COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, February 21, 2012

Belum Sempat Blog Aku Keluar Kat TV... Dah Ada Org Buat Aku Terasa Seperti Seorang DIVA!

Haha! Tajukk takkk hagakk!!! :p

Tapi sumpahh itu lah yang aku rasa okkkkkk!!!

Sumpah tak tipuuuuuuu!!!!

So siapakah si dia yg telah membikinnn diriku berasa bagai kan seorang DIVA???

Here are the actual story and scene...

Last Saturday, me.. my dad & en.teman went to Carrefour Ampang!  Tengah jalan2 carik barang... aku like dah terpisah ngan en.teman & my dad... terpisah disebabkan masing2 sibuk membelek barang yg ingin dibeli... tapi terpisah tu tak jauh mana lah.. masing2 tahu lokasi antara satu sama lain.. tengah aku dok tolak troli nak ke my dad.. suddenly ade sorang lelaki yg tidak dikenali tegur aku!  OpoooCooottt!!! tannjattt gonjenggg biler tetiba kena sapa ngan seorang lelakii yg tidak dikenali.. pucat lesii jugak lah bebarapa minit! uhuhu.. ok jom ikuti perbualan sebenar antara aku ngan lelaki tersebut!

Mr. H:  Eh! you nie Neena penulis blog tu ek?

Aku: *dlm hati berkata - OhMyGod... nie confirm blog readers nie.. tapi takkan lah lelaki baca blog aku nie? rasanya majority perempuan jek yg baca! maluu.. maluuuu....*  Haaa'ahhh... ehh.. sapa nie ek? 

Mr. H:  Haa... my wife peminatt setia blog you... tiap2 hari dia baca tau...

Aku:  OooHhhhh.. ok ok.. hehehe.. alahai malu nyaa... *senggehh kambinggg*

Mr. H:  Eh.. jom jom ikut I jap.. I nak jumpa kan you all berdua.. 

Aku: alamakk.. dia kat mana ek?

Mr. H:  ade.. dia ade kat belakang sana.. I tadi dah nampak you.. tu yg rasa2 cam nak tegur sebab nampak cam kenal... coz my wife tiap2 hari baca blog you.. pastu tunjuk kat I jugak.. tu yg leh kenal tu...

Aku: Yaa allah.. ye ker... adoiyaii.. segann nya lah hai! *senggehh kambinggg lagi tanpa henti.. sumpah tak tahu nak behave camne time nie!*

Mr. H: ehh.. jom lah.. I bawak you jumpa my wife.. mesti dia suker and terkejut punyer...

Aku: eeerrmmm.. hehehe..... ok ok... 

By this time.. en.teman dah datang kat tempat aku.. sempat lah Mr. H berkenalan ngan en.teman.. so aku pun ckp lah kat en.teman apa yg aku ngan Mr. H borakkan tadi.. so aku plak leh suruh en.teman tunggu kat situ ngan troli coz takot nanti my dad pulak tercarik carik mana kiteorg... so no choice aku terpaksa lah jugak follow Mr.H... berjalan dlm short distance jek lah camgitu utk bertemu dengan wife dia yg tengah sibuk pilih barang kot... aku tak nampak sebab dia berada di tengah lorong carik barang.. and Mr. H suruh aku tunggu.. stay kat tepi corner lorong tu utk surprise kan wife dia...

Dalam pada kami tengah berjalan nak ke tempat wife dia tengah memilih barang tu... sempat lah jugak Mr. H borak2 ngan aku.. tanyer... "Ohhh.. esok nak kuar TV ek?"  "Dengar citer nanti nak gie bercuti ke Bali lagi ye?" Yaaa ampuuunn... terkojottt berukss aku nie! ye aarr... mauu tak tertanjattt biler Mr. H as hubby pun boleh tahu everything about me.. giler kooo!! mauu tak maluuuuuuuuuu!!!! segannnnnn okkk segannnnnnnnnn!!! :p  

Then, bile dah sampai kat area wife dia tengah tengok barang tu.. Mr. H suruh aku stop.. tunggu jek kat situ.. wahh... kelassss.. memang betoi2 surprise punyer agenda nie... aku pun ngan penuh teruja menunggu.. then terdengar Mr. H ckp kat wife dia.... "Meh jap... nie ade WakenaBeb nie"  Time tu aku tak berapa nak dengar apa reaksi wife dia... so aku pun tunggu ngan penuh suspen!

Elokk jerk dia keluar dari lorong tuu... dia nampak jek muke aku... terus dia jerit... Neeeeeennnnnnnnnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!  Tapi jeritan dia tu bukan lah sampai satu Carrefour Ampang tu boleh dengar.. ahahha.. tapi kire cam panjangg jugakk lah dia sebutt nama aku tu cam ala2 satu jeritan gitu! hihihi...   

ini lah dia si cantik manis yang bernama Ija!
Kenapa Ija react camgitu??? hahaha.... dia memang tak sangkaaa bebenor dpt jumpa aku... serioussss biler dia dah nampak aku tu.. dia sebutt nama aku tuu.. terus lah kami hugss hugss each other.. than dia punyer reaction just like Ripley's Believe It Or Not! hehehehee...  itu jek dah membuatkan aku sangat2 terharuu okkkk.... tapi tak cukup dengan itu.. dia memang berjaya membuatkan aku feeling ala-ala artis Hollywood... hahaha.. amik kauuu.. bukan Bollywood okk.. Hollywood teruss.. biler mana dia yg secara tiba-tiba..........   
menitiskan air mata!!!
Ya Allahhh... seriouss aku time nie macamm tak tahuuu nak kata apa.. nak rasa apa.. she really touched my heartt!! memang spontan giler dia nanges.. mula2 tu memang lah nampak dia teruja.. tup2 menitikk air mata dia nie... huhhuuhhuu... giler kooo..... mauuu aku tak terharuuu biruuu.. ye lahh.... aku nie siapa lahh sangatt sampai org nak nanges biler jumpa ngan aku?? gilerrr aahhh!! kalau aku nie betoi2 si Kajol Mukherjee tu ok lah jugak... Ker Ija.. kamu memang ingat saya yg gonjeng nie betoi2 Kajol tak? ahahahaha....

Serious lah... memang aku like tergamammm gilerrrr vavissssss punyer biler tengok air mata dia menitik!  sumpahh till now aku tak percaya! uhuhuhuuu.... terharuuu sangatt niehhh!!!!!! sangattt... sangatttttttttttttttttttttttttttttttt...... even till now aku rasa cam mimpi jek.. yea.. I know maybe itu adelah airmata kegembiraan.. but yet aku rasa diri aku nie... ya allah.. kecikk nya lah hai diri nie sampai ade yg bleh nak menitiskan air mata...
Ija with her super sporting hubby.. Mr. Hafizi!  Time nie Ija baru dipertemukan dengan aku! serious terasa cam ala-ala jejakk kasih gitu! hehehee....
Ija kasik sebijik tumbukkan manja pada Hafizi.. sebab telah berjaya buat session WakenaBeb utk nya! hehehe.. so sweet lah couple nie! 

lokasi pertemuan jejak kasih.. hehehe.. aku tunggu Ija kat tepi kotak Royal Gold.. and Ija berada di lorong Shurah Qiara!

memang lovely, sporting and understanding couple! sweet sangatt sangatt korang berdua nie!
By the way... Hafizi... TQ so much coz sudi pertemukan me with your wife.. so nice to meet you both!  korang memang sempoiii! and sangatt salute ngan Hafizi yg berani tegur me on the spot! :D
secara tak langsung.. en.teman dpt tambah kawan baru lagi.. hehehe..

Really nice to meet you in person Ija!
Thanks for your tears tooo.... seriously it really touched my heart!
And also kamuu tersangattt lah putih mengebuu.. maka secara tak langsung.. terserlah darah India saya disini! ahahahaha...
Biler dah balik umah kan.. baru terfikir... aku ckp kat en.teman.. kalau lah dpt record scene aku bertemu ngan Ija tuu.. mesti lagi best.. disebabkan en.teman tak follow aku time pi jumpa Ija tu.. so no video lah gamaknye.. kalau dia ikut.. mesti aku dah suruh dia record punyer.. then dpt lah diabadikan sebagai kenang kenangan... coz pada aku kalau adegan2 camgini lagi best kalau dpt tengok secara live.. coz kalau gambar nie like very limited to capture the truth moments! hehehe... and also entah biler lagi gamaknye boleh rasa diri seperti Diva Fofularrr camgini.. So Ija.... TQ sooo muchh coz you gave me a little chance to feel like a Superstar! ahaakkksss!!! :p

24 comments:

Anum said...

so sweet

O'gosh said...

fuiyo..kelas betul la...nanti nak ajak hubby slalu shopping kat carre4 ampang gak la...slalu g tesco ampang je...kalu x sure dah jumpa...huhu

Cik Ayu said...

wahh.. blogger fofuler tul ni

Lulu Caldina said...

hah kan betul-betul dah jadi artis sebenar..ngeee..

neen, kalau lulu jumpa nak minta autograph :p

kazmyra afkar said...

TENGOK GAMBAR DYE MENANGES PN MCM DAH TERASA TERLALU TERUJANYA DYE JUMPE DGN KAKAK GOJES NI.. HEHEHE..

I TERUJA MASA JUMPE KAK GOJES KAT RUMAH KAK IDA, SIAP CKP DGN "AKHIR ASHAARI" LAWANYA KAKAK NI, DGN RAMBUTNYA.. FULAMAK.. MMG CANTEK..

Aini said...

wah.. nak jugak nak jugak terserempak ngan kak neena gojes gonjeng....huuuu

Love Fever Between Us said...

hi neena, saya baru je baca blog awak ni last wk masa google² tentang handbag klu x silap..i pembaca dari kota kinabalu taw..tak sangka u penah dtg KK last yr ;) ..u mmg cantek i rasa u mesti peramah ni kan tu la blog-reader tu nangis²

acu liza said...

hahahahahahahahahahha...kan dah agak dah neena sure buat n3 ni...nanges.....heheheheh....MR H memang nak kena babab...

Jiejah @ Iza said...

sweet sgt ..

Shu Shinju said...

kak nin dah start glemer...pasni mesti lg banyak peminat tegur akak..:)

Me, Myself and I said...

u mmg fofular lah neena...kalau i jumpa u pun sure i excited giler.. bila lah nk terjumpa u ni???

wanabee said...

wow..seronoknya ada readers yang sampai minat betul2 dgn penulisnya sekali huhuu....
bagus2 >_<

GOLD FINGER said...

1st time singgah sini..both of u sangat cute..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

nak jumpa ka neena juga la...

bila hug haha

;)

aneem said...

bestnya baca dramtik nie.....
kalau i pown sebak gak coz x caye asben wat wakenababe.....
cayalah...k.ija leh jumpa k.neena

Riri Yoorin said...

olo suwet yer.. hubby dia pon sporting.. anyway..

SURIA AMANDA said...

mak oii..neena nanti kalau jumpa along jgn lupa rakam tau..hehehehe....mmg sgt sporting hubby dia..

-oP_ida- said...

glamour laah kaknin....

AURA kaknin HEBATTTT!!!!!

Mak Izz said...

kihkih.. lucu pulak bc entry ni. sporting gilababas la si hafizi tu, punyela dia support minat bini dia. kalo somi sy. hem..... apepun k'nin semakin dikenali. kena extra jaga part dedahkan aktiviti harian. bkn pe, mana tau ada perampok/peragut di luar sana yg sedang membaca blog ini jua.

hope 1 hr nt sy akan terjumpa akak jgk. terjumpa lg best dr berjumpa kut. hahaha...

Hafizi Mohamed said...

hhahhahahaha.....glamour la aku nnti...nnti g care4...org plak jumpa kita...tnya..eh ni..Mr. H dlm blog Neena kan..."nak sign"...hehehe

Mama'cfa♥ said...

ayoo kite bace pun da rase mau nanis.. hurmpp bile plak kite nk d[t jumpe kak nena gonjeng ni yer.. hihi

mama tisya said...

mmg terharu cz hubbynye yg tegur..so sweet...femes ni...ye la sure ingt jumpa kajol malaysia...

acu liza said...

eeeeiiyyyyeeewwwwwwwwwwww......over ye MR H....

ct_khaiza said...

wow..teruja tgk..mesti best..u ade peminat setia..best lah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails