COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, October 7, 2011

Tidak Sanggup Melihat & Mendengarnya!

Ketika tubuh arwah telah terbujur kaku.....



Kakak Faten....

"Daddy!!! bangun lahh... bangunnn lah Daddyy!!!  Jom kite balikk!!!! *menangis sekuat hati*



Adik Mamat...

"Daddy... bangunn daddy!! Bangun laaaaaaaaaaaaaaaa"  *air mata mengalir tanpa henti*


Along....

"Diii... kenapa pergi tak tinggalkan pesan???"  *menangisi pemergian si suami*



Dikala ini.... tiada apa yg mampu aku lakukan.. selain menenangkan keadaan mereka2 yg aku sayangi ini semua!  sebakkk nya tak terungkap... air mata turun berjujuran!! melihat mereka lemah longlai.. aku jua seperti mahu rebah melihat akan keadaan mereka..

Tetapi aku tidak mampu berbuat begitu! kerana siapa lagi yg mereka ade selain aku... Adik ku masih dihospital atas kelahiran cahaya mata baru... dia sendiri tidak mengetahui akan pemergian abg iparnya sendiri...  Kami tidak berani memberi perkhabaran sedih ini kerana ketika itu dia masih under blood pressure observation.. so takmo susah kan hati dia...

Jadi.. aku sebagai seorang adik dan seorang makcik.. apa yg termampu aku lakukan.. aku lakukan sebaik mungkin... aku tahu.. mulut mudah berbicara utk mereka bersabar dan redha atas pemergian org yg disayangi... berat mata memandang.. berat lagi bahu yg memikulnya... apa pun aku berdoa dan berharap agar mereka tabah dlm menghadapi hari2 mereka yg mendatang!


Kakak Faten... bersabar lah sayang!

Adik Mamat.. sebagai anak lelaki, jagalah keluarga kamu sebaik mungkin sayang!

I'll alwayss LOVE you both till end of my life... ♥♥♥

and to you  my sister... be STRONG!!! ♥♥♥

21 comments:

Gieyana said...

b strong yer babeh..Salam Takziah..

POSH76 said...

Tahziah sis...moga mereka tabah menghadapinya..bukan sng nak terima semua ni

-oP_ida- said...

Allahuakbar.......sebak..sebak rasa..

untuk kakakfatin,adikmamat n alOng Kaknin, BANYAKKAN besabar...
memang sedikit perit bila ORG YG kita SAYANg pergi tanpa sebrang PESAN...huhuhuhuu

berbulan jugaklaa blew menderita jiwa raga

ALFATIHAH buat arwah...

InaAchik said...

cried...

Shu Shinju said...

Ya Allah... sedihnya... x dpt bayangkan camner.. sabar adik mamat, kakak faten & kak zeera... :(

Mimy Hamid said...

sebak aku membacanya..semoga semua keluarga kuat menghadapi dugaan ini...tearss...hugs neena

SURIA AMANDA said...

Alhamdulillah Neena ada utk tenangkan diorang..along tumpang sedih dan simpati...nak2 pulak kakak fatin masa tuh nak amik PMR..harap dia tabah...

GoJeS said...

2 entry bace nangis...salam takziah utk neena sekeluarga...byk2 bersabar..byk2 kan berdoa utk arwah..
DIA xakan menduga kite jika DIA tahu kite xmampu menghadapinye..

Yana Kama said...

Innalillah..semoga roh arwah bersemadi dengan aman..Amin

akuekah said...

semoga arwah dicucuri rahmat... al-fatihah...

**dapat rasa apa yang fatien dan adek mamat tengah rasa sekarang nie..ouh..sangat sedih..T_T**

Eri-chan said...

takziah. yang dah pergi jangan ditangisi..aku faham pedihnya. kena banyak2 berdoa.sedih aku baca entry ni.

etiey.com said...

lama dah tak datang sini... tak ziah. moga arwahnya tenang di sana. al fatihah

ana apez said...

takziah....

mekchu said...

kami teramat memahami bila yg neena sedang dalam fasa sedih.. tak update blog pun kami tetap faham...

mcm mekchu dulu... abah kembali ke rahmatullah, dan mekchu baru tau pregnen.. sekarang, bila tengok mi-cah teringat arwah abah.. tak sempat pun nak bg tau yg mekchu pregnen masa tu pada arwah..

patah tumbuh, hilang berganti kan.. be strong and send my regard to kakak.. harap neena & family slowly dpt terima semua dugaan ini.. al-fatihah..

Kiter said...

Moga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah. Myself pun kehilangan ayah 5.5.2011 baru-baru ni. Sangat memahami perasaan anak2 itu.

Nuyuu said...

takziah buat neena n family..Al fatihah..bergenang air mata baca entry ni..

makdara TERdiva said...

yg pergi takkan kembali..semoga mereka tabah menerima kehilangan ini..

kerana apa yg kita ada skrg semua hanya pinjaman..

alfatihah & salam takziah

Pepel BoNda AmaNi said...

dariNYA kita datang...dan kepadaNYA kita kembali....alfatihah... xmampu nak teruskan baca...semoga akak ko sekeluarga mampu menjalani hidup ini...

Dee said...

takziah..Al-Fatihah buat neena sekeluarga..

Iryani Noor said...

sebak baca ur entry ni..
al-fatihah arwah..
semoga roh nya ditempetkan dikalangan org yg beriman

Sulianawaty said...

takziah buat neena sekeluarga..
al fatihah... amin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails