COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, April 26, 2011

HAPPY BIRTHDAY TO ME.. HAPPY BIRHTDAY TO ME.. HAPPY BIRTHDAY TO GORJES GONJENG... HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!


Semalam genap lah 31 tahun aku dilahirkan ke dunia ini.. Keluar dari rahim seorang insan yg amat amat aku sayangi.. Setiap kali aku menyambut hari kelahiran... org pertama yg aku ingat.. aku kenang dan aku sanjungi adelah arwah Ibu ku.. Walaupun aku masih lagi belum merasa perit jerih saat seorang Ibu melahirkan anak... tetapi aku tahu betapa besarnyer dan tingginya kedudukan serta pengorbanan seorang IBU ketika bertarung nyawa ketika melahirkan seorang bayi ke dunia ini....

me and mummy
Me with my gorjes mom!  Mommy.. Thanks for being such a great and superb mom for me! You will be always in my heart!! ♥♥♥
Time tu aku berusia berapa bulan pun tak tahu.. rasanyer gambar nie during majlis cukur jambul aku nie kalau tak salah.. comeyy kann?? ngagaga.. walaupun aku sedar diri time tu agak kehitaman.. tapi cute tetappp cute kannn?? nak2 plak dok nyonyott putingg.. tido lenaa baekk punyer! sometime I just wish that I can just be in that situation forever! no problems.. no headache.. can just be inside my mom's arms.. huuhu... anyway.. kalau dolu kecik2 agak kehitam-hitam manisan... and now lepas 31 tahun gimana??

DSC_0149 copy
hitam manis itu sudah pasti ade! cute apatah lagi kan?? ngagagaga... waimaa.. dah darah daging kann.. takkan ayahanda ku berketurunan India tetiba jek leh bertukar nak jadik rupe anak cina lak? hihihi..
Tak kisah lah... hitam ke cukelat ker biru ker unggu ker.. apa pun.. aku memanjatkan kesyukuran ke hadratMu Ya Allah.. kerana aku masih diberikan peluang dan ruang utk bernafas di dunia ini sehingga ke hari ini..  Di usia 31 tahun ini.. masih banyak kelemahan dalam diri yg perlu aku baiki... Aku juga ingin menjadi insan yg lebih baik di sisiMu.. Yer.. perubahan dlm diri itu bukan lah satu perkara yg mudah dan boleh di lakukan dalam sekelip mata... tak dinafikan aku dalam process ingin merubah kesatu arah yg lebih baik.. Insyallah.. semoga dari hari ke hari... aku dapat merubah menjadi insan yg lebih bermakna baik dari segi duniawi & akhirat... Aminnn..

Dan di usia 31 tahun ini jugak.. banyak impian aku telah pun tercapai.. alhamdulillahh.. syukur ke hadrat mu Ya Allah... Semoga apa yg aku hajati di masa akan medatang bakal dapat aku kecapi dengan keredhaanMu...

Btw, to all my beloved families & friends... TQ soooooo much for your warm birthday wishes that I've received yesterday even till today! I really appreciate it and that means a lot to me! Lots of LOVE guys! Muuaaaaaahhhsss!!! ♥♥♥

To my beloved Hubby @ En. Teman... Thank you veryy much darling for your special entry for me!  Memang sukee sangatt ngan lagu tuu... nak2 plak kalau you yg nyanyikan utk I... terasa diawang-awangan gituu... hehehe.. and yeaa.. you really means a lot to me dear! I just can't live without you! As I told you... You are the most precious gift that I'll ever had in my life... every year you are my gift.. but if you want to give me any additional gifts.. please do so b'coz for sure I wont reject it! ngagagagagaga.... :p

Ade sesetengah org cam takot nak reveal their own age kan? errm.. to me aku tak penah kisah soal umur.. walaupun hakikatnyer cam risau jugak lahh.. umur dah makin tua nie.. biler nak pegi buat Haji pun tak tahu lah.. huhu.. insyallah.. kalau boleh memang nak pergi.. tapi biar lah aku pergi dan kembali dengan ade ISI.. tak nak lah pergi dan pulang dengan bekalan yg KOSONG..

To me age is just a number and figure.. as long as you're happy with your own life.. enjoy every moment... being kind and sincere.. that's the most important thing coz it will naturally create and develop your own personality...

Teringat aku biler tiap kali jumpa kenalan baru... biler disuruh teka umur aku berapa.. secara majority nyer ramai yg meneka umur aku below 30.. paling best ade sorang adik waktu aku ikut en. teman gie buat pameran pengantin leh teka umur aku 23 tahun! perrrgghhh!!!!! I wish I can back to that age! hehehe... Tapi biler aku reveal age aku yg sebenar.. confirm diaorg tak percaya.. sampai nak kene tunjuk IC nie.. haha.. lagi tambah tak percaya biler aku kata aku dah kawin selama 5 tahunn ngan en. teman.. ade yg ingat aku tengah dating2 jerk ngan en. teman! hehehe.. seriously memang tak dinafikan vuntut aku kembangg mengalaahkan bontot kuali yg bersaiz 42" biler org teka umur aku muda dari usia sebenar!  hahahaa...

Anyway.. Itu semua bukan lah tiket utk aku rasa riak.. takbur dan bangga sehingga lupa diri... Pada aku.. setiap pujian.. setiap kata2 manis yg org berikan itu adelah milik Allah.. aku hanya meminjam nya sahaja.. Terima kasih jugak pada kamo2 yg sering memberikan kata pujian terhadap diriku.. sesungguhnya segala pujian-pujian itu bagi Allah.. yg baik2 itu datang dariNYA.. yg tidak itu sesungguhnya datang dari diriku sendiri... :)

_DSC0878 copy
Me In Action @ April 2010!

DSC_0052 copy
Me In Action @ April 2011!
So tell me.. is there any difference in me within a year? If there is any... please share with me! :D



29 comments:

Iryani Noor said...

happy birthday neena...
moga panjang umur & dimurahkan rezeki..

pstt; tak nampak apa2 perubahan..
tetap maintain cute =p..

Shu Shinju said...

the difference is... kamu makin lawa....:)

-oP_ida- said...

takda perubahan pun..MAKIN SANTIKKK adalah...fuhhhhhhhhh.....

suka pic akak yg pkai dress pInk tuh..coMelLL sangat...

nostaLgiaa pic atas skali tuh...kalO dapat undur masa.nak gak camtuh....bestjaaa

mama tisya said...

happy belated busday..sebelah2 je busday kita....tp tu la apa ada pd angka hanya sekadar nombor..yg penting kita happy

Jiejah @ Iza said...

hepi besday dear ,
moga bertambah² bahagia n ceria disisi org² kesayangan anda ;-)
dan x lupa ,moga totap gorjes sampai bila² ekekeke

Zana said...

Hai neena, selamat berkenalan & happy birthday to you...hope u always happy & may all ur wishes come true.

Mesti dah ramai cakapkan, tp i nak cakap jugak, ehh taip..muka u memang macam kajol la....

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

manisss sgt sis! cantik =) stay cute ok..hehe

cikbedahlaser said...

muka arwah mak akak... sama btol mcm akak... smoga dia tenang d sana..

happy born day... may allah always b around u... :)

Mia-Ina said...

suke tgk mata akak...:-)

makdara TERdiva said...

hepi befday neena :)

semoga terus sukses dunia & akhirat!

Im Not Perfect said...

difference nya : semakin cun ;)

Fieza Areyza said...

Happy Belated Birthday... :)

MaDaM LiEzA said...

happy besday to you!!!!! moga panjang umur, murah rezeki dan dikurniakan kesihatan yang baik....
biar umur meningkat... jiwa tetap maintain... u tetap gorjes gonjeng he he he he

Rinna said...

Happy Belated Birthday Neena.. Moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. Amin

ZarinAziz said...

hepi besday neena dear....moga di berkati Allah SWT didunia dan akhirat...semoga segala impian dan harapan neena juga dimakbul olehNya...amin

Hanis Azla said...

happy birthday.. may all ur dreams come true.. mmg u nmpk muda and off course sgt cantik.. bila tengok gambar2 u terus teringat kajol.. serius.. u nmpk sama cantik mcm dia.. u look alike ur mom.. semoga arwah tenang di sana..

Seindah Bicara 2 said...

hepi bday kak.. smoge pnjang umur, murah rezeki n hepi2 slalu. hehe. =)

etiey.com© said...

happy besday.. moga pjhg umur murah rezeki amin./.

Eri-chan said...

tahniah. semoga apa yang ko harapkan tu tercapaila.....niat baik insyaAllah dipermudahkan..

POSH76 said...

Happy birthday sis....yang penting happy2 selalu

nairaariaa said...

happy birthday sis...may ALLAH bless u... kite birthday in same month la...hee~

xi da ya said...

heppy bsday sis!moga ceria2 slalu..
stay cute!:)
xde perubahan ape sngt,maintaaaainn cute jer.heehe~

Pepel BoNda AmaNi said...

hapie besday dear .....no big different..cuma makin cun....

MiYOKO SuKi said...

happy birthday sis neena...

maintain gojes je...lawa!!

NeenaAnuar said...

DEAR ALL...

TQ SOO MUCH FOR YOUR LOVELY BIRHTDAY WISHES FOR ME! IT MEANS A LOT TO ME! LOVE YOU GUYSSSS A LOT!!!!! ♥♥♥♥♥♥♥

Wahidah said...

kalo wai jenjalan ngan akk sure org kata akk adik wai..omg so jealous tau..u look younger la sista..

mEiZ SHA said...

HEPY BESDAY KAK KAJOLLLLLLLL..
ehhehe kak neena..;D

may all ur wishes come true..
x byk beza..makin canteks n gorjes..ninie suka baca blog neena..;)

sweet je hubby n wifey nie..;D

Mak Izz said...

hepi bday k'neena. moga kehidupan lebih bahagia dari sebelumnya. u r so pretty!!!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

nampak perbezaan tang dagu hehe

epy belated befday

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails