COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, December 3, 2009

Sepetang di Tasik Putrajaya


Hari Sabtu lepas.... lewat petang we ollzz gie jalan2 ke Putrajaya... Memang siang hari tu kami berdua free pun.. tak kemana-mana.. so, biler Za ajak gie jalan2 kat Putrajaya petang tu... apa lagi.. we ollzzz ON jerk lar!

Memang dasar pantang org ajak berjalann kannnn.. laju jer aku! Hehehee...
Janji ngan Lee & Za kol 5 ptg kat putrajaya... tapi kami agak terlewat ptg tu... biasalah asal hujan jer.. mula lah nak jam! kol 5:45 ptg sampai kat putrajaya.. terus sms Za tanyer dia kat mana.. dia kata.. dia kat jambatan putrajaya... so, kiteorg nie pun carik lar jambatan... mak aiiiiiiiii... gilorrzzz banyak jambatan kat putrajaya nie hoke!! Pusing.. pusing.. tak gak jumpa si Za & Lee... kalakor.. udahnyer... en. Teman kata.. takper... kite gie jer kat Masjid putrajaya yg berhadapan ngan Pejabat Perdana Menteri tuu.... tempat tu pun memang tourist attraction pun kann... so, en. Teman call Lee bagitau soh jumpa kiteorg org kat situ jer...

Dlm pada dok tunggu Lee kat situ... Awien lak call... tanyer kiteorg kat mana.. so terus jer suruh awien & rudy dtg tempat yg sama!
Actually planning gie Putrajaya nie ramai2... termasuk lah our frens.... Hasra & temannyer... juga Deyna & Shah... tapi malangnyer... mereka semua ade urusan yg tidak dpt dielakkan pada hari tersebut.. so, end up we ollzz we ollzz nie jer lar yg turun ke putrajaya ptg tuuu...

Biler semua dah berkumpul... we ollzzz pun turun lah ke kawasan tasik putrajaya... kat situ memang main attraction for tourist center lar... kami pun jadik tourist gak hari tu... ye lar.. aku mana penah bergambo2 kat Putrajaya before this... pergi pun atas sebab urusan arwah mak aku... pegi lar office2 gomen kat situ... then terus balik... so this time.. alang2 dah ade kat situ.. apa lagi.... Lee & En. Teman dah ade camera ditangan... maka.. ACTION pun bermula lar... hahaha...

Idea dari Za! "Jom kite naik cruise nak tak?" waahhh.. bunyik cam bestt jerk kannnn.. so we ollzz pun survey2 lar harga tiket cruise tu.. for Adult RM30... for children tak ingat.. hehe.. sbb kiteorg tak bawak budak.. Baby Darwisy underage.. so FOC! ahakss!! Then, kebetulan pulak cruise yg terakhir pada pukul 7 Malam.. so, just nice.. and memang on da dot we ollzz kat counter tu kol 7 pun... so, kiteorg pun grab jer lar cruise yg kol 7 tuu....
Nak citer lebih dah tak der dah... so... layan kan aje gamba2 kat bawah nie yek! ;)



Jom!



3 pasang suami isteri @ Cruise Tasik Putrajaya!



Nie lar boat kiteorg!




Welcome... welcomee...




Ok lar... not bad dia punyer boat...



Aksi ganaz daddy darwisy! ishh.. ishh.. ishhh!


Tak sampai 10 minit boat tu bergerak.... kami semua dibenarkan tuk keluar dari boat.. tuk tengok keindahan tasik buatan manusia nie dari atas deck boat... yeay!! open air.. I loikeee!!

Sgt bestt dpt menhirup udara yg sepoi2 bahasa di atas cruise boat tuu... hari lak tengah nak sunset.. so dpt lar menikmati keindahan putrajaya menjelang matahari terbenam!


Baru kuar dari dlm 'perot' boat...
Sayang.. coz hujan kaann.. so matahari tak timbul sgt.. so tak dpt lah nak tengok sunset yg memukau... sbb banyak awan tebal! but yet not that bad lar!




Weeeyyyy... Beee!!
Dah tak nampak sunset... takkan nak bunuh diri kot!
Hahaha.. saja jerr laki aku tuu.... drama lebeyyy!!





Jambatan indah di waktu malam!
*thumbs up Bee for this pic!*


Aktiviti lain memang dah tak der lar atas boat tu.. coz perjalanan boat tu pun mengambil masa lebih kurang 1 jam! Maka, en. teman pun cuba mengasah bakat mengambil gambar diwaktu malam sambil2 dibantu oleh Lee... Modelnyer adelah kami2 sekalian nie hah!!


MY BUDDY IN ACTION!


Tengok!! ganazzzz tol lar daddy darwisy nie! haishh! :p



3 isteri org!


3 suami org!

























BABY DARWISY IN ACTION!


Tido! ahakss!!
Siann dia.. penat giler dari JB straight balik KL... terus naik cruise! wuihh.. gilorrzz letih tu... mungkin sedap dok kene angin bayu 'tasik' tuuu.. teruih dia terlena!




CAPITANs IN ACTION!


Wahh.. captian nie cam kenal jerk lar... wakkakaka..
*masih diawasi oleh mereka2 yg bertauliah yerr* :P



Sorry guys!! Laki aku salah setting camera nie! :(







Thanks to Brodin coz setting camera ngan cun! :D


Gambar Lee jadik Capitan, tak der lak dlm camera en. teman... coz waktu Lee jadik Capitan nie... En. teman tengah dok setting2 camera dia... gambar waktu malam nie.. memang susah sikit nak setting! al maklum lar en. teman masih lagi dlm process pembelajaran... itu pun.. rite after that Lee tolong ajar kan sikit2.... again.. thanks to Lee!

Bukan main depa semua.. merasa bawak cruise boat yerrr.... baik lah abg2 yg jaga boat tu... relax & cool jerk!!



ME IN ACTION!


I loiikkeee cahaya kat air tue!













ME & HIM IN ACTION!









Lee very the nottie!!
Time nie dia pung amik gambo ngan camera dia... korang
nak tau dia focus kat mana? leh dia focus kat vuntuiitt aku?? haishh! Lee.. Lee... kalau kot yer pun, tunggu lar kite inject cam Beyonce ker... baru lah best nak amik gambaq vuntuit ku!! ahakss!!


Itu lah antara gambar2 yg sempat dirakam hari tu... banyak lagi gambar yg benornyer.. but as usuallah.. akan dipublishkan di FaceBook aku nanti... nie pun giler gigih hoke aku upload agak banyak kat sini... takper.. tuk korang semua.. apa salahnyernyer... ceaa.. ayatttt.. but betol nie... sincere from da bottom of my heart! ewahh!!

Anyway... me and en. teman really had fun that day! such a nice cruise trip that we had with all of our lovely frenss!! I guess all of them do feel the same! maybe later2 will try to catch up with some other activity as well.. and hope that our other frens will be able to joint us!


Frens 4 Ever!!

5 comments:

Cik Yayang said...

Pasangan paling mithali: Awien & Rudy
Hahahaha...:-)) Syiokk nyer korang naik cruise...huk huk huk

Deqna said...

uwaa jeles tak dapat naik cruise sama korang2 sumer...

kiterang hari tu ingat nak gak lah turun putrajaya hari tu.. walaupun lambat sbb Rudy dah pesan ngan Shah lambat pun takpe just stret ke rmh cida.. tapi alih2 kami dikejutkan ngan berita rmh akak aku kena masuk org.. langsung tak jadi nak kuar balik...

Awien Ghazi said...

cik yayang, pasangan mithali!?.... hhhahaha.... dah tu kata nak gi kenduri.... nasib lah baik kebetulan masih mood Raya ;) x ler janggal tetiba pakai baju kurung...hhehehe

deqna, it's okey berkesempatan lagi kita gi beramai2...insyallah.

neenanuar, mmg nasib menyebelahi kita dgn tiket 'specialnyer', and sunset nye... all the pictures are very 'whhaaaaaaa' to see :D it's really worth it.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnyer naik cruise...asal xrojer2...dah dekat sangat dah putrajaya nan umah kita..huhuhuuh

Suki Cida said...

uit... mana pemandu sebenar bot tu?? resh korang nih... yang kelakor bby darwish letih mak ayah dia stil bawak dia sana sini... heheheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails