COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, October 27, 2011

Punjabi Suit @ My Bollywood Fashion!

Bollywood lah sangatt kannnnnnnn... ahahaha... ye lahh.. kalau ikutkan aku nak jerrkk berkain Sari bagai... itu baru lah betoi2 bollywood! hihihi.... But punjabi suit nie pun leh dikatakan salah satu outfit yg selalu dipakai oleh dramatis2 dari bollywood!  Aku memang sukerr layan citer2 hindustannn which bukan saja pada jalan cerita dia yg confirm tangkap lelehhh.. tapi aku sukerrr sangat tengok costume-costume yg diaorg gayakan.. cunnnnn abisssss!!

Aku so far sari berlilitt tu belum penah ade lagi... teringinn nak gak bersari nie.. tapi belum kene ngan occasion yg sesuai... tengok lah esok2 kot ade occasion belah my dad yg sesuai utk bersari confirm aku pi carik gak... hihi...

DSC_0504 copy
This is the only punjabi suit yg aku ade!

DSC_0500 copy
aku beli kat Semua House!

DSC_0501 copy
perkara pertama yg membuatkan aku jatoh hati ngan suit nie adelah kerana colour dia!

DSC_0502 copy
blue with pinky beads! both are my favorite colors!

DSC_0503 copy
lagi satu dok berkenan sangat ngan suit nie adelah kerana cutting dia... kaki seluar dia kecikkkk jer.. and potongan kat bahagian badan baju pun best!

DSC_0515 copy
jarang pakai so pose kene lebeyyy sikit! :p

DSC_0506 copy
Kasut nie kebetulan pulak aku jumpa waktu dok survey2 nak match kan ngan punjab suit nie... aku berkenan giler coz design dia tu cam sesuaii ngan baju2 yg berkonsepkan bollywood!

DSC_0531 copy
Gelang tangan nie aku beli together kat kedai yg aku beli punjabi suit nie...

DSC_0519 copy
seriously memang matching abiss ngan baju aku... hihihi..  aku sukerr ngan design gelang nie... org yg jaga kat kedai tu... ckp jerk kite nak gelang tangan utk match kan ngan baju nie... terus dia susun2 kan utk kite... memang susah aku nak reject selepas dia satukan gelang2 tu piece by piece.. nak2 kat part yg ade terjuntai-juntai tu!  

DSC_0813 copy
ok nie tokey camera godang main click2 plak... kat umah lepas abis dinner saja suruh dia amikkan gambo close up sbb nak sharekan gambar earing aku tu... hihi.. kalau buat rambut lepas memang susah sikit nak nampak... coz rambut dah menutupi subang!

DSC_0815 copy
earing ngan indian pottu yg terletak di dahi tu pun aku beli sekali harung kat kedai yg aku beli baju nie... serious hover matching catching kann?? ahakss!! ;p
Aku ade satu jerk suit nie... kalau ikutkan hati bile tiap kali lalu kat kedai2 yg jual baju2 bollywood gini.. memang rasa hati tu nakkkk jerk rembattt! tapi kemana lah aku nak guna gamaknya kan? bukan selalu punn ade occassion yg boleh pakai baju yg agak bling2 camgini.. memang punjabi suit nie ade jerk yg biasa2.. tak glitters sgt.. tapi masalah ngan aku nie.. kalau berkenan tu mesti ade yg bling2 sikit! hahaha... :p

Dulu aku ade satu lagi bollywood costume... but now dah takde lagi dah dlm simpanan aku..... sbb dah rosak due to long time keeping!

LGAA
Indian Lengha!  Baju nie dibeli in 1999/2000 kalau tak salah aku... lama gilerr dah baju nie... my dad & arwah mak yg hadiahkan baju nie.. sayangg sangat sbb dah rosak... suker ngan color fefel tu! *oh! muke sgt innocent*
Lagi satu harga baju2 bollywood nie pun bukannye murahhhh... mahal utk kite kat Malaysia nie lah... kalau kat India ko tak yah ckp lah... penuhhh satu outfit ko with beading pun still leh dpt murahh gilerr!!  Tapi since aku pun pakai sekali sekala jerk.. so dah beli satu nie pun dah memadai... nie pun baru kali kedua aku pakai tau since beli in 2008! boleh??? so agak2 nak wat tambah collection buat membazir jerk wat pe kann... so better ade satu yg quality and can last you for a long time... cuma satu jerk... getah kat seluar dia tu jerk yg tak berapa nak quality... memang tragis betol pagi nak bersiap ke office hari tu... bukak2 seluar.. yaaaaaa ampunnnnnnn.... dah reputttttttttt OK! fuhh.. sib baik lah ade tali pinggang sebagai penyelamat! uhuhu... so takpe.. lepas nie leh gie tukar getah seluar jerk lah... but on the beadings part.. baik dari segi kat baju org accessories... memang semuanya aku puas hati... semuanya berkualiti to me!

Hari tu waktu aku nak gie dinner Diwali office ni pun aku cam fikir doplohpat kali gak lah.. nak pakai ke tak.. nak ke takk.. sbb rasa cam like hoverrr plak kan.. but yet biler aku fikir2 balik... biler lagi nak pakai kannnnnnn??? dah kebetulan ade occasion camgini.. so belasah jerk lah.. lagi pun I must be proud of the other half of my indian blood! :)

9 comments:

mama tisya said...

mmg matching sesuai ngan neena gojes...gmbr last tu byk beza ngan skarang..:)

WILAYAH C.T.M said...

tak kira apa pun akak tetap gojesssss sgt.suka sgt outfit akak tu..

Shu Shinju said...

lawanya.... sebijik cam kajol..sok ni dah kawin kalo petnen nak tatap gambor2 ni puas2..hihihi...

SURIA AMANDA said...

cantik...sgt setuju bila neena kata colour dia owsem...

Mimy Hamid said...

yeahhh kajol malaysia...cantik beb..aku pun suka material sari buat baju kurung...cantik sgt...tp tula kain dia reput sikit...kena pakai lining...panas woooooo

♥MAMASYAZA♥ said...

setuju, kajol malaysia, memang cantik gile...berseri seri

NM02 said...

kajol tgk nanges beb!

tepuk dahi kat dinding kot..

hehehe

mmg sebiji kajol la yu ni, syantek!

aTy _faRed~ said...

u memang gojes ar neena...:)

Mak Izz said...

innocent giler wajah bila berambut lurus. rambut volume mcm skrg lebih cantik dan gojes!

*outfit tu mmg gojesla, xyah ckp la kan :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails