COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, February 14, 2012

Kisah Rumahtangga Artis Yang Buatkan Aku Semakin Meluat!

MODE ~  Bosan!  Meluat! Pening sampai nak Muntah!

Kisah rumahtangga....

Si Ruta Rudaini & Aidil Zafuan!

dan jugak...

si Jimmy Shanley & Suhaila!
Apekejadahh lah diaorg nie.. Kalau dah tahap kronik tuu.. just get rid of it jerr lah!! takyah lahh dok nak bong bang bong bangg tak abis-abiss sana sini!  Untuk apa guna medium laman sosial utk berbalah?  apa yg ko dpt achieve pun? masalah korang boleh selesai ke?

To me very simple lah.. kalau dah hati dah tak sebulu.. just carik jalan penyelesaian yg terbaik lah.. takyah lah nak libatkan org lain.. dan org2 lain yg tak terlibat tu tak yah lah kasik komen yg hanya sekadar akan mengeruhkan lagi keadaan!  yg bermasalah tu org lain.. yg nak tambah sambal petai buat apa?

Lagi satu pada pendapat aku.. dulu waktu nak kawin.. bukan main pandai sama-sama buat perancangan dan capai kata sepakat.. sama2 suker.. sama2 nak kawin tanpaa mintak org tua yg tentukan dan pilih kan pun.. now biler dah bermasalah yg larikan diri dari masalah tu buat apa?

Tak yah lah meroyann sana sini dengan hanya sekadar utk meraih simpati org lain.. yg bermasalah tu diri sendiri.. so settlekan lah nya sesama sendiri.. tak dpt apa pun dengan pi gebangg kat medium2 luahan perasaan tu.. boleh gebangg kalau nak gebangg.... tapi jgn lah sampai segala isi perot terburai abis.. kalau takat nak kasik hint2 tu takpe lah kot.. coz pahamm.. bile kite ade medium laman sosial nie. kite rasa seperti ingin melepaskan nya.. bile dah lepaskan tu.. sikit sebanyak rasa lega... itu aku paham sangat lah... tapi tak yah lah kalau dah masalah yg kronik camgini pun nak berbalah kat laman sosial lagi.. coz banyak lagi cara lain yg boleh diguna pakai.. 

Lagi pun kalau hati dah tak suker.. buat apa nak paksa memaksa.. Tapi jika ianya boleh diselesaikan dengan perbincangan kedua-dua belah pihak.. itu lah yg sangat2 dituntut dlm rumahtangga sebenarnye!  kerana dari miscommunication itu lah yg akan membuatkan kite lebih memahami each other! lumrah lah berumahtangga.. cakauu mencekauu sesama sendiri nie perlu!  baru lah berseri rumahtangga.. kalau semua budgett besttttttt jek.. takde gado-gado.. takde cakar mencakar.. sumpahh boringg weii!  yg best bile dah gado2 tu bile baik2 balik tu lah part yg paling awesome sebenarnye! sebab dari aummm mengaummm.. leh jadik miaaauuwww miaaaawww!! :p 

Lagi pun pada aku kalau dok hanya pandai & berani nak canang2 kat medium laman sosial tapi tak berani nak face to face each other.. aku rasa itu macam org yg takde pendirian dan harga diri lah.. kalau betol berani.. face it.. dan settle it! nie gebang cam nak rakkk kat laman sosial lain.. biler kat luar lain plak! serius tak faham!  cam aku tak boleh lahh nak jadik 2 alam... camne aku dok pongg pangg pongg pangg kat blog & facebook.. itu lah aku yg sebenar di dunia reality jugak.. mulut memang sentiasa potpet potpet tak kire di mana saja... takde nya aku potpet potpet kat blog & FB.. tapi bile jumpa kat luar.. aku jadik tikuss mondok! nak bersuara pun takot bukan main! No nO NO.. that's not gorjes gonjeng! 

Jika sudah tiada lagi persefahaman.. tiada lagi rasa hormat menghormati... jika telah pudarnya rasa kasih dan sayangg antara satu sama lain... maka bawak lah haluan masing2 jika itu yg terbaik.. buat apa nak menyakiti sesama sendiri dan sanggup hidup di dalam Penjara Kasih! Hidup berumahtangga nie bunyikk jerk macam best dan mudah.. tapi bile dah melaluinya... ianya tidak lah sesedapp yg disangka... utk berCinta memang Mudah.. tapi utk mengekalkan ikatan cinta & membaja benih cinta itu yg payah sebenarnya... ia tidak payah jika makin lama berkahwin.. makin sayang... makin cinta.. makin saling memahami... makin saling bertolak ansur.. makin saling hormat menghormati... kerana itu lah dia kebahagiaan perkahwinan yg sebenar! :)

#ambil contoh artis Erra & Yusry... tak bahagia.. terus bercerai dengan cara baik!  memang tak bagus utk bercerai.. tapi jika itu adelah jalan penyelesaian yg TerBaiK.. maka lalui lah ia dengan tabah! and now alhamdulillah.. masing2 pun dah melalui fasa kebahagian masing-masingg kann!#

5 comments:

Anum said...

lumrah rumah tangga

fieda said...

betoi la..naik meluat dgr cite dorang yg tak berkesudahan..tak habis2..ko ngata aku..aku ngata ko...tak suka berpisah jer la..senyap...habis cite..mmg salute btul dgn erra dan yusry..ok jer dotang..takder pun nk pom pam pom pam sana sini..

Reen Tart Nenas said...

agreed. kalau tak sudi, katakan tak sudi. tak kisah la sapa pun salah. tapi tak baik wooo buat anak orang sengsara zahir dan batin, wpun anak orang tersebut la punca masalah.

~ain said...

SANGAT setuju dengan pandangan akak ni...

Cik Ayu said...

setuju sangat.. memang perceraian tu tidak digalakkan. tp kalu da xde penyelesaian, sebaiknya masing2 bawa haluan sendiri..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails