COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, February 23, 2012

Makan Malam Di Restaurant Al-Rawsha, Kampung Pandan!

Blog I'm Yourss memang agak terkenal dengan cerita peram nya!  so dengan ini nak kabor yg entry nie adelah berkisarkan kisah benar yg telah pun diperam selama sebulan lamanya!  Takpe.. bende peram memang sedap! Just like durian yg diperam akan menjadik tempoyak yg sangattt yuuummiieeehhh!!!! :p

Last month... dak Iena ajak aku gie makan kat.... 

DSC_0429 copy
Restaurant Al-Rawsha, lokasi sebenar yg terletak di bulatan Kampung Pandan..

Restaurant yg menyediakan makanan berkonsepkan Middle East... dari negara Lebonon nie memang unik sekali!  bangunan dia yg tersergam indah.. memang memukauu mata aku memandangnya! itu baru malam.. kalau siang lagi jelasss kelihatan seperti di negara Spain!  memang serious aku suker ngan architecture bangunan nie.. memang tampak mahal kos pembikinan nya! 

DSC_0396 copy
besarrr gebadakk bukan main! ade banyak ruangan makan.. bangunan nie 2 tingkat... and then ade private function room jugak.. so boleh lah pilih nak duduk kat mana...

DSC_0397 copy
ruangan atas kosong waktu kiteorg pergi nie.. maybe diaorg penuhkan ruangan bawah dulu...

DSC_0409 copy
aku bukan nak tunjuk kipas.. tapi nak tunjuk seni ukir bangunan yg indah ini!

DSC_0361 copy
mula2 kiteorg sampai cam tak ramai org sangat.. but as makin ke malam.. eh.. makin ramai pulak yg dtg utk makan kat sini.. btw restaurant nie bukak 24 jam dan dibukak setiap hari!

DSC_0367 copy
buku menu.. memang macam2 menu terdapat kat sini.. naik fening lalat nak memilih.. kalau nak tengok full menu.. korang leh singgah kat website Al-Rawsha  nie... http://alrawshakl.com/

DSC_0374 copy
disebabkan aku ngan en.teman first time kat sini.. so kiteorg mintak org yg dah selalu pergi tu suggest makanan apa yg best kat sini.. so diaorg order apa nie ek.. aku dah lupa laaa.. tapi rasanya satu tu Al-Haniz and satu lagi Lamb Mandy... kalau salah nanti mintak si dak Iena tu betol kan! sbb dia memang dah sifooo makanan2 kat sini! haha!

DSC_0368 copy
Air kiteorg order TeaPort Mint.. special made tea nie katanya!  rasa ok lah.. aku nie bukan pencinta Tee.. sebab senang nak sembelit! uhuhu...

DSC_0377 copy
let's have a cup of tea!

Ok in my personal opinion.. food kat sini ok.. not bad.. sedap jugak utk dimakan.. something different.. something yg ko tak leh nak dpt kat KL nie kalau takde org yg pandai membuatnya!  kalau betol  nak makan nak kene pegi Lebenon memang lah tak terpegi kan.. so ok lah makan kat sini.. cuma nyaaa aku nie payah sikit.... memang dasarr mulut cili api! mulut yg memang bangsa kalau tak pedas memang tak boleh nak layann makanan tu secara menusukk qalbu! haha! 

Pendek kata aku mesti ade sesuatu yg pedas.. kalau tak pedasss aku memang slow motion sikit makan... walaupun sedap.. tapi aku tak puassssssssssss!! so apa lagik... call waiter.. mintak cili potong pleaseeeeeeee!! haha.. dia bawak laa cili hijauu.. ok lah.. dari takde cili langsung! haaa.. biler dah dpt cili potong.. baru semangatt makan tu tiba! ngeeeeeeeeeeeeeeeee........... Tapi kalau korang memang jenis tak makan pedas.. memang tempat nie terbaekk buat kamooo! :D

Lepas makan.. mana ingat nak balik.. mentang2 Jumaat malam Sabtu.. so layan lah gebanggg sampai kembang!

DSC_0380 copy
mereka dengan dunia mereka!

DSC_0401 copy
Hurrmm.. ade kami heran???

DSC_0404 copy
lantak lah kamooo!!!

DSC_0406 copy
penat gebang.. tekak haus... so 100 Pluss pleaseeee!

DSC_0412 copy
dah dahh.. jom balik! eh balik ke?

DSC_0416 copy
kat sini ade jual macam2 gak selain dari makanan.. nak baju cantik2 dari tanah arab.. leh tengok2 kat kedai nie!

DSC_0423 copy
alahh!! pak guard nie interpremm lah pulak! tak kasik chan langsung aku nak berdua jek ngan en.teman!

DSC_0428 copy
ade jugak dia interprem kat belakang tu!

DSC_0424 copy
ok.. org lain pulak yg interpremm! lantakk kauu lahh!!

DSC_0432 copy
sapa paling excited nak amik gambo??? haha!!

Ok.. nie baru satu cerita 'tempoyak' aku langsaikan.. masih ade banyakkk lagii yg tergendalaa nie... so tunggu kan ajo lah ye! :)


10 comments:

InaAchik said...

salah2... bkn lamb mandy jeng... lamb tak mandi! hehehe...
itu lamb kebsa la...
see... see... aku dah hafal menu oke! :)

pistt pistttt... korang nak tahu tak?
ada pompuan gojes tapi sgt gonjeng sebab dia bawak bekal chili flakes dominos dlm handbag! seb baik dia x bwk cili api!

NeenaAnuar said...

InaAchik:
ha'ah ek!! adoiiyai.. lupa lahh tentang tuu.. dah mintak cili potong tak berapa nak pedass.. so layan chili flakes dari handbag sendiri pulak! hahaha.. btw, ini lah akibatt peramm citer lama2.. semua pun dah lupa nak citer! confirm simptom tuaaa!! ahahaha..

tapi takper.. aku memanggg selalu ngaku yg aku dah tua dan jugak gonjengg.. bukan gorjess semata kan?? ahahha.. ok what.. bawak cili flakes.. lepas nie aku kalau boleh nak bawak cili api pulak dlm handbang..

O'gosh said...

makanan kat sini mmg sedap..tapi kurang pedas tu yang kureng sikit...

a.m.n.i.n.a said...

Ni nak kene try nieh...mcm best je. kalau ade penari gelek lagik umph! hehe

~eZmALiZa~ said...

haaa?? kak neena dah sampai ke kat sane? ezma akan lalu depan restoren tu setiap kali keluar masuk jalan ke rumah.. :D nak ke TS pon lalu depan restoren nie...nmpk mcm tersergam indah mesti mahal...hahaha :D

rumah dah dekat tp tak pernah try untuk masuk...nampak mcm best and cantik aje..nasib la dah bace blog kak neena nie..at least i know the environment inside :)

thanks so much kak neena :)

mama tisya said...

antara restoran arab best selepas saba restoran...oo siap mintak cili ye..hehehe

tkpe entry peram mmg best..kita pn byk lg bkn takat sebulan..berthn pn ada...hahaha

CikFi said...

bestnyer tempat mcm nih..klasik..
mesti mahal kan makanan kat sane kak nena..

mrs chenta said...

i dont care!! nk pegi jugak sini..........................................................

Farina Rashid said...

Hi Neena...
I baru follow blog you, suka baca.
I pun baru tried makan ngan Al-Rawsha ni last 3 weeks, selama ni duk dgr cite orang je.
Oklah food dia, tp majority yang sampai kat meja dah tak berapa panas la. Semua sejuk suam2 je, makan tak berapa laju. Sib baiklah sedap huhuhu...

Btw, selamat berkenalan Neena :)

faezah abdul jalil said...

bangunannye sangat unik...menarik betol

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails