COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, December 20, 2012

Enjoying Our Sunset Mocktails @ Impiana Private Villas Kata Noi, Phuket!

Selepas hampa tak dpt nak turun ke kawasan pantai yg bercerun... ngan sedih hati kami berdua pulang semula ke our adorable villa nie utk meneruskan agenda beristirehat!  Seriously kawasan resort nie memang nothing much too see.. public swimming pool pun nan hado sbb dah tentu² each villa dah ade their own private pool kannn.. apatah lagi ko nak jumpa playground segala sbb tempat nie memang more suitable for honeymooners lah!  even ade family villa... which is for family vacation and gathering.. tapi anak² akan most of the time enjoy the private pool jek lah kot!  and nowadays org dah ade iPad.. so kalau agak² anak dah bosan mandi pool.. sua kan aje iPad kat diaorg.. confirm diaorg layan! hehe..

Disebabkan kiteorg tak cukup tido pada hari traveling ke sini.. so ini lah masa nya utk kiteorg berdua mengQada' kan tido secara berjemaah! hehe.. serious tilam & bantal yg empuk itu udah enggak bisa utuh dijadikan perhiasan semata... maka apa lagi yg ditunggu.. terus terjah rain shower utk mandi dan bersihkan diri... memula ingat nak mandi pool or berendam dlm bathtub yg gorjes tu.. tapi sesungguhnya mood tak de sbb kepala dah berat sgt sbb tak cukup tido.. so we really need to recharge our self then baru boleh nak terjun kat mana sekali pun! haha.. So, lepas mandi... badan dah segar dan selesa... set jam siap² utk bangun solat asar.. sbb kalau tak set kanggg confirm terlajakk sbb nie tido Qada'.. so memang ade chances utk ade lajakan dlm tido! hehehe..

Waktu kat Phuket awal sejam dari kite.. diaorg pukul 6 petang dah sunset.! so dpt qada' tido sekejap around 2 jam lebih pun dah cukup dah!  Serious time nie memang tido tau.. takde terfikir nak manja² ke hape!  aku awal² lagi dah baring mengiring membontoti en.teman! haha.. chopppp!!! bukan nak derhaka kat suami sendiri.. takk.. bukan gitu.. tapi kami dah janji nak tido yg berkualiti so that bile masing² dah recharge baru lah ade tenaga nak mengadap antara satu sama lain! muahahahhaa... so takde istilah derhaka atas faktor membontoti laki waktu tido sbb kami sama² sepakat.. so ianya confirm berkat! hahahaa.. :p  

Then waktu tido tutup langsir semua kasik gelap bilik.. baru lah terasa tiada gangguan sebab tido seperti berada di dalam gua yg gelap gelita! hehe.. lagi pun katil kan ke mengadap laut.. and matahari bile ke petang memang akan memancarkan sinaran matahari nya.. so memang perlu tutup langsir tu and protect cahaya matahari yg akan menerjah masuk ke dlm bilik!  Cukup waktu.. alarm clock pun berbunyi.. aiyakkk.. ikutkan hati nak jer sambung tido lagi dan lagi.. sbb tersangattttttttttt lahhh sedapp nya tido dlm villa yg selesa sebegitu.. sejukkk.. berkelubung dlm selimut yg tebal.. ditambah pulak dgn tilam dan bantal yg empukk.. laki kat sebelah pun aku pandangg sebelah mata je dah sbb dpt tido yg sungguh syiiiookkk! hahaa..

Tapi perlu gagahkan diri bangun jugak dari tido Qada' tu sbb ade aktiviti petang yg tak boleh kami lepaskan!

DSC_8578 copy
bile bangun.. bukak langsir.. nampak niee! ohhh.. cantikkkkkkkk nyaaa!!!

DSC_8575 copy
gie toilet nak amik wuduk nampak nie pulak! oohhhhhhhhhhhhhh lalalalalalala.....

DSC_8579 copy
AllahuAkhbar!  Ku lihat KekuasaanMu Ya Rabb!

DSC_8584 copy
awan berkepul-kepul.. serious cantekk sgt!!

DSC_8587 copy
coffee table nie dah menunggu kami!

DSC_8586 copy
Datin dah amik port!

DSC_8588 copy
Ohh laa.. Diva sgt! haha...

DSC_8590 copy
saat yg begitu indah & berharga... bicara hati antara Hamba & PenciptaNYA Yang Maha Esa!

DSC_8598 copy
2 gelas air suam sebagai pembasah anak tekak!

DSC_8593 copy
Dato' & Datin bersantai berduaan!
aaaauuuuww.. ini
amik feel org kaya namanya! muahaha...

DSC_8597 copy
Nie lah aktiviti kami dipetang hari sebenarnye!
we are waiting for Sunset!

DSC_8599 copy
Bibik dah sampai bawakkan minuman petang! hehe..

DSC_8601 copy
Datin gorjes gonjeng tak sabar nak minum air tu!

DSC_8609 copy
See.. dia dah minum dulu! haha..

DSC_8606 copy
Dato' senggal ni pun takmo ketinggalan utk feeling ala² mat salleh!

DSC_8613 copy
matahari semakin membenamkan dirinya!

DSC_8615 copy
The stunning sunset panorama at Andaman Sea!

DSC_8620 copy
ini lah panorama yg tidak sanggup dan tidak mampu utk kami lepaskan ketika berada disini!

DSC_8621 copy
Oh lupa nak citer pasal air yg bibik antar tadi!  2 gelas air nie dah termasuk dlm harga pakej kami tau.. setiap hari kami akan dpt Sunset Cocktail nie utk 2 org!  tapi utk kiteorg bukan cocktail.. it should be mocktail sbb dah tentu² la kiteorg order non-alcoholic drinks kan!  so on first day kiteorg order Mango Juice & Strawberry Smoothies Milk Shake!

DSC_8624 copy
Sambil minum air mocktail.. sambil melayan matahari terbenam!

DSC_8623 copy
Subhanallahhh!!! cuaca yg begitu cantik di siang hari.. insyallah akan membawak kepada permandangan yg begitu indah disaat matahari hendak terbenam!

DSC_8628 copy
bukan main kekwat Dato' Sengal nie minum mocktail dlm infinity pool!

DSC_8630 copy
kene jerit... "Hooiii!! you're on candid camera!!!" baru dia perasan yg org dah amik gambar curik dia! hahaha...

DSC_8634 copy
Datin Gorjes Gonjeng jeles pulok tengok Dato' Sengal feeling dlm air.. dia pun nak jugekkkkkkkkk!!!

DSC_8641 copy
Walaupun tak nampak muke aku tengah tersenggeh sampai ke telinga.. tapi aku puass.. puas kerana yg aku ingin simpan dan jadikan kenangan seumur hidup adelah panorama indah yg menjadi latar belakang diri ku diketika ini!

What more could you ask for?


DSC_8647 copy
It's only between you and beautiful Sky, Clouds, Pool & Sea!

DSC_8648 copy
Soulmates,
Allah brought us together forever...
I'll love you forever...
In this life and in the next...

Insyallah!

DSC_8655 copy
L.O.V.E begins in a moment..
Grows over time...

DSC_8657 copy
and lasts FOREVER!
Aminn.. Insyallah!

DSC_8652 copy
Oh.. lama giler tak berjiwang! hahaa.. layannn! :p

DSC_8650 copy
This is really Amazing Sunset Views!
Seriously Impiana Private Villas Kata Noi nie mempunyai permandangan sunset yg sungguh menakjubkan dan mengasyik kan!!

DSC_8662 copy
kalau agak² nak berendam dlm bathtub nie utk menikmati panorama sunset pun boleh jugakk!  tapi cam aku lebih suke lepak dlm pool kat luar tu sbb suke nak dengar bunyi air laut yg menghempas ke batu cerun resort nie! hehe.. btw, nampak tak aku tengah leka main phone kat dlm kolam kat luar tu!  bukan main tegar dok layan iPhong dlm kolam kan.. sekali nasib tak baikkk jatoh kelepukk dlm pool tu baru lah padan muke ko! takpe.. kalau jatuh kite mintak iPhone 5 pulak! muahahhaa..

DSC_8667 copy
for your info, kat resort nie memang bagi free WIFI.. so tu yg datin gorjes gonjeng asyik lahh pegang iPhong nya ke sana ke mari!

DSC_8674 copy
Sunset dah nak abis.. tapi mocktails kiteorg tak jugak abis abis! hahaha.. actually air tu dah setengah gelas dah kiteorg minum tau... tapi disebabkan air dah macam kurang chill so kiteorg call lah bibik utk antarkan ice cubes... sekali dia antar amik kauuu.. satu balang besi tu hah dia antar kat kiteorg! so mau nya bile dah ditambah ais.. air mocktail kiteorg tak penuh balik satu gelas? hahaha..

DSC_8668 copy
sebenarnye kan.. aku kan.. memang bebal jugak lah kan.. sebab kann.. aku kann.. boleh kann.. tak bawak kann.. baju kann.. mandi kann.. aku kannn.. huuuwwaaaa!! boleh tak aku leh tak teringat nak bawak baju mandi Burqini aku yg nie! actually ade sebab yg membuatkan aku tak teragak nak bawak baju mandi burqini aku.. sebab apa tau? nak tahu? alah.. nanti lah aku citer kat entry yg lain! hehe.. end up terpaksa lah aku rembat satu t-shirt en.teman utk aku bawak mandi dlm pool nie! uhuhuhu..

DSC_8673 copy
bukan main sajak dia berendam... macam x-tray version pulak dah aku tengok! haha...

DSC_8675 copy
apabila matahari dah terbenam sepenuhnya.. ini lah suasana di malam hari di villa kami.. pantai yg membiru di siang hari dah pun menjadi gulap gulita.. hanya kolam menjadi peneman cahaya abadi!

DSC_8881 copy
ok lepas pada nie semuanya gambar sunset pada hari kedua kiteorg disini!

DSC_8874 copy
setiap petang kiteorg akan get ready for sunset kat our own private villa.. malas nak keluar ke tempat lain.. sebab panorama sunset dari villa kiteorg nie pun dah tak larat nak cantekk sgt dah!

DSC_8875 copy
We LOVE Sunset very muchhh!!!

DSC_8878 copy
kalau ikutkan cuaca.. hari kedua agak gloomy! dari pagi langit berawan agak tebal tapi tak hujan.. still panas... cuma langit je diselaputi awan tebal skit.. so bile time sunset.. akan ade perbezaan suasana sedikit dari hari pertama!

DSC_8893 copy
still boleh nampak sunset tapi langit tak seClear hari pertama! so tona warna sunset tak secantik tona warna sunset pada hari pertama!

DSC_8907 copy
kalau tak percaya cuba compare dgn gambar kat atas tadi yg kiteorg captured on our first day... berbeza suasana sunset nya kan!

DSC_8891 copy
tak kisah lah kalau berbeza pun.. janji tak hujan itu sudah cukup baikk bagi aku!  kalau hujan jgn kata nak nampak sunset camgini.. bayang² sunset pun tak kelihatan gamaknya! 

DSC_8897 copy
cer tengok awan nie.. macam satu keluarga je tersusun rapi!

DSC_8885 copy
Love Birds pun suke sunset! hehehe....

DSC_8870 copy
Kalau first day kiteorg dah order Strawberry Smoothies Milk Shake and Mango Juice.. hari kedua kiteorg order Chocolate Smoothies Milk Shake & lagi sekali Strawberry Smoothies Milk Shake!  Sumpahh nak ckp.. sedapppppppp gilozzz  Strawberry Smoothies Milk Shake nie!  really pure strawberry dowh dia bagi.. rasa manis masam lemak dia lengkap segala.. serious this is the best eva smoothies milk shake yg penah aku rasa!  and kacang tu datang as part of the Cocktail Sunset Set!

DSC_8899 copy
Sambil nyumm nyumm.. sambil layan sunset!

DSC_8904 copy
Sunset + Boat = Perfect Combo!

DSC_8895 copy
sayangnya time kiteorg pegi nie bulan tak penuh.. kalau bulan mengambang penuh.. fuhhhhh.. confirm akan ade gambar bulan yg menyinari lautan andaman nie!

DSC_8926 copy
That's the end of sunset panorama @ Impiana Private Villas Kata Noi, Phuket!


Allah telah berikan yg terbaik buat hambaNYA..
jadi selaku hambaNYA zahirkan lah rasa syukur terhadap kenikmatan yg diterima dgn sujud pada PenciptaNYA!



15 comments:

Siti Shuhadah said...

cantik giler semua gambar... bestnyeee...

SYANI said...

Subhanallah.. cantik2 gambar Neena..

Reflisia said...

OMG cantik sangat =)

Membuak2 rasa hati nak ke sana <3

hhehehe

La Cocca Di Papa' said...

ler, nape x solat jamak je? kan lebih mudah...wallahualam

amaniammar said...

Subhanallah
Maha Suci dan Besar bagi Pencipta Alam semesta
x menahan nengok lelama
smpai burung lipatan tu x diubah bentuknya langsung..kira nak kekalkan rupabentuk erk
terima kasih sangat ats perkongsian ini

NeenaAnuar said...

Siti Shuhadah & Syani:
Thank you dearies! :)

NeenaAnuar said...

Reflisia:

pegi tauu! memang nak suruh you all pegi pun kalau ade rezeki utk ke sini! :D

NeenaAnuar said...

La Cocca Di Papa:
saya tak kemana-mana.. just duduk dlm bilik aje.. so rasanye tak perlu nak buat solat jamak kot sbb saya tahu yg saya boleh lakukan solat dlm waktu solat yg ade.. melainkan saya dlm perjalanan ataupun buat lawatan yg memerlukan masa perjalanan yg panjang.. then maybe saya akan buat solat jamak! :)

NeenaAnuar said...

amaniammar:
oh burung lipatan tu waktu bibik dtg buat housekeeping suruh diaorg betolkan dan set up balik! hehehe..

you're most welcome.. sharing is caring.. kalau ade rezeki utk ke sini.. grab that opportunity yea! :)

mama tisya said...

cantik giler...subhanallah....ler camner leh lupa bj renang...tp tkde bj renang tetap maintain msk pool

Biqque said...

just wondering, that infinity pool, bawah dia terus cerun laut ke ada lagi platform?

La Cocca Di Papa' said...

oooo setau saya solat jamak bole dilakukan time kita lebih dari 2 marhalah dari tmpt kita bermastautin kan...kiranya kita sedang bermusafir gitu x lebih 3 hari... saya belajar masa BTN la sbb imam buat solat jamak masa tu... ampun kalau salah tolong betulkan :D

GOLD FINGER said...

sangat ohsemmm..tertelan2 air liur tgk entry ni..bestnya bercutiii...romantika de amor

Nana said...

yallah sumpah lawa gile la beznye klw dapat jejak..
neena gamba korang bedua masa sunset tu kan bole join contest hehe mest menang

Nana said...

subhanallah...sangat teruja...
saya suka sunset jugeee...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails