COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, October 12, 2011

Biler Anak Tak Makan Kite Susah Hati.. Bile Terlebih Makan Pun Susah Hati Jugak!

.

Qaseh nak makannn... Nasik Putih & Telor Dadar Satu!!!

Kusss semangat anak buah Untie Nin niee.. habis sepinggan nasik putih tu dia bedal.. telur dadar tu 3/4 dia makan sampai abis...
Weekend baru nie aku bawak Qaseh gie makan kat luar... Aku, en.teman with my dad nak dinner.. so bawak lah budak kecik nie sekali... si Qaseh nie memang kaki makan... nak2 nasik... mula2 cam ingat nak kasik dia nasik tu dlm kadar separuh jerk.. rupenye memang dia boleh abiskan kuantiti nasik yg dihidangkan kat kedai tu which dlm kuantiti utk org tua punyer makan!  Serious terkedu gak aku bile dia boleh makan abis sepinggan nasik tu ngan telur dada tu! Dia makan camgitu jerk.. memang makanan favorite dia makan nasik putih + telor dada nie!

Ade org kata.. elok lah kalau ade anak yg suker makan.. sbb ade sesetengah budak2 nie yg diaorg cukup payah nak makan. dah mak pak dia pulak susah hati sbb anak kecik diaorg tak makan... memang betol.. siapa yg tak susah hati kalau tengok anak2 tak makan kann... lagi2 pulak kalau kite dah penat2 masak... pastu diaorg tak makan.. tahu nak main jerk...

Tapi jgn tak tahu.. kalau anak terlebih makan nie pun payah gak.. cam Qaseh doktor tak kasik makan banyak sgt.. sbb takot ade chances nak kene kencing manis... but so far dia ok la.. cuma kene kawal jerk... tapi biler tak dibagi makan.. kite pulak yg susah hati.. kesian tengok dia nak makan.. tapi kite dok kengkang... so kene pandai2 lah jaga pemakanan diaorg supaya tak over dose!

And lagi satu yg payah nyer kalau anak makan banyak sangat nie... bile nak Poo Pooo memang hazabbb!! cam si dak Qaseh nie lah! makann dah macam org tua!!! pastu biler nak Pooo Poooo perrrrrrrghhhhh!! siap nangiss dlm bilik air cam org kene pukul ngan rotan! sbb sembelitt!! dah tuu ko takmo minum air banyak2 Qaseh oii!!! itu pasal lah susah nak Pooo Pooooo..... serious memang kesian lah tengok dia bile tiap kali nak Pooo Pooo.. tapi nak buat camne.. kalau duduk ngan Untie Nin.. memang kene paksaaa minum air masak banyak2... ngan mak dia.. dia lebeyy  ngadaaaaa dan banyak songgehhhh! kalau ngan Untie Nin dia takot sikit tapi bukan lah takot ngan Untie Nin.. tapi ngan Uncle Nuar dia! ehehehee...

Budak yg semakin hari semakin notty skg nie!  Aiskrim tu memang tak kasik dia abiskan.. sbb Untie Nin yg nak makan lebey! ahahahaa... :p

13 comments:

Shu Shinju said...

alahai Qaseh.....

Qaseh nampak bijak skrg !!! maklomla..dah ade adik..:)

Mimy Hamid said...

good la qaseh kuat maakan...tak makan susah pulak..takpe selagi tekak dia leh makan apa dia nak biarkan je..sian dia..

Jiejah @ Iza said...

amboiiiii abg adam yg umur 6thn pun x abes mkn nasik sepinggan ekekke .

neena cuba bagi qaseh minum air vitagen/yakult/nutrigent dan mcm² gent lagik . mmg lawas kalau kat anak² akak ;-))

O'gosh said...

jaga je la pemakanan dia..lagi susah kalau jadi cam anak buah ai..langsung xmau makan nasi dari kecik...skang dah 12 taun dah..bayangkan susahnya nak bawak g memana...

Iryani Noor said...

ngegegegeg chomel la kasih nie...
seronok tgk die mkn.. sama la cam sofia selera mcm org tua.. kalu kuah tomyam tu selumber je die hirup..

anyway kalau die susah nk poo poo, cube try kasi die minum vitagen.. insya-Allah tak sembelit lg..

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

tapi sedap hati bile budak2 makan banyak, kita pun semangat nak teman budak2 mkn, dgn kita2 sama naik nak mkn.. hehehe

Pepel BoNda AmaNi said...

berselera tengok qaseh makan telur "dada"..auwwww..."dada" sapa jeng??? alllalalalala.....amani makan nasi..2 3 camca jerk...tue pun nasi semata2..letak kuah sup jerk...sebarang lauk pauk memang dia xmo....now nie..dia xsihat..langsung xmo makan..huhuhu memang sangat susah hati...

-oP_ida- said...

bertuah kaseh ada "ANIN" leh tgk kan kasih di kala mama dok dalam workshop..ekekekekek

kaseh nampak besaaqqq sangat dah...ceptnya masa belalu......
cuteeee laa budak nieh..gewammm..
tgk nasik putih ngan teloq dadar lapaq aih..^___*

mEiZ SHA said...

ehheheh
kus semangat..janji dia sehat dan dipantau pemakanannyer kak..:)
alhamdulillah...

minta jauh dr sebarang masalh kesihatan suda..:)

kan qaseh..auntie ninie pon geram kalau kuar bw bdk suke makan nie..seronok..:)

Mak Izz said...

hikhik.. qaseh ni pemakan ye? mcm mak izz la. memang kena pantau pengambilan makanan budak2 ni sebab takut dewasa esok dorang obes (mcm mak izz). zaman kanak2 dan sekolah mmg x gemuk sbb aktif dgn mcm2 aktiviti. nt dh start masuk U or keje, ha... time tu jenuh nk kontrol makan (sbb dh biasa kuat mkn dr kecik) *kantoi....

yg penting pengambilan nutrien dan gizi adalah cukup dan seimbang. selain air masak, makanan berserat juga boleh elakkan sembelit. contohnya buah2an dan sayur2an (sayur ni bdk2 mostly x brp suka) so kasi mkn buah la setiap kali lepas makan nasi. gitew!

qaseh, jaga makan tau. nt besar biar body chanteq mcm untie nin, jgn jd mcm mak izz ^____^

Wahidah said...

seronok tau tgk budak2 makan...tp sian nya qaseh..susah nak poo poo yea..bg mkn buah la auntie nin

mekchu said...

kussss semangat.. tp tak sampai hati nak tahan kalau budak nak makan...

qaseh, jgn risau.. Premium Beautiful kan ada..

NeenaAnuar said...

TQ SO MUCH UNTIE2 SEMUA YG MEMBERI PENDAPAT... QASEH SAYANG UNTIE2 SEMUA! ♥♥♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails