COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, April 18, 2011

Hoyeehh!! Menjadik Jugak My Spontaneous Birthday Surprise for En. Teman!


Seriously aku punyer entry makin lama makin makan jauhhh kedaungg ketinggalan kekdahnyer! banyak betoi citer yg tergendala... bende yg berlalu hampir sebulan.. tapi aku baru terhegeh-hegeh nak update skg.. aahh! lantak lah.. nak wat camner.. memang masa mencemburi segalanyer.. buzzy with lots of things nowadays! pheww!!

Tapi takpe.. aku tetap gagah kan diri utk meng-update segala cerita ceriti yg terbengkalai.. lambat mana pun aku akan update.. daripada aku tak update langsunggg kann.. so kalau dah back dated sebulan dua pun lantak lerr.. janji aku abadikan kenangan hidup aku dlm diari cyber nie.. :D

Ok.. ni nak story.. b'day en. teman memang dah sebulan berlalu.. dah nak masuk ke b'day aku pun tak lama lagi.. hehehe... actually dlm awal bulan 4 hari tu.. aku ade buat surprise utk en. teman!  surprise apa?  surprise tu biasa2 jerk actually.. just a blowing cake ceremony! hehehe..

Kan waktu b'day en. teman bulan lepas aku just bawak dia gie makan2 kat Gardens @ The Curve!  waktu tu takde pun cake utk dia.. so aku pun cam ingat later2 lah nak belikan dia kek.. tapi dlm pikiran tak sure lagi nak beli kek tu nak blow biler dan kat mana.. end up tetiba satu hari tu (sehari sebelum pameran pengantin di PWTC) waktu aku tengah mandi.. (aku kalau tengah mandi memang macam2 idea yg muncul! hahaha.. :p)  dpt lak idea nak wat surprise utk dia... aku rasa cam nak beli sebijik cheese kek dari Secret Recipe and then bawak kat booth pameran pengantin secara tetiba and then suruh dia blow kek tu depan kengkawann photography dia!

Seriously waktu aku plan secara sendirian berhad tuu.. aku terpikir-pikir dan teragak-agak gak nak wat surprise tuu... but since aku pikir2 balik.. rasanyer semenjak kawin.. aku tak penah lagi buat surprise utk en. teman.. surprise means something yg aku plan tanpa dia ketahui.. ye lah.. kalau nak beli hadiah pun dah takder surprise2 dah kiteorg niep.. gie beli and shopping pun secara bersama... and then kalau nak gie dinner pun memang we both akan plan together2 gak.. sbb nak make sure sama2 suke tempat yg nak pegi makan tu.. or else since dia punyer b'day.. of coz lah aku suruh dia yg pilih kat mana tempat makan yg dia suke nak pi makan.. so pendek kata.. memang susah nak wat surprise for each other lah we both nie...

Tapi entah macam mana hari tu aku cam kuatt sangat rasa kalau aku buat surprise by just blowing cake ceremony jerk pun rasanyer mesti en. teman terkojott dan tak aspect aku nak wat camgitu... nak2 plak ngan kengkawan photography which is salah satu bidang yg dia minati...  So that's why lah aku nekad nak jugak wat surprise tu utk dia...

So perkara pertama yg aku buat adelah... waktu kat booth Pameran Pengantin kat PWTC hari tu.. aku dah plan out ngan bebudak RedOneCak! RedOneCak nie our team for pameran pengantin 2011... jenuh lah aku carik ruang dan peluang utk roger2 bebudak dlm team tu semua utk pastikan plan aku tu berjaya!  diaorg semua kene tahu aku punyer plan so that nanti waktu aku bawak kek takde lah diaorg tercagak-cagak lak tak tahu what's going on kann... hehehe..

Aku berjaya lah roger kat the whole team about the surprise.. aku dah ckp kat diaorg semua yg nanti bile aku bawak kek ke arah booth kiteorg.. semua org kene nyanyi lagu Happy Birthday utk en. teman!  then aku dah suruh Najmi (co-partner en. teman) utk snapkan gambar.. jenuh gak lah nak plan out camner nak make sure camera en. teman tu perlu berada di tangan Najmi sebelum aku bawak kek ke arah en. teman... if not sapa lak yg nak snap2 kan gambar surprise tu nanti kan.. then aku mintak tolong Adri pulak utk record kan video masa waktu kejadian.. hehe.. alhamdulillah.. semuanyer berjalan ngan lancar laa.. :)

Ade gak kejadian2 yg cam dah agak2 kantoii sebenarnyer.. antaranyer adelah.. waktu aku nak pergi order kek kat SR.. aku ckp ngan en. teman aku nak gie toilet jap.. tapi aku bawak handbag.. dia cam pelik gak.. selalunyer aku kalau gie toilet memang tinggalkan handbag kat dia jek.. malas aku nak carry masuk toilet.. tapi time tu aku bagi alasan yg aku nak bawak sikat & lipstick sekali.. senang! haha.. pastu gie SR bukannyer gie toilet pun... lepas dah balik dari SR.. tak lama lepas tu aku ckp kat dia aku nak gie toilet lagi sekali.. walhal time nie memang betol2 dah nak terkucil.. pastu en. teman tanyer.. "eh bukan tadi awk dah gie toilet ker?" *mamposs!!*

Tapi org nak menipu kene pandai cover line kannn!  So aku pun jawab lah... "takk.. tadi I pegi tak kencing pun.. I gie sikat rambut & pakai lipstick jerk"  hahaha.. sib baik dia tak syak apa2.. So aku order kek kat SR during lunch time.. Sib baik lah kat PWTC.. depan tu The Mall ade Secret Recipe! senang aku wat kerja.. then belah malam dlm lepas maghrib baru aku pegi amik kek yg dah di order tuu... again menipu ckp ngak gie toilet! haha.. toilet sesaja! tapi ok lahh... kalau dah minumm mesti lah nak ke toilet kan.. so dia pun memang susah nak syak coz aku memang kerap gie toilet punn.. huhuhu..

Lepas amik kek.. aku dah roger2 ngan si Farhana.. mintak dia borak2 ngan en. teman.. supaya en. teman tak notice kehadiran aku ngan kek...  Ok.. lepas nie sambil tengok gambar sambil aku bercerita yer!

Favorite kek en.teman adelah any cheese cake by Secret Recipe! waktu nie dlm process keluarkan kek dari kotak.. aku sempat snap guna iphong jerk! 
 
DSC_0489 copy
time nie the whole team dah get ready... then perasan tak en. teman duduk kat hujungg sinun ngan Farhana yg bertudung biru...

DSC_0492 copy
Hahaha.. siap kene interview ngan si Farhana.. bersungguh lak tu en. teman bercerita... yelah sbb time tu dia tak tahu lagi yg dia dah nak kene prank ngan binik dia yg gorjes nie! :p

DSC_0493 copy
time nie en. teman dah rasa a lil bit curious katanyer!  yg si Farhana dok beria-ia tanyer soalan camner en.teman leh kenal ngan aku.. kene interview sakan dia time nie! tapi dlm pada dia curious tu menjawab gak katanyer pada persoalan si Farhana! hahaha...

DSC_0494 copy
all the guys memang rockin'.. sporting abis korang derr! pandai korang berlakon! hehe..

DSC_0497 copy
time nie binik gorjes gonjeng en. teman dah dtg bawak kek!  cuba perhatikan muke en. teman bebetol! dia blurr gilerr tuu coz tetiba jerk semua org dok nyanyi kuat2 lagu happy birthday kat situ! hehehee...

DSC_0499 copy
now dia dah tahu dah! sbb semua org pandang ke arah dia hehehe..

DSC_0505 copy
dan yg menjadikkan dia lebih confident biler aku yg carry kek tu ke arah dia..

DSC_0504 copy
so barulah dia percaya dan boleh tersenggeehhhh...

DSC_0502 copy
dann tersenyummm!!

DSC_0503 copy
Owh! birthday teman rupenyer! Hahahaha.. Gottchaaa!!!!!

DSC_0506 copy
amik kauu! aku pedajal en. teman ngan bubuh 34 lilin kecik2 atas kek! penuhh satu kek ngan lilin! hehe.. tapi sayang.. dlm kelam kelibut.. dah terlupa dah nak amik gambar kek tu secara close up ngan lilin yg penuh diatas nyer! huhuhu...

DSC_0509 copy
Ok.. tiupp Bee.. tiup!! haha.. permintan from RedOneCak team supaya en. teman sekaliii jerk! so dia kene make sure ngan sekali hembusan.. kesemua 34 lilin atas kek tu haruslah terpadam! berjaya kahh dia melakukan ujian tersebut?

DSC_0511 copy
Si binik plakk pedajal! dijauhkan pulak kek tu dari en. teman! hahaha.. sian laki aku kene sakatt time nie!!

DSC_0512 copy
percubaan meniup dengan sekali hembusan!!

DSC_0516 copy
Fuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhh!!!

DSC_0517 copy
Owh tak berjaya nampaknyer! hahah.. sampai tarik tangan aku!

DSC_0520 copy
Tak Acii lah Bee!!

DSC_0521 copy
Kesiannn.. kene buli!

DSC_0523 copy
Ok... akhirnyer dia berjaya meniup kesemua 34 lilin2 comel atas kek tu!

DSC_0524 copy
Clap... clapp.. clappp...

DSC_0530 copy
sessi potong kek!

DSC_0532 copy
Adry tengah wat video recording!

DSC_0533 copy
amboi! bersungguh Bee potong kek!

DSC_0537 copy
excited!

DSC_0539 copy
macam YB kasik ucapan! hehehee..

DSC_0545 copy
"Kalau boleh.. next time korang bagi lah kek yg besar lagi dari yg nie yer!" "amboi2 Bee.. apa you ckp? I kurang pendengaran nie!" hahahaha...

DSC_0541 copy
He's really happy with the surprise! :D

DSC_0544 copy
Owh.. kejadian itu sangat spontan! ngangaga.. :p  Kata en. teman, itu merupakan satu kucupan sebagai tanda terima kasih dari dia buat aku yg dah berjaya terkojotkan dia dengan surprise yg menjadik seperti itu.. katanyer dia betol2 terharu dan sangat tak sangka akan ade celebration camgitu! pendek kata memang berjaya lah we ollzz semua berlakon dan prank kan dia on that day! hehehe...

DSC_0552 copy
Owh! I pun excited sbb berjaya buat you terkojot! hehehe...

DSC_0555 copy
sessi suap...

DSC_0562 copy
suapan!

DSC_0566 copy
hmmm.... yumm.. yummmm.. yummiiess! memang dua2 nie hantoo cheese kek! :D

DSC_0568 copy
It's a White Dark Chocolate Cheese Cake! memang mabelessssss kek nie!

DSC_0596 copy
the whole RedOneCak team tengah enjoying & menikmati cheese kek! To all of you.. TQ soo much coz sudi menjayakan surprise nie together2 with me!

DSC_0612 copy
Yeaa.. I know that I still owe you a birthday gift Bee! heeeeeeeee...  and seriously eventho your age at 34.. but to me you're just like at the age of 14! :D
DSC_0609 copy
♥♥♥
Korang rasa2 nampak ker en. teman nie cam dah 34 tahun?  yea I know age is just a number... hehe.. tapi tu lah.. biler aku suruh org teka umur en. teman berapa.. ramai yg teka umur dia below than 30's!  So teruss dia vanggaa tak hagak2.. elehhh!! itu belum lagi org yg meneka umur aku taww!! confirm korang takkan percaya punyer! sumpah aku tak tipu... biler aku tanyer umur aku berapa kat mereka2 yang baru aku kenali.. semuanyer meneka umur akuuuuuu.. errrmmmmm.. malas lah nak citer.. sbb nie b'day en. teman kan.. so kalau nak tahu.. tunggu lah birthday aku yg tak lama lagi jerk bakal menjelang tiba! ngeeeeeeeeeeeeee.. :p

31 comments:

-oP_ida- said...

BETUAH abanG nuar...ada KAKNEENa yg kreatip nieh......

wowww sungguh teruja tgk CELEBRATION befdayz abg nuar...BESSTT sangat !!!!!!

risa said...

sooooo sooooo sweeetttttttttt
saye sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
semoga anda berdua terus bahagia!

ratusiput said...

alalala mmg gamble la ko..aku pun lom tentu leh buat surprise cenggini...segan ngan diri sndiri :)

MiYOKO SuKi said...

sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

sgt comel2 couple niii

xi da ya said...

bestnye!hehe..
so suwit...hehe.
nway,nmpk sedap kek tu!nyummm~

Wahidah said...

serius kak neena..entry ne buat wai tersenyum riang di sini...


suke tgk akk n abg wai ne....rindu akk la sng citer.....:(


take care sis..

♥MAMASYAZA♥ said...

WOW BEST, memang meriah suasana. happy birthday to en. teman.
makan cheese cake byk2 pun tak kalo tak gemok, kalo akak ni, sah2 bertambah bulat le

Rizziela said...

wow ....memang best....romantis sungguh...happy belated birthday en.teman

bonda dadif aka akish said...

alolo...cuwitnye!!!

Mia-Ina said...

so sweet baca kronolgi surprise besday ni...sungguh mengharukan..tgk gmbr demi gmbr mcm berepisod lak...akhirnya bc smpai hbs..

hepi besday utk hubby neena

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

wah! wah! touching2...

happy birthday to ur hubby..semoga kalian berdua berbahagia selalu hendaknya :)

[z@ck] said...

wah wah wah..sweet gila la sis ni ;)

AkUiStInI3 said...

so sweet la kak neena.....terharu bila tgk...n rmbut u sgt chantekk...jeles tgk..hehehe

Just Call Me Bitt said...

syoookkknyerr...hehhee happy birthday kat en.teman yer...semoga diberkati selalu amin..

NeenaAnuar said...

oP_ida:
ala... akak nie kengkadangg jerk dpt ke-kretif-fan tu! hehe.. TQ so much darling! muahss!!!

NeenaAnuar said...

risa:
Tqqqqqqqq sooo muchhh sistaaa!! muaahssss!!!

NeenaAnuar said...

ratusiput:
uit.. watpe nak segan.. ko try jerk beb.. ko lagi senang nak wat surprise sbb en. kitol jauh kan.. so balik2 jerk leh dpt surpriseeeeeee!!! hehehee.. :D

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
TQ veryy much darling! muuuaahhss!!

NeenaAnuar said...

xi da ya:
hehe... Thanks dear! memang yumiess giler kek tu! :D

NeenaAnuar said...

Wahidah:
alololo.. akak kat sini pun rinduu sama kamoo darling! thanks yea.. you take care too! muaahss!!!

NeenaAnuar said...

MAMASYAZA:
ishh. tak gak sis.. I pun senang domok gakk.. tapi makan kene sukat2 gak la.. hehee.. :D

NeenaAnuar said...

Rizziela:
TQ very muchh dear! :)

NeenaAnuar said...

bonda dadif:
heeeeeee... TQ siss! :D

NeenaAnuar said...

Mia-Ina:
hik.. hikk.. TQ dear! :D

NeenaAnuar said...

makdara TERdiva:
TQ veryy much sis!! :D

NeenaAnuar said...

z@ck:
huhuhu.. TQ so much dear! :)

NeenaAnuar said...

AkUiStInI3:
alahai.. kembang kempuss dah akak awak nie dibuatnyer! hehehe.. anyway, TQ so much dear! muaahss!!

NeenaAnuar said...

Bitt:
TQ very much Bitt! :)

Are'Ja_(",) said...

baru jejalan kt blog akak gojes.. hehe...
T_T sweett sgt.. semoga happy dna berbahagia selalu dgn en.teman :D
happy birthday to husben akak ;)

NeenaAnuar said...

Are'Ja:
hehe... TQ darling! muaahss!!

ellyna riduwan said...

terliur tengok kek tuuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails