COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, February 24, 2012

Mali's Corner Char Koay Teow... Kalau Nak Pergi Makan Pastikan Otot Kaki Cukup Kuat!

Kenapa perlu kuat???

DSC_0576 copy
Coz ko kene sanggup nak beratur panjang berjela camgini utk dapatkan makanan & minuman!

DSC_0580 copy
takyah nak garuk kepala banggg.. tiap2 hari pun kat Mali's nie memang kene beratur panjangggg!
Aku & en. teman first time makan di Mali's nie.. selalu dok dengarr jek org kata Char Koay Teow dia nie sedap bukan main.. dah lah aku nie peminat tegar Char Koay Teow.. so memang teringinn bebenor nak mencuba nya... dari lahhh sehari ke sehari nak pegi restaurant dia yg terletak di Danau Kota, Setapak (dekat ngan UpTown) nie.. tapi entah kenapa tak pegi2.. sampai pada malam yg kiteorg buat photoshoot Chevy kat Putrajaya hari tu... dak Iena tanye nak pi makan mana.. aku kata moh lah ke Mali's Corner! Ok jommmmmmmmmm!!!

DSC_0582 copy
setelah beratur hampir 1/2 jam.. maka char kaoy teow kegilaan ramai ini tiba lah diatas meja!

DSC_0581 copy
oh selain dari char koay teow.. kat sini ade nasik lemak yg sungguh marvelous! seriouss aku suker giler ngan sambal dia.. powerr! cuma on that day aku pegi nasik dia agak lembik sikit! adoi! spoil betol mood nak makan... tapi harap2 nasik lembik nie bukan lah standard style dia! 

DSC_0583 copy
total utk 4 org makan! aku tak kisah kalau korang nak kata kami nie pelahapp! sebab tidak syak lagi! muahahaha...

DSC_0579 copy
bergambar tak sudah2.. makan lah cepatttttttttttttttt!!! ckp sedap ke tak??? hahaha....

DSC_0585 copy
Iyaaaaaaaa.. sedapppppppppppppppppppppppppppppppp!!!!!

DSC_0588 copy
diaorg berdua nie mana bleh tak interpremm kalau binik2 gorjes tu dah pose maut!! :p
Perjalanan carik makanan tak terhenti disini.. sumpah kerjaaa paling giler yg aku penah buat dlm hidup aku! will continue in next entry ok! :D

16 comments:

Anum said...

bukan saje membeli kena berdiri, kalau lambat table pun penuh

wardah @ fie shah said...

Hahaha, memang pun. Kena banyak bersabar. Kalau lapar sgt better pi cari makanan lain buat alas perut dulu.

InaAchik said...

4 pinggan keaw teow ngan 2 nasik lemak utk 4 org mkn. pelahpa tak pelahap la... tapi pas mkn keaw teow ngan nasik lemak... bleh continue mkn lagi kat kedai sebelah! masyarakattttttt... sumpah keje yg sgt gilo!

Fahreen Fredo said...

Tak pergi yang dekat gerai tepi jalan dia? Haa kat situ lagi power. Stok bikin panas je kalau beratur panjang. Hahahaha

sW33tdARLiNG said...

dah dekat tu ngan umah...

ZSqueenbee said...

smpai mcmtu skali ye..


notanote: love ur skin..damn sweet!!

-syira- said...

suka jugak makan nasi lemak dia.sedapp.tapi xlarat nak beratur panjg2..:)

*Ms.Serry Shah said...

siyer terliur tengok char kuew teow tu...

ratna said...

Neena, lamanya saya x mkn nasi lemak mabeles tu. hari tu balik msia x sempat nak pegi mkn. Sambal dia mmg power giler2 punya sedap kan. X de sapa bole lawan.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

mali charkuetiau xleh lawan kesedapan charkuetiau telur di basuh sg. 2 penang....

p/s: M.C. dekat umah sy dh ni... ;)

Syue Mustafa said...

Maunya tak sedap. Char Koay Teow dia kan memang famous sejak dedulu lagi. Asalnya gerai kat Taman Bunga Raya.

Deqna said...

Memang feberet aku ni.
Lama tak pekena ckt mali ni.

Cik Wanie Ghani said...

tgk pun tau sedap,
CW pun suka mkn Char Koey Teow,
nyum nyum nyum

GOLD FINGER said...

masa pegnent dulu..hari2 nak makan nasi lemak dia..tp pergi yg kat tepi jalan tu..

eLLy said...

Mali Mali Mali ... huhuhuhu nasi lemak pun sodap kan

-oP_ida- said...

sib bek PENANG banyak CKT...kalo dak kena terjah p sana laaa nak makan...eheheheheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails