COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, December 8, 2009

2 Hari 1 Malam Di CLR


Aku happyy now nie... tak sangka rupe-rupenyer ade gak tempat yg relax... tenang & chill yg memenuhi citarasa kami suami isteri tuk beristirehat disekitar area2 KL/SELANGOR niee... selalu kalau nak gie relax2 @ nak buat short holiday jer.. mula lah dok pikir.. dok carik tempat.. mana yg relax (mengikut citarasa kami lah)... then, pada harga yg berpatotan.... dan jugak pada jarak yg berdekatan sahaja... ibarat kata... short holiday over the weekend lah gitu... tak yah lah nak gie jalan jauh2 kann.... hanya sekadar nak merelax-relaxkan diri dan minda sahaja....

Akhirnyer ketemu jugak kami ngan tempat nie... actually tempat nie dah lama wujud punn... cumanyer aku sendiri yg tak penah discover and tak penah terpikir pun nak google2 tempat niee... entah camner entah satu hari tu.... aku teringat lak tempat nie... sbb ia sgt terkenal ngan konsep ‘garden wedding’ nyer.... So, kalau korang ingat lah .... HARI TUE... aku ade buat ENTRY YG NIE kann... haa... entry tu berkenaan ngan resort nie lar...



Cyberview Lodge Resort & Spa @ Cyberjaya



Buat percubaan pertama kali nyer... we ollzz just stayed for 1 night stay sahaja.... so, kalau best... lain kali leh lar dtg lagi kan .... but ternyata tempat nie memang best lah pada kiteorg!! Confirm lepas2 nie agak2 busannnn... tensiiii jerk.... aku terus terjah tempat nie... tak sampai 1 jam perjalanan pun dah leh sampai dah kalau ikut KL-Putrajaya highway tue...



Ruang Lobby yg sgt menarik!! Very Cozy... Lampu chandelier yg ala2 dim gitu... wohhh.. I loikee lah! Lagi sebulan nak Christmas.. diarog dah siap dah ngan decoration pokok Christmas!



Kerusi yg sgt empuk di ruangan lobby!




Ini lah bilik kiteorg.... dari pandangan sisi hadapan! We ollzz amik bilik Deluxe Chalet yg mengadap tasik!



Resort nie besar gak lar... dia ade bilik yg dekat ngan Swimming Pool @ pun Tasik... kalau nak pilih dekat ngan swimming pool rasa cam tak syok lak sbb confirm bising nyer kalu ade budak2 yg melompat2 kegirangan nak mandi manda kannn... so, since we ollzz kan nak ketenangan... tak nak bising2... nak sunyi2 dengan mencarik kedamaian.... so, harus lah aku pilih tasik! Walaupun tasik tu tak besar mana pun.. but still ok lah... ok.. ok... kang akan sampai part tasik tu.. now aku citer yg lain dulu yek...



Chalet kami dari pandangan sisi belakang lak! Nie kirenyer dari tempat letak kereta nak ke pintu masuk bilik larr... Nampak besar giler kan chalet tu.. tapi dun worry.. coz 1 bungalow chalet tu terdiri dari 4 bilik yg berasingan but share 1 compound!




Bilik kami yg bernombor 163




Bilik yg sgt2 cozy!! Ohhh.. I loikeeeeee!! Lengkap with our own verandah!




Inilah ruangan bilik kami.... sila tahu yg resort2 disini menyediakan ruangan bilik dengan keluasan yg paling besar iaitu sehingga menjangkau keluasan 740 square feet! Yg kat tempat aku berdiri tu adelah pintu bilik air nyer.. (nie pun nak citer ker? Takper aku kan ker detail org nyer... hahaha... then, yg belah kanan sekali tu pintu masuk bilik... :D



en. teman dah tak sabar nak main chak2 ngan aku kat katil nie gamaknyer!




Jom aku nak bawak ke luar verandah lak!




Haaa... nie lar panorama yg dpt kami lihat dari ruang kamar kami! Sebuah tasik buatan manusia... walaupun ianyer hanyalah sekadar buatan manusia.. tapi pada aku ianye tetap menarik perhatian aku!




Pandangan tasik secara keseluruhan dari arah yg bertentangan dari bilik kami..




kat tasik nie leh memancing tawww.... dia kire ikut hourly berapa hinggit entah.. aku tak berapa pasti.. org nie aku nampak dia dok memancing seharian hari tu... relax jerrk dia bawak kuar kerusi & meja dari verandah bilik dia.. and lepakkk lar seharian di depan bilik dia tu which berhadapan ngan tasik nie.... aku tengok dia relax... secara tak langsung cam aku pun TER-relax sama... hahaha.. syok jerk tengok dia relax2 camgitu... tapi yet aku tak pasti berapa ekor ikan yg dia berjaya pancing pada hari itu... :D




en. teman merehatkan diri seketika di verendah sambil menikmati bisikan air pancut dari tasik itu



As usual citer aku nie tak abis kat sini.... hehehehehe... biasalah... aku kan detail... so just wait for my up coming new entries yah!

3 comments:

ina mail said...

sementara berdua selalulah pegi honeymoon.kang ada baby kecik dah payah.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cantik kan...tempat nie..suka tengok mendamaikan..

Cik Yayang said...

Menarik....
Cyberjaya jer tu...dah dkt sgt dari tempat Cik Yayang nih..;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails