COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, April 19, 2011

Alhamdulillahh.. Rezeki Berganda Buat Kami Berdua Dalam Tahun Ini!


Bulan Mac tahun nie merupakan bulan yg sangatt happy for us NeenaAnuar!  Kalau 3 tahun yg lalu aku merasakan bulan Mac merupakan bulan yg paling pahit utk aku kenang kerana kehilangan arwah ibu tercinta.. tetapi tidak pada tahun ini.. banyak perkara2 manis dan gembira buat kami berdua.. However, dlm pada aku bersuke ria, menikmati serta bersyukur diatas kurnia dariNYA.. sedikit sebanyak tetap terpalit jua rasa sedih, kehilangan & kerinduaan yg amat mendalam terhadap arwah mak!

Apakah berita yg mengembira kan itu?  anak? jengg... jenggg.... jengggg... :D *sambil angkat2 kening*

Ok.. buat masa nie lom lagi ke arah itu... huhu.. takpe.. alhamdulillahh... yg paling utama dan paling penting adelah kami masih bahagia dan happy sokmo!

Entah apa ke punyer sehati sejiwa betoi kami berdua nie... sampaikan berpindah tempat kerja pun berlaku dengan serentak! serious apa yg terjadi memang tak terduga langsung!  Semuanyer berlaku ngan sekelip mata jerk... Bermula dengan aku yg mendapat offer bekerja di company baru.. then selang beberapa minggu kemudian.. en. teman pulak bawak balik berita gembira yg dia dah dinaikkan pangkat.. tapi tak lah tinggi mana.. sedikit jerk lah pangkat dia tu... hehehe..

As for en. teman.. bile dah dinaikkan pangkat.. dia memang akan kene transfer ke office baru.. kalau dulu dia based at Maybank PJ222 which is aku selalu merungut 5 hari seminggu sbb nak kene terkejar2 nak pi kerja... sampaikan kengkadang kalau perot wat hal pepagi buta.. nak memerottt lah plak.. time tu memang cepatt jerk stress! itu belum lagi kalau terlajakk tido! memang sah2 pepagi dua2 kelamkelibut.. aku mula lahh membebell... "alaaa.. mencikk lah Bee nie keje jauh2.. tension taw! tak leh terlambat sikit! blaa.. blaa.. blaa.. blaa"

Ye lah.. biler dia keje kat Petaling Jaya.. tempat keje dia jauh.. naik LRT bukannyer terus leh sampai office dia.. en. teman still kene amik bus/taxi utk ke tempat kerja dia yg kat PJ tuu.. pasal tu lah we both memang kene kuar umah awal.. tak leh lewat.. kalau tak.. lambat lah en. teman sampai tempat keje dia nanti.. memang aku kesian gak kat dia.. tapi nak wat camner.. memang dah rezeki nyer camgitu since we both kawin dulu... 

And now tidak lagi!!! weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! suker.. sukerrr.. sukerrrrrr!!!  Sejak semalam en. teman dah berpindah ke office baru dia di Maybank cawangan Pudu!  Owh.. dia punyer office bebetol kat station LRT Pudu!  lebih kurang cam umah we all Axis Crown yg bakal diduduki dlm tahun nie.. insyallah! belakang office adelah LRT station.. esok2 belakang umah LRT station gak! waaahh!! bahagia betol en. teman gie office skg nie.. aku pun dah tak stress lagi dah pepagi.. nak memerott pun senang hati sikit kalau dodok dlm bilik air tu! heeeeeeeeeeeeeeeeeee... :p

Lagi best coz skg dia pun leh balik umah awal sikit berbanding dulu.. unless dia kene keje overtime lah! tu memang dia akan balik lewat sikit.. but yet still senang utk dia coz LRT depan mata jerk.. tak de lah nak kene tunggu bus / taxi lagi cam kat PJ dulu.. pepaham jerk lah service bus & taxi kat malaysia nie kan.. malas nak elaborate!

Cuma cam en. teman dia rasa cam sedeyy nak tinggal kan kengkawan dia yg kat PJ branch tuu.. kat situ geng dia semua cam satu kepala.. and aku pun memang dah kenal dah ngan member2 dia tu... lagi terharu biler on en. teman punyer last day of working kat PJ branch.. member2 dia hadiahkan sebuah kotak yg berisi 'harta karun'...

DSC_0085 copy
ni lah kotak harta karun tuu! hehehe...

DSC_0086 copy
sebagai tanda kenang kenangan.. en. teman dpt sehelai kemeja & tali pinggang Camel Active!

DSC_0088 copy
berserta sekeping card buatan sendiri! cute lah cover page dia nie.. tapi biler tengok bebetol2 cam sedeyy pulak! :(

DSC_0089 copy
geng2 yg memberikan ucapan terakhir buat en.teman!
Bukan en. teman sorang yg dpt wishing card yg touching2 camgitu... aku pun dpt gak! hehehe.. on my last day at my previous company.. some of my office mate belanja aku makan kat Padi House @ Jalan P. Ramlee..

nice restaurant! makanan pun sedap! sayangnyer amik gambar guna iphong jerk! lepas nie kene ajak en. teman pegi sini lak.. leh amik gambar ngan camera godang dia.. baru best wat review! hehehe..

Diaorg bagi aku wishing card...

dan kata2 kat dlm tu memang betol2 buatkan aku sangat2 terharuu..
Apa pun aku sentiasa & tidak berhenti berdoa agar kerjaya aku & en. teman akan terus success utk masa yg mendatang.. insyallah.. aminnn....

20 comments:

ratusiput said...

wow click ko sme india ke?camne ko leh co-operate ngan dorang sme kan....salute la...

NeenaAnuar said...

Ratusiput:
hehe.. memang secara majoritynya Indian.. tapi aku jenis yg tak banyak ckp during office hour... unless about work! kuar lunch pun jarang sangat... most of the time aku will be at my couch from 8-5! so takde istilah click2 sangatt laa.. :D

yana2605 said...

emmm kak lama tak dengar citer pasal bapak kak neena and ank buah akak si Qaseh tue...mesti dh byak gigi kan si Qaseh tue...suka tgok dia senyum....cute..

NeenaAnuar said...

yana:
owh.. bapak akak sihat2 jer.. ehhh.. hari tu baru citer apa.. mungkin awk terlepas kott.. akak bawak dia pegi makan McD dan jugak gie jejalan & shopping2.. hehee..

Owh.. Qaseh skg nie memang jarang sikit jumpa.. sbb mummy dia kurang sihat sikit & daddy dia pun sibuk bekerja.. :)

MiYOKO SuKi said...

Alhamdulilah....bestnye....

all da best in future to encik teman n sis neena... :)

Mak Izz said...

alhamdulillah.. tahniah utk abg nuar sbb dpt naik pangkat. both of u mmg sehati sejiwa la, sorg tukar tmpt keje, sorg lg pn tukar gak. moga semakin dimurahkan rezeki!

risa said...

god bless both of u dear!!

AIN NAZRI said...

Wah sgt happy tuk akak.. alhamdulilah.. pasni mesti lagi happy dgn keje baru kan.. rajin2 tau update blog

Shu Shinju said...

nape kad abg nuar banyak wish "jgn tido"..hehehehe...just joking...

shu doakan yang terbaik tuk neenaanuar... murah rezeki & happy selalu...aminn....

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
TQ so muchh dear!! ♥♥♥

NeenaAnuar said...

Mak Izz:
aminnn ya rabbal alaminnn.. thanks dear! muaahss!!

NeenaAnuar said...

risa:
TQ so much siss! muaaahhss!!

NeenaAnuar said...

AIN:
hihi.. insyallah dearr.. thanks a lot yea! :)

NeenaAnuar said...

Shu:
owh.. hahaha.. dia selalu tido! tapi time before start keje & during lunch time laa.. hehee.. :D

aminn... thanks dear for the wishes! muaahss!!

Pepel BoNda AmaNi said...

berita gembira nuar telah berjangkit kepada shukri..yahoooooooo aku gembira jugak jeng....

Dee said...

maybank 222..pergh..teringat zaman mudo2 dulu..keje kat situlah..dkt sebelah petronas..atas syed restaurant dulu..kalo gi maybank..jalan kaki je...hehehe..

tahniah dpt pindah ke lokasi yg lebih dekat..

Mimy Hamid said...

senang la ko nak lunch date

NeenaAnuar said...

Pepel:
owh ye ker beb? alhamdulillahhh! congrats to both of you as welll! :)

NeenaAnuar said...

Dee:
wah. mengimbau memori nampak.. hehe.. anyway, thanks sis! ;)

NeenaAnuar said...

Mimy:
eh.. tak lah beb.. now makin susah laa.. huhuhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails