke mana pun... just laze and chill inside our private villa nie aje!

DSC_8949 copy
rugi pilih tuk stay di resort villa yg ala² persis VIP.. pastu nak kuar gie jejalan.. owh.. cannot.. cannot.. dah lah percutian pendek giler sekadar 3 hari 2 malam je.. so kene betol² full utilize kan villa nie pada kadar maximum yg mungkin!

DSC_8952 copy
First night kiteorg dinner dlm bilik je... as usual Maggi Hot Cup telah di bawa sebagai bekalan utk dinner pada malam pertama!  tapi disaat gambar nie diambil maggi dah selamat masuk ke dalam perot kami! hahaha.. giler vavies punyer kebulurr hokey!  pagi je makan nasi lemak atas flight air asia.. pastu lunch makan buah dan biskut.. then malam baru lah makan maggi.. well.. kiteorg dah biasa kalau travel memang part makann asal boleh je! janji alas perot!  then lepas makan maggi pekena hot chocolate aku bawak sendiri dari umah!  coffee aku tak minum... so walaupun kat sini dia bagi free coffee mixure.. tapi aku tak minum.. so tak berbuaat lah.. en.teman ikut mood kalau nak minum coffee and tea nie!  btw, dlm villa nie coffee & tea tu jer yg free.. yg air Evian, Pringles and segala tok nenek kekacang dan coklat dlm peti sejuk adelah berbayar ye!

Yang kelakar waktu makan maggi malam tuh.. aku punye lah mengantuk.. boleh takkk sambil makan maggi sambil aku tertido tau! hahaha.. en.teman geleng kepala je tengok aku... ye lah... bayang kan... perot bukan main lapar.. tapi tetappp suap maggi masuk mulut! then bile maggi dah abis, ingat nak tido lah.. tapi boleh plak dlm mata yg separa lelap, aku bangun gie mix hot chocolate.. hehehe.. sbb rasa cam teringinnn plak nak minum hot drinks sbb perot masih rasa cam kurang kenyang walaupun dah belasah maggi!

Lepas dah pekena maggi dan hot chocolate.. baru lah terasa nyamannn.! lantas mata pun terus terlelap di atas sofa sambil berbantalkan peha en.teman!  en.teman layan movie.. aku memang dah selamattt dibuai mimpi indah dahh!  Maka berlalu lah first night tanpa sebarang aktiviti extravaganza! haha... :p

Now kite story dinner on second night pulak! 

DSC_8969 copy
Dalam pakej yg aku beli tu.. memang dah termasuk 1 time of Sunset Dinner for 2 person!  Since anniversary kiteorg jatoh pada hari kedua kiteorg kat sini.. so, that's why we both choose to have our Sunset Dinner on the second night it self!

DSC_8975 copy
walaupun namanye Sunset Dinner.. tapi kiteorg tak berSunset Dinner pun sebenarnye! hehehe.. Sebab kiteorg fixed time for dinner around 8 malam.. so tak de lah dpt berSunset Dinner!  aku rasa kalau nak betol² nak berSunset Dinner.. maybe kene dinner awal around 6 petang lah utk dpt tengok Sunset sambil makan malam nie! 

DSC_9022 copy
and maybe kalau nak have the sunset dinner during Sunset.. diaorg akan letakkan korang makan malam kat area courtyard nie or else kat outdoor table restaurant yg kat belakang aku tu!  seriously aku tak berapa nak pasti camne setup nya kalau nak makan during sunset time.. sbb aku pun tak tanye hari tu since aku memilih nak makan lepas maghrib aje.. at one point aku rasa cam rugi plak tak duduk makan during sunset kat sini.. but at another point aku rasa cam rugi plak tak dpt nak mandi private pool sambil layan sunset!  so pilihan harus dibuat.. pas dah bincang ngan en.teman.. dia kata sunset dinner tuh dah banyak kali kiteorg bersunset dinner waktu kat Bali dulu.. so this time just concentrate pada sunset view dari our own private villa yg mana entah bile lagi boleh dpt view camgini! haa.. betol gak kata dia tu kan.. so akhirnya kami memilih utk makan malam tanpa sunset!

Happy 7th Wedding Anniversary to us! :)


DSC_8974 copy
Yang nie starter.. ade udang dan sos² gorjes!

DSC_8982 copy
Tom Yam Kung yg sungguh super power.. sedapp!!!

DSC_8983 copy
nak makan pun excited sbb lapar! haha..

DSC_8985 copy
nasi bungkus yg comel!

DSC_8986 copy
ayam masak tiram ke apa entah.. dah lupa.. sedap jugak!

DSC_8988 copy
mixed veggie!

DSC_8992 copy
Ikan with thai sos kot.. yummy!

DSC_8999 copy
The most super awesome posumm dessert... Mango with Sticky Rice!

DSC_9002 copy
Muke kekenyangan.. terus nampak cam kembang setaman! haha..

DSC_9001 copy
actually waktu kiteorg tengah makan malam tu.. ade org main piano kat sini tau! memang romantik abis lah time tu.. sambil makan berdua.. sambil diiringi alunan muzik piano ngan lagu² yg romantika de amor!

DSC_9004 copy
kat area reception nie ade rak buku..

DSC_9008 copy
kot terasa nak chill out by reading books.. boleh je lepak kat sini!

DSC_9009 copy
aku propa je tuh! muahhahahaa...

DSC_9016 copy
ade rupe org yg dah kawin 7 tahun tak? hahaha.. saja nak budget mude! :p

DSC_9026 copy
again org tua nie nak suruh aku posing kat anak tangga nie!  Dah jom pulang ke villa!  btw, my dress from ThePopLook and tudung from Al-Humaira Contemporary! :)

DSC_8962 copy
bed is calling us.. bed is calling us.. bed is callingg usssssssssss!!! miahahahaa.. :p



9 comments:

Anum said...

sweet :)

Reflisia said...

super duper awesome couple =)

mama tisya said...

bahaya tu snap gmbr dr kolam...risiko kn terjatuh dlm air camera mau nangis ye...nasibaik smua selamat..heheh..oh pulut mangga itu terliur bangat

Nana said...

cantik nye tempat ni
reception are dh mcm library plak

Unknown said...

nina,nanti bleh x bg detail harga vacation awak ni?saya bercita2 next year nk pegi ni.teruja sungguh baca entry awak ni.for ur info,i just ur silent reader.seronok baca blog awak.jgn lupa tau buat entry psal budget vacation awak ni.seronoookkk sgt tengok tempat ni.soooo awesomeee!!!

La dOLcE mEa_nAtt said...

aiyooo kak neena..jeles betui tengok semua gambaq cantik2...tepet la detailnya nanti...suka sangat...

anis abdullah said...

suruhla nuar beli cover untuk kamera godang boleh ambil gambar dlam ar..

cha said...

bestnya. nak jadikan akak contoh celeb anni tiap-tiap tahun. hee sy baru je celeb 1 year anni tp biasa-biasa jela celeb. follow akak :D

mama leen said...

wah bestnya honeymoon... tiap2 taun without mis.. best btul.. cantik2 gambar.. pulut mangga tu comel sgt hiasannya.. i folo :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails