COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, October 18, 2011

Untie Nin Menyusukan Anith Zara! Pandaii Ker Ko Untie Nin Ooiii??

Hah! pandai kerrrrrrrrrrrr???  Malasss lah nak kepochi banyak2.. lebih baik kite guna peribahasa yg lemak merdu ibarat... "Don't Judge a Book by Its' Cover!" ahahahahaa.. :p

Ok... Sambungan dari kisah si Anith yg melalakk cam nak rakkkk in the previous entry... since dia lahir.. alhamdulillah lahh.. dia tak banyak ragam sangat so far... jaundice pun takde... cuma dia memang jenis yg gebuu kann!  so dia sesungguhnya adelah kuat makan! ahahaa.. pasal tu lahh Untie Nin pilih nama Anith tu yg membawak maksud kegebuan!

Ohh sungguh sesuai dengan kamo Anith Zara! Memang kamoo seorang yg kuat minum susu! baguss sangatt utk kamoo membesar! tapi yg tak menahan tu mummyy kamoo lerr.. coz melecetttt terukkk gak breast mummy dia.. uhuhu.. Anith sangat berbeza dengan kakak Qaseh dia dulu.. Qaseh dulu cam jenis yg tak suker minum susu sangat.. kasik punting breast pun tak pandai nak isap.. end up mummy dia kasik botoi.. botoi pun tak pandai nak isap gak!  jenuhh dulu waktu aku kasik Qaseh menyusu.. sentiasa susu terkeluar dari botol coz dia tak pandai nak nyonyott puting botol susu...

Si Anith Zara nie tak yah ckp lah... dia memang kuatttt minumm susu!  Breastfeed (BF) memang terror! tapi as I as lah.. mummy dia yg tak menahan coz melecet dgn teruknya... so end up beli breast pump dah pun.. so jauh lah lega nya sikit... Serious bile aku tengok Anith menyonyottt.. fuhhhh!! hebatt budak nie.. cam lari pecut 100 meter.. giler satu napasss non-stop! hehehe.. tapi Anith memang cepatttt sangat laparr.. asal nangis jer memang tak mintak bende lain.. memang nak susuuu jerk... kejap2 nak susu.. kejap2 kang nak susu lagi... tapi memang elok pun diberikan susu pada baby baru lahir kan.. so cepat dia membesar bak johan! :D

Ok lah.. jom layan gambar2 yg sempat Uncle Nuar click2 moment waktu Untie Nin bottle-feed kan baby Anith!    

DSC_0246 copy
Laparr yer Baby....

DSC_0244 copy
Untie Nin lom layak nak BF.. so bottle-feed dulu lah yer Anith! hehehe.. btw nampak tangan kakak Qaseh tu.. dia pun sibukk nak susukan adik dia... :D

DSC_0250 copy
Disebabkan Anith jenis yg agak 'gelojoh' bile menyusu... so kite kene control sikit quantity susu yg masuk dlm mulut dia.. biar kan dia sedut sikit2... botol tu di condongkan sikit.. paras parallel bukan menegak secara direct!
Teringat at times Anith biler nak menyusu.. kalau aku carry dia cam gambar kat atas nie.. botol aku tak sempat nak bagi.. dia dah bukak2 mulutt.. ternganga ngaga carik breast! dah a few times jugak lah dia buat percubaan nak BF ngan Untie Nin dia! ahahaha... Anith oh Anith! kamuuu kalau BF ngan Untie Nin.. confirm kamoo mengamuk kerana tak dpt air susu! =))

DSC_0243 copy
kalau botol disumbat secara direct @ menegak sangat... nanti takot Anith tersedak susu!

DSC_0248 copy
at times aku tarik botol susu tu kuar jap.. kasik dia chan nak bernapas... walaupun hakikatnya dia tengah dok sedapp minum susu time tu.. tapi disebabkan dia tak pandai nak control lagi minum dari botol.. so kene kasik dia ruang utk tarik napas sat! hihi. ini semua utk elakkan dari dia tersedak susu...

DSC_0252 copy
pastu kite sambung lagi nennnneennn! :D

DSC_0253 copy
amboi sampai menongkat dagu Anith minum susu! ehehehe....

DSC_0263 copy
ok.. dah kenyang... masa utk burp kan Anith!

DSC_0265 copy
ni apasal nie Anith?  Kamu terseksaaa ke apa nie? ahahaha...

DSC_0267 copy
tak lah untie nin.. Anith dah sentakk kekenyangan nieee...

DSC_0268 copy
relaxingggg & chillin'! :D

DSC_0305 copy
ok.. skg Anith dah kenyang.. masa utk layan mata pulak!

DSC_0308 copy
tapi belum boleh tido laa......

DSC_0309 copy
nak main cak cak ngan Untie Nin boleh>?

DSC_0304 copy
ok.. baru rasa cam ngatok2 sikit niee...

DSC_0303 copy
Alrite baby... Sleep tight my Permaisuri yg Gebu! Luv u!!!

10 comments:

zahidah seran said...

Ya Allah...
suka sangat tengok semua pic ni!....=)

Bitt (double IS) said...

congratulations makcikk!! ehhehehe pandai betul aunty nin nehhhh...tak pe...bawa balik la lepas baby habis pantang jaga 2 hari..mesti syok... ;)

Shu Shinju said...

pic last tu anith senyum kan...:) comel !!

PinKy MoMMa said...

ok lulus! cemerlang lagi hehehe ;)
tak pe sayang..i doakan kamu murah rezeki..insyaAllah Dia Maha Mengetahui..

lepas minum susu tu lar rasa nak gomol lagi muka comel tu huhu..gerammm!

Jiejah @ Iza said...

comeyyyyyy giler ..rindu nak berbaby lagi ..eerrkkkk hahaha .
untie nin diapun comey gak ;-))

SURIA AMANDA said...

so sweet..teringat si kembar maa baby ari tuh....mcm cepat sgt la diorang besar...

Nieta Shairi said...

comelnyer anith ni kak neenaaaaa! gerammmmmmmmmmmmmmmmm

O'gosh said...

ahaha...dah layak sangat dah tu....pandai je...

mekchu said...

kalo breast ur sisi tu melecet, kalau pump tak sakit ke? adoiiii ngilu pulak rasanya..

tp as long ada air susu badan, better bg pada baby.. mekchu frust pada certain mummy yg sibuk kata tak de air susu tu.. so frust dan sedih.. hopefully anith cpt besar dan bleh main masak2 dgn kakak qaseh :)

Chenta Eyfa Najibrz said...

x sabar nak tgu neena der baby sendiri..lagi excited kot..hehehe..xpe2 der rezeki nanti okeh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails