COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, October 11, 2011

Meeting Up with 3 HOT MUMMIES di Rumah Chenta Zetty....

Citer saki baki hari raya masih ade lagi... so just wanna finished it up since ianya satu kenangan for me!  *v*

Di penghujung Syawal... aku dpt Tag message kat FB... si cantik manis Chenta Zetty kata ade 2 org Hot Mamas nak beraya umah dia.. then dia kata.. kalau aku dpt joint sekaki pun molek!  Tapi waktu dpt message tu... aku still cam 50/50 sbb satunya hari jumaat.. jalan adelah super duper jammed nak ke area kajang... Then bicang2 ngan en.teman.. kot2 dia leh cabut awal.. tak kira! aku nak jugak terjah pi umah Zetty walaupun dia invite secara last minit.. hehehe.. yg menguatkan semangat nak gakk pegi tuu... Last jumpa Zetty since ever wedding dia hari tu... begitu jugak dengan adik comey Anida dari Penang yg kebetulan turun KL during that time... last jumpak adikku itu last year waktu aku turun Penang!  So dah kebetulan ade rezeki nak ketemu tuu... tu yg kalau boleh takmo let goo...

Kalau ikutkan... memang like hampir2 dah aku tak dpt nak terjah gak umah Zetty malam tu... sbbnya en.teman last minit ade keje urgent lak need to be settle! arrrgghhH! stresss hormon adrenaline si gonjeng! tapi tak marah pun ngan buchukk aku tuu.. mana leh marah2.. sbb kerja itu satu kewajipan kann! lagi pun bukan selalu dia kene kerahhh camgitu... kalau selalu confirm ahkakkk gorjes sentapp.. so confirm jadik gonjenggg! :p

So harapan ibarat dah punah bile en.teman kata balik lambat sikit on that day.. so aku pun budget cam confirm tak dpt terjah umah Zetty sbb dah leh bayangkan keadaan jalan sesakk napasss disekitar jalan kat KL nak ke Kajang... takot lak nanti aku sampai dah lewatt sangatttt and maybe Anida & Pepel dah nak balik!  Oh ya.. Pepel pun pegi sekali ke umah Zetty that day.. dia yg bawak Anida secara convoy ke umah Zetty!  Pastu aku pun biler dah cammm budgett tak dpt cam nak ke umah Zetty malam tu.. terus jerr roger Zetty kata cam tak dapek nak datang! Sekaliiiii... Zetty ckp mak dia pulak yg dah eksited nak jumpak aku! hohoho... lagii wakk aku tak sedapp hati kalu gini! ibarat memunah kaan harapan org tua! :p (apakah ko budget retiss gonjeng? OH NEHIIIIIIIIIIII!!!!)

Pastu roger2 en.teman balik.. tanyer sempat ke nak gie nie.. sambil2 tu injett perasaan utk bagi dia rasa bersalah betapa tragiss nya kalau tak dpt nak pegi umah Zetty sbb Zetty & mak dia dah susah payah membuat preparation utk kami datang! ahahaha... pastu roger balik ZEtty.. tanye kalau lambat sikit takpe ke? takot dah lewat sangat nanti org semua dah balik.. uhuhu.. pastu dah bincang2 gedebak gedebuk segala.. Zetty pun bagi tahu maybe Anida & Pepel dtg lepas Isyak and lewat sikit.. so aku pun cam legaaa sbb memula budget cam diaorg sampai awal and then nak balik awal... end up en.teman pulang secaraa bergegass ke umah.. we both pun terusss berdesuuppppp mencicittt kan diri ke Kajang... umah Zetty aku memang tak tahu kat area mana... so dah roger2 ngan Pepel utk jumpa kat tepi Highway on the way nak ke umah Zetty.. Alhamdulillahh... tanpa sesat barat... sampai gak kami ke umah Zetty... :)       

DSC_0002 copy
sampai2 jerk makanan dah tersengamm indah atas meja di ruangan tamu umah Zetty! Memang super duperr marvellous okkk juadah yg disedia kan oleh Zetty sekeluarga!  Mee Goreng yg gorjes... Satay Kajang Hj. Samuri yg enakk... Kuih cam Kek Lapis super delicious... dan jugak fruit cocktail yg yumiiiiesssss!!!
Sessi makan2 tak diamik sangatt sbb en.teman dah kebuluqq bukan main... lagi pun kalau org tengah lapar nie.. (org2 tu kami2 yg dtg tu lerr.. :p) jgn diamik muke mereka2 sedang makan.. sbb burukk benorr kekdahnya! ahahaha.. :p

DSC_0011 copy
makan dah.. so sessi borak2 harus berlangsung... kami amik kesempatan tengok gambar2 kawin Zetty!  Cantikk sangat photoalbum Zetty!

DSC_0009 copy
Bile para ibu2 & Untie Gorjes menelik album... yg kanak budu pun takmo ketinggalan mahu mentelaah sama! pahamm benorr ke korang anak2 oiiit? =))

DSC_0010 copy
Amanii.. ko nongengg nape tu nakk?? tu bukan batal sayang.. itu album.. keras nak wat lapik kepala tuu... ahahha...

DSC_0012 copy
Ok.. nak ckp lagi sekali.. dessert fruit cocktail Zetty sedapppp!!!!!! :D

DSC_0013 copy
amik gambar secara reramai... sapa2 yg dok nunnn jauh kat blakang sikit tu.. sorry ek.. agak blurrr... :D  Owh btw perasan tak si amani duduk di pangkuan Untie Nin... akhirrrrrnyaaa! hoyehhh!! selalu dia bukan main kekwattt gilerrrrr ngan Untie Nin kann... tapi hari tu entah apakah yg membuatkan dia begitu teruja dan sangattt feramahh! ehehe...

DSC_0016 copy
so harus lah dia kene ngomol sat ngan Untie Nin.. kot dakk selalu dia dok wat muka ketattt jak dak amani nie! eheheh...

DSC_0014 copy
Ok now masa utk amik gambar kenangan with all of them.. with Mummy Zetty!  Thanks a lot dear for the warm invitation! :)


DSC_0015 copy
With Bonda Pefel Amani! Thanks beb sbb sudi jadik pak supir aku pada hari kejadian! :)

DSC_0023 copy
with Mama Sofea!  Seronokk bangat dpt jumpa kamu setelah hampir setahun berlalu dear! :)

DSC_0025 copy
hah! kali nie dak Sofea lak yg kekwat ngan Untie Nin.. so percubaan nak ngomol dia tak dpt.. so kite wat cara gini! sian mummy dia yg tercepittt ditengah-tengah! ehehhee..

DSC_0021 copy
Total org dlm gambar nie... 8 org! 3 org tengah bersembunyik! ehehehee...

DSC_0020 copy
Oh tak leh jadik.. sbb perot saya tak maju kedepan! so meh sini nak pegang semua org punyer perottt!!! :p

DSC_0018 copy
Sebagai penutup dan penyeri entry.. terimalah gambar kedua org suami yg terhangat dipasaran nie! ngagaga... Kalau en.teman jumpa Saroo 6 tahun dulu.. pastu amik gambar together2 camgini.. confirm org panggil depa berdua nie kembarr!!! :D
Anyway.. TQ so much to Chenta Zetty sekeluarga.. sangat terharu ngan layanan yg diberikan.. makan sedap.. pastu akak gonjeng lak pong pang pong panggg wat umah Zetty cam umah sendiri jerkk.. uhuhu.. harap mak abah zetty tak serik jumpa si gonjeng nie ek! :D


22 comments:

ilanasuhaimi said...

u r so gorgeous sis..
sesuai lh tittle gorjes gonjeng tuh..:)

eLLy said...

Ambik berkat ambik berkat :p

Nurul Aima Hj Kaim said...

itu kekbatik la sayang T__T

Mak Izz said...

syoknya raya! sume kelihatan gembira dan berseri2. nida.. awat peghut x nampak lg? hehe.. semoga semua selamat bersalin la ye, lahirkan bebi2 yg comel loteh penyambung umat nabi Muhammad SAW.

K'nin jgn riso... x lama lg membuncit la tuh. usaha lebih sket tau, hihihi... ameennn.....

Pepel BoNda AmaNi said...

hahhahaha amani versi dengki..siap baring atas album...

Shu Shinju said...

waaahhh..bestnya depa...

tuk zetty ~ saya nak tgk album kawin kamuuuu.....

Mimy Hamid said...

chenta zety yang wedding dia ko gi ada shu sekali kan ..baju di warna merah..wow dh preggy ..cantik la dia pregnant..berseri

-oP_ida- said...

HIhihihiih..sapa sangka kan rezeki nak jmpak kaknin..

pstt akak meh sini nak habaq, masa memula nampak keta akak menjelma tuh...tak keruan nida dalam keta...dh rupa pompuan nampak apa ntah......

bestttttt jmpak akak...ada rezeki kita jmpak sesama lagik keh.......

~Rinduuu semuaaaa

SYANI said...

Awat Neena tangkap gambo suka pegang perut orang? Heheheeh... Bila nak pegang perut sendiri??

mekchu said...

berseri2 kan muka ibu2 mengandung nih..

NeenaAnuar said...

ilanasuhaimi:
uhuhu.. alhamdulillah.. segala pujian bagi Allah.. thanks my dear! :)

NeenaAnuar said...

eLLy:
ngeehh.. ngehhh.. ngehhh! :)

NeenaAnuar said...

Nurul:
dangggggggggggggggggggg!!! thanks for it dear! ehehe.. :D

NeenaAnuar said...

Mak Izz:
aminnnnnnnnnnnnnnn! thanks dear! :)

NeenaAnuar said...

Pepel:
itu lah pasall! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
lagi best kalau kamo ade! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
yup2.. betoi lah tu.. dia memang dah gorjes kan.. so biler preggy bertambahh lah gorjes! :D

NeenaAnuar said...

oP_ida:
itu lah.. kalau dah ditakdirkan utk ketemu.. pasti bertemu jua! :)

alololo.. kamoo memang sweet lah dear! akak pun happy bangat bile dpt ketemu ngan kamo2 semua.. rinduu jugak! :)

NeenaAnuar said...

SYANI:
perot saya tiap2 hari pun saya dah pegang! hehehe... :p

NeenaAnuar said...

mekchu:
auraaa berbadan dua gitu! :D

mrs chenta said...

happy sangat that day! nanti zety bersalin untie nin wajibbbbb dtg tau!!

NeenaAnuar said...

mrs chenta:
eheheeh.. me too! happy sangat dpt jumpa you guyss!!

insyallah dear.. nanti make sure roger taw biler dah bersalin! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails