COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, December 2, 2009

Pagi Raya Aidiladha


Pagi raya aidiladha....


Aku berapa di KL sahaja.. sbb last minute MIL tak jadik balik kg. Besout... so lepas sembahyang raya.. gie umah my dad dulu.... my eldest sister pun ade dtg sekali... but my youngest sister dtg lambat sikit... so, tak dpt lar makan ramai2 sekali serentak pagi tu.. then, nak amik gambar pun tak sempat gak kat umah my dad.. coz nak kejarkan nak ke umah Mak Long lak... ye lah.. kang kalau di lengah lengahkan dah nak masuk ke solat jumaat lak... so, better gie seawal yg boleh lar.. before solat jumaat... Since my youngest sister lambat... we ollzzz janji ngan dia suh dtg umah Mak Long jer terus..


So, lepas makan2 sesama my dad pagi raya tu.. dlm kol 11 pagi camgitu.. terus jer we ollzz bergegas gi umah Mak Long lak... Sampai2 tengok my younger sister dah sampai dah pun...



Qaseh nampak Uncle Nuar kuarkan camera jerr...
Dah tau dah job dia... harus lah posing depan camera!
*giler copyrite muke bapak dia! haiiisshhh!!*




Penuh ngan keluarga ku!




Mak Long tetap masak menu2 hari raya!
Bessshhh!! I Loikee!!



Ketupat, Rendang & Kuah Kacangg tetap adooo!



Masa tuk Yum.. yum...




En. teman yg kehausan!



Aku tengah dok enjoy makan ketupat rendang & kuah kacang tuu....
Besttttt woooo.... memang aku nyer pebrate nie... walhal pagi tu kat umah my dad dah makan lemang + serunding & jugak nasi tomatoo... Tapi boleh lagi selang beberapa jam lepas tu kat umah Mak Long.. aku bantai makan ketupat lak! memang dasar tak der isitilah berdiet kalau time2 perayaan camgini tawww!


Memang bestt dpt merasa masakan Mak Long.. air tangan mak long aku nie best gak lar.. sama jer cam air tangan mak aku... so dpt lar lepas2 kan rindu sikit kann... sobb.. sobb.. .. Then, by kol 12:45 tgh camgitu... we ollzz pun beransur pulang.. balik umah tuk solat jumaat.. lepas solat jumaat... aku & en. teman teruskan perjalan beraya kami... nak tau ke mana.. tunggu di next entry keh!


4 comments:

♥ladykiki♥ said...

syoknya makan

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapnya makan...memang kalau balik kampung...kita akan terlari dari diet..makanan sedap2 sangat mana tahan nak diet2...

POSH76 said...

masakan org lama mmg takde tolok bandingnyer...campak2 jer pun sedapkan hehe

Suki Cida said...

qaseh muke copyrite bapak dia??? heheh dah anak dia... mesti la... comel...kening dia tu mahallllll weiiii... i like!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails