COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, January 22, 2013

Kejutan Itu Berada Dimana-Mana Sahaja!

Ok.. entry pagi tadi tu adelah something yg just crossed my mind.! alaa.. ibarat cam kite ade mak.. mesti kite pernah terfikir kan yg kalau mak kite takde satu hari nanti camne lah agaknya ye? korang penah tak terfikir camgitu? ke korang tak pernah terfikir tapi aku je yg terfikir sengsorang! hahaa.. apa² je lah!

Tapi serious.. aku dulu² waktu arwah mak aku masih hidup selalu jugak lah aku terfikir.. camne lah agaknya kalau satu hari nanti mak aku takde disisi aku? tapi mati itu adelah pasti... akhirnya bile tiba saat dan masa nyaa.. apa yg aku takotkan dan pernah terlintas difikiran tu akhirnya terjadi juaa bile mak kembali menemui penciptaNYA! and now another person yg always crossed into my mind adelah en.temannn.. huuuuwwwwaaaaaaaaaa!! yg nie lagi lah aku tak leh fikir.. kalau fikir je terussss melalakkk tanpa hentii! T_____T

So, begitu lah jua sebagai seorang blogger yg sangat sayangkan si I'm Yourss nie.. harus lah ade masa dan ketikanya aku terfikir kalauuuu laahhhh tetiba I'm Yourss nie berkubur & terkuburr.... camne lah agaknya ye? sobsss.. sobbbss... satu kejadian yg tidak bisa digambarkan dgn kata² rasanya..! aku sayangggg sgtt ngan si I'm Yourss nie... serious rasa tak mampu utk kehilangan nya! terlalu banyakk.. banyakk sangatttt sangattttt kenangan terindah yg telah pun aku abadi kan dlm nie.. and macam² pengalaman yg aku lalui sepanjang berada di muka buku I'm Yourss nie!

Antara salah satu pengalaman paling besstttt adelah bile ko mendapat kejutannn from your blog readers! kejutan terbaru yg aku terima adelah waktu nak renew my chevy whitey punye insurance + road tax baru² nie!

Ceritanya begini... dlm awal bulan December hari tu aku ade dpt call dari Naza Coverage.. diaorg tanye if aku interested nak amik insurance ngan diaorg under Takaful Ikhlas... diaorg akan buatkan semua.. aku tinggal bank in kan duit je ke dlm account diaorg.. then aku ckp kat caller tu, just dropped me an email... provide aku the full quotation of insurance coverage tu... then immediately after that aku pun dpt lah email quotation seperti yg dijanjikan!

At the end of the email.. diaorg dah siap² nyatakan kat situ yg kalau aku agree to proceed with them.. aku perlu revert and notify diaorg at least 14 days before road tax aku expired! dlm kesibukkan macam² hal (mengalahkan VVIP kesibukkannya! :p) .. end up aku dah terlupa utk inform Naza about it! danggggggg... just around 5 days before aku punye road tax mati.. baru lah aku menggelupurr capai phone and call Naza directly!

Aku: Hello... Saya Neena.. hari tu saya ade dpt email dari Naza with regards to quotation of my car renewal insurance coverage..

Staff: Ok.. boleh berikan no kereta cik?

Aku: W** *5*5

Staff: Ohh.. ok.. Cik Neena Johari ye?

Aku: yea.. yea.. I'm sooo sorry.. actually I call nie dah agak lambat tuk notify you guys to proceed with my insurance renewal! is it still ok utk you all buatkan utk I?

Staff: ok.. boleh.. boleh.. cik just email kan kepada kami payment slip yg telah dibuat.. then nanti kite akan uruskan renewal insurance tu..

Aku: okk.. TQ so much yea.. lepas ni I akan terus pi bank in kan duit ke account Naza and then I'll email my payment slip to you as soon as possible!

Staff: ok.. Thank you.. eeeerrrr... mmmmm... japp.. jap... saya nak tanye skit boleh?

Aku: Ye.. boleh².. apa dia ye?

Staff:  Nie Neena Johari... blogger I'm Yourss tu ye?

Aku: eeeeeerrrrrrrrkkkkkkkkk!!! hehehe.. then don't tell me you're my silent reader?

Staff: hihihi.. yeaaa.. yeaa.. memang nak sgt tanye tadi.. tapi takot² gak... betoll ke nie kak Neena Anuar blogger I'm Yourss tu.. sbb bile tengok nama cam betol dah.. then bile pakai kereta Chevy lagi lah rasa² cam betol aje... hehehe..

Aku: ya ampunnn.. what a big surprisee! haha.. boleh plak kite bertemu camgini kan! alahaii..

Staff: tu laa... saya dah lama baca blog akak... blaa.. blaa.. blaa.. blaa...

Maka sessi borak santai pun bermula lah antara blog reader & seorang blogger disitu!

Sumpahh aku memangg terkujattt abisss! speechless gilerr over the phone time tu.. rasa cam kene prankk plak! hahaha.. rasa camm ya ampuunnn... kecikkk sungguhhhhhhh laa dunia skg nie... but dlm pada terkujat tu tetap ade rasa terharu dan gembira jugak sbb pada aku surprise camgini something yg agak unikk utk aku simpan sebagai kenangan terindah sepanjang bergelar seorang blogger!

Sheera sungguh buat aku terharu.!  dia punya lah tak percaya aku ade depan mata dia! haha.. sweet aaarr Sheera nie!

aku personally ke office Sheera utk collect my new insurance & road tax!  macam jejak kasihan plak aku tengok gambar nie.. Sheera masih tak percaya tuu... hehehe... 

Nice meeting you and Thank You so much Sheera for your kind assistance!  kann dah tak pasal² dpt kawan keje kat NAZA.. so lepas nie every year bile akak nak renew my road tax & insurance.. akak terus je roger Sheera ye! :D
Inilah salah satu contoh.. betapa indahnya dunia blogging nie sebenarnya!  sesuatu yg tak disangka tu pasti akan mendatangi kite tanpa kite duga.. so camne tak sayang kat si I'm Yourss nie?? cer kaborr kat aku???  

Love deeepp deepppp my blog!!! *sambil cium header blog sendiri kat screen komputer*


11 comments:

ameris said...

what a small world....
i pun tak teringat nk snap pic with u tat day. InsyaAllah one day, kita tak jauh kannn...

Anum said...

so sweet

Anis Xora said...

teringan juga jupe kak neena..hrp2 ad kejutan mcm ni jgk..haha

Nur farahiza said...

bestnye , kalau la saya pun terjumpe kak neena , hmm hmmm hmmmm mesti saya pun sgt tak percaya , hehhe :D

Cik Shyra said...

wahh!!!!!
bestnyer.. xpasal2 dpt kwn baru kan kak...
shyra selalu je wish kot2 dpt jumpa akk ke terserempak ke dgn akk kt mane2 kannn...
Hihihi hope so!! ;)

Kopiolimauice said...

bez nya...cam nk jmpa gak dgn sis neena ;) sweet je...

ZaloraTeamMY said...

Hi Neena :)

Salam daripada Zalora Malaysia.

Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.

Kami ingin bertanya adakah anda pernah membeli-belah di www.zalora.com.my sebelum ini? Kami berminat untuk tahu pengalaman anda dengan kualiti perkhidmatan yang diberikan dan menjalinkan kerjasama bersama anda.

Waney Zainuddin said...

kita pon nak bergambar dgn neena :D
Kisah ibu pencen muda

Jan@Afzan said...

hehehe..kecik sungguh dunia.

alhamdulillah, bertambah kawan di alam maya dan realiti..

Bila lah pula Jan nak jumpa neena ni..

ZaloraTeamMY said...

Salam daripada Zalora Malaysia.

Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.

Kami ingin bertanya adakah anda pernah membeli-belah di www.zalora.com.my sebelum ini? Kami berminat untuk tahu pengalaman anda dengan kualiti perkhidmatan yang diberikan dan menjalinkan kerjasama bersama anda.

Email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my :)

FiZ said...

bestnye..teringin nak jmpa kwn blogger kt luar...tp entah bila la...salam maulidur rasul sis :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails