COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, December 9, 2009

Sembunyi Spa @ Cyberview Lodge


Dah namanyer pun Cyberview Lodge Resort & SPA.... maka adelah tidak betol jika resort tu tidak menyediakan SPA mereka sendiri!



cuba carik apa yg tersembunyi di situ? :p



SPA kat sini berkonsepkan ala2 Bali ... aku mula2 tu memang nak lar jugak buat full body massage.. tapi biler tengok harge... langsung tak jadik! Alaa.. biasalah standard rate harga hotel kan.... for full body massage harga nyer mencecah sehingga RM200! Pheww!! Mahall tuuu... walhal kat luar akuleh dpt RM80 jerk for full body massage nie... massagenyer standard hotel gak... so wat per nak buang duit kan... so, gamaknyer aku abaikan saja tuk merasa SPA disitu.. baik aku simpan RM200 so that aku leh buat 2 kali SPA kat luar! Hihihi....

Tapi!


Di SPA house area kat sini... dia bukan sahaja ade SPA massage semata-mata taww... kat situ juga disediakan tempat tuk berGYM... berSAUNA... berJACUZZI.. dan jugak berSWIMMING! Pendek kata tempat beristirehat & menyihatkan badan lar! So, since kiteorg tak buat SPA massage... kami tetap menggunakan facility2 yg ade tu sebaik mungkin! Ye lah dah bayar mahal2 kannn.. baik lah guna to da maximum... oh ya.... kalau korang in-guest memang korang entitle tuk masuk SPA nie taw... guna lah apa sahaja kat dlm tu... semuanyer secara FOC melainkan SPA massage tu jer yg berbayar....


So, we ollzz pun apa lagi... siap2 lah tuk berSauna & berJacuzzi kunun... dari dlm bilik chalet waktu tengah dok tukar baju mandi sambil2 tu dah dok verangan2 dah nie... wahhh.... confirm kite enjoy lepak together2 kat dlm tub jacuzzi tu nanti.... tup2 biler masuk kat tempat SPA tu...

“mintak maaf yer dik... Bilik SPA for Ladies belah kanan... and bilik SPA for Men disebelah kiri yer”

Kami saling berpandangan... (dlm hati... abis!! Punah harapan we ollzz nak posing maut dlm bath tub jacuzzi & jugak tuk merakam saat kepolan2 asap yg keluar dari bilik sauna tu! Haremmmm tol!)


Ngan nada ketensionan..... “errmmm... okkk.... thankss....”


On the way nak ke bilik masing2... sempat lar kami berbisik sesama sendiri... “looorrr... ingatkan kat sini ade menyediakan jacuzzi & sauna room for couple! Ok.. tak per.. kite set masa... now tepat pukul 6 ptg.. kang pukul 6:20 kite kuar and jumpa kat jambatan tuuuu... alrite set!”

Maka kami pun berpisah lar.... En. Teman masuk bilik for Men... and aku masuk bilik for Ladies... Yea lah.. mula2 tu cam gerammss lar jugakkan sbb tak dpt lar aku nak berposingg mauttt kat dlm kawasan sauna & jacuzzi tuu.... but biler pikir2 balik.... biler diaorg dah tak der menyediakan bilik khas for couple... so takkan lar diaorg nak benarkan jugak lelaki pompuan kongsi satu bilik kannn... ye lah.. bagi yg dah kawin ok lar kan... tengok aurat sesama kite... tapi buat yg belum kawin tu.... kat mana lak nak dicampakkan mereka2 tu kan... takkan lar nak campur sekali laki aku ngan pompuaan lain kot.... haissh!! Kang bukan dia amik gamboo aku posing mautttt... dia yg mauttt silap2 kene hentak ngan aku kot! Hihihihi...


OK dah panjang aku bebel... jom tengok jerk lar gambo2 kat bawah nie hah!




ruang berdandan...




ruang sinki.. kot2 nak gosok gigi pun leh kat sini... oh ya.. listerine juga disediakan secara percuma disitu!



tub jacuzzi yg sgt bessttttt!!! Kosong tak dak org time ni... en. Teman amik gambo @ men’s room... kalau aku ade sekali... confirm aku posingg maut kat situ... ahaksss!!




nampak tak 2 pintu kat hujung sana tu... haa.. tu lar bilik sauna!




tub jacuzzi yg mengadap tasik buatan manusia...





bilik sauna!



nampak tak yg batu2 hitam tuu... en. Teman kata ianyer mengeluarkan bau yg sgt wangi!




ruang locker juga disediakan!


Memang rasa sgt selesa lah ketika berada disini... serba lengkap! Malah tempat mandi tuk bersihkan diri turut disediakan (en. Teman tak snap any pic!)... so, tak yah lar balik bilik nak bersihkan diri... boleh terus jerk mandi2 siap2 kan diri... then leh terus gie makan ker apa ker kannn... gud.. gud... I loikke!

Ohhh.. about the jacuzzziii... perrrgghhhh... best! Superb! Seronok tol.. walaupun panasss yaaa aamat waktu mula2 nak masuk ke dlm tub tu... tapi biler dah lama dok duduk kat situ... waahhh... syiokkk lar pulakk.. rasa cam kejap jerk 20 min berlalu pergi.. actually leh jerk nak lepak lagi lama2 kat situ.. sbb SPA tu bukak sampai kol 10 malam.. tapi since this is our first visit here.. so better segregate masa ngan sebaik mungkin!

But en. Teman bagus! Dia cover gak tempat sauna tuu... aku yg tak gie.. ye lah.. dah sedap benorr dok kat dlm jacuzzi tuu... langsung terlepas nak ke sauna.. alah tak per lah.. lain kali aku gie lagi... :p



seperti yg dijanjikan.. kami berjumpa disini... waktu nie aku rasa segar sgt2 lepas mandi jacuzzi... anyway.. nampak tak building bercermin yg kat belakang aku tu.. haaa. Tu lar SPA room for men!




relax2 kat sini sambil menanti matahari terbenam!



masih lagi merelax2 kan diri di sini... by the way... nampak tak pool yg kat belakang aku tu??




Jom... kite menyusuri denai ini tuk ke pool berkenaan! Aku nak vangga sikit nie.... sikit jerk.. tak banyak punn... hehehe... gambar nie kan... aku yg amik taww sebenarnyer.... dgn hanya menggunakan sebelah tangan.. tanpa melihat @ membuat sebarang focus pada camera... maka inilah hasilnyer... gambar candik shot yg agak cantik lah.... *pada aku lar cantikk... hihihi... tapikan en. Teman pun kata cantik gak gambar niee.... wah.. vanggaa sudaaaa.. :D*




Wahhh... cam kanak2 ribena jerk en. teman biler jumpa pool!






ok lar.. pool nie takat paras 5 kaki jerk.. tak dlm mana pun!




sedang bersantai di perkarangan private pool @ Sembunyi Spa!




dari sedarr.....




hingga terlena!



sssssssssssshhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... tempat nie sgt2 sunyi... tak leh ckp kuat2.. tapi nie aku nak habaq mai kat korang..... info about this SPA lah.. Sembunyi Spa nie pernah menerima... “The Best Spa Concepts Platinum Award of 2005/2006 and Best Spa Experience Platinum Award 2005/2006 by Hospitality Asia Platinum Awards!” So, kalau agak2 teringin nak visit SPA nie.. sila sila kan lah yer! *wahhh.. buat promo free nie... *



To be continued!

3 comments:

POSH76 said...

bestnyer mmg berbaloi2 wow makin berseri2 la sis lepas di belai

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bestnyer jakuzzi tue...

Suki Cida said...

alaaaa syangnya awat asing2kan???? heheh tapikan neena... kita mmg ler takkan buat apa-apa... tapi pelancong2 luar nikan berani buat adegan berani mati, tu yang diorg buat asing kot... heheheh...

Tapi rugi la... kalau dpt masuk sama dengan suami mu... aku rasa hang dengan en teman tido kat situ... menarikkkk sehhhh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails